HumanKM Опубліковано: 19 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2019 Застряг в виборі котла для свого будинку. Система опалення - тепла підлога. Два поверхи по 80 м.кв. та 70 м.кв., тобто 150 м.кв. загальної опалювальної площі. Будинок теплий. Гб 500мм, вата від горища 300мм. Вікна корса з криптоном в обох камерах... Спочатку планувалося встановлення змішувальних вузлів і дешевого газового двоконтурного котла (обмежений в бюджеті) За порадами форумчан (з якими я погодився) вирішили відмовитися від змішувальних вузлів, а встановити тіки колектори і замінити котел на конденсаційний. Начебто насос котла має прокачати систему і сам і конденсаційний котел зможе тримати низьку температуру теплоносія на подачу в теплі поли. Зараз маю обрати газовий котел, щоб надати документи в газконтору для проведення газу в будинок. Так як бюджет обмежений то зводимо вибір до котлів роздрібною вартістю до 1000 євро. Варіанти запропоновані мені: Prothern Lynx Condens 18/25 MKV - 865Є (можу купити за 735Є) Prothern Lynx Condens 25/30 MKV - 863Є (можу купити за 733Є) Prothern Lynx Condens 25 МКО - 882Є (можу купити за 750Є) Vaillant ecoTEC pure VUW 246/7-2(H-INT IV) - 921Є (моя ціна 691Є) Vaillant ecoTEC pure VUW 286/7-2(H-INT IV) - 962Є (моя ціна 722Є) Ще пропонують Будерус GB062-24 KD / Logamax plus - 960Є (моя ціна 768Є) Чому надати перевагу з вищезапропонованого? Хотілося б щоб насос котла прокачував всі ТП і щоб котел був максимально тихий (стоятиме на кухні). Бо в мене зараз вайлант якому понад десять років, то він порівняно з дешевою береттою в квартирі - трактор. І щоб обов"язково на ньому можна було задати оптимальну температуру подачі ну і щоб він її без проблем утримував. Ще паралельно питання по ТП. По моїй квадратурі кімнат дуже добре лягають контури по 80 метрів. Але сьогоднішнє спілкування з представником будеруса посіяло сумніви. Він запевняє що така система як я хочу не працюватиме, бо: а) Котел конденсаційний лише при старті триматиме на подачі 30гр а потім буде валить в тп вищу температуру, тому без змішувального вузла ну ніяк б) контури ТП не мають перевищувати 60 метрів і расходометри обов"язкові. Прошу вчергове дать порад і полегшити муки вобору ПС: котел від змішувалних вузлів не далеко. Розводка буде 32мм ППР між котлом і колекторами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 19 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2019 Посмотрите в сторону будеруса 172 Поставьте его + гидрострелка и насос напрямик на теплые полы. Насос заводится на спец клемму котла и сразу видится как отдельный контур на контроллере. Получаете полное управление, погодозависимость и все плюшки. Цена зависит от вопроса одноконтурный или двуконтурный будет котел. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 19 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2019 Посмотрите в сторону будеруса 172 Поставьте его + гидрострелка и насос напрямик на теплые полы. Насос заводится на спец клемму котла и сразу видится как отдельный контур на контроллере. Получаете полное управление, погодозависимость и все плюшки. Цена зависит от вопроса одноконтурный или двуконтурный будет котел. Я розумію - класна штука - но непотяну я 172. Подобається - всі радаять, но дорого - неможу, хочу, але неможу... Попередньо до вайланта схиляюся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 19 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2019 Зря. Давайте попробуем, пакетом. Одно или двух? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 19 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2019 Зря. Давайте попробуем, пакетом. Одно или двух? якщо ми про контури - то два Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 Блін - крім будеруса 172го більш порад та пропозицій не буде? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 При всем богатстве выбора другой альтернативы нет (с) Но надо 1200 евро примерно на котел, трубу и RC300 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 При всем богатстве выбора другой альтернативы нет (с) Но надо 1200 евро примерно на котел, трубу и RC300 1200 не нашкребу такшо таки вайлант а з приводу контурів? роблю по 80м (ну всмислі максимум)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 Та отдельно котел стоит поди не дороже вайланта же По контурам, если 16, то в принципе нормально 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 21 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 Та отдельно котел стоит поди не дороже вайланта же По контурам, если 16, то в принципе нормально Останнє питання: Контури приблизьно однакові всі будуть. Є сенс брати колектор з расходометрами? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2019 Не повредит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз