sasha.m119 Опубліковано: 6 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2020 Є таун-хаус із SIP панелей вже з ремонтом, треба реалізувати приток свіжого повітря в дві спальні на другому поверсі (14,37 м2 і 17 м2, висота 2,65 м). Поставити рекуператори нема можливості (в одній спальні вікно на всю стіну), подумав що реалізувати можна через горище, тобто саму систему там поставити (перекриття - дерев'яні балки, утеплення мін.ватою і ППУ і натяжна стеля). Витяжки з санвузлів і на кухні першого поверху реалізовані. Ввідні дані такі: перший поверх опенспейс на 35 м2 + санвузол, тут вентиляція поки не критична і без проблем можна поставити рекуператор стіновий; другий поверх - дві спальні (14,37 м2 і 17 м2, висота стелі 2,65 м), санвузол і коридор зі сходами. Живе три дорослих плюс дитина. Тому питання: 1) на скільки зрозумів то приток повітря варто робити в спальних кімнатах, а витяжку в санвузлі, правильно? 2) чи доцільно буде робити вентиляцію тільки на другому поверсі тільки в спальних кімнатах, це буде мати сенс? Чи якщо робити, то вже по всьому таун-хаусу, тобто і на першому поверсі також? 3) приток повітря і витяжка може бути не з цілісної системи? Маю на увазі те що витяжка в санвузлах вже встановлена і просто додати приток повітря в спальні; 4) на які системи вентиляції варто дивитись, а що краще взагалі не брати до уваги? 5) нагуглив готові системи під різні варіанти типу такої - klimapro.com.ua/Skhemy-ventyliatsii-indyvidualnykh-budynkiv?product_id=437 вроді все гарно і ціни норм, є сенс таке розглядати по ціні-якості, чи краще переплатити, щоб спроектували індивідуальний проект і зробили все суперякісно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasha.m119 Опубліковано: 7 серпня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2020 Подзвонив в klimapro щоб порадили систему вентиляції, вони сказали що мені вистачить мінімальної системи, там що за 9900 грн, там рекуператор ВУЄ/ВУТ 100 П міні, тобто максимум на 106 м3/год повітря, здається мені що це буде замало для двох кімнат і трьох дорослих з дитиною. Також зрозумів що свою витяжку треба буде з'єднувати с системою, бо в іншому випадку рекуперації не буде (тут зрозуміло), я от подумав - не краще буде щоб ситема була з підігрівом повітря, чи розхід на електрику буде великий в цьому випадку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrey1901 Опубліковано: 7 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2020 Я сам только изучаю вопрос вентиляции, но из того что я уже понял, на вашем объеме рекуператор вряд ли окупится, лучше ограничиться подогревом воздуха в приточке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasha.m119 Опубліковано: 7 серпня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2020 Я сам только изучаю вопрос вентиляции, но из того что я уже понял, на вашем объеме рекуператор вряд ли окупится, лучше ограничиться подогревом воздуха в приточке. У мене таке саме враження складається, що можливо не варто переплачувати за сам рекуператор, краще буде взяти з підігрівом, але все ж треба рахувати і розуміти нюанси системи. Буду далі читати інтернети з ютюбом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2020 А что это за проекты без вентиляции? Это так строят сейчас на продажу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2020 А что это за проекты без вентиляции? Это так строят сейчас на продажу? Ну чего без вентиляции, открытые окна тоже вентиляция)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasha.m119 Опубліковано: 15 серпня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2020 А что это за проекты без вентиляции? Это так строят сейчас на продажу? Ну от такий проект, коли купував то в тауні було тільки чотири стіни, тобто вільне планування, на кімнати вже сам ділив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SP-CLIMATE Опубліковано: 10 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 У мене таке саме враження складається, що можливо не варто переплачувати за сам рекуператор, краще буде взяти з підігрівом, але все ж треба рахувати і розуміти нюанси системи. Буду далі читати інтернети з ютюбом Децентрализованный рекуператор рассматривали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sasha.m119 Опубліковано: 10 вересня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2020 Децентрализованный рекуператор рассматривали? Ні, не розглядав. З установкою вирішив, наступного тижня запланований монтаж, буде приточка Salda VEGA 350 E з підігрівом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз