Вомбат Опубліковано: 22 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2019 Хочу собі посадити хміль сортовий, і для озеленення, і для пива. Може хто підкаже контакти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Люд-Мила Опубліковано: 22 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2019 Если в Польше бываете, то у Марчинского www.clematis.com.pl/ru/encyklopedia?nazwa=%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D1%8C Есть красивый с лимонными листьями. Но тоже агрессор. Ему место нужно. В садовых центрах наших, кого знаю с надежных, ни у кого не нашла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yevgen Опубліковано: 23 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 Як на мене, для пива краще купувати різний сортовий. Навряд чи ви зможете розвести багато різних сортів. А варити постійно на одному якось зовсім не цікаво. Колись теж хотів виростити свій, але перечитавши багато форумів зрозумів, що складна то тема, починаючи від того що на ньому розводиться багато різної зарази і закінчуючи нестабільністю характеристик через погодні особливості. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 23 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 Если в Польше бываете, то у Марчинского Тепер я туди пару разів на рік буду їздити максимум. Хотілося б місцеву районовану селекцію. Колись теж хотів виростити свій, але перечитавши багато форумів зрозумів, що складна то тема, починаючи від того що на ньому розводиться багато різної зарази і закінчуючи нестабільністю характеристик через погодні особливості. Воно-то да, але в мене хміль буде служити ще й захистом від сторонніх очей. Дружина пропонує дикого хмелю накопати, але мені ця ідея геть не подобається - хочу пиво сам варити, а з дикого що там навариш? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yevgen Опубліковано: 23 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 ...хочу пиво сам варити, а з дикого що там навариш? Можна і з дикого. Але витрачати час на варку не будучи впевненим у хмелі і власне в кінцевому результаті - ідея так собі. А від очей можна плюща якогось посадити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 23 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 Так а з дикого хтось робив? Я розумію, що теоретично воно можна, навряд чи в Середньовіччі хтось виводив нові сорти і варили з дикого, але ж... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Габузино Опубліковано: 23 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 В Києві 26 січня буде проходити великий ярмарок різних спеціалізованих насіневих станцій та інститутів. Це вул Львівька 23 університет" Україна" всі тонкощі і список учасників тут https://www.facebook.com/groups/organicseeds/?multi_permalinks=2260064094263563¬if_id=1548260961902187¬if_t=group_activity P.S. Хміль не буде питати де йому рости - він заполонить все що називають грунтом. Варити пиво та вирощувати хміль мабуть не одне й те саме - мабуть краще купити сусло. Ковбасники не те що вирощувати часник , навіть купувати не хочуть - закуповують часниковий концентрат. Для заплітання паркану є не лише декоративні а і їстівні наприклад момордіка, трихозант, мелано, ківано - це все їстивні гарбузові родичі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 23 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 23 січня 2019 P.S. Хміль не буде питати де йому рости - він заполонить все що називають грунтом. Не на моєму піску 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yevgen Опубліковано: 24 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2019 Так а з дикого хтось робив? Я розумію, що теоретично воно можна, навряд чи в Середньовіччі хтось виводив нові сорти і варили з дикого, але ж... Багато хто варить на так званому "подзаборному", "дачному" хмелі, особливо на росії, можливо через "імпортозамєщєніє" Я раджу використовувати хміль з завчасно відомими параметрами. Тим більше що не лише гіркота важливий параметр, також і ароматичні властивості що не є гарантованим параметром у дикого. Звісно можна, проходячи повз зарості хмелю зірвати його, понюхати і обідрати, та якщо сподобається то зварити на ньому щось заради спортивного інтересу. Варити пиво та вирощувати хміль мабуть не одне й те саме - мабуть краще купити сусло. Ковбасники не те що вирощувати часник , навіть купувати не хочуть - закуповують часниковий концентрат. Ніколи не бачив у продажу сусла ("витяжку" солоду), можливо ви мали на увазі пивний концентрат (вже охмеленого та викип'яченого сусла) але його ціна в рази дорожче того що зробите ви самі, і знову ж таки - ви будете вживати те що зробили для вас в промислових масштабах а не власне творіння 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз