vadimv Опубліковано: 4 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2022 8 годин тому, Фрай сказав: Первая дегустация нейротоксичного яда Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 червня 2022 Оставалась бутылочка Совиньон Блан 2020г Неожиданно очень насыщенный вкус, опасался не скисло ли, нет. Наоборот, стало более плотным и приятным на вкус. Спасибо за полученное удовольствие! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2022 Первый год делаю свое вино и нужна помощь зала, в общем: месяца 2 назад ставил бродить белое вино в 5л бутлях под перчаткой в подвале, потом перчатки попадали я добавил немного сахара и оно ещё раз отыграло (так в рецепте видел), затем слил с осадка и закрыл бутли еврокрышками 100мм (гидрозатвора вместо них не нашел), ну и в подвале похолодало до +15, сейчас собрался второй раз слить с осадка - а вино реально газированное как шампанское, при открытии пузырится и пенится, ещё мутное и молодое и по вкусу супер, сладковатое и на глаз градусов 10, сейчас сливаю с осадка и что с ним можно сделать, чтобы доиграло? Надеть перчатки и перенести в тепло? (т.к. в подвале +13) Или закупорить и пусть будет с газами, а перед употреблением дать им выйти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 8 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 (змінено) В 06.11.2022 в 17:50, normal сказал: (гидрозатвора вместо них не нашел) А что его искать, если сделать 5 минут времени?? Цитата Или закупорить и пусть будет с газами Вы получите суррогат а не вино, от которого понос будет. Надо дать виноматериалу полностью перебродить. Змінено 8 листопада 2022 користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 8 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2022 В 06.11.2022 в 17:50, normal сказал: потом перчатки попадали я добавил немного сахара и оно ещё раз отыграло (так в рецепте видел) теперь перегнать на самогон Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 08.11.2022 в 09:45, DimaF сказав: Вы получите суррогат а не вино, от которого понос будет Вино не испортилось, почему суррогат? Пили троем уже второй раз, все норм 08.11.2022 в 11:34, Dendnepr сказав: теперь перегнать на самогон Зачем? По вкусу лучше магазинного шампанского, делал по этому рецепту, просто раньше закрыл крышкой ну и раз не взорвалось, то видимо крышка под давлением таки не герметична... Насколько я понимаю, то шампанское и пиво так и карбонизируют, но я хотел получить обычное вино, в общем поставил обратно под перчатку, вроде дальше тихо бродит и может газы выйдут... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Как бы буряковый сахар не предполагает ничего, кроме самогона. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Если честно, то я тоже добавляю сахар в бродильную ёмкость для кальвадоса. Чтоб градус поднять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Мне нравится полусухое, а жене полусладкое, я хз как без сахара его сделать, мед добавлять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2022 14 часов назад, normal сказал: Вино не испортилось, почему суррогат? Пили троем уже второй раз, все норм Пить можно что угодно, хоть денатурат) Вино должно полностью переребродить, продукты распада в осадок, газ наружу. На выходе сухое вино. А там уже можно экспериментировать. Я 2 или 3 года делал именно так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2023 06.11.2022 в 17:50, normal сказав: Первый год делаю свое вино На другий рік вже трохи маю досвіду: найперше вино виходить з одесської вишні (і найсмачніше після виноградного), солодке і насичене (тому треба додавати більше води, а менше сахару), з серпня вже можна пробувати аж до нового року і саме воно врятує всі інші вина від передчасної кончини Потім йде грушове, причому з раннього сорту вийшло бездоганно, а з середнього два роки пробував і завжди бралось слизом, на цей раз сипав лимонну кислоту і все одно все вилив, пізній сорт ще досі висить зелений і піде зимою в сирому вигляді. Далі небуло куди дівати кизил і теж наробили з нього компотів та вина, вийшло на запах краще всіх, але на смак трохи терпке, напевно буде чекати свого часу. Ну і спробували робити з яблук, але з 60л вийшло десь аж 15л осаду і ще не встиг спробувати, але я сідр то і раніше не любив... Вопшем вина наче і дофіга, а з 6 сортів винограду зробили всього 3л, увесь сирим з'їли, такий смачний, як можна з нього вино робити Прийдеться тепер ще садити, тільки не знаю який сорт, хочу чисто винний червоний і багатенько, зараз висять ще 30 гронок молдови, тільки но поспіли, але у підвалі вже 16 градусів і буде ще холодніще, може не заграти, краще пошукати якись ранній сорт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2023 4 часа назад, normal сказал: але я сідр то і раніше не любив... А що роблять з сидру не в курсі? КАЛЬВАДОС! Я от купую у Заїки і не можу сказати що він гірший від того ж закарпатського. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2023 18 часов назад, normal сказал: але я сідр то і раніше не любив.. Можно добавить спирта, и получить аналог советского "плодово-выгодного", скорую помощь для совсем уж бедных страждующих)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз