KakTuz Опубліковано: 15 липня 2021 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2021 (змінено) посоветуйте мембрану, выбираю между: Dachova Energetychna STROTEX-Q NEXTREME (тут подкупает 4 слоя и плотность 200гр/м2) Ventia Gold MDM Материал металлочерепица или профнастил, уклон 35градусов. Часть кровли с утеплением по стропилам (второй свет), большая часть - холодный чердак. Змінено 15 липня 2021 користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 14 лютого Поділитись Опубліковано: 14 лютого підкажіть яку плівку паробарєрну вибрати для скатного даху, утеплювач буде мінвата. І що думаєте про поліетиленову (первинка) плівку 200 мікрон чим вона гірша чим спец паробарєрні плівки? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DEN24 Опубліковано: 14 лютого Поділитись Опубліковано: 14 лютого 4 години тому, Rin89 сказав: підкажіть яку плівку паробарєрну вибрати для скатного даху, утеплювач буде мінвата. І що думаєте про поліетиленову (первинка) плівку 200 мікрон чим вона гірша чим спец паробарєрні плівки? дякую Можна використовувати поліетиленову плівку в якості паробарьєра, але вона зазвичай продається рукавом в розвороті 3м, це гемор при монтажі, не армована - на скобах буде рвати і не велика економія по вартості. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 14.02.2025 в 18:30, DEN24 сказав: Можна використовувати поліетиленову плівку в якості паробарьєра, але вона зазвичай продається рукавом в розвороті 3м, це гемор при монтажі, не армована - на скобах буде рвати і не велика економія по вартості. дякую. а цікаво чому виробники спеціалізованої плівки не роблять її товщою, на 200 мікронів здається і не бачив, а дельта рефлекс як на мене це перебор по ціні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 6 хвилин тому, Rin89 сказав: а цікаво чому виробники спеціалізованої плівки не роблять її товщою, на 200 мікронів Мабуть , тому , що виробники "спеціалізованих" плівок взагалі її не роблять. Хто ж купить у вас автомобіль , який не їздить! ПС.. Зазвичай така економія вилазить боком. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого 22 минуты назад, Rin89 сказал: дякую. а цікаво чому виробники спеціалізованої плівки не роблять її товщою, на 200 мікронів здається і не бачив, а дельта рефлекс як на мене це перебор по ціні Бо головне - міцність та помірна ціна при достатній довговічності. А це не завжди залежить від товщини 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого ок дякую. тоді порадьте пароізоляційну плівку скатний дах, мансарда. Lenko ML 140 чи Strotex AL 150 чи щось в районі такого бюджету 3-4 тис (потрібно на дах 60 квм.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДАХПРОФІ Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня Стротекс 150 AL купляйте . Головне скотч файний не забудьте щоб стики поклеїти та на примиканні зі стіною та іньшими елементами стрпілки зробити ізоляцію)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня (змінено) Я купляв juta 170 al. Не сподобалась. Особливо якщо приймати до уваги ціну. Можу собі уявити що там з брендами які дешевші. На мою думку треба брати краще що є на ринку для ізоляції. Наприклад: Алюмінієва пароізоляція Delta Reflex 180 г/м² 75м2 мансарда, скатний дах це не те місце де є можливість екомити. Про скотч вище сказали. Треба брати мультібенд від тієї ж дельти. Змінено 3 березня користувачем Спартак 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 12 годин тому, Спартак сказав: Я купляв juta 170 al. Не сподобалась. Особливо якщо приймати до уваги ціну. Можу собі уявити що там з брендами які дешевші. На мою думку треба брати краще що є на ринку для ізоляції. Наприклад: Алюмінієва пароізоляція Delta Reflex 180 г/м² 75м2 мансарда, скатний дах це не те місце де є можливість екомити. Про скотч вище сказали. Треба брати мультібенд від тієї ж дельти. так але 9 тис, як на мене, це вже ту мач, враховуючи і те що ніби в скандинавських країнах взагалі беруть плівку плотністю 200 мм, без всяких напилень "алюмінієм", шкода що в нас таких спец плівок немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ДАХПРОФІ Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 1 година тому, Rin89 сказав: так але 9 тис, як на мене, це вже ту мач, враховуючи і те що ніби в скандинавських країнах взагалі беруть плівку плотністю 200 мм, без всяких напилень "алюмінієм", шкода що в нас таких спец плівок немає. Пароізоляційна плівка Dorken Delta-Dawi GP 180г/м2 50х2 м . Чомуж немає))) Оце самий плотний паробар'єр який я бачив 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 1 час назад, Rin89 сказал: так але 9 тис, як на мене, це вже ту мач, враховуючи і те що ніби в скандинавських країнах взагалі беруть плівку плотністю 200 мм, без всяких напилень "алюмінієм", шкода що в нас таких спец плівок немає. Ні, зовсім не так. По-перше в вас невелика площа (65м2) здається, по друге у вас мансарда. Тобто: гарно утеплити і ізолювати це важко. якщо не буде ізоляції то утеплювач буде мокнути і гірше виконувати функції. Вартість енергоносіїв буде тільки рости. якість dorken плівок дуже висока. Окрім паробарьєру особливу увагу до скотча приділіть. Якщо не помиляюсь 900грн рулон 25 метрів. Але тримає дуже гарно. на останок: покатайтесь і подивіться на сніг на дахах мансардових криш. А потім зверніть увагу на дахи з холодним чердаком. Може це в моєму селі так але багато мансард гріє вулицю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 4 березня Автор Поділитись Опубліковано: 4 березня 6 часов назад, Rin89 сказал: так але 9 тис, як на мене, це вже ту мач, враховуючи і те що ніби в скандинавських країнах взагалі беруть плівку плотністю 200 мм, без всяких напилень "алюмінієм", шкода що в нас таких спец плівок немає. Доречі. У Канаді юзають звичайний поліетилен без усіляких напилювань та армувань. Так, він суто для пароізоляції вироблений але візуально - звичайне теплична товста плівка. Виглядає та намотаний на рулон саме так як і DawiGP. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня (змінено) 17 минут назад, #roofinspector сказал: Доречі. У Канаді юзають звичайний поліетилен без усіляких напилювань та армувань. Так, він суто для пароізоляції вироблений але візуально - звичайне теплична товста плівка. Виглядає та намотаний на рулон саме так як і DawiGP. DawiGP має добавки спеціальні. Вони додають до паронепроникності і саме головне до стабілізації. Первина сировина, стійкість до старіння, механічні властивості. Вона відрізняється від плівки для теплиці. Технологія "reflex" з алюмінієм у дельти зменьшує дещо втрати тепла. Я навіть вимірювання десь знаходив. Я купував на поли по грунту плівку первинну для теплиць 200мкм. Дуже стійкий і неприємний запах, для того щоб закатати це в бетон мабудь норм, але в кімнати і дихати цим.. Що я хочу сказати: здається що та плівка вигадка маркетологів і є можливість в цьому моменті вигадувати шось. Але ні, це важлива частина і паробарьєр треба робити максимально якісно. Чомусь люди заморочуються з плиткою по 2000 за квадрат а на дах ставлять вітрозахист польский за 200 грн рулон. Це помилка. Змінено 4 березня користувачем Спартак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня (змінено) 2 години тому, Спартак сказав: Технологія "reflex" з алюмінієм у дельти зменьшує дещо втрати тепла. Я навіть вимірювання десь знаходи Це міф, без зазору скількись там сантиметрів ця опція не працюватиме Змінено 4 березня користувачем Rin89 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 2 години тому, #roofinspector сказав: У Канаді юзають звичайний поліетилен без усіляких напилювань та армувань Наскільки я розумію в Фінляндії теж. Якщо вірити Сергію. Філіпову (рускій який веде ютуб канал про будівництво в Фінляндії) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня (змінено) 10 часов назад, Rin89 сказал: Це міф, без зазору скількись там сантиметрів ця опція не працюватиме Витрати тепла через дах приблизно 20 відсотків від загальних. В будинку наприклад 7кВт тепловитрат всьго. Тобто десь 1400Вт. Шар алюмінію збільшує ККД мембрани десь 10 відсотків згідно з даними документів. Таким чином виходить 140 Ватт енергії. Це мабудь пожиттєве безкоштовне освітлення всьго будинку. Але вирішувати вам. Ви коли в руки візьмете ці плівки і скотчи все одразу зрозумієте. Змінено 5 березня користувачем Спартак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 24 минуты назад, Rin89 сказал: Наскільки я розумію в Фінляндії теж. Якщо вірити Сергію. Філіпову (рускій який веде ютуб канал про будівництво в Фінляндії) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rin89 Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня 1 година тому, Спартак сказав: Так, тож в цьому відео і є підтвердження плівки 200 мікрон з первинного матеріалу Тут ще теж тестує Теж не однозначна тема з тим що краще "армована" чи ні плівка. А щодо алюмінієвих плівок, завтра скину пруф того що писав вище, та того ж Терехова можна послухати на цю тему Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 4 березня Поділитись Опубліковано: 4 березня (змінено) Якщо взяти за умовну одиницю опір паропроникненню 1м повітря, то у звичайної плівки цей коефіцієнт буде десь 20. У Dorken Delta-Dawi GP - 100. А у DELTA®-REFLEX більше 150. Що стосується економії енергії то там фізика працює. Зверніть увагу на усіляки термо ковдри, захистні "скафандры" супутників і таке інше. Тонкі напилення наносять на скло в енергоеффективних склопакетах, в техніці різні екрани на базі тонкого металу або плівок часто використовують. Інше питання на скільки то є еффективним, але якщо поверхня стелі 150м2 то є сенс подумати. Reflex - краще що є на ринку. Змінено 5 березня користувачем Спартак 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 5 березня Автор Поділитись Опубліковано: 5 березня 7 часов назад, Спартак сказал: Якщо взяти за умовну одиницю опір 1м повітря, то у звичайної плівки цей коефіцієнт буде десь 20. У Dorken Delta-Dawi GP - десь 100. А у DELTA®-REFLEX більше 150. Що стосується економії енергії то там фізика працює. Зверніть увагу на усіляки термо ковдри, захистні "скафандры" супутників і таке інше. Тонкі напилення наносять на скло в енергоеффективних склопакетах, в техніці різні екрани на базі тонкого металу або плівок часто використовують. Інше питання на скільки то є еффективним, але якщо поверхня стелі 150м2 то є сенс подумати. Reflex - краще що є на ринку. Взагалі то я з вами згоден: Дельта Дьоркєн - це топовий топ. Але зав'язуйте вже з цитування буклетів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Опубліковано: 5 березня Поділитись Опубліковано: 5 березня (змінено) Я розповів про власний досвід. Мабудь це саме те місце де це потрібно робити. Порадив використовувати доркен, бо також мав досвід використання їх продукції. Коли мова зайшла про звичайну плівку - навів цифри. Цифри свідчать що основна характеристика цього матеріалу в якості баробарьєру (Sd) гірша на порядок. (в десять раз) Змінено 5 березня користувачем Спартак 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз