vadimv Опубліковано: 29 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2019 Почався новий етап у житті: продано 3к у Сумах (хрущоба, 1970 р, 49,2 кв.м) і куплено 2к в Івано-Франковську (новобудова, Пасічна, 59,1 кв.м). Квартира тристороння, спальня на схід, вітальня на південь та захід і кухня на захід. Питань скоріше за все буде виникати багато, також буде багато фоток. Залишайтеся на зв'язку. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lyubomyr Опубліковано: 29 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2019 vadimv вибачайте за офф, але якже берег океану, теплий регіон? 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 29 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2019 Ну все, засосало Добавлено через 1 минуту vadimv вибачайте за офф, але якже берег океану, теплий регіон? А чтоб выйти из зоны комфорта, надо в нее сначала войти, а на это у нас денег нет (с) Матроскин 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 30 серпня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 якже берег океану, теплий регіон?На даний момент я не можу зовсім виїхати за межі України. Тому доводиться якось викручуватися. І до того часу, коли зможу, мені простіше залишити на пару тижнів/місяців/півроку квартиру в ІФ, ніж приватний будинок у Сумах. Це по перше. По-друге: виявилося (зненацька :D), що дружина хоча і мріяла жити в приватному будинку, але за 5 років життя в ньому так і не змогла звикнути до особливостей такого життя. 15 соток ділянки зараз нікому не потрібні і висять на мені. А я особисто ніколи не був фанатом життя в будинку. Тому як тільки ремонт в квартирі буде зроблено, а в Сумах нічого не триматиме крім могилок на кладовищі - будинок буде продаватися (і аватарка зміниться ). Третє: після 2014 східні регіони України для мене стали непридатними для подальшого життя. У 2015, 2016 і цим літом активно велися пошуки запасного аеродрому. І він був знайдений саме в ІФ, де є діючий військовий аеродром. До речі, хочу тут висловити подяку Кириллу с Днепра за пораду переїхати з Сум, та Потапапа за його досвід, яким я скористався. Четверте: 2 години до Львова, 2 години до Чернівців, 1 година до Яремче, 4 години до Косино, 5 годин до Світязя і 1,5 до Борисполя - мене це влаштовує більше, ніж 5 годин до Києва і 9 годин до Арабатки. От такі аргументи. 15 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 30 серпня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 Отже, фотки з самого початку. Такий вигляд зараз будинок має ззовні (першу фотку зроблено з вікна потяга Київ-ІФ). Перший поверх над цокольним: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 5 годин до Світязя і 1,5 до Борисполя З Франківська ?Там що коротку дорогу зробили на Волинь ? :D. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 30 серпня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 З Франківська ?Там що коротку дорогу зробили на Волинь ? :D.Ага, у повітрі . Ембрайер літає двічі на день. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 Почався новий етап у житті: продано 3к у Сумах (хрущоба, 1970 р, 49,2 кв.м) і куплено 2к в Івано-Франковську (новобудова, Пасічна, 59,1 кв.м). Квартира тристороння, спальня на схід, вітальня на південь та захід і кухня на захід. Питань скоріше за все буде виникати багато, також буде багато фоток. Залишайтеся на зв'язку. Расскажите, пожалуйста, как искали квартиру: сами или агенты, какой район лучше/хуже, уровень цен! Чому не Львів? 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 ... Чому не Львів? Потому что дорого во львовах. Почти вдвое 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 Потому что дорого во львовах. Почти вдвое А те, шо Вам дорого - це скільки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 Мне не дерого, я тут типа как живу 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 30 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2019 Мне не дерого, я тут типа как живу Я знаю! Можно я спрошу? если Вадим не против? Хотим посмотреть в сторону Львова... в сторону квартиры, невеличкої - одно- двокімнатної. Есть какие-то районы города, которые бы вы не советовали бы для покупки жилья? новобудова? вторинне житло? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 31 серпня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Расскажите, пожалуйста, как искали квартиру: сами или агенты, какой район лучше/хуже, уровень цен! Чому не Львів? Львов, как уже ответил Маэстро, сильно дорого, не по нашим деньгам за хрущобу в Сумах. Как кстати и Черновцы, Мукачево и даже Берегово. В ИФ уровень цен примерно как в Сумах, я б даже сказал - ниже. Например, в Сумах самая дешевая новостройка стоит от 10500 за кв.м, а в ИФ - 7500. Причем в Сумах это будет эконом-вариант с потолками 2,5. Искали сами, но процентов 80-90 номеров на сайтах - это агенты. Оббегал с ними половину города - без толку. Такую извините хню предлагают... Типа 2к без потолка под мансардной крышей со стенами от соседей из ГБ десятки. за 19500 Или 2к с видом на автодром за 25000 А еще два разных человека показывали одну и ту же квартиру по разной цене. :D В общем, весело с ними. В итоге таки найдена была компания-девелопер (из Львова, кстати), которая предложила неплохой вариант в неплохом месте за относительно вменяемые деньги (9000 грн за кв.м). С ними и подписал договор. Районы обсмотрел почти все (кроме Каскада и Вовчинця): центр, Бам, Опришковцы, Микитинцы, Хриплин, Загвоздье, Пасечную. На последнем варианте и остановились. А первым вариантом была 2к типа хрущоба с неплохим ремонтом, автономным отоплением, с пластиковыми окнами но на северную сторону на заброшеную пожарку в Хриплине. Серед поля, в 15 минутах хотьбы от ближайшей остановки транспорта. Но за 17500. Танунафиг, сказал я. Хотя еще наплохой район - Микитинцы. Речка, коттеджный поселок, но блин автодром, база дальнобойщиков и фуры по улице туда-сюда. Нафиг, нафиг. А в Опришковцах нас на берегу речки встретила пара низколетящих истребителей на форсаже. Ото было весело, аж деревья качнуло. Еще прикольный новый дом в Загвоздье, на берегу речки, по цене 7500 за метр, но среди поля без коммуникаций. Короче, есть такой сайт ЛУН (не реклама),, там есть раздел с новостройками и карта этих самых новостроек со ссылками на страничку застройщика. А, кстати, искали мы 2к с автономным отоплением (намучились уже в хрущобе с центральным). Но на вторичке таких вариантов раз два и обчелся, а в основном совковое жилье в убитом состоянии. Встречаются даже раритеты в стиле "машина времени" - купи и перенесись год ээтак в 1984. Но в принципе такое счастье можно купить, даже продав бу-шный SX4 :D Далі буде. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 31 серпня 2019 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 ИФ власти смогли еще на заре строительного бума так грамотно и четко выстроить взаимоотношения в области землеотведения, что по слухам коррупционная составляющая там очень смешная, потому себестоимость и цена жилья там самая наверное низкая во всей стране из новостроев. Посему город активно строится, низкая цена квартир там - это уже притча во языцах. Сам по себе город весьма неплох, логистически развит и относительно небольшой по габаритам. Историческая часть центра небольшая, окруженная новыми застройками. Для тусняка и туризма не подходит, но для жизни - вполне, многие туда перебираются, это еще с 2007 заметно. Добавлено через 4 минуты Я знаю! Можно я спрошу? если Вадим не против? Хотим посмотреть в сторону Львова... в сторону квартиры, невеличкої - одно- двокімнатної. Есть какие-то районы города, которые бы вы не советовали бы для покупки жилья? новобудова? вторинне житло? Смотря для каких целей покупаете. И бюджет какой. Не понимая для чего она вам, сложно давать рекомендации по выбору места. Однозначно новострой, вторичка не шибко дешевле. Но, такие мелкие квартиры в новостроях в ходовых районах уходят еще на котловане. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 31 серпня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2019 Продовжимо наші досліди. Тепер фотки зсередини, за годинниковою стрілкою від вхідних дверей до кухні. Перегородок поки що немає, тому розмірковую над варіантами перепланування, наприклад, щодо одного суміщеного санвузла, оскільки у стіні біля санвузлів тільки один отвір для витяжки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 1 вересня 2019 Варіанти планування з меблями поки що виглядають таким чином: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 2 вересня 2019 (змінено) Зараз перепад між рівнем підлоги у під'їзді та всередині становить десь сантиметрів 10 (+коробка дверей займе сантиметрів 5), отже на підлозі буде 5-7 (а може й 10) см екструдера + стяжка з трубами теплої підлоги. І далі в мене починаются запитання: 1. Оскільки буде тепла підлога (панорамні вікна від підлоги до стелі), який котел ставити? Електричний чи газовий? Якої потужності на 60 кв.м площі? Потужність електрики пообіцяли 5 кВт. 2. Стояків холодної води буде 2: один у санвузлі, другий на кухні. Шось мені не дуже хочеться ставити двоконтурий котел і ганяти воду у санвузол з кухні через 15 метрів труби. Може краще поставити по одному бойлеру на кухні та в санвузлі? 3. На кухні ставити електричну індукційну варочну поверхню? (Духовка само собою буде електрична). А нафіга тоді взагалі "а у нас в квартире газ"? Змінено 2 вересня 2019 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 3 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 Зараз перепад між рівнем підлоги у під'їзді та всередині становить десь сантиметрів 10 (+коробка дверей займе сантиметрів 5), отже на підлозі буде 5-7 (а може й 10) см екструдера + стяжка з трубами теплої підлоги. І далі в мене починаются запитання: 1. Оскільки буде тепла підлога (панорамні вікна від підлоги до стелі), який котел ставити? Електричний чи газовий? Якої потужності на 60 кв.м площі? Потужність електрики пообіцяли 5 кВт. 3. На кухні ставити електричну індукційну варочну поверхню? (Духовка само собою буде електрична). А нафіга тоді взагалі "а у нас в квартире газ"? Маю сумніви що 5 кВт достатньо для комфортного користування цим всім буде. А якщо ще й котел то тим більше. Тоді як варіанти ставити реле пріоритетів і ТД... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 3 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 Маю сумніви що 5 кВт достатньо для комфортного користування цим всім буде. А якщо ще й котел то тим більше.Ага, ще хотілося поставити кондиціонер і електричну сушку для рушників. Тобто газовий двоконтурний котел без варіантів? Доведеться шукати з регулюванням потужності, бо таий який зараз у мене, перегріває 80 кв.м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lyubomyr Опубліковано: 3 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2019 vadimv не претендую на істину в останній інстанції, але про електрокотел можна забути. Питання індукційної для мене теж відкрите, бо теж маю 5кВт, але в мене 4кім, поставив 4кондиціонера, трохи електропідігрівів підлоги, електрична духовка, мікрохвильовка, електрочайник - не знаю як то все буде тягнутися. Може варто заморочитися і збільшити потужність? принаймі закласти більші кабелі як до лічильника так і до квартири. Вивчав питання збільшення потужності на квартиру, можна було до 8кВт, треба трохи потратити грн, але вперлося в січення кабелів до квартири. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 4 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2019 поставив 4кондиціонера, трохи електропідігрівів підлоги, електрична духовка, мікрохвильовка, електрочайник - не знаю як то все буде тягнутися.Ну якось жеж ставляють бойлери з кондиціонерами і в хрущобах і в панельках 80-х років. Може варто заморочитися і збільшити потужність? принаймі закласти більші кабелі як до лічильника так і до квартири. Вивчав питання збільшення потужності на квартиру, можна було до 8кВт, треба трохи потратити грн, але вперлося в січення кабелів до квартири.Задавав це питання забудовнику, кажуть що нібито можна збільшити до 8. Електричний щиток у під'їзді якраз біля моїх дверей, там того кабелю - 1 метр. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lyubomyr Опубліковано: 4 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2019 vadimv я би збільшував 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Поляна Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Гарна країна. Вітаю з вирішенням питання еміграції! Ви принципово проти об‘єднання кухні з вітальнею? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 10 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Ви принципово проти об‘єднання кухні з вітальнею?З якою метою? Якщо у хрущобі це могло б бути одним з варіантів уникнути прохідної кімнати, то навіщо це тут? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Поляна Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 З якою метою? Якщо у хрущобі це могло б бути одним з варіантів уникнути прохідної кімнати, то навіщо це тут? Задля простору. Задля того, щоб кухня не була місцем ізоляції. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз