MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 часа назад, semengv сказал: Продайте мне по такой цене. Вы несколько отстала от роста цен. Кирпич М-100 - 5,8-6,0 за шт. Если учесть, сколько раствора нужно, время укладки и стоимость работ - то получится намного дороже. Цегла ординарна на цегельному заводі в моєму регіоні (Тернопільська обл.) минулого місяця була по 3.20 за штуку. Відстань до заводу 10 км. Ціна роствору і ціна клею на 1м3 думаю +/- одинакові. Кладка цегли на 250гр дорожче ніж газоблоку. Газоблок в районі не виробляють... Якщо газоблок не утепляти тоді на мою думку раціонально будувати з нього. Якщо утепляти тоді краще і економніше з цегли. Таке в мене склалося враження. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 Глупо сравнивать цену стены за куб. Толщина стен из газика и кирпича - разная. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 Только что, Dendnepr сказал: Глупо сравнивать цену стены за куб. Толщина стен из газика и кирпича - разная. Можливо, але хочеться знайти оптимальний варіант як по фінансах так по комфорту і по надійності звісно. Думаю перед всіма хто планує будівництво повстає це питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
korund Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, Dendnepr сказал: Глупо Тупо гуру форума говорить "глупо" новичку в строительстве у которого 25 сообщений на форуме 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 часа назад, tansss сказал: И это только "пристрелка", "О сколько нам открытий чудных..." (С) Тому і в бюджет на будівництво закладається на +/-30% більше від смєти... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
korund Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 13 минут назад, MM сказал: Цегла ординарна на цегельному заводі в моєму регіоні (Тернопільська обл.) минулого місяця була по 3.20 за штуку. Відстань до заводу 10 км Я-б, у вашому випадку вибрав би цеглу+ 150мм ПСБ чи вати 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 Только что, korund сказал: Я-б, у вашому випадку вибрав би цеглу+ 150мм ПСБ чи вати Так, на даний момент більше до цього варіанту схиляюся. Спочатку думав про газоблок, в проекті саме він. Але порахувавши теперішні ціни на газоблок задумався чи то раціонально... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, MM сказал: Спочатку думав про газоблок, в проекті саме він. Але порахувавши теперішні ціни на газоблок задумався чи то раціонально... заодно пересчитайте фундамент... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
korund Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, MM сказал: Так, на даний момент більше до цього варіанту схиляюся Не випускайте калькулятор з рук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 Только что, semengv сказал: заодно пересчитайте фундамент... Вже залитий, розрахований на обидва матеріали. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, korund сказал: Не випускайте калькулятор з рук Ага, стараюся не випускати. Якщо сам не прорахуєш і не обдумаєш то за тебе цього ніхто не зробить 🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 9 минут назад, MM сказал: Вже залитий, розрахований на обидва матеріали. Т.е. под кирпич? Ну тогда стены посчитайте. Только не просто материал, а в комплексе - сам материал, + доставка + разгрузка и так до финишной отделки. И я что-то слабо верю про кирпич по 3,2. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 В нашому регіоні переважно будують з цегли, газоблоку і піноблоку. Кераміку мало зустрічав. Піноблок зразу відпав. Коли газоблок коштував 1500гр за м3 тоді і питань не виникало з чого краще будувати. Але зараз подорожчав доволі вагомо от виникло таке питання... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, MM сказал: В нашому регіоні переважно будують з цегли, газоблоку і піноблоку. Кераміку мало зустрічав. Піноблок зразу відпав. Коли газоблок коштував 1500гр за м3 тоді і питань не виникало з чого краще будувати. Але зараз подорожчав доволі вагомо от виникло таке питання... Посчитайте стоимость метра квадратного стены для каждого варианта, с учетом утепления, штукатурки (на кирпич ее пойдет больше), работы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 1 минуту назад, MM сказал: Але зараз подорожчав доволі вагомо от виникло таке питання... Да не вопрос... Просто вы неправильно считаете по кубу стены. У меня стена 500 мм из ГБ 400 Д , я ее сама ложила достаточно быстро, а кирпич ложить долго, даже наемные за неделю не справятся. А это тоже деньги. Плюс утепление и работа. Вата нормальная стоит немало. В итоге с кирпича стена думаю будет дороже. А ваше удорожание сметы на 30% вообще улыбнуло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 3 минуты назад, semengv сказал: Т.е. под кирпич? Ну тогда стены посчитайте. Только не просто материал, а в комплексе - сам материал, + доставка + разгрузка и так до финишной отделки. И я что-то слабо верю про кирпич по 3,2. От тому і вирішив на форумі обговорити цю тему щоб зрозуміти що краще. А на рахунок ціни на цеглу можна на Олх в Тернополі подивитися. Родич будується з цегли і минулого місяця купував на перестінки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 1 минуту назад, semengv сказал: У меня стена 500 мм из ГБ 400 Д , я ее сама ложила достаточно быстро Он же тяжелый) Почему не Д300 400 мм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 2 минуты назад, MM сказал: Родич будується з цегли і минулого місяця купував на перестінки. Я думаю вам нужно кирпич на несущие стены. На перестенки я бы не морочилась и брала отбраковку. А так М100. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 3 минуты назад, BugS сказал: Посчитайте стоимость метра квадратного стены для каждого варианта, с учетом утепления, штукатурки (на кирпич ее пойдет больше), работы. Поки що не можу зрозуміти ціну утеплення. Дуже коливається... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 (змінено) 7 минут назад, BugS сказал: Он же тяжелый) Почему не Д300 400 мм? Да не сильно то и тяжелый. Я закупала в основном сразу после нового года - каждый год акция - доставка и клей бесплатно. Он у меня стоял до конца марта и высыхал. Блок 26-27 кг. На самый верх мне его рабочий поднимал. Д400 почему? Да просто такая же как вы была - перестрахощица. Ну и живу в квартире - стены в 2,5 кирпича. После этого стена кажется тогкой. А так я не жалею о своем решении. А ну и плиты у меня в перекрытии. Змінено 25 грудня 2021 користувачем semengv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 6 минут назад, semengv сказал: Да не вопрос... Просто вы неправильно считаете по кубу стены. У меня стена 500 мм из ГБ 400 Д , я ее сама ложила достаточно быстро, а кирпич ложить долго, даже наемные за неделю не справятся. А это тоже деньги. Плюс утепление и работа. Вата нормальная стоит немало. В итоге с кирпича стена думаю будет дороже. А ваше удорожание сметы на 30% вообще улыбнуло. Привіт! Підкажіть який мікроклімат, комфорт в будинку з газоблоку. Чи потребує утеплення на вашу думку? Чому саме 500мм а не 375 або 400мм ширина стіни? Як на рахунок просадки стін або тріщин? Чим фасад оздоблювали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 4 минуты назад, MM сказал: Поки що не можу зрозуміти ціну утеплення. Дуже коливається... Берете листик бумаги и пишите "кирпич" и "ГБ". Шукаете в ин-те цены за кв.м. - не куб и записываете. Вата вам понадобится самая плотная - т.е. самая дорогая. и отделка там специфическая - я не вникала, т.к. принцип у меня такой - чем проще, тем меньше возможности накосячить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 5 минут назад, semengv сказал: Да не сильно то и тяжелый. Я закупала в основном сразу после нового года - каждый год акция - доставка и клей бесплатно. Он у меня стоял до конца марта и высыхал. Блок 26-27 кг. На самый верх мне его рабочий поднимал. Д400 почему? Да просто такая же как вы была - перестрахощица. Ну и живу в квартире - стены в 2,5 кирпича. После этого стена кажется тогкой. А так я не жалею о своем решении. А ну и плиты у меня в перекрытии. Если плиты, то понятно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 7 минут назад, semengv сказал: Я думаю вам нужно кирпич на несущие стены. На перестенки я бы не морочилась и брала отбраковку. А так М100. Так, перестінки і несучі стіни внутрішні, планую з цегли. Тільки ті перестінки що будуть на плитах перекриття будуть з газоблоку або кераміки. Щоб не навантажувати плити перекриття сильно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MM Опубліковано: 25 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2021 6 минут назад, semengv сказал: Да не сильно то и тяжелый. Я закупала в основном сразу после нового года - каждый год акция - доставка и клей бесплатно. Он у меня стоял до конца марта и высыхал. Блок 26-27 кг. На самый верх мне его рабочий поднимал. Д400 почему? Да просто такая же как вы была - перестрахощица. Ну и живу в квартире - стены в 2,5 кирпича. После этого стена кажется тогкой. А так я не жалею о своем решении. Яка марка газоблоку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз