Sergiyzp Опубліковано: 5 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2019 Доброго дня. Табаско. Елементарний рецепт. Три інгридієнти - перець, сіль, оцет. Роблю вже кілька років. Перше. Беремо червоний гострий перець. Видаляємо плодоніжки та те, що не подобається. Перемелюємо. В мене вийшло 845 грамів. Додаємо сіль з розрахунку 2 столових ложки на 1 кг перцю. Перемішуємо, перекладаємо в скляну банку (наповнюємо не більше 2/3 посуду, бо грає). Закриваємо, ставимо в тепле місце без прямих сонячних променів, приблизно на 7-10 днів. Щодня перемішуємо. Далі буде. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 5 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2019 цікаво Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пенс эль Ван Опубліковано: 5 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2019 От не нада. :D А как же выдержка 2 года в бочках из белого дуба ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiyzp Опубліковано: 6 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 От не нада. :D А как же выдержка 2 года в бочках из белого дуба ? Да никак. У меня эдакий вольный пересказ, исходя из реалий Может, как-нибудь разбогатею, куплю бочонок и буду по феншую делать. Заодно соли из рудника выпишу Продовжу за кілька днів, як почнеться бродіння. Там головне - перемішувати щодня, бо може закиснути. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пенс эль Ван Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Просто я был удивлен, почему такой маленький фанфурик Табаско стоит космических денег, а потом посмотрел фильм про то, как его изготавливают и понял - это феньшуй. У меня уже года 4 стоит отот бузырек, никак не доем. Ничего особенно я в нем не вижу. Я обожаю Свит Чили соус в бутылках по 730 мл. В этих соусах главная фишка - если дешевый, то добавляют для густоты крахмал, а если феньшуйный, то густота от длительности уваривания. Ну это я так понял. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пенс эль Ван Опубліковано: 6 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2019 Кстати, на Фейсбуке есть Клуб огнеедов. Там народ перцами меряется и их остротой. Много рецептов всяких "Табаско". Я даже узнал, что есть измерительная единица остроты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiyzp Опубліковано: 7 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2019 Просто я был удивлен, почему такой маленький фанфурик Табаско стоит космических денег, а потом посмотрел фильм про то, как его изготавливают и понял - это феньшуй. У меня уже года 4 стоит отот бузырек, никак не доем. Ничего особенно я в нем не вижу. Я обожаю Свит Чили соус в бутылках по 730 мл. В этих соусах главная фишка - если дешевый, то добавляют для густоты крахмал, а если феньшуйный, то густота от длительности уваривания. Ну это я так понял. Не, никакой термической обработки не будет. И крахмала тоже По цене согласен, денег стоит, но если процесс производства занимает несколько лет, то по другому быть не может. У меня перец с огорода, пару ложек соли и стакан уксуса не считаю, практически бесплатно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiyzp Опубліковано: 18 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2019 Отже. Сьогодні дванадцятий день, як перець ферментується. Бродіння зупинилось ще на десятий день, не було часу просто. Зараз виглядає так: В моменти найбільшого бродіння об'єм збільшувався приблизно на 10-15 відсотків, до такого: Тепер потрібно додати оцет, який зупинить остаточне бродіння. На кілограм перцю потрібно 80 мілілітрів оцту. В мене менше, тому додаю приблизно 70 мл: Перемішуємо і на добу в холодильник. Завтра продовжимо. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiyzp Опубліковано: 19 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2019 Продовжимо. Фінал. На цьому фото потрібне для останньої стадії обладнання: Перетираємо ложкою через сито перцеву масу, ретельно, до тих пір, доки не перестане виділятись рідина. В мене процес зайняв приблизно 25 хвилин. Отримуємо рідку сметаноподібну масу без вкраплень в одній мисці та насіння і трохи шкірки в іншій: В мене вийшло 360 грамів насіння та 550 грамів самого соусу. Насіння не викидаємо, це чудова добавка до супів та будь-якіх інших страв. Соус розливаємо в баночки та кладемо до холодильнику. Мені такої кількості вистачає приблизно на 2-3 місяці Буде можливість - приготую ще. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 9 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2019 Насіння не викидаємо, це чудова добавка до супів та будь-якіх інших страв. А если добавить к насинню чеснок, мелкопорубленную зелень, орехи, тощо - може вийти аджика... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
termOS Опубліковано: 25 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2020 Продовжимо. Фінал. На цьому фото потрібне для останньої стадії обладнання: [ATTACH]671183[/ATTACH] Перетираємо ложкою через сито перцеву масу, ретельно, до тих пір, доки не перестане виділятись рідина. В мене процес зайняв приблизно 25 хвилин. Отримуємо рідку сметаноподібну масу без вкраплень в одній мисці та насіння і трохи шкірки в іншій: [ATTACH]671184[/ATTACH] В мене вийшло 360 грамів насіння та 550 грамів самого соусу. Насіння не викидаємо, це чудова добавка до супів та будь-якіх інших страв. Соус розливаємо в баночки та кладемо до холодильнику. Мені такої кількості вистачає приблизно на 2-3 місяці Буде можливість - приготую ще. Доброго дня ! Робив(це моя перша спроба) майже все,як і Ви.( незначні відходження ) а саме : •"Стартував" в середені серпня минулого року(урожай з власної теплиці) перемоловши 6 кг."струка"! •у той "фарш" замісив 1/2 потрібної кількості солі. •"затрамбував" у керамічну діжку(10-ти літрова) із керамічною кришкою (невідомо звідки вона взялася у хазяйстві;));засипав з верху рештою 1/2 солі (не знаю,чи це важливо-сіль "морська")створивши соляний корок. •поставив діжку в кімнату,яку пристосовано для "тихого бродіння" винного сусла (там постійних 18°-19° С,і темрява) •лише перед новим роком,витягнув на "світ божий"!(ні разу,за більш 90 діб, не турбувавши!) •далі усе точнісінько як у Вас На виході,я отримав маже чотири літри справжньої смакоти! Єдине що хочу зауважити,-«колір»яскравий!В кінцевому продукті,в мене не було жодної різниці від кольору свіже розчавленого перцю Може я помиляюсь,але на Ваших фото соус на фініші потемнішав? Як би там не було,-соус на сьогодні,лишився тільки у спогадах!Це щось неймовірне !Не було такого дня,щоби ми (з дружиною) його не коштували! Цьогоріч,- буду робити не менше 30 кг.!!! Хай всім щастить! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 Теж роблю домашній Табаско. Але з відмінностями від описаного: 1. Чищу перець від насіння. 2. Після ферментації перебиваю соус блендером до однорідної маси. Подрібнена шкурка надає соусу яскраво-червоного кольору та додає густоти і аромату. Ну і протирати через сито особисто для мене - мука . Перець для соусу вирощую помірної пекучості, ближче до слабкої (сорти Кохіба, Огнівець та подібні до них з крупними перчинами). Але це справа смаку. Якщо недостає пекучості - додаю декілька перчин халапеньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Котяра Опубліковано: 5 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2020 Ну і протирати через сито особисто для мене - мука Есть протирочное сито! Оооочень выручает в быту для маленьких объемов! С протиркой перца надо будет чуток повозиться, а помидоры протираются на ура. Есть дешевые модели - в эпике около 350 грн, но качество такое же. Я купил сито Handy - доволен! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 5 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2020 Есть протирочное сито! Оооочень выручает в быту для маленьких объемов! С протиркой перца надо будет чуток повозиться, а помидоры протираются на ура. Есть дешевые модели - в эпике около 350 грн, но качество такое же. Я купил сито Handy - доволен! Если перец чищенный, после блендера там нечего протирать. Соус однородный получается. Но за инфу спасибо, разберусь . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Котяра Опубліковано: 6 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 квітня 2020 Если перец чищенный Для себя сделал вывод - перец не чистить от семян! Помыть, просмотреть на предмет совки, отрезать (отломать) черешок, перемолоть на мясорубке и на ферментацию (я ферментирую под водяным затвором). Почему? Тут все просто - на семенах остается много капсаицина, масел, в семенах содержится масса полезных веществ, которые при ферментации отдатут их в будущий соус. В бытовых условиях да, протирая сусло через сито, мы лишимся большей части, но лучше ж взять по максимуму!;) Кстати, жмых после протирки можно залить растительным маслом, настоять и будет шикарная согревающая растирка при болях в мышцах или суставах! Можно сделать и спиртовую настойку для тех же целей, ну или других!:D Я вот на днях где-то спину протянул, так взял крем для рук, добавил соуса из бхут джолокии и жена три дня растирала. Уже все ок!:D:beer: 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiyzp Опубліковано: 7 квітня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 7 квітня 2020 Доброго дня ! Робив(це моя перша спроба) майже все,як і Ви.( незначні відходження ) а саме : •"Стартував" в середені серпня минулого року(урожай з власної теплиці) перемоловши 6 кг."струка"! •у той "фарш" замісив 1/2 потрібної кількості солі. •"затрамбував" у керамічну діжку(10-ти літрова) із керамічною кришкою (невідомо звідки вона взялася у хазяйстві;));засипав з верху рештою 1/2 солі (не знаю,чи це важливо-сіль "морська")створивши соляний корок. •поставив діжку в кімнату,яку пристосовано для "тихого бродіння" винного сусла (там постійних 18°-19° С,і темрява) •лише перед новим роком,витягнув на "світ божий"!(ні разу,за більш 90 діб, не турбувавши!) •далі усе точнісінько як у Вас На виході,я отримав маже чотири літри справжньої смакоти! Єдине що хочу зауважити,-«колір»яскравий!В кінцевому продукті,в мене не було жодної різниці від кольору свіже розчавленого перцю Може я помиляюсь,але на Ваших фото соус на фініші потемнішав? Як би там не було,-соус на сьогодні,лишився тільки у спогадах!Це щось неймовірне !Не було такого дня,щоби ми (з дружиною) його не коштували! Цьогоріч,- буду робити не менше 30 кг.!!! Хай всім щастить! Оооо, 90 днів... треба буде спробувати. Стосовно кольору - ні, то камера така в телефону. Я свій давно вже з'їв (соус тобто), теж в цьому році кілограм 10 зроблю. Добавлено через 2 минуты Теж роблю домашній Табаско. Але з відмінностями від описаного: 1. Чищу перець від насіння. 2. Після ферментації перебиваю соус блендером до однорідної маси. Подрібнена шкурка надає соусу яскраво-червоного кольору та додає густоти і аромату. Ну і протирати через сито особисто для мене - мука . Перець для соусу вирощую помірної пекучості, ближче до слабкої (сорти Кохіба, Огнівець та подібні до них з крупними перчинами). Але це справа смаку. Якщо недостає пекучості - додаю декілька перчин халапеньо. Нє, то не мука, то медитація Але якщо пару відер робити, то буду щось думати, звичайно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз