Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Общая тема про Коронавирус

Сергей НСТ

Как протекает Ваш карантин  

621 користувач проголосував

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Израильская авиакомпания El Al в минувший понедельник отменила рейс в Барселону и пассажир по имени Илан начал искать альтернативы. Нашёл рейс норвежской авиакомпании Norwegian Air International. Прибыл на рейс, думал ещё кто-то будет, но нет, весь самолёт оказался для него

 

twitter.com/i/status/1241019832335765505

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

зав отделением прекрасный , но немного жестковатый человек в силу профессии

 

Не Юльевич часом?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сказали. Перепрофилировали на всякий пожарный из медиков других, но близких по знаниям профилей на базе соответствующей медкафедры. там человек 25 или около того приготовили, не помню точно. Чтобы потом, когда/если имеющиеся анестезиологи начнут болеть, их было кому заменить.

Анестезиолог это высший пилотаж среди медиков перепрофилирование идет целых два года.

КЦП всегда славились тем что несут чушь по телеку с умным видом.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

лежал в том году. тыкали им по 50. но те,кто не давал делали так же вовремя и аккуратно. коллектив медсестр из 5 человек просто прекрасный. видимо от руководства зависит. зав отделением прекрасный , но немного жестковатый человек в силу профессии

 

 

Лежал в БСП по скорой. Прекрасный коллектив. Правда при мне больного с аппендицитом погнали с 8 этажа без лифта в киоск за лекарствами для операции. А так да, все хорошо, ну если заплатиш или нет, результат один. Выгнали через 3 дня как симулянта. Доехал домой,сходил в душ и... Дальше супруга повезла в Борис в реанимацию.

 

 

Да кстати о кроновирусе, кто не в курсе. В БСП для рентгена пленки не было, а так да, хорошие врачи, все наугад.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Уляна Супрун

3 год ·

 

Вірус SARS-CoV-2, що викликає хворобу COVID-19 — ту саму коронавірусну інфекцію, дає нам всім зрозуміти як воно, жити у світі, де немає потрібної вакцини.

 

Лише в кінці грудня китайці почали реєструвати перші спалахи невідомої хвороби. І вже 11 березня ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу.

 

Вакцина від коронавірусу сьогодні один із найочікуваніших винаходів, адже вона допомогла б нам попередити багато випадків тяжкої інфекції, запобігати смертельним випадкам і зрештою подолати хворобу.

 

У цьому пості ми розбиралися: Як триває процес розробки вакцини? Хто працює над нею? Скільки ще чекати на вакцину та чи взагалі можливо навчити імунітет боротися з коронавірусом?

 

Сьогодні наука в змозі досить швидко створити вакцину. А от її перевірка на безпечність та ефективність, доступна вартість, можливість швидко масштабувати виробництво — це речі, які можуть забрати чимало часу.

 

Щоби в нас була вакцина, її треба не просто розробити, а клінічно дослідити та зареєструвати. А не це потрібен час. go.nature.com/2IYBdt1

 

Вакцини від SARS-CoV-2 розробляють одночасно кілька наукових груп, виробників в низці країн. Є понад десяток “вакцин-кандидатів”. Політики і власники бізнесів заявляють, що вакцина буде через кілька місяців. Науковці ж та посадові особи кажуть про рік чи навіть півтора, адже вакцину треба досліджувати відповідно до визначеної процедури, що за стандартних умов передбачає три фази клінічних досліджень. До того часу пандемія може тривати або ж початися чергова "хвиля" пандемії.

 

На якій стадії перебувають розробки вакцини від коронавірусу на сьогодні ⬇

 

Багато вакцин зараз на нульовій стадії — дослідження на тваринах. Імунна система працює в усіх ссавців за одними і тими ж принципами. Тому на цьому етапі досліджується, які ланки імунної системи активує вакцина, і чи формується імунологічна пам’ять. go.nature.com/2WyuU7o

 

Хоча принципи роботи імунної системи у ссавців є подібними до людини, зважаючи на певні відмінності нашого організму від інших ссавців, неправильно переносити всі результати дослідження на людей. Тому наступний етап — перша фаза досліджень — вже проходить на малій групі людей. Тут перевіряють безпечність та імуногенність вакцини. Тобто чи формує вона імунну відповідь до вакцини, та які часті побічні реакції можуть бути. Такі дослідження розпочали на цьому тижні кілька дослідницьких центрів.

 

Під час другої фази досліджують кілька сотень вакцинованих людей та визначають оптимальні схеми вакцинації і, знову ж таки, вивчають безпеку вакцини.

 

Третя фаза клінічних досліджень вакцини передбачає той самий аналіз безпечності, але найголовніше — ефективності, але на кількох тисячах добровольців. bit.ly/3a5RyrI

 

Уже опубліковані протоколи кількох клінічних досліджень (тобто те, що планують робити далі) і на днях кілька дослідницьких центрів вакцинували перших добровольців. bit.ly/393ymd6

 

Вакцини від коронавірусу пробують розробити різних типів: bit.ly/2Qrpfwo

 

➡ Вакцини на основі вбитого вірусу розробляють науковці університету Гонконга, а також компанії Johnson & Johnson та Codagenix. Вакцини цього типу, зазвичай, мають високу імуногенність, але досліджувати їхню безпеку слід особливо ретельно.

 

➡ Є також інший тип вакцин — субодинічні вакцини — на основі рекомбінантних білків. Це означає, що кілька генів вірусу, за допомогою генетичної інженерії, клонували в іншому організмі. Наприклад, в організмі бактерії. Ці гени там виробляють багато потрібних білків, які науковці потім очищають, “збирають” у вакцину та підсилюють речовинами, що збільшуть імунну відповідь — адьювантами. Головним кандидатом для рекомбінантної вакцини є білок S капсидних “шипів” коронавірусу, за допомогою якого вірус і чіпляється білка АСЕ2 на поверхні людських клітин, аби проникнути всередину.

 

Такий підхід використовують Novavax, Clover Biopharmaceuticals, Університет штату Квінсленд (Австралія) та консорціум, очолюваний Техаською дитячою лікарнею з розробки вакцин.

 

➡ Препарати на основі антитіл, тобто пасивна імунізація, також може стати опцією з запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Зараз у розпорядженні науковців є антитіла до вірусу SARS-CoV, що спричинив спалах у 2002-2003 роках. Цей вірус викликав важкий гострий респіраторний синдром і його причиною також був коронавірус, і він досить подібний до причини теперішньої пандемії. Поки що здатність таких препаратів перешкоджати проникненню вірусу SARS-CoV-2 до клітин показана лише in vitro, тобто в культурі клітин, а не на живих людях.

 

➡ Про технологію створення вакцини на основі нуклеїнових кислот — ДНК та РНК — говорять ще з минулого століття, але наразі такий підхід застосовують лише у ветеринарії. Принцип дії таких вакцин полягає в тому, що клітини, які представляють (презентують) антигени імунній системі, можуть поглинати з крові ДНК та РНК, і зчитувати їх, з рештою, у білок, який імунна система і вчиться розпізнавати. Шматки нуклеїнових кислот вірусом не стануть.

 

На ДНК і РНК вакцини покладають надії Inovio Pharmaceuticals, Moderna Therapeutics, та Curevac. А клініка Kaiser Permanente (США) разом із Національним інститутом алергії та інфекційних хвороб 16 березня цього року розпочала першу фазу клінічних досліджень вакцини на основі РНК. Вона триватиме 6 тижнів, і в неї залучені 45 здорових добровольців віком від 18 до 55 років. Компанія Moderna (США) також розпочала клінічні випробування. bit.ly/2J3W7XW

 

Та наскільки вакцини чи перенесена хвороба — будуть ефективними в запобіганні зараження?

 

Невідомо. До коронавірусів, що спричиняють в нас застуду, імунітет тримається недовго, і може не запобігати повторним випадками інфікування. Дослідження людей, що перехворіли на MERS — близькосхідний респіраторний синдром, також викликаний коронавірусом — після видужання не мали імунологічної пам’яті про хворобу. А ось ті, хто пережив уже згаданий SARS, досі мають антитіла до вірусу.

 

Дослідження макак-резусів, яких заразили SARS-CoV-2 і вони перехворіли, показало, що ніби вони повторно не заразилися. Ця інформація з’явилася 14 березня, але досі не опублікована в рецензованому науковому журналі. Отже, є певна надія, що до теперішнього вірусу люди зможуть сформувати імунітет, перехворівши чи бувши вакцинованими, але поки це гіпотеза, і її слід перевірити. go.nature.com/2WyuU7o

 

За останні 20 років, тобто поточне століття, це уже третій спалах, спричинений коронавірусами, що “перетекли” до нас від тварин. Сподіваємося, здобуті знання про ці віруси дозволять знайти найкраще рішення з запобігання поширенню інфекції. Ця ситуація — дуже промовисте підтвердження тому, що краще вакцинуватися, ніж самоізолюватися, втратити роботу, занапастити економіку в країні й все одно захворіти. Що й казати, вакцинуватися треба завжди, від старих інфекцій, і від новітніх.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дельфінячих вірусів ще нам не вистачало. :)

 

Чем Вам дельфины не угодили?

После Ваших слов, советую в морях где есть дельфины не купаться и плавать.

 

P.S. Дельфины после Ваших слов, 3,14 ды Вам дадут полюбому.:lol:

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не Юльевич часом?

 

не знаю .отличный хирург. я тогда в таком состоянии был, что не запоминал имен)

 

Добавлено через 4 минуты

Лежал в БСП по скорой. Прекрасный коллектив. Правда при мне больного с аппендицитом погнали с 8 этажа без лифта в киоск за лекарствами для операции. А так да, все хорошо, ну если заплатиш или нет, результат один. Выгнали через 3 дня как симулянта. Доехал домой,сходил в душ и... Дальше супруга повезла в Борис в реанимацию.

 

 

Да кстати о кроновирусе, кто не в курсе. В БСП для рентгена пленки не было, а так да, хорошие врачи, все наугад.

 

мне повезло больше. поиздевалась только одна медсестра на приемном покое) привезли по скорой, я скрутился на лавочке, жду пока приймут. а она мне : иди купи перчатки и шприц кажись. ну я ей мол, если дойду, то куплю. начал пытаться идти , потом от боли опять на колени грохнулся. она очконула, так как куча свидетелей было разговора. уже каталку привезли..только страх заставил человека сделать свою работу. да и были у них и перчатки и шприц..так особо зла не держу. живой главное, но осадочек от той тетки остался

дальше все профессионально. дежурный врач все четко сделал. заведующий приехал ночью подтвердил диагноз и проперировал..

единственное, что еще пару кругов ада-не было под ноги площадки приходилось ноги держать на весу или как-то цепляться за болтики качалки))

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Анестезиолог это высший пилотаж среди медиков перепрофилирование идет целых два года.

КЦП всегда славились тем что несут чушь по телеку с умным видом.

 

Вы уверены, что анастезия перед проведением интубации и дальнейшее ведение больного на ИВЛ с введением анестезирующих растворов помощью спец. техники настолько суровы, что аж прямо 2 года для получения навыка? :lol: Главврач рассказывал о подготовке к приему больных коронавирусом, и ни о чем более.

Змінено користувачем Olga_Flower
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Со скуки можно войну и мир от руки переписать ...

 

Учитесь:

 

#карантин Ну гений! Что сказать?!

Взято у @Константин Антонов: Осенью 1830 года А.С. Пушкин вынужден был три месяца сидеть в деревне Болдино из-за карантина, объявленного по причине эпидемии холеры. За отсутствием интернета и мобильной связи ему пришлось развлекать себя единственным что он мог себе позволить -сочинительством. Итак краткий перечень написанного:

 

7 сентября — Бесы («Мчатся тучи, вьются тучи...»)

8 сентября — Элегия («Безумных лет угасшее веселье...»)

9 сентября — повесть «Гробовщик»

13 сентября — Сказка о попе и о работнике его Балде

Сказка о Медведихе

14 сентября — повесть «Станционный смотритель»;

предисловие к Повестям Белкина «От Издателя»

18 сентября — Путешествие Онегина

20 сентября — повесть «Барышня-крестьянка»

25 сентября —роман в стихах «Евгений Онегин». Песнь IX

(это последняя глава романа в стихах,

в окончательной редакции она станет восьмой)

26 сентября — Труд

(«Миг вожделенный настал:

окончен мой труд многолетний...»);

Ответ анониму

1 октября — Царскосельская статуя;

К переводу «Илиады»;

«Румяный критик мой,насмешник толстопузый»

2 октября — "Глухой глухого звал..."

4 октября — Дорожные жалобы

5 октября — Прощание

7 октября — Паж, или Пятнадцатый год

8 октября — «Я здесь, Инезилья»

"Пред испанкой благородной"

9 октября — поэма «ДОМИК В КОЛОМНЕ»

11 октября — Рифма;

Отрок

14 октября — повесть «Выстрел»

15 октября — Эпиграмма («Не то беда, Авдей Флюгарин...»);

Моя родословная;

«Два чувства дивно близки нам...»;

«Когда порой воспоминанье...»

17 октября — «Стамбул гяуры нынче славят...»;

Заклинание

19 октября — сожжена X песнь Онегина

20 октября — повесть «Метель»

23 октября — «Маленькие трагедии»: Скупой рыцарь

24-25 октября — О критике

статья «Об Альфреде Мюссе»;

Стихи, сочиненные ночью во время бессонницы;

«В начале жизни школу помню я...»

26 октября — «Маленькие трагедии»: Моцарт И Сальери;

Отрывок ( начало этого прозаического отрывка

войдет потом в «Египетские ночи»)

29 октября — статья «Опыт отражения некоторых нелитературных обвинений»;

Опровержения на критики и замечания на собственные сочинения;

Заметка о поэме «Граф Нулин»;

«Мы рождены, мой брат названный...»

(А. А. Дельвигу)

31 октября — Герой

1 ноября — статья «О втором томе "Истории русского народа "Полевого»;

История села Горюхина

4 ноября — «Маленькие трагедии»: Каменный гость;

Отрывок («Не розу пафосскую...»)

5 ноября — статья «Возражения критикам "Полтавы"»;

статья «Баратынский»

8 ноября — «Маленькие трагедии»: Пир во время чумы;

На перевод «Илиады»

26 ноября — статья «О народной драме и о "Марфе Посаднице" М.П.Полевого»

27 ноября — «Для берегов отчизны дальной...»;

Из Barry Cornwall

28 ноября — Предисловие к «Евгению Онегину»

"Цыганы"

СЛАВА БОГУ ХОЛЕРА ЗАКОНЧИЛАСЬ!!!!!!!!

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы уверены, что анастезия перед проведением шунтирования и дальнейшее ведение больного на ИВЛ с введением анестезирующих растворов помощью спец. техники настолько суровы, что аж прямо 2 года для получения навыка? :lol:

 

 

У меня мама в свое время именно из за ИВЛ чуть срок не получила. Подробностей не рассказывала, но из за трупа и уголовного дел пришлось увольнятся и переходить в другую больницу в жопе мира.

Так что там не все так просто.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хроники нашего епанатория. Общественный транспорт не заморачиваеться с ограничениями. Маршруток стало меньше, теперь народ набивается в троллейбусы как селедки в бочку. Заметнее больше стало пенсов, с кошелками, корзинами и всяким инвентарем наскоро и кое как завернутым, в целлофан, или просто какой то старой тканью. У них по ходу начались дачи и им на все пох. Лезут чуть ли не о головам, кричат ругаются, словом треш.В магазинах кассиры о большей части без масок, не то что бы их нет, они просто болтаются у них на шее. Детские площадки кишат малышней и мамками с младенцами в колясках и годовалыми.Полицейских стало больше, по крайней мере видел пеших, ходят праздно, без всякого смысла. Нарочно понаблюдал их реакцию на посадку в общественный транспорт, реакции нуль. Из слухов, говорят, что 26 прекратит работу городской общественный транспорт.
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На деяких сайтах проскакувала інформація, що потужний електромагнітний імпульс "скидає" віруси з клітинних мембран. Гловне - не переборщити з потужністю, щоб не викликати пошкодження нейронів головного мозку і нервових закінчень.

 

Проводилися досить цікаві експерименти як за кордоном, так і на території СНД по вивченню цієї інформації і отримували досить обнадійливі результати.

 

У найпростішому варіанті брали швидкий тиристор і комутували з частотою 2-2,5КГц напругу 300-400В на виток діаметром близько 1 з мідного дроту перерізом ~10мм². Людину розміщували на відстані 0,5-1м від центру витка.

 

Як не дивно, але така "шокова терапія" давала і дає результати при лікуванні грипу, ОРВІ і деяких інших вірусних захворювань.

 

Я ці принципи перевіряв у 2015-2016 році у тому вигляді, що і закордонні дослідники, але прийшов до висновку, що така апаратура не дуже зручна у використанні і неминуче прив'язана до мережі 220В, і не дає ніяких переваг перед деякими іншими радіочастотними методами впливу на організм людини. Вони більш дієві і відносно прості у реалізації, хоча досить затратні по елементній базі.

 

Зразу скажу, що до всіляких БРТ, "котушок Мішина" та інших лохотронів це не має абсолютно ніякого відношення. Бо зараз ці секти і їх агентура дуже активізувалися і на хвилі страху і переживань впарюють людям всілякі лохотронні прилади, які апріорі не можуть здійснювати будь-який значимий вплив на організм людини.

 

СЛАВА БОГУ ХОЛЕРА ЗАКОНЧИЛАСЬ!!!!!!!!
Ага... ещё бы какой-то бредятины и нафталина понаписал бы, которыми доставали бы детей в школах.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На деяких сайтах проскакувала інформація, що потужний електромагнітний імпульс "скидає" віруси з клітинних мембран. Гловне - не переборщити з потужністю, щоб не викликати пошкодження нейронів головного мозку і нервових закінчень.

Из опыта, котов живущих возле мощных передатчиков, кошки уже не интересуют.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Из опыта, котов живущих возле мощных передатчиков, кошки уже не интересуют.
Неужели? Имеете данные научных исследований по данному поводу?

Или у Вас все мощные передатчики одинаковые, вне зависимости от частотного диапазона, в котором они работают? Приятно увидеть тут сведущего "коллегу", который может что-то умное сказать, как "микробиолог микробиологу" :lol: Ой, не, как дипломированный радиоинженер... Да?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не очкуйте. За півроку - рік буде вам вакцина. Причому всім і в примусовому порядку. А під шумок і чіпануть, щоб на кордонах зручніше було контролювати.

 

Знаєте чим Італія особлива окрім високого відсотку старшого населення? Їх минулоріч масово прививали від грипу. Нічого не стверджую, це не моя компетенція :)

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не очкуйте. За півроку - рік буде вам вакцина. Причому всім і в примусовому порядку.

 

Многие не доживут, пол года это много.

Либо сейчас всех на жесткий карантин.

Или будет опа.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Виходячи з статистики світової - не доживуть одиниці відсотків.

 

Це дико важко коли хтось з близьких, але статистика бездушна. Для неї "многіє" це не багато, по суті.

То ж, якщо не робити нічого, то усі люди перехворіють, слабкі загинуть, більшість матиме природній імунітет. І так до нової мутації віруса.

 

Повертаючись до статистики. Чи цікавився хтось "нормальною" смертністю по світу? Тобто, скільки людей щоденно помирає за "нормальних" умов, без пандемії?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

Повертаючись до статистики. Чи цікавився хтось "нормальною" смертністю по світу? Тобто, скільки людей щоденно помирає за "нормальних" умов, без пандемії?

 

Об этом круглосуточно не галдят все сми, нет заказа.

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Виходячи з статистики світової - не доживуть одиниці відсотків.

 

Це дико важко коли хтось з близьких, але статистика бездушна. Для неї "многіє" це не багато, по суті.

То ж, якщо не робити нічого, то усі люди перехворіють, слабкі загинуть, більшість матиме природній імунітет. І так до нової мутації віруса.

 

Повертаючись до статистики. Чи цікавився хтось "нормальною" смертністю по світу? Тобто, скільки людей щоденно помирає за "нормальних" умов, без пандемії?

 

Это Вы про нашу страну?, с нашей медициной?:lol::lol::lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

Повертаючись до статистики. Чи цікавився хтось "нормальною" смертністю по світу? Тобто, скільки людей щоденно помирає за "нормальних" умов, без пандемії?

 

 

www.ukrstat.gov.ua/operativ/menu/menu_u/ds.htm

 

Из многолетнего опыта работы в страховании жизни, причины смерти: рак, сердечно-сосудистые заболевания, несчастные случаи (вкл убийства)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

с нашей медициной?

Нет, с нашей статистикой. Что-что, а правильно считать у нас умеют.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нет, с нашей статистикой. Что-что, а правильно считать у нас умеют.

 

Не спешите мои тапки, какая статистика, кто там считает?

Что захотели то и написали.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Повертаючись до статистики. Чи цікавився хтось "нормальною" смертністю по світу? Тобто, скільки людей щоденно помирає за "нормальних" умов, без пандемії?

 

по всему миру примерно тыщ двести

но этого, видимо, маловато

потому лучше устроить панику

карантины пообъявлять

тогда можно улучшить статистику

увеличить количество смертей

например, за счет стариков, которые

не смогли получить помощь в случае

инфарктов, инсультов или диабетической комы, например.

прикрыть это лучше всего заботой о тех же стариках

(лист лучше всего прятать в лесу(с) ), объявив их группой риска

в отношении коронавируса.

далее — совсем изящный ход: часть этих «обычных» смертей

выдать за смерти от вируса, например — пневмония для этого

очень даже годится, комар носа не подточит.

 

как планчик? одобряете?

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • FLASH закріпив темі

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...