ho4u_pizzu Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 9 минут назад, shneider_vova сказал: більшість сантехніків з форуму не любить ППР. А далі вже від конфесії залежить тип труб дивився "Будні сантехніка" і зрозумів що не так вже стращний той ППР, але мабуть все ж таки металопластик мій вибір) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Дивлячись який металопластик там теж головняка хватає 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 1 час назад, ho4u_pizzu сказал: Далі планую такий пиріг в підлозі: 1. ЕППС 50мм, в ньому зроблю розводку ГВП та ХВП, доречі, якими трубами краще? чи це від релігії залежить?) Это сделайте во втором слое! Не будет потерь с труб. Первый слой сплошной положите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Ага, и потом задолбайтесь мотать пол 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Обслуживать оборудование в приямке, предполагается как в анекдоте про чукчу и прорубь!?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 52 минуты назад, DimaF сказал: Обслуживать оборудование в приямке, предполагается как в анекдоте про чукчу и прорубь!?) ну, хто встановлював, то й обслуговувати буде, з моїми 191 см, ну його. Сам звернув увагу) 1 час назад, murava сказал: Ага, и потом задолбайтесь мотать пол я про це й подумав, що краще розділити+ можна в самому ЕППС "випаяти" доріжки щоб сховати труби Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 2 минуты назад, ho4u_pizzu сказал: ну, хто встановлював, то й обслуговувати буде, з моїми 191 см, ну його. Сам звернув увагу) Вангую что это придется делать вам... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 9 минут назад, ho4u_pizzu сказал: я про це й подумав, що краще розділити+ можна в самому ЕППС "випаяти" доріжки щоб сховати труби Не занимайтесь творческим онанизмом - дорожки в пенопласте, штробы в полу - это все несусветная и жутко нетехнологичная ересь, исполнение которой требует уймы времени и сил и которой следует всяко избегать. Потратьтесь на изоляцию труб со стенкой 9, а по-багатому можно и 13 - и спите спокойно. И кстати, разницы в изоляционных свойствах трубной изоляции между типовым недорогим вспененным полиэтиленом и жутко модным ныне каучуком за море денег, который вам непременно постараются втюхать, прийди вы с вопросом "хочу лучше изолироваться" - нет практически никакой. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 (змінено) 5 годин тому, ho4u_pizzu сказав: Для того щоб почати заливати поли і проводити інутрішні роботи і інженерку розвести, вирішив зробити свердловину. За 2 дні продирявили і завели в будинок 107 метрів проковиряли, ціна 138к грн. Можна було б трохи дешевше і краще гідроакум поставити + насос зі знижкою, але......TBC Труби які в скважині в скважині використали? Насос теж цікавить який на таку глибину! Дзеркало води на якій відмітці? Планую теж собі пробурити 80м ракушняк, півтора роки назад було 800-850грн/м з металом 127мм! Змінено 9 березня 2023 користувачем Vasul Metro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 25 минут назад, Vasul Metro сказал: Труби які в скважині в скважині використали? Насос теж цікавить який на таку глибину! Дзеркало води на якій відмітці? Планую теж собі пробурити 80м ракушняк, півтора роки назад було 800-850грн/м з металом 127мм! насос dongyin 777005 у двох різних спитав людей, сказали що типу можна й краще, але норм варіант. Мені за 750 дирявили) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 (змінено) В себе так робив! ППР KAN Glass PN20! EPS 150 25кг/куб 50мм+50 накривав Змінено 9 березня 2023 користувачем Vasul Metro 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 хз, як на мене, то простіше металопластик + погратись ковирялкою для ЕППС. Зайшов на алі, по запиту Foam cutter багато варіантів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 9 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2023 Термо ножі є 3шт! Але це потрібно не спішити та робити самому! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 17 часов назад, murava сказал: Ага, и потом задолбайтесь мотать пол Да нет. Не особо. Я намотала. Тож вы спецы - для вас время - деньги. У меня подход другой - время не поджимает. Ну и еще наверное зависит от расположения трасс труб воды. У меня они компактно лежат, особо не мешают. А вот по поводу утеплителя для труб - у нас засада. Наверное он таки бывает только в центральных городах - выбор-то. Я когда себе заказывала - не учла все. Ну и у нас не только 9 мм утеплителя не нашла, но и просто стандартного красного нет. Даже в Эпике у нас выбор очень скудный. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 16 часов назад, ho4u_pizzu сказал: можна в самому ЕППС "випаяти" доріжки щоб сховати труби Так и делала. Потом щели запенила. и дорожки не обязательно закругленные. Я просто на первый слой положила трубы воды, потом постелила 2 слой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 13 часов назад, Vasul Metro сказал: ППР KAN Glass PN20! EPS 150 25кг/куб 50мм+50 накривав 12 часов назад, ho4u_pizzu сказал: хз, як на мене, то простіше металопластик + погратись ковирялкою для ЕППС. Зайшов на алі, по запиту Foam cutter багато варіантів Не нужно там ничего выковыривать! Вот прям как на фото вам показали - так и делаете, даже если укладка дугой. Чтобы дугой вырезать ЭППС ровно как лежат трубы - ложите на трубу лист, рисуете маркером как она лежит и режете. Одна половина разрезанного листа идет на одну сторону, другая - на другую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 10 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 А навіщо утеплювач? Якщо навколо буде 4,5см ЕППС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 (змінено) Занадто заморачиваетесь. В одном слое режите , другім накриваєте . Резать в 50 мм Екструдера удобно- труба в « чехле- утеплюваче. Утеплювач «пробачіт» недолікі в порезке. Коли почнете , тоді буде понятно в чому річ. Пена ваш найліпшій друг , але не долго і не богато . Другім шаром накриваєте , хочь 20-50, що влезае в пірог. Зверху мотаете теплий пол и забуваєте назавжди. Але не можу порадіть пірог більше ніж 100 мм, там будут свої цікавинки що не були в моїх планах , тому там може бути все інакше . Змінено 10 березня 2023 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 12 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 березня 2023 В 10.03.2023 в 23:13, Сарочка сказал: Занадто заморачиваетесь. В одном слое режите , другім накриваєте . Резать в 50 мм Екструдера удобно- труба в « чехле- утеплюваче. Утеплювач «пробачіт» недолікі в порезке. Коли почнете , тоді буде понятно в чому річ. Пена ваш найліпшій друг , але не долго і не богато . Другім шаром накриваєте , хочь 20-50, що влезае в пірог. Зверху мотаете теплий пол и забуваєте назавжди. Але не можу порадіть пірог більше ніж 100 мм, там будут свої цікавинки що не були в моїх планах , тому там може бути все інакше . Ну так такі плани і були, але питання, нащо утеплювач, якщо труби і так будуть в еппс з усіх сторін? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 березня 2023 1 година тому, ho4u_pizzu сказав: Ну так такі плани і були, але питання, нащо утеплювач, якщо труби і так будуть в еппс з усіх сторін? Берете трубу , одягаєте на неї утеплювач , потім дивитель ось сюди: І робите висновок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 13 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2023 В 10.03.2023 в 22:13, Сарочка сказал: Але не можу порадіть пірог більше ніж 100 мм, там будут свої цікавинки що не були в моїх планах , тому там може бути все інакше . Аня. поясни! Можно в лс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 18 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2023 Задався питанням, з чого почати внутрішні роботи: стіни? Підлога ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 18 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2023 9 хвилин тому, ho4u_pizzu сказав: Задався питанням, з чого почати внутрішні роботи: стіни? Підлога ? зверху вниз. Але, якщо стеля натяжна, то вона остання. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 з понеділка планую штукатурити стіни, але ще з"явилося питання по паробар"єру, який норм? Краще я так розумію Delta Reflex, але що скажете про Juta R110 або H110 ще про Strotex al150 на форумі прочитав.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 (змінено) 2 часа назад, ho4u_pizzu сказал: з понеділка планую штукатурити стіни, але ще з"явилося питання по паробар"єру, який норм? Краще я так розумію Delta Reflex, але що скажете про Juta R110 або H110 ще про Strotex al150 на форумі прочитав.... С точки зрения пароизоляционных свойств все три варианта ок. Но алюминизированный даёт плюсом 5-10% по теплу, а вот стротекс или Юта :)... подержите их в руках и вопросы сами отпадут Змінено 3 квітня 2023 користувачем tansss 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз