vadimv Опубліковано: 4 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2022 8 годин тому, Фрай сказав: Первая дегустация нейротоксичного яда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 Оставалась бутылочка Совиньон Блан 2020г Неожиданно очень насыщенный вкус, опасался не скисло ли, нет. Наоборот, стало более плотным и приятным на вкус. Спасибо за полученное удовольствие! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2022 Первый год делаю свое вино и нужна помощь зала, в общем: месяца 2 назад ставил бродить белое вино в 5л бутлях под перчаткой в подвале, потом перчатки попадали я добавил немного сахара и оно ещё раз отыграло (так в рецепте видел), затем слил с осадка и закрыл бутли еврокрышками 100мм (гидрозатвора вместо них не нашел), ну и в подвале похолодало до +15, сейчас собрался второй раз слить с осадка - а вино реально газированное как шампанское, при открытии пузырится и пенится, ещё мутное и молодое и по вкусу супер, сладковатое и на глаз градусов 10, сейчас сливаю с осадка и что с ним можно сделать, чтобы доиграло? Надеть перчатки и перенести в тепло? (т.к. в подвале +13) Или закупорить и пусть будет с газами, а перед употреблением дать им выйти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 8 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 (змінено) В 06.11.2022 в 17:50, normal сказал: (гидрозатвора вместо них не нашел) А что его искать, если сделать 5 минут времени?? Цитата Или закупорить и пусть будет с газами Вы получите суррогат а не вино, от которого понос будет. Надо дать виноматериалу полностью перебродить. Змінено 8 листопада 2022 користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 8 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 В 06.11.2022 в 17:50, normal сказал: потом перчатки попадали я добавил немного сахара и оно ещё раз отыграло (так в рецепте видел) теперь перегнать на самогон Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 08.11.2022 в 09:45, DimaF сказав: Вы получите суррогат а не вино, от которого понос будет Вино не испортилось, почему суррогат? Пили троем уже второй раз, все норм 08.11.2022 в 11:34, Dendnepr сказав: теперь перегнать на самогон Зачем? По вкусу лучше магазинного шампанского, делал по этому рецепту, просто раньше закрыл крышкой ну и раз не взорвалось, то видимо крышка под давлением таки не герметична... Насколько я понимаю, то шампанское и пиво так и карбонизируют, но я хотел получить обычное вино, в общем поставил обратно под перчатку, вроде дальше тихо бродит и может газы выйдут... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Как бы буряковый сахар не предполагает ничего, кроме самогона. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Если честно, то я тоже добавляю сахар в бродильную ёмкость для кальвадоса. Чтоб градус поднять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Мне нравится полусухое, а жене полусладкое, я хз как без сахара его сделать, мед добавлять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2022 14 часов назад, normal сказал: Вино не испортилось, почему суррогат? Пили троем уже второй раз, все норм Пить можно что угодно, хоть денатурат) Вино должно полностью переребродить, продукты распада в осадок, газ наружу. На выходе сухое вино. А там уже можно экспериментировать. Я 2 или 3 года делал именно так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2023 06.11.2022 в 17:50, normal сказав: Первый год делаю свое вино На другий рік вже трохи маю досвіду: найперше вино виходить з одесської вишні (і найсмачніше після виноградного), солодке і насичене (тому треба додавати більше води, а менше сахару), з серпня вже можна пробувати аж до нового року і саме воно врятує всі інші вина від передчасної кончини Потім йде грушове, причому з раннього сорту вийшло бездоганно, а з середнього два роки пробував і завжди бралось слизом, на цей раз сипав лимонну кислоту і все одно все вилив, пізній сорт ще досі висить зелений і піде зимою в сирому вигляді. Далі небуло куди дівати кизил і теж наробили з нього компотів та вина, вийшло на запах краще всіх, але на смак трохи терпке, напевно буде чекати свого часу. Ну і спробували робити з яблук, але з 60л вийшло десь аж 15л осаду і ще не встиг спробувати, але я сідр то і раніше не любив... Вопшем вина наче і дофіга, а з 6 сортів винограду зробили всього 3л, увесь сирим з'їли, такий смачний, як можна з нього вино робити Прийдеться тепер ще садити, тільки не знаю який сорт, хочу чисто винний червоний і багатенько, зараз висять ще 30 гронок молдови, тільки но поспіли, але у підвалі вже 16 градусів і буде ще холодніще, може не заграти, краще пошукати якись ранній сорт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2023 4 часа назад, normal сказал: але я сідр то і раніше не любив... А що роблять з сидру не в курсі? КАЛЬВАДОС! Я от купую у Заїки і не можу сказати що він гірший від того ж закарпатського. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2023 18 часов назад, normal сказал: але я сідр то і раніше не любив.. Можно добавить спирта, и получить аналог советского "плодово-выгодного", скорую помощь для совсем уж бедных страждующих)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 15:08 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 15:08 Це тема про Вино, не треба набивати пости. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 16:48 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:48 Підскажіть, на дні келиха такого вина лишаються червоні кристали, якщо збовтати, то швидко розчиняються даючи червоний шлейф (наче як барвник), що то за фігня? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: В понеділок в 18:23 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 18:23 Марганцовка ? Добавляется в спиртные напитки горе-алхимиками для улучшения вкуса. При реакции спирта с марганцовкой образуются соединения с приятными фруктовыми запахами, но неприятными канцерогенными свойствами. Вышенаписанное не претендует на истину - просто что называется ткнул пальцем в небо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 19:27 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:27 (змінено) Матка боска, чого його лізти у кожну тему з умним ліцом? normal, якщо вино нормальне то ніщо інше як тартрати або винний камінь, винний діамант. Змінено В понеділок в 19:28 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 19:38 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:38 1 година тому, tayatlas сказав: Марганцовка ? Я б сказав дуже схоже на неї, але навряд би таке продавали у супермаркетах... 3 хвилини тому, Фрай сказав: якщо вино нормальне то ніщо інше як тартрати або винний камінь Зрозумів, вино нормальне, а камінь я ніколи не бачив, у келиху залишається десь по 5-15 кристалів розмірами до 2мм і потім швидко розчиняються дійсно як марганцовка, перед вживанням я клав пляшку у морозілку на півгодини, може тому з'являвся камінь, а потім в теплі розчинявся... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В понеділок в 19:50 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 19:50 (змінено) Я замовляю крафтові вина то іноді його буває аж занадто, коли заливають з діжки то його не видно, а потім осіло. То не є ознакою поганого вина і на смак воно не впливає. Доречі, якщо у червоного вина корок чистий то вино не буде справжнім. 15 хвилин тому, normal сказав: перед вживанням я клав пляшку у морозілку на півгодини От саме охолодження і провокує випадіння кришталиків. Але холодне вино ви не зможете оцінити на смак, тому не варто тримати його у холодильнику, краще у прохолодному місці. Я іноді кидаю в бокал пару кубиків льоду, вбиваю одразу два зайця, стає прохолодним і трохи знижує кислотність, організм не сприймає все кисле. Змінено В понеділок в 19:55 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: У вівторок в 02:47 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 02:47 6 часов назад, Фрай сказал: То не є ознакою поганого вина і на смак воно не впливає. Впливає. Разом з винним каменем уходить зайва кислота. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: В середу в 17:46 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:46 В 23.09.2024 в 22:27, Фрай сказал: Матка боска, чого його лізти у кожну тему з умним ліцом? normal, якщо вино нормальне то ніщо інше як тартрати або винний камінь, винний діамант. Уж коль родился баобабом..... (песенка такая есть у Высоцкого) Винный камень - прозрачного или белого цвета, обратно НЕ растворяется... И чего лезть в тему, коль даже умного лица не получается изобразить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В середу в 18:11 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 18:11 Яке ж ти приквецяне! 23 хвилини тому, tayatlas сказав: И чего лезть в тему… Нещастя, ти хоч подивись хто там ТС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз