yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Вітаю всіх! Хочу будинок на старість. Повна протилежність будинку в якому зараз живу. Зараз маю два поверхи, 226 м.кв загальної площі, вбудований гараж, опалення газом. Хочу 81 м.кв загальної, один поверх, навіс для машини. Зупинився на варіанті УШП + газоблоки + панелі покриття з газобетону + плоский дах. Опалення або електрокотел, або ТН геотерм. Проект поки в голові, прямокутник 9*9м з несучою перегородкою в пропорції 3,6+5,4м. Особливості: 1. УШП без ребер жорсткості, плоска плита з подвійним армуванням, товщина 20 см, на утеплювачі 10 см. Зрозуміло, дренаж, утеплена обмостка. 2. Зовнішні стіни думаю 20 см D400 (50см блок на ребро) + D150 в 10 см в якості утеплювача. Зовні і зсередини штукатурка. 3. Несуча перегородка 30см D400. 4. Верхнього армопоясу не буде. Буде звязуючий армований поясок по зовнішньому краю плит покриття. 5. По плитам покриття утеплювач з розуклонкою, стяжка 7-8см, гідроізоляція з ПВХ або полімерна суміш. Прошу поради і зауваження. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uk Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Вітаю всіх! Хочу будинок на старість. Повна протилежність будинку в якому зараз живу. Зараз маю два поверхи, 226 м.кв загальної площі, вбудований гараж, опалення газом. Хочу 81 м.кв загальної, один поверх, навіс для машини. Зупинився на варіанті УШП + газоблоки + панелі покриття з газобетону + плоский дах. Опалення або електрокотел, або ТН геотерм. Проект поки в голові, прямокутник 9*9м з несучою перегородкою в пропорції 3,6+5,4м. Особливості: 1. УШП без ребер жорсткості, плоска плита з подвійним армуванням, товщина 20 см, на утеплювачі 10 см. Зрозуміло, дренаж, утеплена обмостка. 2. Зовнішні стіни думаю 20 см D400 (50см блок на ребро) + D150 в 10 см в якості утеплювача. Зовні і зсередини штукатурка. 3. Несуча перегородка 30см D400. 4. Верхнього армопоясу не буде. Буде звязуючий армований поясок по зовнішньому краю плит покриття. 5. По плитам покриття утеплювач з розуклонкою, стяжка 7-8см, гідроізоляція з ПВХ або полімерна суміш. Прошу поради і зауваження. Каждый пункт довольно интересный но наверное у вас есть обоснование и для УШП и для "пояска" и для стен 200 мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 1. УШП без ребер жорсткості, плоска плита з подвійним армуванням, товщина 20 см, на утеплювачі 10 см. Зрозуміло, дренаж, утеплена обмостка. Это не УШП, это DOW плита. Для вашего дома перезаклад по несущей способности больше чем в три раза. По затратам тоже перерасход. Но проще в исполнении чем УШП. Необходимость дренажа зависит грунтов. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 1) фундамент надо считать в зависимости от реальной геологии! тем более без ребер. Это где Вы видели УШП без ребер? 2) газобетонных плит перекрытия в реальности не существует 3) обвязочный пояс - не уверен, что работает в варианте легких плит 4) под плиты на газобетоне, тем более при такой тонкой несущей стене - нужен армопояс 5) думаю, вы будете первым на форуме с несущей стеной из газобетона в 200 мм. задумайтесь. опять таки банально, но толщина стены - определяется расчетом на прочность. а где строитесь - сейсмики нет? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Каждый пункт довольно интересный но наверное у вас есть обоснование и для УШП и для "пояска" и для стен 200 мм 1. Ваші альтернативи фундаменту для економного будинку ? 2. Для зовнішньої стіни можливий однорідний варіант 30-40см D400. Але несучої здатності 40см вже занадто, а 30см мають утеплення гірше ніж 20смD400+10смD150. Добавлено через 6 минут 1) фундамент надо считать в зависимости от реальной геологии! тем более без ребер. Это где Вы видели УШП без ребер? 2) газобетонных плит перекрытия в реальности не существует 3) обвязочный пояс - не уверен, что работает в варианте легких плит 4) под плиты на газобетоне, тем более при такой тонкой несущей стене - нужен армопояс 5) думаю, вы будете первым на форуме с несущей стеной из газобетона в 200 мм. задумайтесь. опять таки банально, но толщина стены - определяется расчетом на прочность. а где строитесь - сейсмики нет? біля Умань, наче тихо у нас з цим 1. Хтось доводив, що конструктивна жорсткість балки УШП порівняно з жорсткістю стіни нікчемна. 2. www.aeroc.ua/produktsiya/armirovannye-peremychki 4. Технологи Аерок пропонують плити класти без армопоясу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 2. www.aeroc.ua/produktsiya/arm...nye-peremychki позвоните и спросите можно ли купить. я звонил 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Начните с участка. Проблемные грунты из самого экономного проекта могут сделать самый дорогой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Технологи Аерок пропонують плити класти без армопоясу. начните кладку - и посмотрим тогда. я тоже планировал без армопояса (точнее, распределительной подушки), но воткнув ладонью в газоблок гвоздь, передумал. Не стоит эта экономия спокойного сна Добавлено через 40 секунд Хтось доводив, що конструктивна жорсткість балки УШП порівняно з жорсткістю стіни нікчемна. у вас стена газобетон, не кирпич. вот и посчитайте ее жесткость по сравнению с бетоном В25 Добавлено через 54 секунды Але несучої здатності 40см вже занадто, а 30см мають утеплення гірше ніж 20смD400+10смD150. ну вы определитесь с критериями - дешевле или потеплее. И узнайте стоимость работ по утеплению газобетоном D150 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 А зачем кулибинство? Ушп, газик 250 + 150 пенопласт и кровельные фермы. Армопояс по периметру, ребра в ушп по периметру. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 А зачем кулибинство? Без него - скучно! Плюс есть возможность перехитрить самого себя и всех остальных за одно! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Технолог Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 это будет интересный домик с 200 мм. несущими стенами и жби перекрытием! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Uk Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Я конечно еще тот строитель Но из того, что я видел на форуме, УШП все-таки нужно "уметь". Не везде найдешь строителей кто умеет, а если не умеет то качественно научится. А ленту все делать умеют, а дальше или полы по грунту или плита по ростверку. А если еще б.у. ФБС найти то будет еще более бюджетно - как и написано в заголовке темы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 стоимость работ по утеплению газобетоном D150 Робота =0 (сам). Добавлено через 4 минуты это будет интересный домик с 200 мм. несущими стенами и жби перекрытием! В таких невеликих розмірах думаєте жорсткість буде істотно іншою ніж будинки на 2 поверхи з 40см D300 ? ... перекриття легкими газобетонними плитами. Добавлено через 2 минуты А зачем кулибинство? Ушп, газик 250 + 150 пенопласт и кровельные фермы. Армопояс по периметру, ребра в ушп по периметру. Конструктив УШП мені не зовсім по душі, хочу справжню плиту. На пінопласт на стінах алергія. Добавлено через 2 минуты Начните с участка. Проблемные грунты из самого экономного проекта могут сделать самый дорогой. Ділянка безпроблемна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 перекриття легкими газобетонними плитами. ежики и кактусы 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Movix Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Да позвоните вы узнайте насчёт плит! Нет их нефига! Друг строится, буквально месяц назад узнавал. Нетути. И бюджетный и аллергия не совсем стыкуются 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Ділянка безпроблемна. Песок или гравий? И совсем без ПРС с УГВ 8м?:D И без уклона естественно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mikhailoff71 Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Конструктив УШП мені не зовсім по душі, хочу справжню плиту. Сделайте типа защемленную плиту. Лента по периметру и под несущим перестенком толщиной 200-250 мм и плита толщиной 100 мм с армированием в один слой. Заливается всё за один раз, внутри остаётся несъёмная опалубка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 защемленную плиту толщиной 100 мм с армированием в один слой как-то не очень стыкуется, нет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Песок или гравий? И совсем без ПРС с УГВ 8м?:D И без уклона естественно. Навкруги стоять будинки на стрічкових фундаментах, 1м заглиблення. Скарг не було. Під плиту з крупного щебеню заб'ю подушку, буде норм. Води в нас немає, криниці 11-14 м до води. Розбіжність по висоті на ділянці 10 см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Навкруги стоять будинки на стрічкових фундаментах, 1м заглиблення. Скарг не було. Під плиту з крупного щебеню заб'ю подушку, буде норм. Води в нас немає, криниці 11-14 м до води. Розбіжність по висоті на ділянці 10 см. Смотрите как получается: допустим 80см чернозема, под ним супесь. Лента с заглублением 1м вопросов не вызывает. А чтобы на этом грунте сделать плиту, нужно сначала 100м3 чернозема вынуть. А потом 110-120 кубов песка насыпать. Чувствуете разницу? А если коренной грунт какая-нить глина, то под этим всем еще и дренаж нужен. Я не берусь Вас чему-то учить, просто УШП фундамент ну очень специфический, и раскрывает себя только в определенных условиях. Добавлено через 2 минуты Хотя, видел, строили и на черноземе УШП и на торфе. Но щебня нужно много... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Технолог Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 В таких невеликих розмірах думаєте жорсткість буде істотно іншою ніж будинки на 2 поверхи з 40см D300 ? ... перекриття легкими газобетонними плитами. вопрос в прочностных нагрузках. вы их сначала купите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergpelux Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 А зачем кулибинство? Ушп, газик 250 + 150 пенопласт и кровельные фермы. Армопояс по периметру, ребра в ушп по периметру. А где почитать о практике строительства такого пирога стен? Єто у вас? Дайте ссылку! Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Чувствуете разницу? Плита подобається якраз меншою усадкою в часі. Будинки на стрічковому фундаменті бачу як з роками тонуть в землі. Через це хочу легший і на більш стійкій основі. В грунті на 60 сантиметрах починається глиняний доміс, на 80см вже майже чиста глина, тверда. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Плита подобається якраз меншою усадкою в часі. Будинки на стрічковому фундаменті бачу як з роками тонуть в землі. Через це хочу легший і на більш стійкій основі. В грунті на 60 сантиметрах починається глиняний доміс, на 80см вже майже чиста глина, тверда. Дома тонут не от того, что стоят на ленте. А от того, что ширина ленты взята наобум, а не расчетная. От того, что с отмосткой не заморачивались и вода идет под ленту. А [супертвердая, как камень, аж синяя, топором рубили - искры летели] глина, при добавлении воды становится киселем и теряет несущую способность. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 листопада 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2019 Звонив за щебінь 20-40 і пісок на подушку, в районі 50 т.грн закидають 130тон., має вистачити. Бетону піде близько 16 м.куб., хочуть по 2т.грн., =32т.грн. Плити покриття наші дилери возили з Аерока, радять брати не покриття а перекриття. Несуча здатність перших 300, других 500. В мене крім снігу і сонячних панелей там нічого не буде, навіть і не знаю які брати. По стіні бачу найбільше переживань. Можна взяти 40см D300-400 без утеплення, просто математична і фізична частина моцку не можуть зрозуміти, нащо така товста стіна, якщо плита буде опиратися тільки на 15см її краю.. Ті ж вікна і двері в четверті 10см будуть мати 23см внутрішніх откосів. Для чого в наш час така товщина стіни.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз