Humanite Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 14 хвилин тому, irina1969 сказав: я ще за те, що проект це не догма, наприклад у мене по договору до 5 правок з перехунком теєї ж стропілки були зазначені з самого початку, бо також як у Алли з самого початку була бітумка, а я її терпіти не можу Кожна зміна в проекті, яка відбувається на етапі будівництва здорожчує будівництво. Іноді в рази. Потреба зміни говорить лише про неякісний підхід замовника до видачі технічного завдання на проектування, низький рівень проектувальника чи велике бажання виконавця заробити додаткові гроші у "каламутній водичці". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 (змінено) 42 хвилини тому, irina1969 сказав: да і зараз бачимо всеодно будуються, чим у мене особисто виклакають тільки повагу В сусідніх товариствах, куди прилітало так, що тільки стіни залишались від будинків і то не всі, будівництво йде повним ходом. І переважно, будують нові будинки. Коли ходжу в ті товариства кормити котів, що господарі залишили зимувати і ті тваринки бідкаються, то завжди з кимось спілкуюсь. Чи то з господарем будівництва, чи то з будівельниками. Враження від тих та інших приємне. І будівництва виглядають вже цивільно, стихійність помалу зникає. Гроші вкладаються чималі і це дивує. дивує, що в людей нема страху залишитись без оселі , коли поряд стоїть ось таке. Але і радує, ящо люди будуються, то вірять в те, що країна вистоїть. Середній вік людей, що будуються 40-45 років. І це теж дивує, бо в цьому віці легко змінити країну, легко пристосуватись до нового життя. А люди вкладають гроші тут, в Україні. 27 хвилин тому, irina1969 сказав: я ще за те, що проект це не догма, наприклад у мене по договору до 5 правок з перехунком теєї ж стропілки були зазначені з самого початку, бо також як у Алли з самого початку була бітумка, а я її терпіти не можу Іра, тому читати , пардон, як люблять казати на форумі, ці висери стосовно того і що таке проект, і за додаткові гроші, як і за все інше, то смішно. Бо то базіканьє необізнаної істоти. Простіше кажучі, відверта брехня. Так і є. В договорі зазначені пункти стосовно змін. Ми також нічого не платили. Може ще і тому, що крім договора є звичайні людські нормальні стосунки. Знов приклад з мого будівництва. В нас тераса є невід'ємною частиною будинку і ми дуже переймались тим, щоб дерев'яні стовби, що тримають дах тераси, виглядали не тонкими паличками, як бачу в багатьох випадках. Куратор проекту, розуміючи все це, на свій ризик замовив на терасу клеєний брус замість того, що закладалось в проекті. Ціна того брусу була відчутно вище того, що було в кошторису. Якби ми відмовились, а ми могли відмовитись оплачувати, то це б було з кишені куратора. Звісно, що ми були вдячні і оплатили ці витрати, бо воно того вартувало. До речі, брус замовили в фірми, про яку , я пам'ятаю, були гарні відгуки ще з часів Ремерса). Назву забула, з цією війною, мозок наче ластиком витирає все незначуще. Змінено 9 квітня 2023 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 9 хвилин тому, Humanite сказав: Кожна зміна в проекті, яка відбувається на етапі будівництва здорожчує будівництво. Іноді в рази. Потреба зміни говорить лише про неякісний підхід замовника до видачі технічного завдання на проектування, низький рівень проектувальника чи велике бажання виконавця заробити додаткові гроші у "каламутній водичці". я десь казала " на етапі будівництва " ? я розумію дуже важко жити в цьому світі вважаючі більшість оточуючих дурниками, нездарами та хапугами і ще тяжче усвідомлювати, що це не так і коли оточуючім монопісуально на ваші думки😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 2 хвилини тому, irina1969 сказав: я розумію дуже важко жити в цьому світі вважаючі більшість оточуючих дурниками, нездарами та хапугами і ще тяжче усвідомлювати, що це не так і коли оточуючім монопісуально на ваші думки😂 Що ж ви так про себе та й про себе? Якщо вам так важко жити, то хто змушує?🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 (змінено) 28 минут назад, Humanite сказал: Ви пишете маячню в питанні, в якому нічого не розумієте. Это вы пишите херню никак не связанную с реалиями жизни... Сметой в нашей стране можно зад только вытирать, это не об Украине. Смета на 1 месяц, все что больше - пересчет в сторону увеличения. Змінено 9 квітня 2023 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 15 хвилин тому, DimaF сказав: Это вы пишите херню никак не связанную с реалиями жизни... Сметой в нашей стране можно зад только вытирать, это не об Украине. Смета на 1 месяц, все что больше - пересчет в сторону увеличения. Ви це з власного досвіду пишете чи "я знаю бо так кажуть"? Кошторисом підтираються ті, хто не розуміє що це таке. В Україні будуєть за проектами і з кошторисами суттєву частку об"єктів. Десь 99,8% То вам так здається. Два роки кошторис є актуальним. Я замовляв перепроектування та актуалізацію старих проектів п"яти-шести річної давнини і не завжди було суттєве збільшення (3-8%), проходив Держбудекспертизу цих проектів, виконував ці проекти і вводив об"єкти в експлуатацію, тому я з власного досвіду знаю про що кажу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 9 минут назад, Humanite сказал: Ви це з власного досвіду пишете чи "я знаю бо так кажуть"? А с какого же еще?? конечно со своего. 10 минут назад, Humanite сказал: В Україні будуєть за проектами і з кошторисами суттєву частку об"єктів. Десь 99,8% Промышленных, коммерческих, даже 100%. Частные дома - абсолютное меньшинство в плане общей сметы, это просто бессмысленно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 вигідно. один мінус - без досвіду важко будувати зовсім без косяків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pump Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 6 часов назад, Humanite сказал: Два роки кошторис є актуальним. Сравните стоимость, например цемента в апреле 2022 и в апреле 2023, а потом несите чушь!!! И так по всем материалам, а особенно по МП окнам. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 1 хвилину тому, pump сказав: Сравните стоимость, например цемента в апреле 2022 и в апреле 2023 В долларах, в евро или в биткойнах? ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pump Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 3 минуты назад, vadimv сказал: В долларах, в евро или в биткойнах? ) А разве кошторис в Украине, разрабтывается в указанных валютах? Слишком далеки вы от народа Украины. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 (змінено) 12 хвилин тому, pump сказав: А разве кошторис в Украине, разрабтывается в указанных валютах? У меня табличка с расходами была составлена в долларах ) 12 хвилин тому, pump сказав: Слишком далеки вы от народа Украины. Пока не настолько, как хотелось бы... Змінено 9 квітня 2023 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 1 годину тому, pump сказав: Сравните стоимость, например цемента в апреле 2022 и в апреле 2023, а потом несите чушь!!! И так по всем материалам, а особенно по МП окнам. Я вам більше скажу... Якість дороги з Запоріжжя до Львова дуже змінювалася з часом. Так, наприклад, в січні 22 року можна було доїхати за 13 годин, а на початку березня того ж року 5 діб. Хоча, зараз також ті самі 12-13 годин. Невже так покриття змінювалось? Ви порівнюйте, наприклад, 11 рік та 13. 17 та 19 (до ковідла). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 11 годин тому, Humanite сказав: Ви це з власного досвіду пишете чи А який ваш власний досвід без проектанту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 Через знайомих запросили подивитись будівництво приватного будинку, в який замовник вклав більше 170 тисяч долярів, а будинок ще будується. Приїхав. Подивився. Зробив приблизні акти виконаних робіт. На ті часи вийшло приблизно 28 тисяч тих самих долярів. Все інше просто крали. Замовник - лікар-стоматолог і нічого не розуміє в будівництві. От його і розводили. Замість 50 кубів газоблоку купили майже триста. Де дівся - ніхто не знає. Те саме з арматурою - 62 тони, тоді як використано не більше трьох. На опалубку купили 40 кубів лісу і 4 пачки фанери. Звісно на майданчику було з куб дров і півтора листи ОСБ. Правда в той самий день зник і "прораб" і "бригадир", і сама бригада. Навіть власні речі вирішили не тягти з собою. У лікаря серце прихопило. Три тижні в кардіології. Після попросив подивитись що можна з цим зробити, але там два роки лише робили вигляд будівництва. Жодної площини, жодного прямого кута. "Фундамент" з трьох окремих частин і заглиблений на два штика в землю. Три роки стояла недобудова, після чого він вивіз на смітник все що там було, замовив проект, фірмою за сезон збудували будинок. На новий рік велися внутрішні оздоблювальні роботи. Встановили ялинку у вітальні. Всі витрати склали 58 тисяч тих самих долярів. Я знаю все це тому, що виконував технагляд від замовника. Це - з власного досвіду. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 9 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 квітня 2023 4 хвилини тому, Humanite сказав: От його і розводили А ви бачили в житті щоб когось не розводили? Я особисто кожен тиждень виборюю яку ковбасу чи чай вже не купувати (навіть то ліптон вибув), а які ще не втратили якість... Про фундамент за 10м * $1k без проекту вручну з бутом та глиняним замком у вас таке архітектор зробить? Будинкам по 100+ років, а ви вірте богу проектів... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 8 часов назад, Humanite сказал: Це - з власного досвіду. Казка на ніч від діда Панаса) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 8 часов назад, Humanite сказал: , в який замовник вклав більше 170 тисяч долярів, а будинок ще будується. Приїхав. Подивився. Зробив приблизні акти виконаних робіт. На ті часи вийшло приблизно 28 тисяч тих самих долярів. Все інше просто крали. Замовник - лікар-стоматолог і нічого не розуміє в будівництві. От його і розводили. Замість 50 кубів газоблоку купили майже триста. Де дівся - ніхто не знає. Те саме з арматурою - 62 тони, тоді як використано не більше трьох. На опалубку купили 40 кубів лісу і 4 пачки фанери. Звісно на майданчику було з куб дров і півтора листи ОСБ. Ну це кліничний випадок. Таким людям краще готовій будінок купляти. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 6 минут назад, DimaF сказал: Ну це кліничний випадок. Це не випадок, це байка... та я бачу шо деяким дуже добре заходять байки) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 8 годин тому, normal сказав: А ви бачили в житті щоб когось не розводили? Тут кожен міряє по собі. 8 годин тому, normal сказав: Будинкам по 100+ років, а ви вірте богу проектів... Так. Я бачив і таке. Під один, навіть, пдводили фундамент за проектом. 17 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Казка на ніч від діда Панаса) Я лише відповів на питання. Розумію, що вам бажаніше коли клієнт платить і не задає жодних питаннь. Сказано що по "смєті" - фундамент $20 000, коробка $30 000, дах $20 000, оздоблення $50 000. А де тут прадо сховане - не твоє клієнтське діло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 Я так розумію що зачепило? 🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 27 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал: Це не випадок, це байка... та я бачу шо деяким дуже добре заходять байки) Увы, к сожалению нет..( Наблюдал подобное у моих знакомых, оба гуманитарии, но с деньгами. Разводили их нещадно, правда хоть построили неплохо. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 (змінено) 20 минут назад, Humanite сказал: Розумію, що вам бажаніше коли клієнт платить і не задає жодних питаннь. Сказано що по "смєті" - фундамент $20 000, коробка $30 000, дах $20 000, оздоблення $50 000. А де тут прадо сховане - не твоє клієнтське діло. Перестаньте нести бредятину! В мене таке враження, що Ви ніколи в житті не були знайомі ні з однією багатою людиною... бо Ви б знали і розуміли їхню філософію... більшість з них вдавиться за 20 гривень... а Ви тут плесте язиком, як помело... маразм підʼїхав? п.с. ...ще один... Біба і Боба. Змінено 10 квітня 2023 користувачем MAESTRO DNEPR 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 2 минуты назад, MAESTRO DNEPR сказал: В мене таке враження, що Ви ніколи в житті не були знайомі ні з однією багатою людиною... бо Ви б знали і розуміли їхню філософію... більшість з них вдавиться за 20 гривень... саме через те вони й багаті. коли мій виконроб колись мав необережність приїхати на мій "довгобуд" на новій машині, то я його лише подякував і звільнив. після цього наступні будівництва йшли набагато швидше та дешевше, а та інвестиція в досвід та розум досить швидко повернулася 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 11 хвилин тому, DimaF сказав: Увы, к сожалению нет..( Наблюдал подобное у моих знакомых, оба гуманитарии, но с деньгами. Разводили их нещадно, правда хоть построили неплохо. Не ламайте людині життя. Бачите яка істерика? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз