Roma_Z Опубліковано: 9 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 9 липня 2018 Під балки рубероїд не забудьте. це звичайно. Ви вже може полити і накрити рубероїдом, який і так класти будете, і не потрібно буде часто поливати, волога буде під рубероїдом. можна було б але в мене шпильки і від частого надіванні і знімання рубероїд десь да порветься коло цих шпильок, тому від такої ідеї відмовився. Накрити плівкою буде простіше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 26 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 2018 Підкажіть, під дах зі сторони існуючого будинку буду бетонувати 6-ть стовпів 100*100*3 з відстанню 2,3-2,7м де як виходить. Їх між собою зав*яжу трубою 100*50*3 і на неї вже мауерлат, потім дах. Сама труба виходить висотою 3,2 від землі і десь 1,2-1,5 в землю (чи не багато), це за бажанням. Підкажіть потрібно відразу всю трубу виставляти і бетонувати, а це 4,4-4,7м. чи можна забетонувати 1,2-1,5 м а до того що буде над землею приварити трубу потрібної висоти. ДЯкую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 26 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2018 Давненько не писав в темі (та і бачу ніхто не писав, але надіюсь хоч комусь цікаво), так як активних робіт не проводилося, а ті що були розтягувалися на тижні. За останні пару днів робота перейшла в активнішу фазу, в планах розібрати старий дах і побудувати новий, але і до цього часу щось та робив. Спочатку змонтували металеві опори100*100*3 Через тиждень в середину залив бетон. Потім обв*язав їх трубою 100*50*3 з металевими пластинами Далі почав монтувати мауерлат далі буде.......... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 26 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2018 За останні пару днів постелили балки для стелі 200*100 і вкинули на них деяку чистину деревени, яка буде використовуватися як для крокв так і щоб ходити було по чомусь. І розібрали старий дах, сіно що на ньому був надіюсь з часом утилізую. Балки кріпила на один кутний 100*100 до армопоясу і три цвяхи до мауерлату. Думаю що по одному ще кутнику не завадить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 26 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 серпня 2018 Ну а сьогодні спочатку підтягнули хвости попередніх днів, і з обіду розпочали монтувати стропила,стійки, прогін. На фото те що зробили до вечора. Крокви 150*50 з кроком 78см. Прогін також 150*50. Все кріпиться на цвяхи зверху і кутники+цвяхи на мауерлаті. Потім Думаю що на прогоні кинути якісь пластинки або кутники. Цю всю роботу виконують дві особи, один з них ніколи з цим діла не мав і весь його досвід завис на ютубі - ну це я, і знайомий який колись цим займався але кинув і перейшов виключно на внутрішні ремонтні роботи аби не палиться на сонці. Надіюсь що погода не внесе сюрпризу у виді дощу, бо тоді буде горе мені і хаті. Також надіюсь що за пару днів дійдемо до плівки і дощ буде вже нам не завада. Дякую за увагу. 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 30 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2018 А далі було майже два дня перерви. Сам розумію що в моїй ситуації з розкритим дахом над жилим будинком це небезпечно, но не все від мене залежить. В понеділок у майстра не вийшло по сімейним обставинам (дитину в лікарню поклали з апендицитом), а вівторок св*ято і не хотілося стукати та пиляти. Так як цим не займалися то вирішили зняти все сіно з горища, також забрали метал з даху. Середу почали з 6.00 . За день встигли виставити всі крокви поставити всі стійки під них, верхні затяжки та наростити кобилки. Все кріпимо виключно на гвіздки, так як нема поки часу гратися всим пластинами, шурупами і іншим. Це все плануємо робити після накриття, так як основне це накритися від дощу. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 30 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2018 ...... Сьогодні почали з 7.30 і за день встигли частково накрити одну половину будинку. Погода жарка, а на даху і без вітру жаркіше вдвічі. Ноги на вечір гудуть, стояти важко на них. Цілий день пролазти навприсядки з молотком і гвіздками не легке діло. Мабуть не альпініст я що і рівно встати страшнувато на даху. Але роботу видно і це радує. В якості ізоляцію використовую мембрану рууккі 125, потім контробрешітка 25*50, зверху обрешітка 100*30, все забивається цвяхами. Плани ........ про плати вже страшно говорити в слух, так як можуть не збутися. Що зробимо те і буде, але в любому випадку маємо все накрити ізоляцією до понеділка, далі робота на роботі і робота дома по вечорах. Дякую за увагу, будуть нові фото виставлю. Далі буде....... 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 2 вересня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 2 вересня 2018 П*ятниця, роботу розпочали в 7.30 . Спочатку змонтували крокви над входом будинку, потім кинули лобову і почали бити обрешітку. До 14.00 зрозуміли що плівки нам не вистачить як і самої дошки. Мембрану замовили але з умовою щоб вона в суботу з Києва і Черкаси прийшла. Доробивши до вечора зрозуміли скільки дошки нам не вистачає і тут виникло питання де її знайти в суботу. Робота за п*ятницю Добавлено через 7 минут Щоб не втрачати дорогоцінний час, і не переносити все на понеділок, за ніч пятниця/субота дуло знайдено декілька номерів по дошкам і в суботу до 10.00 вже було відомо куди їхати. Знайшов місце, замовив 20 дощок і заразом 20шт ОСБ плитки 10мм якою буду зашивати фронтони. До 14.00 все було доставлено і в 16.00 розпочали доробляти те що залишилося. До кінця дня встигли добити дошку до кінця і змонтувати коньок. [ Радий шо накрилися плівкою, тепер дощ не такий страшний. Залишилося накрити частину входу, обрізати все що виступає за фронтон, поміряти дах і замовляти металочерепицю. Це все за завтра мамо встигнути. А ще завтра дочку потрібно вести в перший клас, роботи як завжди повно. Дякую за увагу. Далі буде......., 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 4 вересня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2018 В неділю вирішили зробити вихідний від будівництва і це вдалося. Але вихідний не означає відпочивати на дивані, поїздка на базар, останні приготування до школи забрали пів дня. Потім прийшли родичі я приготував картоплю фрі та АЗУ в казані. Так вихідний і промайнув на ногах. Понеділок розпочався з першого дзвоника і відправленням своєї донечки до шкільного життя. Тепер маю двох учнів якими пишаюсь. Дах закрили мембраною і обрешіткою, виміряли всі довжини, намалювали що і скільки потрібно. Тепер пошук надійного і не дорогого постачальника металочерепиці. 11 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 16 вересня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2018 Продовжую. Пару днів шукав бажану металочерепицю. Дуже хотілося Рууккі Адамант RR011 колір, але її ціна кусалася. Тому вирішив шукати щось інше і з меншою ціною. Передивившися безліч варіантів зупинився на Прушинському Арад класік в RR011 кольорі. Форма сильно подібна на Адамант та і ціна задовольнила. По місті декілька фірм поставляють її, всі беруть на одному заводі але у всих ціна різна. Вибрав оптимальний варіант ( ну я так думаю), поторгувався і скинули ще пару грн на м2. Замовив, обіцяли на цю п*ятницю але перенесли термін на вівторок-середу. Тому чекаю. В перерві між основною роботою і сном, займаюся обшивкою фронтонів. Для цього поставив стійки, закупив ОСБ 10мм. і сам їх монтую. Після роботи не так багато часу маю так як темніє все раніше і раніше, но всерівно якийсь об*єм роботи все таки виконав. Вчора основні сили свої кинув на монтаж контура заземлення. Для цього купив кругляк 16мм2. полосу 20*3.5. Заземлення буде з 6-ти штирів по 3м. кожний на відстані 3м один від одного, прямокунтик. Все це зав*язується полоскою і виводиться на стіну. Для цього викопав траншею глибиною 50см. Забив штирі, обварив полосу, потім додатково ще раз обварив. Місця зварювання замазав бітумною мастикою. Після цього перевірив чи заземлення працює, і закидав назад всю землю. Залишилося виміряти опір і отримати протокол вимірювання захисного заземлення, надіюсь з цим проблем не виникне. Поки все, далі буде. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 24 вересня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2018 Маленькими кроками рухаємося вперед. В п*ятницю приїхали вікна Рехау 70. І відразу були встановлені. Також під вечір насилу привезли металочерепицю, яку обіцяли ще минулої п*ятниці. Так як в п*ятницю робити не можна було то роботу розпочали з суботи. За день вклали одну сторону і половину іншої. На неділю обіцяли дощі на цілий день, но нам знову пощастило і дощ був тільки вночі, на ранок хоч було мокро і холодно, ми продовжили роботу. Накрили весь дах, обрізали доску з однієї сторони. На це все день і пішов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 24 вересня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2018 Залишилося підрізати другу сторону, вчепити вітрову планку,лобову, коньок, сніготримач і можна сказати що дах закінчено. Але вже радий що дощ не страшний нам. 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 13 жовтня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 13 жовтня 2018 Продовжую. Через одні вихідні закінчили дах, добили вітрові, коньок. Лобова виявляється не входить в вартість робіт по даху і б*ється після підшиви, тому її залишили на потім. Також зашив фронтони А ось це та неприємність яка трапилася з нами при монтуванні даху. Виявилося що чомусь загальна довжина листів на 10см довша за ту яку я подавав. Нам прийшлось підрізати їх. Через день я передзвонив на фірму де замовляв черепицю, пояснив ситуацію, обіцяли розібратися. Як не дивно але через пару годин директор фірми сам мене набрав, визнали свою помилку і компенсували мені витрати на дані куски+зверху накинули+ 30 знижки на наступні покупки( відливи, підшива). В цьому плані дякую їм, здивувало що не послали. Також змонтували чорнову стелю і накрили 20см мінвати техноніколь. Знизу пароізоляція, стики проклеєні, краї теж. Зверху поки думаю чи накривати мембраною, чи вже після наступних 10см мінвати,які планую покласти весною. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 13 жовтня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 13 жовтня 2018 Ну і вирізав двері. Пилюки і глини багатенько. Зараз чекаю на підключення 3 фаз. І з вівторка мають змонтувати опалення. В будинку 16 градусів на ранок не дуже комфортно. Хоч і погода дуже виручає. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 14 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2018 Капельников не вижу, так задумано? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 15 жовтня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2018 Капельников не вижу, так задумано? так. капельника нема і не планується. Якщо і буде конденсаи то він буде стікати на лобову. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 1 листопада 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2018 Продовжую. Підійшла черга робити опалення, планував робити поліпропіленовою трубою і прокладати її в стінах. Майстер запропонував робити все з металопластикової труби на опресовці і прокласти її по підлозі, щоб не штробити газоблок. Так і вирішив. Закупили трубу Герц, радіатори металеві E.C.A. з нижнім підключенням, арматуру валтек. За день майстри все змонтували. Повісили котел, залили в нього воду але запустити не змогли, так як не було ще підключено трьох фаз. А сьогодні відбувся щасливий день, нарешті РЕМ знайшов час і підключив мені три фази (підписав договір 12.09 - підключили 01.11). Відразу викликав представника протерма, запустили котел і почав вперше цього опалювального сезону протоплювати будинок. Цей весь час прогрівали дві кімнати дуйчиками, задоволення ніякого. Але в моїй ситуації ліпше ніж нічого. З погодою знову пощастило, за цей час сильних холоді не було, тому в будинку температура не падала сильно. На ранок +15, протоплювали у вечері до +18. Сьогодні включив на +55 градусів котел. В планах далі отримати техпаспорт з БТІ, подати доки для проектування електроопалення, потім в РЕМ і намагатися швидко отримати договір на 3000кВт пільгових. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 1 листопада 2018 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2018 Майстер запропонував робити все з металопластикової труби на опресовці і прокласти її по підлозі, щоб не штробити газоблок. Так і вирішив. Закупили трубу Герц, радіатори металеві E.C.A. з нижнім підключенням, арматуру валтек. В мене в новобудові в квартирі саме така схема по проекту і була - труби по підлозі і під'єднання до батареї знизу. Мені порадили всетаки заштробити ті 10-15 см знизу і завести трубу до батареї зі стіни - попросив доплативши так переробити. В експлуатації так буде зручеіше коли з підлоги нічого не виходить. Єдине що радіатори лишилися старі з під'єднанням знизу і тому там зайве коліно вийшло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 2 листопада 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 В мене в новобудові в квартирі саме така схема по проекту і була - труби по підлозі і під'єднання до батареї знизу. Мені порадили всетаки заштробити ті 10-15 см знизу і завести трубу до батареї зі стіни - попросив доплативши так переробити. я теж так думав, но переконали що не потрібно зайвий раз штробити газоблок, при тому по самому низу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 2 листопада 2018 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 я теж так думав, но переконали що не потрібно зайвий раз штробити газоблок, при тому по самому низу. Так можно было проштробить только для ввода вверх к батареям. А то теперь гемморой будет - как красиво сделать проход труб через чистовой пол. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 2 листопада 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 Так можно было проштробить только для ввода вверх к батареям. не вийшло би так в моєму випадку, там виступ фундаменту, між ним і газоблоком 8см. Його штробити не варіант так як там арматура, її різати я не дав би. З бетоном вони і так намучалися поки пробили отвори між перестінками і між будинками. А то теперь гемморой будет - как красиво сделать проход труб через чистовой пол. поки що я не бачу в цьому проблему. Мабуть поки не дійшли руки до її вирішення. Тут не так багато виводі, тільки до двох батарей. Думаю в процесі роботи щось придумаю. Та і невже морочно вирізати ламінат чи плитку під ці виходи???? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 2 листопада 2018 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 Та і невже морочно вирізати ламінат чи плитку під ці виходи???? Вырезать в любом покрытии не проблема. Проблема чтобы это все в результате смотрелось красиво :D Лично мне не нравится ни один из вариантов прохода труб через пол что я видел - они как бельмо на глазу. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 2 листопада 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 Вырезать в любом покрытии не проблема. Проблема чтобы это все в результате смотрелось красиво Лично мне не нравится ни один из вариантов прохода труб через пол что я видел - они как бельмо на глазу. ну так як ви пропонуєте, щоб знизу в стіну а потім в радіатор, у мене не вийшло би, багато мороки з фундаментом. Подобається чи ні самому мені наявність труб з підлоги, сказати нічого не можу так як не було такого. Після експлуатації визначусь чи вірно я зробив чи ні. В цих кімнатах взагалі плануються тепла підлога, можливо дійде навіть до того що відключу та відріжу ці радіатори. Але це все потім. Зараз вони потрібні щоб обігрівати кімнати і без них ніяк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 2 листопада 2018 Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 ну так як ви пропонуєте, щоб знизу в стіну а потім в радіатор именно так было бы логично у мене не вийшло би, багато мороки з фундаментом. Все бы вышло - просто сантехники не захотели заморачиваться и отговорили вас. Арматура если и есть в цоколе то она должна тым быть на глубине 5-7см от края. Так что срезать угол и завести трубу в газобетон вообще не проблема. В цих кімнатах взагалі плануються тепла підлога, можливо дійде навіть до того що відключу та відріжу ці радіатори. Але це все потім. Зараз вони потрібні щоб обігрівати кімнати і без них ніяк. Тогда зачем вообще разводить радиаторы если ТП планируется? Временно поставили бы электроконвекторы на эту зиму и потом сразу сделали бы уже полы и все отопление как хотите чтобы не тратить лишние деньги на радиаторы и разводку того, что в будущем не пригодится. Этими же конвекторами потом подогревались бы если в критичные морозы не хватило бы тепла от ТП (главное розетки под окнами предусмотреть). 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 2 листопада 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 2 листопада 2018 Все бы вышло - просто сантехники не захотели заморачиваться и отговорили вас. а навіщо йому мене відговорювати??? За цю роботу він би сказав більшу ціну і заробив би. Який сенс йому цього не робити??? Сказав би що так саме вірно але +1-2 тис грн і я би повівся, так як там дійсно гемор є. Арматура если и есть в цоколе то она должна тым быть на глубине 5-7см от края арматура від краю 5см. відстань ~8см, якщо піти навкоси то якраз би в арматуру попав. все таки потрібно широку штробу робити для двох 20 труб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз