Nic-олаевна Опубліковано: 30 травня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 Листиков нет? В том то и дело что листья есть. Но их свойство такое, что они на ощупь как лавровый лист. В описании к растению так и написано, что лист кожистый и плотный. Но так же указано что это быстрорастущий кустарник. За 2 месяца должен же он дать хоть какой то признак роста. Ну хоть один боковой побег. Растенька в высоту сантиметров 20. Уже не раз думала отстричь немножко верхушки, может это его как-то простимулирует. Возникла у меня мысль, а не позвонить ли в питомник, может они что-то подскажут? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 30 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 В том то и дело что листья есть. Но их свойство такое, что они на ощупь как лавровый лист. В описании к растению так и написано, что лист кожистый и плотный. Но так же указано что это быстрорастущий кустарник. Если листья при проведении рукой не осыпаются, ждите. Приросты начинаются, когда растение укоренится. Хотите ускорить - используйте Viva или Радифарм. Классные провереные стимуляторы укоренения. Я Viva при любых пересадках использую, включая огородную рассаду. Разница с Viva и без - очень существенная. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 30 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 моя бирючина выпустила зеленые листики и замерла, по срезам вся живая-жду... я в этом году ничему не удивляюсь подращиваю вейгелу варьегатную на изгородь, так она сидя в худшем месте вся такая живая и собирается цвести, а липы посаженные на участке из трех одна с листьями, а 2 сидят думу думают раз в неделю проливаю всех стимуляторами ( самыми дешевыми), а дальше сами 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 30 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 я в этом году ничему не удивляюсь У нас в низинах после дождика огороды превратились в болото: Вот когда такие дожди проходят (за сегодня бывшее пустым 10-литровое ведро на улице набралось наполовину), начинаешь ценить свои пески на возвышенности Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 30 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 О да, моя гора и песок рулит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 30 травня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 Хотите ускорить - используйте Viva или Радифарм. Классные провереные стимуляторы укоренения. Я Viva при любых пересадках использую, включая огородную рассаду. Разница с Viva и без - очень существенная. Viva укоренитель или удобрение? У нас было удобрение этой фирмы, но пропало из продажи в местных магазинах, надо заказывать только через интернет. А Радифарм есть, надо купить. Я проливала только Корневином. Добавлено через 2 минуты моя бирючина выпустила зеленые листики и замерла, по срезам вся живая-жду... Вот и моя так же. Но при этом на каждом кусте свой размер листа. От зеленой почки до 2 см. Но я укоренителями ее не поливала, только подкормила. Добавлено через 2 минуты О да, моя гора и песок рулит А у нас чернозем на 50 см, а дальше глина Одно неосторожное движение и едеш как по маслу. Вода просто стоит на участке лужами. И в огороде, и в цветниках, и на газоне. Задолбал этот дождь! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 30 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 травня 2020 Viva укоренитель или удобрение? Это биостимулятор и корнеобразования, и роста, и плодоношения. У меня к нему любовь с первой литровой бутылки Цитата: VIVA® действует преимущественно на ризосферу (за счет эффекта гуминовых кислот и полисахаридов), улучшая непосредственно корневую систему растений и среду, в которой она развивается, что дает значительный толчок ростовым процессам, протекающим в растении. В состав препарата входят особые органические вещества, аминокислоты, протеины, пептиды, полисахариды, гуминовые кислоты, комплекс витаминов (В1, В6, РР), фолиевая кислота, иноситол. Двукратное внесение ВИВы улучшает гормональный баланс растения, способствует одновременному созреванию и увеличению массы плодов, увеличивает количество завязавшихся плодов, восстанавливает плодородие истощенной почвы, благотворно влияет на регенерацию микрофлоры почвы после нематицидных обработок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 27 червня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 27 червня 2020 Есть у меня азалия. Была подарена мне в октябре, в горшочке, как комнатная культура. Перезимовала в доме, а весной была высажена в полусадник, где солнце попадает косыми лучами на закате. Иииии, была успешно в этом полусаднике забыта на зиму, т.к. сверху над ней возвышаются хризантемы и они ее скрыли от моих глаз. А она взяла и перезимовала Без укрытий, без снега. И теперь сидит в замершем состоянии, не растет и не пропадает. Что сейчас можно предпринять? Пересадить ее в более подходящее место со всеми удобрямсами или ее выживание случайность и толку не будет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лирика Опубліковано: 22 липня 2020 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2020 Пока с этой клумбой решено. Осталось найти "бессмертного пони" для глины и вечной сырости;) В этом месте есть опора, забор или стена дома? Посмотрите на плетистую гортензию. Любит сырость, морозоустойчива. Если немного солнца попадает, она ещё и процветет белыми зонтиками, похожими на цветы калины. Кроме того, сейчас есть сорта с вариегатными листьями, что само по себе красиво и без цветов. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 22 липня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2020 Это идея конечно, но жаль мне такое растение в такое неблагоприятное место. Сидел там клематис, но видно было что ему там не очень. Пересадила, совсем другим стал. Думаю что и гортензия будет угнетена. Туда бы какого-то дикороса, типа девичьего винограда. Но пока место вокантно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лирика Опубліковано: 22 липня 2020 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2020 Клематису и плетистой гортензии нужны совсем полярные условия. Мы же о плетистой гортензии говорим. Проблемы теневой клумбы мне известны не понаслышке. Чего я там только не сажала)) В итоге в самой темной части прижились подорожниковые хосты и плетистая гортензия. Разберусь, как вставлять фото, покажу 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лирика Опубліковано: 22 липня 2020 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2020 Кажется получилось. На первых двух фото уличная клумба. А на третьем возле дома вариегатная. Но у неё гораздо лучше условия, там на закате бывает немного солнца 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 23 липня 2020 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2020 Лирика, спасибо за подсказку. В этом месте, о котором я говорила, солнце от рассвета до заката. Но это маленький клочек земли возле хоз. постройки, на эту землю в дождь стекает вода, а сама земля - чистая глина. Думаю клематису и не понравилась постоянная заливка водой и грунт. Зимой в оттепели на земле еще и корка льда и корни фактичнски не дышат. Иногда думаю что посадить в такое место растение - глупая затея. Поэтому после весенней выкопки клематиса там растут сорняки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лирика Опубліковано: 23 липня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2020 Солнечная влажная клумба? Nic-олаевна, да в нашем регионе это мечта! Хотела еще вам кизильник предложить. Тот, что кустом растет. Декоративен круглый год, зимостойкий, вечнозеленый. Нетребователен к почве. Но прочитала, что застой влаги не любит. Хотя попробовать можно. Растень недорогая, если не выживет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inspektor Опубліковано: 13 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2020 Прошу поради. Плануємо посадити таку собі клумбу "а-ля альпійська гірка". Трохи каміння, трохи туйки декоративні низькорослі. Хотілось би розбавити кольоровими квітками багаторічними. Порадьте будь-ласочка такі щоб густо цвіли, невибагливі. Одним словом гарні квіточки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 13 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2020 Прошу поради. Плануємо посадити таку собі клумбу "а-ля альпійська гірка". Трохи каміння, трохи туйки декоративні низькорослі. Хотілось би розбавити кольоровими квітками багаторічними. Порадьте будь-ласочка такі щоб густо цвіли, невибагливі. Одним словом гарні квіточки. флоксы шиловидные (разрастаются вечнозелеными ковриками, густо цветут в конце весны), лапчатки (низкорослые кустарники). 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лирика Опубліковано: 14 серпня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2020 Прошу поради. Плануємо посадити таку собі клумбу "а-ля альпійська гірка". Трохи каміння, трохи туйки декоративні низькорослі. Хотілось би розбавити кольоровими квітками багаторічними. Порадьте будь-ласочка такі щоб густо цвіли, невибагливі. Одним словом гарні квіточки. Мой фаворит колокольчик Портеншлага. Если место не сильно солнечное, легкая полутень, то цветет в начале лета около месяца ярким синим ковром. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 14 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 Дівчата, у кого є досвід по такій рослині як Вейгелла нана пурпуреа? Інтернет пише що зростає повільно і повний свій розмір досягає через 10 років. Але.... Багато чого має такий опис, а насправді росте значно швидше. В залежності від реальних темпів росту у мене для цієї рослини 2 різних місця посадки. Хотілось би не помилитися Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 14 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 Наташа, а що вас в ній привабило? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 14 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 (змінено) 35 минут назад, allanek сказал: Наташа, а що вас в ній привабило? Декоративне листя (червоно-коричневе). Якщо буде квітнути навесні - то бонус до листя. Може воно примхливе? Про це я не подумала.... До речі. Нарешті я придбала Дерен білий! Мріяла про нього 2 роки. Посадила зовсім не туди, куди збиралася, але я вже сплю и бачу, як він мені буде пишним кущем у садочку. Змінено 14 червня 2022 користувачем Nic-олаевна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 14 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 1 час назад, Nic-олаевна сказал: Може воно примхливе? Про це я не подумала.... В мене росте якась вейгела, в самому закутку, іноді стригу, більш нічого. Квітне рясно рожевим, потім кущ і все. Колись була вейгела с гарним листям, біло-зеленим і наче пожмаканим. Назву забула, щось накшталт каракатиці або крокодила. З цією війною з голови все повилітало, назви наче хтось стер. На сонці згоріла, бо я не знала, як з нею поводитись. Більш з вейгелами справи не мала, тому і питаю, чому вона? 2 часа назад, Nic-олаевна сказал: Нарешті я придбала Дерен білий Тут обережніше, бо є сорта дуже примхливі. Але білий де посади там і росте. В мене на голому піску, на пекучому сонці більш 3-х метрів висоти. Був би і більше, але я його стригу. І дуже люблю. Гарні кущі, нічим не хворіють, істи не просять, але воду люблять. Ну і щоб взимку очі раділи від гілок вишневого коліру, бажано вирізати гілки віком більш 2-х років, вони позбуваються яскравого коліру. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 14 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 От не можна вірити інтернету. Пишуть що Вейгелла любить сонце, бо у затінку листя втрачає декоративність. А виходить, що на сонці вона згорає. А Дерен да, хлопець потужний. Я в сподіваннях про його зимову декоративність його і взяла. А щодо швидкого росту, то нехай ще почне рости. Щось я не бачу щоб на моїй землі все дуже перло. Земля то в мене добра, чорна і родюча, але вона на стільки важка і вогка, що ще не кожна рослина її витримує. То мені і потрібні невбієнні монстри😉 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 14 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 Алла, карикатура)) Порада- якщо нема затишного місця без вітру не садіть її...у мене 25 шт)) просто замість дерну прийшла вона і мені її подарували...посадила у рядочок, цвіте але росте повільно, т.к вона перший раз у мене квітне, то я її ще не стригла, може після буде на людину схожа)) на сонці не горить, але вона на прямому сонці до 13, а потім там тінь 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 14 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 (змінено) Ірина, вейгеллу не Алла вирішила посадити, а я. Нажаль я її вже придбала, то буду садити. Оскільки по ній такі неоднозначні відгуки, поки що посаджу на сонці. Якщо буду бачити що їй погано, пересажду в тінь. Да і у мене всього одна рослина, то думаю багато клопоту з нею не буде. А чому ви кажете про затишне місце? Ломається на вітру чи хворіє? Змінено 14 червня 2022 користувачем Nic-олаевна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 14 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2022 1 час назад, irina1969 сказал: Алла, карикатура)) Так, дякую, Карикатура 😆. Іра, тихенько так кажу, подивись у Куровського на сайті цю вейгелу. В неї нема загостреної і витягнутої форми. В мене був кущик невеличкий зовсім, але цей сорт не переплутати з іншим. В нього листя, с самого маленького, наче вздуте всередині і края листя трохи загнуті під себе. Нагадцє міхур, трохи здутий. Раніше ця вейгела була на шапці сайта Куровського, як візітівка. 2 часа назад, Nic-олаевна сказал: . А виходить, що на сонці вона згорає. Ні, якщо листя кольорове або варіегатне, то треба на сонці, бо втратить колір. Карикатура в мене сгоріла тому, що крім піска і сонця не було нічого, ніяких рослин. Отой кущ вейгели, що в мене росте, має зелене листя і гарно почувається в тіні, запхнутий поміж високими рослинами. Цімєс дерена, що він росте в тіні і не втрачає свою варієгатність. Йому начхати, скільки він бачить сонця, завжди гарне біле-зелене листя. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз