ramsh Опубліковано: 2 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 липня 2019 Бытует мнение, что построить дом, нужно разбираться во всех нюансах по строительству или очень доверять прорабу. Ладно там, с точки зрения строительства минимальное понимание есть. А с точки зрения проектирования, понимания не много и нужны выучить все нюансы которые могут быть и их незнание может стоить не мало. Суть вопроса. Нужно заказать проект дома и проект гаража. В интернете полно объявлений, но в процессе общения с проектировщиками становится понятным, что есть нюансы, о которых молчат и узнаешь о них случайно и доверие к таким проектировщикам пропадает. Договора предлагают заключать с какими-то СПД, гарантий в договоре нет, ответственности за сроки нет, документация как оказывается на русском языке и потом не понятно, как ее узаконить, если не знаешь всех этих нюансов. Существуют ли проектировщики надежные как швейцарские часы, которые подскажут, покажут и нормальные договоры на проектирование предоставят, со всеми нюансами, о которых я просто знать не могу, потому что не строитель, а заказчик. Я в тупике. Инструкции, как заказать проект дома, какие нюансы, я в интернете тоже не нашел. Буду благодарен за контакты проверенных проектировщиков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 2 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 липня 2019 Конечно существуют! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Технолог Опубліковано: 2 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 липня 2019 если дом типовой,то опытные практики легко его построят. а вот сложные архитектурные решение и проектные = несут плотные расчетные шажки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ramsh Опубліковано: 2 липня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 2 липня 2019 если дом типовой,то опытные практики легко его построят. а вот сложные архитектурные решение и проектные = несут плотные расчетные шажки. не хочется типовой дом, если строить, то уже так как хочется )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 2 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 липня 2019 не хочется типовой дом, если строить, то уже так как хочется )) так в чем сложность. создайте тендер, почитайте отзывы и выбирайте Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 8 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2019 Еще можете попросить предоставить эскизное видение планировки или внешнего вида вашего объекта, если не уверены в проектировщике. Це до авансу, чи після? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yaroslav N Опубліковано: 8 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2019 Я инженер, правда в другой сфере. Строителям выдаю тех задания на те или иные сооружения. Был у меня опыт: выдавал задание на контроллерную, вент помещение, комнату обогрева, комнату газового пожаротушения. Все надо было вписать в определенную ширину здания. А длина уже подстраивалась под нужды. Я несколько часов рисовал взаимное расположение помещений, подбирал площадь по моим нормам, чтобы это все вписать в габариты. А в задании, помимо планировки, надо выдавать и описательную часть: такое-то помещение не менее такой то площади. Выдал я задание. Ко мне приходит архитектор и спрашивает: тебе надо по описанию или по планировке сделать? говорю что по описанию, моя планировка не так существенна. Через 10 мин я получил планировку намного более оптимальную чем то, что выдумывал я. Хороший архитектор сделает Вам оптимальную планировку. Заплатив за проект вы будете экономить на материалах и работах (если хороший проект) и будете уверены в надежности. У вас будет правильное решение по конструкции здания. А дом будет комфортным для жизни. Мне тоже надо построить одно здание. И я уже предварительно общался с архитектором. Но задание я ему сделал следующее: денег не много, на строительстве я буду экономить, сроки для меня не важны. Качество - важно. Помогите сделать проект, по которому я смогу заказать минимум профессиональной работы, а максимум чтобы я мог сделать сам. К примеру: надо лить фундамент. Мне озвучили цену 120 тыс - работы плюс материалы. Я же прошу: давайте возьмем несъемную опалубку, которую я сам смогу выставить (пусть и за месяц). Решение не самое дешевое. Сам свяжу арматуру. И потом за день, наняв бригаду, выполню заливку. Заплачу, допустим 80 тыс. На выходе получу сразу утепленный фундамент за меньшие деньги. Еще одна мысль, которую я хочу донести: многие строители халтурщики. Им надо быстро сделать работу и свалить. Имея голову на плечах и руки из нужного места, некоторые виды работ Вы можете сделать качественнее, не будучи экспертом в этом деле. С авторским надзором вероятность ошибки минимизируется. Удачи. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлексВладимирович Опубліковано: 10 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2019 ..."..усе так.., та тільки трішечки не так..!"..)) Авторский надзор., таки да -- осуществляет архитектор ! А вот технический надзор -- специалист по строительным конструкциям (инженер-строитель с высшим специальным строительным образованием). Это может быть Прораб (с высшим стр-ным образованием., либо проектировщик (инженер-конструктор) по специальности строительные конструкции и строительные материалы. Задача такого специалиста проверять качество строительных материалов на стройплощадке, и качественное выполнение тех конструкций, которые выполняются непосредственно на стройке (либо в соотвествии со строительными чертежами, при наличии полного строительного проекта., либо в соответствии с конструктивными расчётами инженера-конструктора)., а так же правильное выполнение работ и технологических процессов на всех стадиях строительства. Так что.. не всё так легко и просто..))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Евгений_Арх Опубліковано: 10 липня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 липня 2019 Це до авансу, чи після? Можете просить до аванса. Мы делаем эскиз до аванса, при встрече его показываем и обсуждаем с клиентом, а на руки отдаем после подписания договора. Как по мне - это самый оптимальный вариант для обеих сторон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Прадош Андрей Опубліковано: 4 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2019 Здравствуйте! Пишите, буду рад сотрудничеству. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юдин Денис Опубліковано: 10 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2019 Обращайтесь, подскажу проверенных надежных людей в проектировании и строительстве домов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dewpoint_3305 Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 Добрый день! Сейчас на рынке много архитекторов-фрилансеров, только Вы должны понимать, что есть несколько типов проектов. Чаще всего люди называют проектом планировку своего будущего дома. Но это только лишь то, что будет в эскизе намерений застройки (самый простой и недорогой вид проекта, где будут планы/фасады/размещение дома на участке). Также этот проект будет нужен для оформления разрешения на строительство. Но далее для строительства качественного дома, вам нужен будет еще и рабочий проект с расчетом необходимых нагрузок, инженерных сетей и пр., чего не будет у простой строительной бригады. Такой проект стоит значительно дороже и простые строители просто его не делают. Поэтому, как совет, обращаться сразу к проверенной строительной компании. Там и проекты есть свои, и строительство с учетом необходимых просчетов и норм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 13 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2019 Сейчас на рынке много архитекторов-фрилансеров, только Вы должны понимать,...Такой проект стоит значительно дороже и простые строители просто его не делают. Поэтому, как совет, обращаться сразу к проверенной строительной компании. Там и проекты есть свои, и строительство с учетом необходимых просчетов и норм. Зараз на ринку багато будівельних компаній, які продають одразу проекти "під ключ". Але ви маєте розуміти, що вони договір як правило підписують на об'єкт (будинок), і таким чином проект втрачає одну із надважливих стадій - варіативну, ескізну, яка допомагає людині визначитися із бажаннями і співвіднести їх з можливостями. Бо компанія у рамках комплексного договору починає наполягати на швидкій реалізації одного із тих проектів що має, без доробок, без врахування бажань. Це не вони бяки, це модель ваших з ними відносин така. У кращому випадку "альтернатива" зводиться до вибору проекту по їх "каталогу". Ціна за проект як правило окремо не оголошується і замовник втрачає вплив на цю одну з головних стадію. Як порада: за будівництвом звертайтесь до будівельників, а за проектом - до проектувальників, а за електрикою - до електриків, а за чоботями - до чоботаря... гадаю аналогія зрозуміла. Перевірити надійність тих чи інших ніхто вам не забороняє. І пам'ятати, що так звані "свої проекти" то вони для них свої, а не для вас. Щоб отримати дійсно свій проект вам доведеться переглянути купу пропозицій і обирати, і малювати і поєднувати варіанти, і обговорювати кожний елемент і міняти щось. Є і дещо ніби простий шлях - обрати типовий проект який має реалізацію та поширені відгуки, але перед обранням все одно варто поглибитись у тему на рівні попередньої поради. Це щоб бути спокійним, і цей варіант має бути останнім серед інших, а не "першим і останнім". Чом би й ні, хоча це і не по темі топіка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DVIJOK Опубліковано: 14 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2019 Заглянуть в БС. Как вариант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegArh Опубліковано: 15 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2019 Смотрю, что у проектантов тоже повальный кризис. Добавлено через 1 минуту Смотрю, что у проектантов повальный кризис. ТС, уже 4 месяцев молчит, а предложения всё "сыпятся". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 16 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2019 Так в этом разделе как только кто заикнется о желании заказать проект так сразу наперебой «Птицу счастья» начинают петь. Кризис? Перерисовать польский проект с парой изменений - штука))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 17 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2019 Так в этом разделе как только кто заикнется о желании заказать проектце заборонено правилами. Перерисовать польский проект с парой изменений - штука)))без оригіналу це не перемалювати а намалювати знову. хоча за штуку ідете і купуєте поляцький проект, майже любий (Z10 -13 500 грн). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 17 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2019 це заборонено правилами. без оригіналу це не перемалювати а намалювати знову. хоча за штуку ідете і купуєте поляцький проект, майже любий (Z10 -13 500 грн). Ви не зовсім в темі. Польські проектанти залюбки висилають проект Вам на пошту. Не ескізник, а будівельну частину. Так звані рисункі щегулове. У них проект без печатки використовувати не можна. Можу переслати Вам і потім розповісте, чи можна по ньому будувати) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 17 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2019 Можу переслати Вам і потім розповісте, чи можна по ньому будувати) Можна мені той же Z10? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 17 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2019 Можна мені той же Z10? У мене немає z10, він мене не цікавить))) Можу переслати те, на що хотів подивитись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 17 листопада 2019 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2019 Ви не зовсім в темі. Польські проектанти залюбки висилають проект Вам на пошту. Не ескізник, а будівельну частину. Так звані рисункі щегулове. У них проект без печатки використовувати не можна. Можу переслати Вам і потім розповісте, чи можна по ньому будувати) :D самі і відповіли на своє зауваження: Перерисовать польский проект с парой изменений - штука))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фуксія Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Я инженер, правда в другой сфере. Строителям выдаю тех задания на те или иные сооружения. Был у меня опыт: выдавал задание на контроллерную, вент помещение, комнату обогрева, комнату газового пожаротушения. Все надо было вписать в определенную ширину здания. А длина уже подстраивалась под нужды. Я несколько часов рисовал взаимное расположение помещений, подбирал площадь по моим нормам, чтобы это все вписать в габариты. А в задании, помимо планировки, надо выдавать и описательную часть: такое-то помещение не менее такой то площади. Выдал я задание. Ко мне приходит архитектор и спрашивает: тебе надо по описанию или по планировке сделать? говорю что по описанию, моя планировка не так существенна. Через 10 мин я получил планировку намного более оптимальную чем то, что выдумывал я. Хороший архитектор сделает Вам оптимальную планировку. Заплатив за проект вы будете экономить на материалах и работах (если хороший проект) и будете уверены в надежности. У вас будет правильное решение по конструкции здания. А дом будет комфортным для жизни. Мне тоже надо построить одно здание. И я уже предварительно общался с архитектором. Но задание я ему сделал следующее: денег не много, на строительстве я буду экономить, сроки для меня не важны. Качество - важно. Помогите сделать проект, по которому я смогу заказать минимум профессиональной работы, а максимум чтобы я мог сделать сам. К примеру: надо лить фундамент. Мне озвучили цену 120 тыс - работы плюс материалы. Я же прошу: давайте возьмем несъемную опалубку, которую я сам смогу выставить (пусть и за месяц). Решение не самое дешевое. Сам свяжу арматуру. И потом за день, наняв бригаду, выполню заливку. Заплачу, допустим 80 тыс. На выходе получу сразу утепленный фундамент за меньшие деньги. Еще одна мысль, которую я хочу донести: многие строители халтурщики. Им надо быстро сделать работу и свалить. Имея голову на плечах и руки из нужного места, некоторые виды работ Вы можете сделать качественнее, не будучи экспертом в этом деле. С авторским надзором вероятность ошибки минимизируется. Удачи. А є десь окрема тема з вашим проектом чи етапами реалізації? Маємо подібний запит, але поки знаходимось на стадії пошуку архітектора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 А є десь окрема тема з вашим проектом чи етапами реалізації? Маємо подібний запит, але поки знаходимось на стадії пошуку архітектора. якщо ви вперше на форумі - то тут є багато функцій з пошуку. Зокрема ви можете зайти на сторінку користувача і переглянути всю історію його дописів а також час, коли він з"являвся на форумі. Того, кого ви запитуєте не було на форумі майже рік і це його останнє повідомлення на форумі з того часу. Також він цікавився раніше скільки коштуватиме каркас фундаменту для будинку в три поверхи розміром 18*7м. Виглядало як багатоквартирний будинок. І взагалі особисто мені здається що це щось на грані здорового глузду. Де є такі проектувальники, які зроблять проект для людини, яка вперше його бачить і вперше хоче самостійно будувати будинок по проекту, який вперше бачить і ще й так, щоб професійний проект давав мільйон відповідей непрофесіоналу. Якщо ви раніше пробували послухати відеокурс якогось спеціаліста, а потім повторити його самотужки - то з великою ймовірністю у вас мало щось не зійтися. Бо професіонал йшов до свого ремесла роками, і за 5 хвилин, чи за 5 годин він не пояснить і не навчить всьому, чому вичвся десяток-другий років. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз