Petka_Dnepr Опубліковано: 31 травня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 6й ряд закончили. Дальше планирую заливать бетон в вертикальные отверстия шлакоблока, до уровня середины шлакоблока 6-го ряда. Вопрос. Бетон заливать в каждое отверстие или достаточно только в те где вставлена вертикальная арматура, т.е. через отверстие? Кто что думает? Горизонтальная арматура уложена в каждый ряд. После того как выложим 8й (последний) ряд, планирую установить на краю шлакоблока по кругу опалубку из двп (или тонкого osb) на высоту примерно 5 см от последнего шлакоблока и залить бетоном, при этом бетон прольется в вертикальные отверстия шлакоблока до ранее пролитого уровня (на 2,5 ряда в глубину). Получится сверху шлакоблока ровное по горизонтали заармированное монолитное кольцо. Добавлено через 12 минут Технадзор в шоке И не только он Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 31 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 А по какой цене НСТ будет штукатурить? Вы себе бюджет какой заложили? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 31 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 Бетон заливать в каждое отверстие или достаточно только в те где вставлена вертикальная арматура, т.е. через отверстие? После того как выложим 8й (последний) ряд, планирую установить на краю шлакоблока по кругу опалубку из двп (или тонкого osb) на высоту примерно 5 см от последнего шлакоблока и залить бетоном, Бетон заливати в кожну ячейку. А от верхній шар в 5 см малуватий буде.При присверлюванні кутника для лайнера може відколюватись шматками. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 31 травня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 А по какой цене НСТ будет штукатурить? Вы себе бюджет какой заложили? Не понял вопроса. Штукатурить не планировал. Изнутри будут наклеены плиты ЭППС, стыки проклею армированным скотчем, и на ЭППС натяну ПВХ мембрану. Добавлено через 3 минуты Бетон заливати в кожну ячейку. Таки да, я же когда буду верхнее кольцо заливать, бетон все-равно прольется в пустые отверстия шлакоблока А от верхній шар в 5 см малуватий буде.При присверлюванні кутника для лайнера може відколюватись шматками. Наверное сантиметров 10 нужно толщину делать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 31 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 Не понял вопроса. Штукатурить не планировал. Изнутри будут наклеены плиты ЭППС, стыки проклею армированным скотчем, и на ЭППС натяну ПВХ мембрану. И будет у вас видно каждый лист. А если поштукатурить нет. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 31 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 Дам ще пару порад, якщо Ви звісно не проти. Верх борта я б робив би як на малюнку. ЕППС з середини таки штукатурити прийдеться.Ну не штукатурити а затягувати сумішшю з сіткою як фасад під короїд.По перше під лайнер потрібно ідеальну поверхню-лайнер під тиском води покаже всі нерівності(пилосисити буде дуже незручно.По друге штукатурка буде термозахистом при пайці лайнера -без неї еппс просто поплавиться в місцях пайки. ЗІ.Тільки розверніть малюнок на 90 по часовій. Зі зі.Не треба розвертати .Ну Ви зрозуміли. Синім- кутник з шурупом для припаювання лайнера 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 31 травня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 Дам ще пару порад, якщо Ви звісно не проти. Верх борта я б робив би як на малюнку. ЕППС з середини таки штукатурити прийдеться.Ну не штукатурити а затягувати сумішшю з сіткою як фасад під короїд.По перше під лайнер потрібно ідеальну поверхню-лайнер під тиском води покаже всі нерівності(пилосисити буде дуже незручно.По друге штукатурка буде термозахистом при пайці лайнера -без неї еппс просто поплавиться в місцях пайки. ЗІ.Тільки розверніть малюнок на 90 по часовій. Зі зі.Не треба розвертати .Ну Ви зрозуміли. Синім- кутник з шурупом для припаювання лайнера [ATTACH]692981[/ATTACH] Именно так и планировал, чтобы бетон был над плитами ЭППС. Сперва надо будет наклеить ЭППС, а потом делать опалубку под бетон. Добавлено через 3 минуты И будет у вас видно каждый лист. А если поштукатурить нет. Да, Вы правы, прийдется ложить слой штукатурки (клея, шпаклевки, чем лучше?) сверху ЭППС. Добавлено через 1 минуту ЕППС з середини таки штукатурити прийдеться.Ну не штукатурити а затягувати сумішшю з сіткою як фасад під короїд.По перше під лайнер потрібно ідеальну поверхню-лайнер під тиском води покаже всі нерівності(пилосисити буде дуже незручно.По друге штукатурка буде термозахистом при пайці лайнера -без неї еппс просто поплавиться в місцях пайки. [ATTACH]692981[/ATTACH] Да, спасибо. А чем лучше оштукатурить? Может тем же клеящим раствором на который плиты клеить к шлакоблоку буду? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 31 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2020 Тс, розумію що бюджет у Вас не великий, але Ви вже мабуть зрозуміли що краще зразу зробити добре. Дуже бажано в басейні мати протитечію.Без неї це просто корито з водою -швидко надоїдає. Протитечія ж , центральне місце: і поплавати ,і масаж .А діти її взагалі не виключають.Якщо зразу не поставити потім пожалієте.Сьогодні грошей обмаль а через рік будете думати : чого зразу не зробив. Спочатку можна поставити оттаку штуку: watermart.ua/forsunka-dlya-protivotoka-kripsol-bcl-b-pod-layner.html А ,саму дорогу деталь- насос можна і через рік коли з"являться гроші. Добавлено через 7 минут Да, спасибо. А чем лучше оштукатурить? Может тем же клеящим раствором на который плиты клеить к шлакоблоку буду? Тут ,на жаль, точно не підкажу.Потрібно марку питати у фасадчиків.Тас все таки суміш різна, для приклеювання і армування. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Я бы вообще отказался от еппс(а). Как я понимаю, с этими блоками самое главное это хорошая гидроизоляция. Я бы еще сразу сделал хорошую отмостку вокруг. По бюджету наверно могли уже купить готовый круглый бассейн))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 По бюджету наверно могли уже купить готовый круглый бассейн))) Ну Вы же продаете/строите бассейны? вот и озвучьте Вашу цену 7ми метрового круглого бассейна, а мы потом сравним с ценой автора ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Ну Вы же продаете/строите бассейны? вот и озвучьте Вашу цену 7ми метрового круглого бассейна, а мы потом сравним с ценой автора ;) При всій повазі до праці ТСа кругла форма басейну-сама безтолкова. Тому якщо і рівняти то наприклад 3х6 як мінімальнний (виключно на мою думку) розмір НОРМАЛЬНОГО ,стаціонарного басейну. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 При всій повазі до праці ТСа кругла форма басейну-сама безтолкова. Тому якщо і рівняти то наприклад 3х6 як мінімальнний (виключно на мою думку) розмір НОРМАЛЬНОГО ,стаціонарного басейну. Це ваша особиста думка. Так само як і ця. ... Дуже бажано в басейні мати протитечію.Без неї це просто корито з водою -швидко надоїдає. Протитечія ж , центральне місце: і поплавати ,і масаж .А діти її взагалі не виключають.Якщо зразу не поставити потім пожалієте.. круглий басейн такого розміру особисто я по колу навряд чи пірнувши перепливу. Як не є, але більше 20 метрів! пливеш собі по колу поки не втомився. А от прямокутний без протитечії ніяк не обійтись. Маю досвід з басейном 4х7, довелось купляти протитечію навісну та ще й 2 штучки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Це ваша особиста думка. . Як би я був не правий то більшість людей які будують собі повноцінний басейн , робили б його крруглим.Насправді ж торохи навпаки , нє? Витратити пару тис долярів і плавати в ньому як каліка ? Це яким збоченцем треба бути? І це я ще не писав про накриття теплозберігаюче на літо і на зиму.Ми ж говоримо про нормальний басейн а не про срали-мазали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Як би я був не правий то більшість людей які будують собі повноцінний басейн , робили б його крруглим.Насправді ж торохи навпаки , нє?. Звичайно, що нє. ) Кому що подобається, може комусь і трикутні до вподоби, але перевага круглого басейна саме в тому, що безперешкодно плаваєш по колу. поки сам не спробуєш і не відчуєш різниці переконувати марно то ж і я не стану. Кому маслом писати краще, кому акварелі, а кому й фломастер в нагоді. до речі, циркуляція води у круглому також краща. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Звичайно, що нє. ) Кому що подобається, може комусь і трикутні до вподоби, але перевага круглого басейна саме в тому, що безперешкодно плаваєш по колу. поки сам не спробуєш і не відчуєш різниці переконувати марно то ж і я не стану. Кому маслом писати краще, кому акварелі, а кому й фломастер в нагоді. до речі, циркуляція води у круглому також краща. Професійно працюю з басейнами -один круглий на штук 30 прямокутних.( і круглий тільки тому що власник був не в темі). Циркуляція води правильна там де вона правильно зроблена. Переваг у круглого басейна немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 На вкус и цвет все фломастеры разные. У нас были 3*25 г-образной формы, так называемая дорожка. Последняя смета, без стройки и без работы - 5м круглый сборной. 2200евро Бассейн + фильтрация + освещение + фитинг для подключения + комплект пылесоса. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 Професійно працюю з басейнами -один круглий на штук 30 прямокутних.( і круглий тільки тому що власник був не в темі). Циркуляція води правильна там де вона правильно зроблена. Переваг у круглого басейна немає. це ваша думка, маєте право. але, перепрошую, особисто у вас який басейн? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 це ваша думка, маєте право. але, перепрошую, особисто у вас який басейн? Які саме характеристики Вас цікавлять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 форма, розмір, тип та термін користування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 4 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2020 форма, розмір, тип та термін користування. 5 років користуюсь.Є протитечія і пушка .Влаштовує все , окрім двох моментів : дуже жалію що не поставив донний повітряний гейзер, і довжину ,в ідеалі 7м(хоча мені і 6 з головою-це більш коли збирається купа дітлахів) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2020 чудово! для дітлахів погратися місця вистачає і для відпочинку повністю облаштований. а до цього у вас був круглий і ви можете порівняти на власних враженнях? чи ні? бо мій перший досвід 4 роки на прямокутному 4х7 і на круглий дивився як на щось незрозуміле, каркасний взагалі як на жабенятник. )) проте коли спробував зрозумів, що в цьому є і плюс, купляв на дачу для дітей, а потім і сам не пошкодував тому на таку форму після більш як 15 років користування дивлюсь зовсім інакше от місця круглий нормального розміру займає більше, це так. це така моя думка і я її лише висловлюю, а не нав'язую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 5 червня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 5 червня 2020 "Б", вариант "Б". Будет круглый. Уже как то поздновато определяться с формой бассейна . Как по мне то 3*6 очень маленький, так попрыгать, понырять., детям поплескаться. А мне нужно что бы плавать можно было. Для плавания нужен противоток, а это в моем случае - сумма как весь бассейн. Будем плавать покругу, 20 м длина дорожки получается, думаю хватит. P.S.: строительство продолжается, завез отсев и песок, завтра начинаем проливать бетоном отверстия в шлакоблоке. Проливать буду до середины 6го ряда. Надеюсь сей процесс не растянется на месяц-два, управиться бы дня за 3-4, было бы супер. Добавлено через 7 минут Я бы вообще отказался от еппс(а). Как я понимаю, с этими блоками самое главное это хорошая гидроизоляция. Я бы еще сразу сделал хорошую отмостку вокруг. По бюджету наверно могли уже купить готовый круглый бассейн))) 1) А как без ЭППСа, кто мне его потом греть будет)? 2) Гидроизоляция будет, снаружи закладываю рубероид, изнутри обработаю гидрофобным составом каким-нибудь, потом ЭППС, штукатурка и мембрана. 3) Отмостка будет. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 5 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2020 1) А как без ЭППСа, кто мне его потом греть будет)? Самі великі тепловтрати через зеркало води.Особливо вночі , і в вітерець. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 5 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2020 Спрошу тут, раз много народу тусит А на каркасник противоток кто-то ставил? Существуют такие решения? Как они в эксплуатации - есть смысл или баловство и нормально не работает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 5 червня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 5 червня 2020 Самі великі тепловтрати через зеркало води.Особливо вночі , і в вітерець. Так что может есть смысл не заморачиваться с ЭППС, а сразу штукатурить шлакоблок. Это понятно что через зеркало воды идут большие потери за счет испарения? Но ведь земля то холодная, ну пусть верхний слой в жару прогреется сантиметров на 10-15, а дальше? А дно, там тоже приличная площадь получается, тоже потери не слабые. Как то ненадежненько без утепления. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз