interdalnoboy Опубліковано: 9 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 січня 2018 Ситуація наступна - у частині будинку зроблено теплий пол, і ці кімнати на 5 см вищі за спальні та зал. думав заливати все для вирівнювання цементною стяжкою, але зараз зима, та й багато чистової роботи вже зроблено... передумали. Радять застелити 40мм ЕСП, зверху 10мм фанеру і таким чином зробити сухий і теплий пол. потім по ньому уже буде стелитисяламінат. Але якось смущає у цій схемі те, о ні фанера, ні есп не вийде закріпити до чорнової стяжки. Може варто кріпити 40мм бруски до підлоги, між ними класти есп, а зверху вже на саморізи до брусківкріпити фанеру, чи бруски будуть тягнути вологу з підлоги? Може хтось має такий досвід? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DaniMax Опубліковано: 10 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 але зараз зима, та й багато чистової роботи вже зроблено... передумали. Зря передумали. Дождитесь лета и сделаете тёплый пол в зале и спальной,тем самым подняв пол на эти 5см. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 10 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 Дождитесь лета на жаль чекати вже не маю часу. Ситуація помінялася. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 10 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 Ситуація наступна - у частині будинку зроблено теплий пол, і ці кімнати на 5 см вищі за спальні та зал. думав заливати все для вирівнювання цементною стяжкою, але зараз зима, та й багато чистової роботи вже зроблено... передумали. Радять застелити 40мм ЕСП, зверху 10мм фанеру і таким чином зробити сухий і теплий пол. потім по ньому уже буде стелитисяламінат. Але якось смущає у цій схемі те, о ні фанера, ні есп не вийде закріпити до чорнової стяжки. Може варто кріпити 40мм бруски до підлоги, між ними класти есп, а зверху вже на саморізи до брусківкріпити фанеру, чи бруски будуть тягнути вологу з підлоги? Може хтось має такий досвід? Жизнеспособный вариант. Боитесь что будет тянуть влагу - промажьте праймером/гидроизоляцией под брусками или простелите бутиловую ленту/полоски толи. ЕСП это ЭПС - правильно я понимаю? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 10 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 ЕСП это ЭПС - правильно я понимаю?так, екструдер. А якщо всю поверхню чорнової стяжки прокласте гідроізоляцію, то під нею не буде плісняви? підлога, в принципі, суха, залита ще рік назад - товщина 10 см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 10 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 так, екструдер. А якщо всю поверхню чорнової стяжки прокласте гідроізоляцію, то під нею не буде плісняви? підлога, в принципі, суха, залита ще рік назад - товщина 10 см. Вам видней. Только Вы знаете шо и як там зроблено. А зачем НА ВСЮ поверхню? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 10 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 А зачем НА ВСЮ поверхню? у якості гідроізоляції. Погана ідея? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 10 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 у якості гідроізоляції. Погана ідея? Бесполезная 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wertexan Опубліковано: 10 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 У фанері жорсткості маловато на це навіть по ЕППС. Так вважаю. І головна проблема — стики, особливо в кутах листів. Я б, мабуть кинув би лаги по полоскам гідроізоляції або по клею типа для паркету і кріпив би до них. І кидав би лаги під всі кромки. І старався б не класти пінопласт без зазорів до лаг. Лишайте зазори по пару міліметрів. Ще питання яку фанеру. ФК чи ФСФ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 10 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2018 У фанері жорсткості маловато на це навіть по ЕППС. Чому? Сьогодні мені взагалі показали підлогу де на листи екструдера кинуто стіновий вологостійкий ГКЛ. Зверху прокладка і ламінат - такий бутерброд служить уже 7 років і нуде не продушився. ЯКщо порівнювати ГКЛ і фанеру, то фанера наче міцніша? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 11 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 11 січня 2018 А якщо замість фанери класти 10мм ДВП на екструдер? Чим такий варіант гірше? Із плюсів я бачу більш дешевший матеріал -майже у два рази Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 25 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня 2018 (змінено) Підніму тему. Скажіть, якщо поверх 40мм екструдера заляти таку суміш товщиною 10мм.Це краще ніж фанери чи ОСБ? Я думаю що поверх екструдера постелити плівку, щоб розчин не "тікав" і вирівняти розчином. По грошам це виходитьзначно дешевше ніж фанера... Змінено 25 січня 2018 користувачем PROFITEC Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PROFITEC Опубліковано: 25 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 25 січня 2018 Підніму тему. Скажіть, якщо поверх 40мм екструдера заляти таку суміш товщиною 10мм.Це краще ніж фанери чи ОСБ? Я думаю що поверх екструдера постелити плівку, щоб розчин не "тікав" і вирівняти розчином. По грошам це виходитьзначно дешевше ніж фанера... Минимальная толщина эксплуатируемой стяжки по утеплителю (деформируемая поверхность) - 4 см., при этом стяжка должна дополнительно армироваться армоволокном. А самовыравнивающаяся смесь толщиной 10 мм., которую Вы хотите использовать, наноситься на уже подготовленную стяжку и служит для её усиления и выравнивания незначительных перепадов. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 25 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня 2018 значить залишається ОСБ поверх утеплювача Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 25 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 25 січня 2018 значить залишається ОСБ поверх утеплювача Нет! Как это модеры сквозь пальцы смотрят на мат?! ОСБ:bad: - нет. Только ОСП! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
PROFITEC Опубліковано: 26 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 значить залишається ОСБ поверх утеплювача Лично для меня, пол из ОСБ или деревянный, абсолютно не комфортный. 1) слышно всех, кто ходит по этому полу и не имеет значения, какой утеплитель использовать под OSB. 2) Если на толщине ОSB сэкономить, то будет в местах частого "топтания" прогибаться и со временем подхрустывать, подскрипывать, если конечно семья не Пигмеи)), при моих 110 я адекватно это понимаю. ИМХО самый комфортный пол для меня - это утеплённый пол ЭППС со стяжкой + водяной теплый пол + плитка, в спальнях паркет или ламинат опять же, основание цементная стяжка. В таком случае будет жёстко и комфортно, тихо и спокойно. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 26 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 ИМХО самый комфортный пол для меня - это утеплённый пол ЭППС со стяжкой мені тоже таки пол самий комфортний, але підняти треба лише на 5 см - а тут есп + стяжка не підходять. Заливать ЦПС на 4 см - не варіант в даний час, бо сохнути буде довго і багато вологи. А треба вже за два місяці щоб було готово Том ушукаю якийсь компроміс - підняти на 5 см, не багато вологи при монтажі ну і розумна ціна бо сухі поли від кнауфа - це як площадка на байконурі коштує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 26 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 Яку площу потрібно так зробити? Як варіант - 40мм дошку звичайну, сушену, прикріпити дюбелями до існуючої основи, а зверху ламінат. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 26 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 мені тоже таки пол самий комфортний, але підняти треба лише на 5 см - а тут есп + стяжка не підходять. Заливать ЦПС на 4 см - не варіант в даний час, бо сохнути буде довго і багато вологи. А треба вже за два місяці щоб було готово Том ушукаю якийсь компроміс - підняти на 5 см, не багато вологи при монтажі ну і розумна ціна бо сухі поли від кнауфа - це як площадка на байконурі коштує Чего Вы страшилки пересказываете? Ускоритель гидратации в раствор + осушитель воздуха и процесс значительно ускоряется. А если воспользуетесь технологией машиной стяжки, то и подавно. За два месяца и стяжка "станет" и финиш любой можно уложить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 26 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 Яку площу потрібно так зробити? Як варіант - 40мм дошку звичайну, сушену, прикріпити дюбелями до існуючої основи, а зверху ламінат. Я не думав про це. дякую! А треба гідроізоляцію під дошку щоб її з часом не покрутило? Ускоритель гидратации в раствор + осушитель воздуха и процесс значительно ускоряется. В райцентрі осушувач це нереальна річ. Добавлено через 52 минуты Яку площу потрібно так зробити? 4 кімнати і півкоридора - десь біля 70 квадратів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 26 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 Яка конструкція підлоги яка зараз є? Пароізоляція особливо потрібна при полах по грунту. Між поверхами - таке... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 26 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 зараз залято 10 см армованого бетону. під ним глина. підняти треба у суммі на 5см - для того щоб вийти на один рівень з теплими полами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 26 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 А бетон цей достатньо рівний? Якщо так, я напевне б постелив по бетону пенофол фольгований, а на нього 40мм дошку але суху, або 2 шари ОСП (18-22мм) зверху ламінтат. Хоча, все таки мабудь краще буде покласти ЕППС 30мм а зверху ОСП 10мм в два шари+ ламінат. Так теплоізоляція буде краще. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
interdalnoboy Опубліковано: 26 січня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 26 січня 2018 А бетон цей достатньо рівний? так, ця чорнова заливка рівна. дякую за варіанти! Добавлено через 9 минут Хоча, все таки мабудь краще буде покласти ЕППС 30мм а зверху ОСП 10мм в два шари+ ламінат Так і буду робити. Це і недорого, і надійно. Пінофол під ЕППС не треба мабуть? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jenkins Опубліковано: 27 січня 2018 Поділитись Опубліковано: 27 січня 2018 Так і буду робити. Це і недорого, і надійно. Пінофол під ЕППС не треба мабуть? Пінофол в варіанті з дошками\осп виконував би 2 задачі: 1) додаткова пароізоляція 2) мінімальний депмфер для згладжування поверхні+ малесенький плюс звукоізоляції. ЕППС сам по собі пароізолятор, в комплекті з бетоном під ним - це достатньо щоб взагалі не думати про пароізоляцію. Демфер тут теж нідочого, оскільки всі нерівності просто будуть вдавлені в ЕППС. Ну і звукоїзоляції воно ніякої не дасть. Максимум - підкласти звичайну плівку. Кути примикань плити до фундамента - це самі вразливі місця з точки зору пари, точніше це єдине місце де пар має якісь шанси пройти. Тому можна по периметру прокласти плівку, або пройтись мастикой (але з такою що сумісна з ЕППС, бо деякі розчиняють ЕППС). Є ще один непоганий варіант - є мастики для приклеювання ЕППС на бітумній основі - думаю це взагалі найркащий варіант, тоді ніяких плівок точно не потрібно і ЕППС буде прекрасно триматися на бетоні. Я собі буду так робити, тільки поверх ЕППС стяжка з трубами ТП. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз