PanSla Опубліковано: 30 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2020 Добрий день! Порадьте хто в курсі, довго лазив по форумів але так і не визначився. Збудована коробка 150 м2, мансарда, цегла, дах утепленний ватою, звичайно планую і ззовні, підключаю 10 КВт до ділянки. Додам що пізніше буде камінна топка. Можливо так щоб у морозні дні малу потужність котла компенсувати каміном? Дякую Добавлено через 6 минут Взагальному що можете порадити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 30 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2020 Протерм "Скат" 6 кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 30 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2020 На жаль, дуже мала виділена потужність. У мене такі самі параметри будинку як і у вас. Тільки виділена потужність 30 квт. Спочатку встановив електрокотел на 10 квт, не потягнув, весь час працював, поки не зіпсувався. Правда все це було на стадії ремонту. Зараз у мене котел на 21 квт, працює з запасом, але й морозів не було сильних. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Obigriv Опубліковано: 30 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2020 Добрий вечір! Камін не перекриє таку кількість тепла. Якщо будинок утеплений + - потрібно 60-70 Вт на 1 м. Кв. виходить 150 * 70 = 10500 (10 кВт тепла) Для точного розрахунку потужності котла потрібно робити теплотехнічний прорахунок будинку. Потрібно також не забувати що в будинку є інше обладнання яке споживає електрику. По брендам Vaillant, Protherm, Bosch, з не дорогих Tenko. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mvas78 Опубліковано: 30 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 січня 2020 Встановіть у найбільших приміщеннях кондиціонери на -20... 2 кондиціонера закриє десь 4 кВт тепла за рахунок споживання ~1,2 кВт, 3 кондиціонери, відповідно, 6 кВт за рахунок споживання ~1,8 кВт. На решту маленьких приміщень встановлюйте звичайні електрообігрівачі. Також треба подбати про якісні вікна та рекуперативну систему вентиляції для збереження тепла та осушення повітря. Чи ви планували теплу підлогу? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 10кВт это же 10*24*31=7440кВт=10000грн в месяц за отопление, зачем ещё больше? Вот тут https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=26342 никто столько не расходует, вот тут https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=217843 от одного камина жара, не знают куда девать Есс-но главное сперва утеплить стены 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vakylisa Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Добрий день! Порадьте хто в курсі, довго лазив по форумів але так і не визначився. Збудована коробка 150 м2, мансарда, цегла, дах утепленний ватою, звичайно планую і ззовні, підключаю 10 КВт до ділянки. Додам що пізніше буде камінна топка. Можливо так щоб у морозні дні малу потужність котла компенсувати каміном? Дякую Добавлено через 6 минут Взагальному що можете порадити? Подключайте 16 кВт. как говорят запас не тянет. А мощность котла нужно считать по тепло потерям. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Якщо будинок утеплений + - потрібно 60-70 Вт на 1 м. Кв. это если на улице ветер и -25С.. то да. А сейчас потребуется наамного меньше тепла от печки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PanSla Опубліковано: 31 січня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Дякую за рекомендації. Думаю підключити 14-15 кВт до дому, і котел біля 10 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Крыша уже утеплена, сколько см ваты? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mvas78 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Подключайте 16 кВт. как говорят запас не тянет. А мощность котла нужно считать по тепло потерям. При установке запаса я бы проверил сможет ли он работать в режиме при котором гарантированно не будут превышены тока автомата на вводе (с учётом остальных электропотребителей). Я не большой спец по тому как подключают. Подозреваю что должно быть 3 фазы, потому-что по 1-й фазе это уже 45 А. Желательно уточнить какой номинал автомата стоит. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PanSla Опубліковано: 31 січня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 10 см, холодний чердак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 10 см, холодний чердак Это как и что за толщина? Вы утепляли пол чердака или крышу? Если крышу, то выходит перекрытие между первым этажом и мансардой не утеплено? Почему 10 см? Я в 13ом году утеплял, нормой было 20, потом стало 25 см, а сейчас уже наверное все 30. Это ведь касается вашего вопроса. Если у вас через крышу улетает теплый воздух, то кто вам скажет что то про камин с котлом? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PanSla Опубліковано: 31 січня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Это как и что за толщина? Вы утепляли пол чердака или крышу? Если крышу, то выходит перекрытие между первым этажом и мансардой не утеплено? Почему 10 см? Я в 13ом году утеплял, нормой было 20, потом стало 25 см, а сейчас уже наверное все 30. Это ведь касается вашего вопроса. Если у вас через крышу улетает теплый воздух, то кто вам скажет что то про камин с котлом? Тобто 2 слоя по 10 см. Утеплена мансарда ,вище холодний чердак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vakylisa Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Дякую за рекомендації. Думаю підключити 14-15 кВт до дому, і котел біля 10 кВт. Грю подключайте три фазы 16кВТ. или у вас будет автомат на 25А. , а при 16кВт. поставят 32А. И двухтарифный счетчик плюс тариф на эл. отопление. Хотя счетчик все равно запрограмируют на ту мощность которую вы подключите. Добавлено через 47 секунд При установке запаса я бы проверил сможет ли он работать в режиме при котором гарантированно не будут превышены тока автомата на вводе (с учётом остальных электропотребителей). Я не большой спец по тому как подключают. Подозреваю что должно быть 3 фазы, потому-что по 1-й фазе это уже 45 А. Желательно уточнить какой номинал автомата стоит. До 16кВт. поставят автомат на 25А. , а на 16кВт. уже 32. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Хотя счетчик все равно запрограмируют на ту мощность которую вы подключите. А можна детальніше? В нашому селі мабуть лічильники ще не вміють відключати абонента. І яку потужність однофазну порадите для "правильного" автомата? Треба близько 7-8 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vakylisa Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 А можна детальніше? В нашому селі мабуть лічильники ще не вміють відключати абонента. І яку потужність однофазну порадите для "правильного" автомата? Треба близько 7-8 кВт. Все здесь www.cherkasyoblenergo.com/zvt.html , но у вас более гуманные, так что можете выбирать с реле отключения или без, с дистанционным считыванием или без, так что вам решать какой поставить, но я бы ставил двухтарифный и без реле и на автомат 32А. то есть не менее 16кВт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Виходить, для однофазного підключення 8кВт поставлять автомат 40А. Мене то влаштовує. Плачу за 8, маю 8,8кВт в піку. ..на роботі на три фази стояв автомат на 15А, вибивав часто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vakylisa Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Виходить, для однофазного підключення 8кВт поставлять автомат 40А. Мене то влаштовує. Плачу за 8, маю 8,8кВт в піку. ..на роботі на три фази стояв автомат на 15А, вибивав часто. Вы понимаете что стоимость подключения что одной что трех фаз почти одинаковая? А плюсов от трех фаз больше. Фсе надаела с пустого в порожнее переливать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 А плюсов от трех фаз больше ну да, в три рази більше і плюсів і мінусів. Там же змінний струм 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Snegovik Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 ну да, в три рази більше і плюсів і мінусів. Там же змінний струм Вам vakylisa написав що 380v, це краще чим 220v. В нас (в селі) в ту зимку одна фаза часто доходила до 170v. А інколи і пропадала. Перекинув на інші фази основні потреби і не відчуваєш дискомфорт. А сусід наблюдав в себе (внього 220v) освітлення в будинку ніби від батарейки ААА А ви або шуткуєте або ж не розумієте переваги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Якраз я і розумію, що одна нормальна фаза інколи краще трьох перекошених. З трансформатора фази виходять симетричні, по другому не буває. Якщо у Вас сильний перекос фаз, викликайте електриків, це їх робота. З трьохфазним підключенням поставлять в три рази слабший автомат. Однофазне значне навантаження тоді не можна буде використати. В мене немає трьохфазних приладів, мені підходить однофазне підключення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vakylisa Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 Якраз я і розумію, що одна нормальна фаза інколи краще трьох перекошених. З трансформатора фази виходять симетричні, по другому не буває. Якщо у Вас сильний перекос фаз, викликайте електриків, це їх робота. З трьохфазним підключенням поставлять в три рази слабший автомат. Однофазне значне навантаження тоді не можна буде використати. В мене немає трьохфазних приладів, мені підходить однофазне підключення. От шо вы будете нагружать на одну фазу больше чем 5кВт? А кабеля к ел котлу нужны будут тоньше, да и любое трех фазное подключение в треугольник двигателя будет интереснее. По деньгам вам все равно разница не большая, а захочется станочек или не дай бог пилораму, то будете однофазные по большей стоимости покупать чем трехфазные, ну или частотник покупать. И ваще если нужно на одну фазу нагрузить ну очень мощную нагрузку то я из трех фаз возьму 220В. и при чем буду одинаково тянуть со всех фаз, а не просаживать одну соседям (ток не трехфазный двигатель). Тем более что стоимость оплаты за потребленное ляпистричество одинаково. Кабель токо очь толстый закладывайте к котлу. Добавлено через 1 минуту нафига спрашивать совет если в ушах пробки серные или с под шампанского. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 31 січня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2020 нафига спрашивать совет если в ушах пробки серные или с под шампанского. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 1 лютого 2020 Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2020 А что, 8 кВт одной фазой уже подключают? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз