Тушелюб Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Вітаю усіх, панове. Домурували мені майстри другий поверх і починаю перекривати його монолітним перекриттям під дах. Так сталося, що є потреба випустити це перекриття на 1 м назовні за опорну стіну на всю її довжину (щоб продовжити дах для накривання від дощу неіснуючого поки що балкону). Висота у два поверхи не дає змоги підперти від землі опалубку, що виступає. Як це правильно робиться ? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Сложная какая-то схема. Выступающая плита это же мостище холода. Как с этим бороться предполагаете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Тушелюб Опубліковано: 12 липня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Сложная какая-то схема. Выступающая плита это же мостище холода. Как с этим бороться предполагаете? У чому складність самої схеми не зрозумів. Складність бачу в реалізації опалубки під зовнішній виступ плити. А от з холодом - то явний мінус. Але нема на то ради - доведеться терпіти і більше палити . Або відмовитися від накривання балкона. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 покажіть картинку того що хочете отримати, покищо не зовсім зрозуміло концепцію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Тушелюб Опубліковано: 12 липня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 покажіть картинку того що хочете отримати, покищо не зовсім зрозуміло концепцію Спочатку для входу в будинок планувалася невелика тераса, тому і балкон не планувався. Побачив у товариша і вирішив зробити собі ганок, як на картинці. Буду доливати фундамент, мурувати ганок і його дах буде терасою для 2-го поверху. Оце її і хочу накрити дахом. Зрозуміло, що добре б спочатку зробити ганок і тоді підперти опалубку виступу не буде проблем. Але то багато роботи, а хочу накрити будинок дахом ще до зими. П.С. Випустити хочу перекриття другого поверху. На 1 м перекриття, ще 60 см сам дах і разом 1.60 м мають накрити балкон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Из чего стены и какая их толщина? Первое, что приходит в голову это не делать плиту монолитной, а сделать две отдельные с опиранием на стену общую для дома и веранды и разрывом заполненным ЭППС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Ви про оцю частину що я обвів червоним? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Тушелюб Опубліковано: 12 липня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Из чего стены и какая их толщина? Первое, что приходит в голову это не делать плиту монолитной, а сделать две отдельные с опиранием на стену общую для дома и веранды и разрывом заполненным ЭППС. Несуча стіна в 1.5 повнотілої цегли. Розривати плиту ніяк не можна, бо на тому виступі в 1 м буде триматися край даху і міцність там має бути достатня. Власне монолітність та верхня підсилена сітка армування мають це забезпечити. Та зле з тим холодом, звісно, але цим вже мушу пожертувати. Добавлено через 1 минуту Ви про оцю частину що я обвів червоним? Саме так. Правда, Ви обвели край даху. А реально там плита виступає на метр, а потім ще 60 см просто краю даху. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Несуча стіна в 1.5 повнотілої цегли. Розривати плиту ніяк не можна, бо на тому виступі в 1 м буде триматися край даху і міцність там має бути достатня. Власне монолітність та верхня підсилена сітка армування мають це забезпечити. Та зле з тим холодом, звісно, але цим вже мушу пожертувати. край даху буде важити значно менше самої плити Я вважаю, що там не потрібно ніякого монолітного перекриття. Питання можна вирішити просто конструкцією самого даху, або підняти над перекриттям в цій частині ще трохи стіну (аттікова стіна) і випустити стропила далі, або просто замість монолітного перекриття випустити балки даху поверх моноліту, або... ще тища і один варіант Дах краще опирати по осі стіни, а не за її межами. Подивіться як роблять широкі карнизи дахів. Добавлено через 51 секунду Саме так. Правда, Ви обвели край даху. А реально там плита виступає на метр, а потім ще 60 см просто краю даху. Що заважає випустити край даху на 160см а не на 60см? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Тушелюб Опубліковано: 12 липня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 край даху буде важити значно менше самої плити Я вважаю, що там не потрібно ніякого монолітного перекриття. Питання можна вирішити просто конструкцією самого даху, або підняти над перекриттям в цій частині ще трохи стіну (аттікова стіна) і випустити стропила далі, або просто замість монолітного перекриття випустити балки даху поверх моноліту, або... ще тища і один варіант Дах краще опирати по осі стіни, а не за її межами. Подивіться як роблять широкі карнизи дахів. Добавлено через 51 секунду Що заважає випустити край даху на 160см а не на 60см? Праві Ви на 100%. Це було б ідеально. Я спочатку так і задумав. Але в силу обмежених фінансів будуюся "внатяг" різними бригадами дешевших виконавців, оскільки на сер’йозних майстрів грошей бракне. Ті, що є - на 160 см випускати дах не вміють і , відповідно, відмовляють. Втім, Ваші слова мені виглядають правильними - то було б куди дешевше і без всяких там танців з бубнами. Таки вернуся до Вашої ідеї. Вельми вдячний за пораду. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 12 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2019 Ось ще гляньте це відео, якраз по темі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз