988888 Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 7 минут назад, Enot123h сказал: ...Як дуже полюбляєте багато ванн це буде проблема, з 80л бойлера як раз одна ванна води буде, і години 3-4 чекай наступної ванни... З цього все почалося. У мене "ваннофобія" а моїм дівчатам потрібен щоденний душ з періодичними ванними. Будівництво будинку "зайшло у ванну". Газу нема, є тільки електрика. На етапі фундаменту планувалась колонка від скрапленого газ... коли він був 3.20... Зараз вернулись до електроводи. Потрібно протягом години набрати дві ванни по 140 літрів якимсь девайсом до 5 тисяч... Тому - колхозім 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 (змінено) 11 минут назад, Enot123h сказал: 2 ванни - 25 гривень, 750 грн у місяць, 9000 грн у рік Нічо так, бухгалтерія...😉 Але бойлером то ще дорожче. ПС Колись (за пару років) на ці цифри будемо дивитись і дивуватись, що були такі дешеві часи... Змінено 9 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 (змінено) 8 хвилин тому, 988888 сказав: З цього все почалося. У мене "ваннофобія" а моїм дівчатам потрібен щоденний душ з періодичними ванними. Будівництво будинку "зайшло у ванну". Газу нема, є тільки електрика. На етапі фундаменту планувалась колонка від скрапленого газ... коли він був 3.20... Зараз вернулись до електроводи. Потрібно протягом години набрати дві ванни по 140 літрів якимсь девайсом до 5 тисяч... Тому - колхозім 😁 Навіщо той колхоз? У Вас сім'я, діти, поставте більший бойлер (120,150 літрів) і не будете мати проблем, а будете мати комфорт і радіти з кожним разом коли вони будуть приймати ту ванну! Змінено 9 травня 2023 користувачем anabioz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 Только что, anabioz сказал: Навіщо той колхоз? Гроші. В житті чоловіка все або через гроші , або через жінок. У мене взагалі без варіантів 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 1 хвилину тому, 988888 сказав: Гроші. В житті чоловіка все або через гроші , або через жінок. У мене взагалі без варіантів 😁 Або через лінощі заробити/зекономити на той бойлер. Не дуже хочу радити, але відмова від згубних звичок заради сім'ї - і через пару місяців до тих 5000 грн добавите ще 4-5 і буде бойлер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 (змінено) 9 минут назад, anabioz сказал: Або через лінощі заробити/зекономити на той бойлер... Так чому НЕ можна встановити електрокотел замість бойлера? Змінено 9 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 (змінено) 17 минут назад, 988888 сказал: Так чому НЕ можна встановити електрокотел замість бойлера? Та можна, робить. Тільки з датчику протока импульси зазвичай, ставте інтегруючий ланцюг та триггер шмитта щоб реле керувати. Але я б ставив SSR, на 10 кВт контакти реле швидко обгорять, гаряча вода за день багато разів вмикється та вимикається Змінено 9 травня 2023 користувачем Enot123h 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 9 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 6 минут назад, Enot123h сказал: Тільки з датчику протока импульси зазвичай, У мене такий є: rozetka.com.ua/ua/351202635/p351202635/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspD2kOfj_u-tPON3bs6Fm4dcJqp-Gr5klBpQW2NXZ-PH_rqldPVE05hoC-aoQAvD_BwE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 9 часов назад, 988888 сказал: У мене такий є: rozetka.com.ua/ua/351202635/p351202635/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspD2kOfj_u-tPON3bs6Fm4dcJqp-Gr5klBpQW2NXZ-PH_rqldPVE05hoC-aoQAvD_BwE Перевірте що в нього на виході перед використанням, бо в описі не написано 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 14 часов назад, 988888 сказал: З цього все почалося. У мене "ваннофобія" а моїм дівчатам потрібен щоденний душ з періодичними ванними. Будівництво будинку "зайшло у ванну". Газу нема, є тільки електрика. На етапі фундаменту планувалась колонка від скрапленого газ... коли він був 3.20... Зараз вернулись до електроводи. Потрібно протягом години набрати дві ванни по 140 літрів якимсь девайсом до 5 тисяч... Тому - колхозім 😁 Як на мене ідея тупікова. Котел не розрахований в принципі як проточник. Він набирає "оберти" при входженні в нього теплої зворотки. У вас постійно буде заходити холодна вода. При потраплянні свіжої води у не пристосований для цього теплообмінник, буде корозія, і швидкий накип. Так, можна зменшити розхід води до маленької дзюрочки, але поки ви наберете ванну, нагріта вода в тій ванні буде охолоджуватися. Навіть моцні проточники для помитися, розраховані на приняття душу дзюркою, але не для наповнення ванни. У фабричних ЕК, після досягнення заданної температири, відключаються тени, і є вибіг помпи, яка в свою чергу забирає окроп з теплообмінника у магістраль. У вас при закритті крану можлива вкрай аварійна ситуація. Якщо фінанси співають романси, на бойлер 300л нема коштів, може знайдіть хорошого зварника і зробіть титан на дрова? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
aleksey02 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 13 часов назад, 988888 сказал: У мене такий є: rozetka.com.ua/ua/351202635/p351202635/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspD2kOfj_u-tPON3bs6Fm4dcJqp-Gr5klBpQW2NXZ-PH_rqldPVE05hoC-aoQAvD_BwE Тогда снимите с него параметры, т.к. о них в описании ни слова нет. Какой у него порог срабатывания? 1,5,10,20 л\мин? Какая задержка при отключении? Как будете регулировать мощность при разном расходе воды? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 8 минут назад, aleksey02 сказал: Тогда снимите с него параметры, ... 1,5,10,20 л\мин? Какая задержка при отключении? Как будете регулировать мощность при разном расходе воды? Свого часу він стояв на насосі що підвищу тиск води в системі (в квартирі). Кран відкриваєш, вода побігла, датчик сам включив насос. Кран закрив - насос миттєво виключився. Працює від 220. Згодом дана ситсема працювала в автономному (без водопроводу) літньому душі у мене на будівництві. Навіть змущений був обмежити краном проток води через лійку бо цей китаєць 50 л бочку висмоктував за 5 хвилин 😁. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 (змінено) 40 минут назад, naupv сказал: У вас при закритті крану можлива вкрай аварійна ситуація. Хм. В котлі буде "аварійна ситуація" а в бойлері ні (якщо закрити кран) ? Змінено 10 травня 2023 користувачем 988888 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 14 часов назад, 988888 сказал: Так чому НЕ можна встановити електрокотел замість бойлера? Можна. Але користування ванною він не забезпечить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 Чом б не вигадувати лісапетку, купляти автоматику до котла, щось майструвати, а не звернути увагу на Б/В бойлери? Б/В бойлер можна самому обслужити не за всі гроші світу, і він працюватиме як новий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 Як ідея для роздумів, можна схрестити бойлер та котел, з'єднавши по-колу бойлер, циркуляційний насос та котел Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 16 часов назад, 988888 сказал: У мене "ваннофобія" а моїм дівчатам потрібен щоденний душ з періодичними ванними....Потрібно протягом години набрати дві ванни по 140 літрів... Тут вже запитували Вас про об'єм септіка, чи у Вас централізована каналізація ? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 17 часов назад, 988888 сказал: Потрібно протягом години набрати дві ванни по 140 літрів якимсь девайсом до 5 тисяч.. Может лучше объяснить что это расточительно!? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 5 хвилин тому, DimaF сказав: Может лучше объяснить что это расточительно!? Ну от на нормальний наргрівач — грошей нема, а на нагрівання вони для прийняття ванни — безмежно. По-різному люди економіку вчили. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 1 час назад, 90BCO сказал: об'єм септіка, Як це впливає на те чи бойлер у людини, чи проточний нагрівач? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 3 минуты назад, 988888 сказал: Як це впливає на те чи бойлер у людини, чи проточний нагрівач? Ніяк, але потім з"явится тема, септік переповнен, и як зробити великий, за 500 гривен)) 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 3 минуты назад, 988888 сказал: Як це впливає на те чи бойлер у людини, чи проточний нагрівач? Ніяк. Септик потрібно викачувати. Дорого (якщо не в сусідський горОд). З Вашим расходом води це треба теж враховувати, якщо Ви говорите про бюджет. Єто всьо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 Только что, DimaF сказал: Ніяк, але потім з"явится тема, Добре. Тож поки почекаємо "потім". А зараз давайте відповімо: то чи можна котел в якості ГВС? А то тут філософіїї вже понаписували і про ціни і про "расточітєльность" і про безпеки... про все крім самої суті. 🤢 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 3 минуты назад, 90BCO сказал: Септик потрібно викачувати. Дорого (якщо не в сусідський горОд). З Вашим расходом води це треба теж враховувати, якщо Ви говорите про бюджет. У людини ВЖЕ Є ванна/душ/вузли/точкі/іт.д. Отже є куди то все збирається. Отже з цим проблем немає. І до теми це не відноситься бо не це я запитував. Давайте про глибину/діаметр скважини ще тут шість сторінок пробазікаєм? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 5 минут назад, 988888 сказал: ...А зараз давайте відповімо: то чи можна котел в якості ГВС? Можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз