standov Опубліковано: 19 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 (змінено) В 17.10.2021 в 03:37, InSAn сказал: Оновили сайт із документацією. smart-ion.com.ua/ что-то не понял, а где все оатсльные железки? на сайте теперь только одна? и по сути вопрос, прочитал документацию но не нашел как регистрами управлять состоянием выходов. настройки и привязки нашел а так что-бы регистром управлять не нашел, это как-то очень странно, вероятно пропустил конечно но старался искать, правда-правда. А, и цена всего этого багацтва? Змінено 19 жовтня 2021 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 19 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 1 час назад, standov сказал: а где все оатсльные железки? на сайте теперь только одна? Наразі на сайті лише та, яка повністю готова та яка "на днях" пройде сертифікацію. Всі інші - поки що прототипи. 1 час назад, standov сказал: как регистрами управлять состоянием выходов Функції: А) 0x05 - Запис стану одного релейного виходу (WRITE_COIL) В) 0x0F - Запис стану декількох релейних виходів (WRITE_MULTIPLE_COILS) 1 час назад, standov сказал: А, и цена всего этого багацтва? Роздрібна - 1800 грн 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 28 минут назад, InSAn сказал: Наразі на сайті лише та, яка повністю готова та яка "на днях" пройде сертифікацію. Всі інші - поки що прототипи. а есть какие-то прогнозы/ожидания по остальным? Реле это клево но у вас там много всякого другого мене интересного было 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 32 минуты назад, InSAn сказал: Функції: А) 0x05 - Запис стану одного релейного виходу (WRITE_COIL) В) 0x0F - Запис стану декількох релейних виходів (WRITE_MULTIPLE_COILS) спасибо, я ради интереса пробежался опять документацию и опять не нашел там этой информации ) шось повилазило ( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 19 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 2 часа назад, standov сказал: а есть какие-то прогнозы/ожидания по остальным? Реле это клево но у вас там много всякого другого мене интересного было Тяжко сказати. Все залежить від попиту. Нажаль, Ви - перший, хто зацікавився "тим багато іншого цікавого" 2 часа назад, standov сказал: и опять не нашел там этой информации Опис функцій, починаючи із 7-ї сторінки: Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 19 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 PS: За декілька днів закінчимо веб-конфігуратор, який візуально допоможе в налаштуванні конфігурації входів-виходів. В приват можу скинути посилання на пре-альфа-версію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 2021 1 час назад, InSAn сказал: Опис функцій, починаючи із 7-ї сторінки: АААА! я думал то общее описание протокола "из википедии" ))) туда даже не заглядывал, я думал второй документ "таблиці параметрів та даних" исчерпывающий, думаю не я один такой буду. 1 час назад, InSAn сказал: Нажаль, Ви - перший, хто зацікавився "тим багато іншого цікавого" это нормально, я привык. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 15 часов назад, InSAn сказал: За декілька днів закінчимо веб-конфігуратор, який візуально допоможе в налаштуванні конфігурації входів-виходів Бета-версія: smart-ion.com.ua/cfg_D3M-8DI1XDI8RO-MB.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 54 минуты назад, InSAn сказал: Бета-версія: smart-ion.com.ua/cfg_D3M-8DI1XDI8RO-MB.html а как этим пользоваться?) не очень понятно у реле разве есть веб-интерфейс? зачем этот конфигуратор нужен, ну кроме того что конечно что "красивое!" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 (змінено) тобишь как я вижу кейс свой. Беру "свисток" USBRS беру какую-то по вкусу софтину и сижу пару вечеров конфигурирую регистры в ней. Как и чем мне поможет этот конфигуратор? ) Если бы вы сделали свою софтину где будет вот этот интерфейс и кнопка внизу "пыщь" то конечно UPD а хотя синенькие подсказки, ок, полезно Змінено 20 жовтня 2021 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 Вопрос, а зачем функция антибрязкота выключаемая да еще и по отдельным входам? Входы то по идее как высокочастотные использовать нельзя?(как если можно?) или это универсальная прошивка и на другие у-ва? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 Вопрос №2 (простите что зае..) События по входам никак в регистрах не фигурируют? Допустим у меня по входу длительное нажатие, я хочу обработать как включение какой-то комбинации выходов (кейс абсолютно рабочий, у меня сейчас в СУ одна кнопка и 2 лампы, обычное нажатие включает 1 канал, длительное оба). Чисто конфигурацией самой железки это можно сделать? Если нет то как мне получить событие длительного нажатия (не выхода а именно входа) во внешнюю систему? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 1 час назад, standov сказал: а как этим пользоваться?) 1 час назад, standov сказал: а хотя синенькие подсказки, ок, полезно Саме для цього. Щоб не запутатись в регістрах та значеннях та не тримати довідник під рукою. 1 час назад, standov сказал: Если бы вы сделали свою софтину где будет вот этот интерфейс и кнопка внизу "пыщь" то конечно В мене також є таке бажання так зробити... Надіюсь, що колись так і буде 58 минут назад, standov сказал: Вопрос, а зачем функция антибрязкота выключаемая да еще и по отдельным входам? Входы то по идее как высокочастотные использовать нельзя?(как если можно?) или это универсальная прошивка и на другие у-ва? Прошивка універсальна (але "прив'язана" до поточнорго варіанту заліза). Можливо, комусь знадобиться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 47 минут назад, standov сказал: Чисто конфигурацией самой железки это можно сделать? Если нет то как мне получить событие длительного нажатия (не выхода а именно входа) во внешнюю систему? Гарне питання. Потрібно добавити в прошивку можливість отримання статусу довгого натискання. Потрібно подумати... Адже пристрій не генерує події - а сповіщає про зміну стану по запиту головного пристрою... PS: Можливо, як у знатока Модбасу - є якісь думки з цього приводу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 ну по идее да модбас для этого вообще не приспособлен, условно говоря дефолтный пулинг внешней системой 1секунда это огромная задержка, даже если в теории сделать опрос 100мс то это очень много. вайфай/LAN и mqtt ) вообще по идее не зря в плкашках часто есть отлельно и слейв и мастер модбас, по мастеру куда-то отправлять наружу такие события логично Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 Только что, standov сказал: ну по идее да модбас для этого вообще не приспособлен Саме так. Тому поки що статус довгого натискання і не "видаємо" назовні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 3 минуты назад, standov сказал: вообще по идее не зря в плкашках часто есть отлельно и слейв и мастер модбас, по мастеру куда-то отправлять наружу такие события логично В нас буде і радіо-модуль (двусторонній зв'язок із кодуванням та захистом від replay-атак). Там буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 20 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2021 5 часов назад, standov сказал: а как этим пользоваться?) Сьогодні давав консультацію, як зробити сценарій: 1) при виході із будинку вмиканням центрального вимикача вимикаємо все освітлення і вмикаємо "чергове" на ганку 2) при поверненні додому вимиканням центрального вимикача вимикаємо "чергове" на ганку і вмикаємо в коридорі. Візуально налаштування пристрою пояснити набагато простіше, ніж розказувати, що і куди записати: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 30 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2021 Нова версія прошивки - 1.40 З'явилися віртуальні групи, за допомогою яких можна об'єднувати виходи та налаштовувати наряду із центральним ще й групове управління. Наприклад, групове управління всім освітленням у вибраній кімнаті або на поверсі. Для цього налаштовується активація "подовженого" натискання на вимикач, який запускає сценарій управління вибраною групою електронавантаження. Також з'явилася можливість одним вимикачем управляти двома навантаженнями (звичайне натискання - вкл/викл перше; подовжене - друге). PS: У версії 1.30 (що вийшла тиждень тому) було добавлено функцію затримки вимикання виходів. Наприклад, для управління вентилятором в санвузлі, коли один вимикач вмикає одночасно і вентилятор, і освітленням, а при вимиканні освітлення - вентилятор вимикається із заданою затримкою. Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 30 жовтня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2021 В 20.10.2021 в 13:31, standov сказал: кейс абсолютно рабочий, у меня сейчас в СУ одна кнопка и 2 лампы, обычное нажатие включает 1 канал, длительное оба Вже є в альбомі типових рішень: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 30 жовтня 2021 Поділитись Опубліковано: 30 жовтня 2021 56 минут назад, InSAn сказал: Також з'явилася можливість одним вимикачем управляти двома навантаженнями пожалуйста )) А если серьезно то буду пробовать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
test3210 Опубліковано: 2 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2021 Я б спробував зробити трохи інакше. На кожен вхід зараз маємо 2 типи рекції коротке - довге натискання. Мені здаєтся не дуже важко на кожну реакцію навісити по 3 таблиці одна вмикання друга вимикання третя перемикання. Наприклад так можна зробити що коротке вмикання вмикає 1 2 та перемикає 4, довге вимикає 1 2 та перемикає 4. Інший вихід лише перемикання , 2 (3 -5) вимикача без фіксації в паралель - прохідний З таким програмуванням можна у більшості випадків закрити всі можливі сценарії , більш складні вже через розумний будинок обробляти через модбас, там затримка в 1-2 секунди не буде критична . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 2 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2021 1 час назад, test3210 сказал: Мені здаєтся не дуже важко на кожну реакцію навісити по 3 таблиці В принципі, не важко. Але я поки що не бачу практичної цінності ще більше ускладнювати налаштування системи. Приклад можете навести, де може бути необхідно використання трьох таблиць для кожної реакції? Якщо так - то будемо думати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
test3210 Опубліковано: 2 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2021 Вихід з дому, прийшов додому - одночасно включив необхідний мінімум. Спати пішов все вимкнув ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 2 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2021 10 минут назад, test3210 сказал: Вихід з дому, прийшов додому - одночасно включив необхідний мінімум. Спати пішов все вимкнув Цей сценарій один із перших, на який ми орієнтувалися - і він працює (на груповому вході) без додавання додаткових таблиць. Чи потрібна така ж реалізація і на решті входів - під питанням... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз