normal Опубліковано: 2 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2023 (змінено) До 10к було ще 5 років назад, треба новий техпаспорт на будинок, новий проект, новий лічильник, все відрізати, купа бумажок зібрати\проплатити, потім новий монтаж, нові труби, крани... А чому відмовились від котла? Заради тільки плити може того і не вартувати... Змінено 2 листопада 2023 користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
or4ik Опубліковано: 2 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2023 24 хвилини тому, normal сказав: До 10к було ще 5 років назад, треба новий техпаспорт на будинок, новий проект, новий лічильник, все відрізати, купа бумажок зібрати\проплатити, потім новий монтаж, нові труби, крани... А чому відмовились від котла? Заради тільки плити може того і не вартувати... Дякую. Отже не намахують. Десь так і буде 25-30к. Від котла відмовились бо будинок тимчасового проживання. Покищо електричний котел з бойлером непрямого нагріву. Планується в майбутньому (можливо) перехід на сонячні панелі і тепловий насос (або можливо ще щось придумають). Я б і від газу відмовився. Розглядав варіант балону чисто під газову плиту.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2023 1 година тому, or4ik сказав: Доброго дня. Вибачте, можливо трохи не по темі. Чи може хтось підказати або можливо хто стикався зі схожою ситуацією. Ситуація така: В себе на ділянці будую новий будинок біля старого. Газ заведений в старий будинок і лічильник всередині (газова плита + котел). В новому будинку має бути тільки газова плита, без котла. Старий будинок треба зносити в "0". Приїхав представник газової служби. Сказав писати заяву на припинення газопостачання (на час поки буде зноситись старий будинок) і робити проект з переносу лічильника (назовні на огорожу і менший) та підключення до нового будинку (тільки газова плита). По ціні озвучили що це обійдеться 25-30к грн. Так от питання чи дійсно зараз це десь так коштує +/-? У меня была старая хата с газом, ее снёс и на этом месте новый дом Отключить газ обошлось что-то около 5. После постройки - все ещё подключаюсь) вынос счетчика к дороге и заново укладка труб - 15к (до 20м), сейчас идёт документальная переделка проекта - уже около 10. Дальше будет врезка и пуск и ещё что то. Пока не знаю сколько озвучат. Ну и я пользуюсь услугой компании, которая всем занимается - им еще тоже надо будет за работу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2023 И еще - для нового проекта мне надо был новый ТП. Потом в проекте там указывается где было и куда перенесли 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
or4ik Опубліковано: 2 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2023 14 хвилин тому, ЯД сказав: И еще - для нового проекта мне надо был новый ТП. Потом в проекте там указывается где было и куда перенесли Мені сказали що достатньо плану з будівельного паспорта так як будова не закінчена і в експлуатацію не здана. Я сам (архітектором працюю) робив проект, тому то не просто схемка🙂. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз