HumanKM Опубліковано: 15 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 В цьому році потрібно доробляти будинок. Зараз потроху скуповуюся матеріалами і готую мат часть. Ітого: Маємо 2 поверховий будинок на цокольному неопалювальному поверсі. Все опалення заплановано на теплих водяних полах. Спочатку планував встановлення змішувальних вузлів, але потім прислухався до порад форумчан і зараз схиляюся до колекторів без змішувального вузла але з конденсаційним котлом. Основна ціль - отримати систему правильно працюючу з подачею в труби ТП води з температурою близько 30гр. Якщо в попередній схемі це робив змішувальний вузол, то тепер за це відповідає конденсаційний котел, який дозволяє подачу невисокої температури. Або з ТА ТТ котла через змішувальний вузол встановлений на ТА. Схема виявилася примітивна: Розводка запланована ППР Композит 32мм. Система ТП буде прокачуватися насосом котла. Форумчани запевняють що справиться. А якщо навіть так трапиться що ні, то технічно не проблемно встановити потужнішого насоса замість котлового. Впринципі і дивитися немає на що - та всетки вирішив виставити Вам на показ, адже вже не раз отримував слушні поради. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 та точно нема на що смотреть будет работать, ИМХО. Может быть, надо балансировочный кран на разветвлении первый/второй этаж, чтобы регулировать подачу в коллекторы? Сорри, если не в тему Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 15 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 Может быть, надо балансировочный кран на разветвлении первый/второй этаж, чтобы регулировать подачу в коллекторы? думаю, що в разі такої необхідності можна притиснути колекторними кранами контури одного поверху. Бо розгалудження буде сховано в штробі, і поставити прямо на розгалудженні технічно неможливо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 думаю, що в разі такої необхідності можна притиснути колекторними кранами контури одного поверху. Бо розгалудження буде сховано в штробі, і поставити прямо на розгалудженні технічно неможливо а почему б не повести трубы открытым способом, поделить возле котла, и потом уже прятать в штробу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 15 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 Довго розмальовувати відкидаємо такий варіант, технічно не реалізую, а якщо реалізую то порушу весь феншуй, бо там душова, там ще щось, там труба каналії заважає і тд і тп мені простіш на колекторі балансувати, а в ідеалі думаю і балансувати особо не буде чого, контури всі приблизьно рівні, відстані до колекторів теж сильно не відрізняються 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 15 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 А как будете буфер подключать к этой рыси? Порада: сожгите это нахрен. Это не заработает нормально Найдите меня в вайбере, я вам на коленке нарисую решение 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 15 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 А как будете буфер подключать к этой рыси? Порада: сожгите это нахрен. Это не заработает нормально Найдите меня в вайбере, я вам на коленке нарисую решение Твердопаливного поки що немає і не буде, то на перспективу. Зараз планую в котельню майбутнього ТТ тільки вивести труби подачі та обратки. Накидайте будь ласка що не так я що поправити. Краще сюди чи на мило. Ну можна і в вайбер - тільки як я там Вас знайду? Киньте номер в ПП. Добавлено через 53 секунды А как будете буфер подключать к этой рыси? а газовий працюватиме без буфера, то все для ТТ котла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2019 А камин будет? Я смотрел в инструкции к конденсационнику и электрокотлу, то вроде как подачу меньше 30° сделать нельзя, потому поставил в сборе смесительный узел с двухходовой термоголовкой на 20-70°, боюсь что если захочется периодически сжигать халявные остатки дров, то в паре с ТП будет очень жарко и хотелось бы ТП поставить на самый минимум (на котле подача 30°, а в полы 20°), но систему я ещё не запускал и хз будет ли оно так работать... (отопление только ТП от конденсационного и электро + периодически воздушное от камина на 14кВт) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Interso Опубліковано: 17 січня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 січня 2019 В цьому році потрібно доробляти будинок. Зараз потроху скуповуюся матеріалами і готую мат часть. Ітого: Маємо 2 поверховий будинок на цокольному неопалювальному поверсі. Все опалення заплановано на теплих водяних полах. Спочатку планував встановлення змішувальних вузлів, але потім прислухався до порад форумчан і зараз схиляюся до колекторів без змішувального вузла але з конденсаційним котлом. Основна ціль - отримати систему правильно працюючу з подачею в труби ТП води з температурою близько 30гр. Якщо в попередній схемі це робив змішувальний вузол, то тепер за це відповідає конденсаційний котел, який дозволяє подачу невисокої температури. Або з ТА ТТ котла через змішувальний вузол встановлений на ТА. Схема виявилася примітивна: Розводка запланована ППР Композит 32мм. Система ТП буде прокачуватися насосом котла. Форумчани запевняють що справиться. А якщо навіть так трапиться що ні, то технічно не проблемно встановити потужнішого насоса замість котлового. Впринципі і дивитися немає на що - та всетки вирішив виставити Вам на показ, адже вже не раз отримував слушні поради. Один из вариантов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 січня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня 2019 Один из вариантов. Є варіанти і цей цікавий Мурава допомагає зараз Я в процесі Зараз в ніч на роботу, а потім три дні вихідних, думаю основну концепцію за цей час вималюємо. На днях скину картинку з моіми думками. Добавлено через 5 минут Один из вариантов. А можна ще варіантів? В мене газовий буде в одній частині будинку, а тт в іншій. Тт покищо не буде, цеплани на далеке майбутнє, тому щоб схема робила треба буде подадачу й обратку в місті розташування тт закольцовувать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 5 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 5 травня 2019 Продовжимо В прикладеному малюнку показую три свої варіанти підключення колекторів ТП першого да другого поверху. Моє бачення: Роблю систему на конденсаційному котлі по першій схемі. Циркуляція теплоносія відбуватиметься за рахунок котлового насосу. Ця схема в екстренному випадку(не справляється котловий насос, проблеми з подачею низької температури в ТП,....) дозволяє дуже швидко і легко переробити її на СХЕМУ №2, котра являється класичним варіантом змішувального вузла. Ну і третя схема приєднання двох колекторів паралельно. (намалював від скуки :D) Підтримуєте схему №1? ПС: фото колекторів дьоргнув з нета, потім побачив шо расходометри на обраткі, тому на це увагу не звертаємо. ПС2: До колекторів і між колекторами ППР 32мм ПС3: Шкафи стоятимуть великі, і без проблем дозволять всунути змішувальний з насосом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 6 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Мовчання - знак згоди Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Та не надо вам ни узла, ничего. Достаточно после котла одной гидрострелки и отдельно одного насоса на все коллекторы без узлов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 6 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Та не надо вам ни узла, ничего. Достаточно после котла одной гидрострелки и отдельно одного насоса на все коллекторы без узлов При всій повазі... Ото я таке дурне - перестраховуюся по сто разів. 1. Загалом схема №1 приймається? 2. Небуде гідрострілки і окремого насоса. Котел Вайлант Пюре конденсаційний і його вбудований насос. Котел буде на кухні і там особо місця немає городить причандали. Але всерівно маю питання - а яку роль в такій схемі виконуватиме гідрострілка? Я розумію на ТТшніку, а тут? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 ..... Але всерівно маю питання - а яку роль в такій схемі виконуватиме гідрострілка? Я розумію на ТТшніку, а тут? Уже описывал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 6 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Уже описывал ОК Цікаво Як мені правильно підібрити гідрострілку - я ж так розумію вона буває більша, менша... Скільки вона коштує - навскидку - 10 баксів чи 100 чи 200? Я ж можу стрілку спробувати встановити в колектоному шкафу? Шкаф то великий в мене... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 я бы делал схему 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 6 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Та виходить дупа якась Спочатку я планував ставити дешевого котла, типу беретта сіті. Ставити змішувальний вузол і все. Тут же ж на форумі - всі в один голос: та ну нах, два насоса вся фігня..., Став конденсаційник і качай все його насосом. Мурава схему пропонував, як насосом КК качать в тому числі з ТА... Все красіво... Я в захваті... Мінусую ціну змішувальних, роблю невелику доплату, беру конденс - РЄШЕНО... Переробляю в газ конторі доки на другий котел... І тут хопа ча - да насрать шо в тебе конденс, гідрострілка+насос.... Кароче я в шокЄ Бабла на супер схєми нема - треба по мінімуму викрутитися... Пішов знов голову ламать над організацією системи - адже не за горами той день коли треба буде труби закладати, а я досі не намалював своєї системи... ПС: а я ше й читаю мануал на вайлант, управляємий насос, мало жре, гарно давить. Думаю оце круто, а про момент як воно для ТП і не подумав... Добавлено через 5 минут www.gulfstreamheat.com/product/gruppa-avtonomnoy-tsirkulyatsii-gulfstream-fbr-m-1-smesitelnyy-uzel?http://www.gulfstreamheat.com/&gclid=Cj0KCQjwtr_mBRDeARIsALfBZA6NrbHSmmD3jcOEsEy2NxZB94JX_mLyGDhvUCf--Rd5f_f9SvoZ_QAaAgzSEALw_wcB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 7 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 Стрелку можете себе поставить любую, даже самодельную из нержи, можно купить квадратную долларов за 40. Если жалко, можете ее скрутить из четырех полуторадюймовых оцинкованных тройничков - это тоже вполне будет работать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 7 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 Стрелку можете себе поставить любую, даже самодельную из нержи, можно купить квадратную долларов за 40. Если жалко, можете ее скрутить из четырех полуторадюймовых оцинкованных тройничков - это тоже вполне будет работать. А як дивитеся на то шо по ссилочкі вище? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 7 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 А як дивитеся на то шо по ссилочкі вище? Фигня якась (с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 7 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 Фигня якась (с) Бгггг.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 7 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 Могу условно занидорого продать отакой краник и он заменит гидрострелку. Пока даже можете повернуть на нем ручку и не ставить пока допнасоса на систему- котел поработает в прямом режиме на дом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 8 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 8 травня 2019 Придивляюся на ГС. Ти часом маю ще пару питань: 1. Ставлю котел, від нього йду 32м ППРом до гідрострілки (десь 8-10 метрів труби). Одразу питання - чи є сенс в 32м ППРі при приєднанні через ГС? Якщо нема то мені краще кинути 25-й (по висоті краще виходить). 2. Це ж не принципово, буде ГС стоять одразу під котлом, чи за 8-10 метрів від нього? 3. Після ГС, як краще включати колектори першого та другого поверху? Мені технічно простіше так - подача з ГС, насос, колектор І-поверху, 32 ППР до колектора ІІ-поверху ну і у зворотньому порядку до гс. Тобто послідовне включення колекторів. Чи правильніше паралельно? Чи то не принципово? 4. Який правильно поставити насос для прокачки моїх двох колекторів по 6 контурів, тобто 2*6=12 контурів, кожен до 80м. (60-80 м.)? Чи ставить 25/6 і не морочиться, просто скинуть переключалкою потужність? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 9 травня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 9 травня 2019 Ну давайте домучимо вже моє питання. Я завершую перегородки, з понеділка розводка опалення і каналії, треба визначитися і доскупитися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз