shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 7 хвилин тому, allanek сказав: Якщо протирається, то добре. не знаю, чи буде видно добре на фото. поверхня майже гладенька, з окремими ямочками. не схоже по дотику на той шамот, що всередині топки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Так, відчувається на фото, що він гладенький, з невеличкими ямками. Час покаже, як він веде себе . В любому випадку, мені подобається, як виглядає ваша піч))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 24 хвилини тому, Vikctor сказав: В більшості моїх сусідів дрова просто складені біля паркану. В мороз вони й так сухі будуть До морозів ще будуть дощі, та і сніг часто вдень\на сонці тане і зволожує крайні поліна які потім димлять, а найбільш сухі як на зло залишаються глибоко всередені, але за дуб незнаю, бо в мене більше сосна\горіх Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 1 годину тому, shneider_vova сказав: не знаю, чи буде видно добре на фото. поверхня майже гладенька, з окремими ямочками. не схоже по дотику на той шамот, що всередині топки. Бо це не шамот , скоріш за все це бетон , може трохи термостійкий. А ямочки , то результат заливки. Змінено 16 жовтня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 5 годин тому, shneider_vova сказав: стосовно навісу - вони по проекції кровлі захищені від вертикального дощу. а от боковий дощ/сніг - то вже мабуть проблема. поки не дуже розумію, як накрити так, щоб не нашкодити Я з піддонів, кількох дошок і шматка плівки зробив ось таку імпровізовану дровітню, а в сусіда просто лежать купою і накриті плівкою. Ваша пічка чомусь нагадує робота з Інтерстелара) Змінено 16 жовтня користувачем Куркуль 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 4 години тому, andrey_ka сказав: Бо це не шамот , скоріш за все це бетон , може трохи термостійкий. А ямочки , то результат заливки. Це не бетон точно, бо теплішати він починає десь за годину, коли навіть подвійне скло вже дуже гаряче. Запитаю для цікавості інформацію у виробника по шамоту 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 24 хвилини тому, shneider_vova сказав: Це не бетон точно, бо теплішати він починає десь за годину, коли навіть подвійне скло вже дуже гаряче. Запитаю для цікавості інформацію у виробника по шамоту Але дуже схоже. Коли пробував виготовляти плити для каміна з термобетону , то виходило щось подібне. І ямки , і глянець , і світлий колір. Надто багато підтверджень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня Так даже у них на сайте написано что Shamotech - ідеальний теплоємний матеріал на основі шамоту для облицювання камінів та печей. Т.е. никто и не говорит что это шамот. Думаю что его делают по аналогии с бетоном но просто с добавлением шамота для увеличения теплоемкости. Вот и все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня Воно не грає ролі, бо в облицюванні (при 70°) теплоємність бетону\цегли\шамота майже однакова, при вазі у 261кг і дельті 45° теплоємність 2.87кВт*год, тобто запасу всього на 1-2 години максимум (від потрібних на весь будинок), ну і таке облицювання перетворює конвекційне тепло (яке могло би швидше перейти по іншим кімнатам) у випромінення і відповідно ще більше перегріватиме вітальню, але для резерву воно може і не потрібно топити весь будинок, можна переспати у вітальні витрачаючи набагато менше дров 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 40 минут назад, normal сказал: Воно не грає ролі, бо в облицюванні (при 70°) теплоємність бетону\цегли\шамота майже однакова, при вазі у 261кг і дельті 45° теплоємність 2.87кВт*год, тобто запасу всього на 1-2 години максимум (від потрібних на весь будинок), ну і таке облицювання перетворює конвекційне тепло (яке могло би швидше перейти по іншим кімнатам) у випромінення і відповідно ще більше перегріватиме вітальню, але для резерву воно може і не потрібно топити весь будинок, можна переспати у вітальні витрачаючи набагато менше дров В мене і без шамоту маленька чавунна топка точно тримає тепло протягом вказаних вами 1-2 годин після протопки. Не 70 градусів зрозуміло, але помітно тепліше всього навколо. Без системи розподілення тепла з механичним примусом або без водяного контуру так чи інакше все тепло й так залишиться здебільшого у вітальні. Просто у ТС воно (тепло) триматиметься помітно довше. Крім того в мене після того як прогорілі стартових пару полін і я ще 2-3 рази підкинув по одному поліну, то у вітальні вже становиться занадто тепло при найменшой топці з можливих. Сподіваюсь що у ТС за рахунок цього шамото-бетону цей процес буде м'якіше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня Я не зрозумів яка різниця шамот чи бетон? Навіть навпаки шамот гірший матеріал чим бетон у всьому крім жароміцності) Шамот це ж грубо - просто сорт глини 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 18 жовтня Поділитись Опубліковано: 18 жовтня Дров вистачить років на п'ять 😁 Я ще три куба не допалив, які восени 2022 купив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня Дивлячись, як користуватись. Ми кожної весни 5 складометрів замовляємо, після зими залишок невеликий залишається. В цьому році 10 замовили, було вигідно по ціні і 2 роки можна про дрова не думати. Опалення ще не вмикали. Вистачає камінопечі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 19 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 11 годин тому, razzil сказав: Дров вистачить років на п'ять 😁 Я ще три куба не допалив, які восени 2022 купив. Можливо. Я порахував кількість теплової енергії, що потрібна буде на всю зиму, та приблизно стільки ж дров і взяв. Зрозуміло, що за наявності електрики більшість дров залишиться, але це той випадок, коли вони тільки стають кращими із віком 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) А можливо, що вам сподобається, коли горить вогонь в печі зимовими вечорами. В нас так і вийшло, хоча спочатку вагалися, чи потрібен нам той камін(офен) взагалі. Зараз кажу, що це було найкраще рішення, що зроблено в будинку. PS. Це як з СЕС. В той час, коли ми її ставили форум дружньо реготав з таких "дурних", як я та інших, що витрачають гроші на альтернативні джерела енергії. І що маємо зараз- купа тем про сонячні панелі, інвертори, акуми... Якщо і не будете постійно запалювати камінопіч, це така річ, що не буде зайвою, особливо зараз. Змінено 19 жовтня користувачем allanek 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 3 часа назад, shneider_vova сказал: але це той випадок, коли вони тільки стають кращими із віком Не завжди. В мене ще залишився дуб з самого першого замовлення з 2018р. останні пару зим більшість полін мають тирсу від шашелю між корою та деревиною. Навіть якщо відділити кору (що не всюди легко), то цю тирсу треба зчищувати перед тим як в будинок тягнути. Бо інакше додатковий бруд. В чиєйсь гілці бачив дрова без кори і ще й трохи оброблені огнем - оці будуть лежати роками і становитися краще. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) 1 час назад, allanek сказал: PS. Це як з СЕС. В той час, коли ми її ставили форум дружньо реготав з таких "дурних", як я та інших, що витрачають гроші на альтернативні джерела енергії. І що маємо зараз- купа тем про сонячні панелі, інвертори, акуми... Бо енергетику русня знищила не тоді а зараз. Бо зараз це актуально, а тоді ні. Ні економічно, ні технічно. Бо наскільки я пам'ятаю років 7-8 тому віталман зробив СЕС на 10кВт і скоріш за все без акб взагалі і коштувало йому це 15кує. А зараз я те саме отрумав за 6,5кує. ще й з акб на 15кВтг і з кращім інвертором. Змінено 19 жовтня користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 27 хвилин тому, Vikctor сказав: Бо енергетику В вас же, наскільки пам'ятаю, як і в мене, теж не заведений газ на ділянку? Навіть, якби не русофашисти, ціна на е/е поступово зростала і, все одно, прийшли б до того, що витрачали б кошти на альтернативну енергетику. Може не так швидко і масово, як зараз, але ж зацікавленість зростала б. Чому я зробила СЕС, то вже розповідала. Тому що не хотіла бути залежна від дурнів та їх примх. Тож мене спонукали не орки, а місцеві дурні задовго до навали. Взагалі світ приходить до того, щоб використовувати енергію сонця та вітру якомога більше. Пару років тому читала, що во Флориді прийняли закон, згідно якого не можна будувати багатоповерхівки та щось подібне, без встановлення на даху сонячних панелей. Я про інше казала. На форумі стала традиція цькувати те, що не вписується в світогляд більшості. Але це окрема тема для розмови))) 34 хвилини тому, Vikctor сказав: А зараз я те саме отрумав за 6,5кує. ще й з акб на 15кВтг і з кращім інвертором. Це і добре, і нормально, бо за цей час був розвиток і все дешевшає. Хоча в інший темі порівнювали ціну на сонячні панелі і з'ясували, що мої Risen не подешевшали в порівнянні з 2021 роком, коли я ставила СЕС. До речі, АКБ в мене і досі нема. Поки, завдяки моєму інвертору, не було потреби в них. Далі час покаже, чи будуть вони потрібні. А ось камін чи буржуйка, при всіх обставинах, річ корисна , іноді і незамінна. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 3 часа назад, allanek сказал: В вас же, наскільки пам'ятаю, як і в мене, теж не заведений газ на ділянку? Навіть, якби не русофашисти, ціна на е/е поступово зростала і, все одно, прийшли б до того, що витрачали б кошти на альтернативну енергетику. Може не так швидко і масово, як зараз, але ж зацікавленість зростала б. Я не можу говорити про інших, але якби не русня я й досі не дивився би у бік СЕС, бо навіть значне зниження початкових інвестицій не дає жодних гарантії що то все колись окупиться. А ціна на електрику в нас досі найнижча в Європі чи одна з найнижчих. Зараз навколо мене з'явилися панелі навіть на будинках дуже заможніх громадян, яки десятиріччами жили в них не дивлячись у бік СЕС. Впевнений що така раптова мода на панелі не від бажання зєкономити на дорогий електриці. 3 часа назад, allanek сказал: Пару років тому читала, що во Флориді прийняли закон, згідно якого не можна будувати багатоповерхівки та щось подібне, без встановлення на даху сонячних панелей. В той самой Флоріді тих само пару років тому відбувалася кампанія по забороні встановлення сонячних панелей на дахівках. Одни виграли а інші програли. Але це про тренди та моду і зовсім не обов'язково про економику. 3 часа назад, allanek сказал: Я про інше казала. На форумі стала традиція цькувати те, що не вписується в світогляд більшості. Але це окрема тема для розмови))) Саме цькування власників СЕС я якось не застав. Того ж віталмана ніхто не цькував. Не розуміли як він то все збирається окупити. Таке було. 3 часа назад, allanek сказал: До речі, АКБ в мене і досі нема. Поки, завдяки моєму інвертору, не було потреби в них. Далі час покаже, чи будуть вони потрібні. Скоріш завдяки зеленому тароифу. Потреба в акб в вас буде в зимови місяці у разі блекаутів. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Я не можу говорити про інших, але якби не русня я й досі не дивився би у бік СЕС, бо навіть значне зниження початкових інвестицій не дає жодних гарантії що то все колись окупиться. Я теж можу тільки за себе говорити. І коли ми їх ставили, то мова була не про окупність, а про комфорт. Про окупність, це коли 30кВт СЕС замість 10кВт і дешевий мережевий інвертор. 7 хвилин тому, Vikctor сказав: Скоріш завдяки зеленому тароифу. Потреба в акб в вас буде в зимови місяці у разі блекаутів. ЗТ ні до чого. Була можливість його оформити- оформили, те, що ще кошти маємо з СЕС, то вже приємний бонус. АКБ не були потрібні, бо в нас інвертор такий, що вміє давати 3кВТ, коли нема світла. Звісно, якщо є з чого їх брати. Я про сонце. Якщо нема світла, а є сонце, то в мене є 3кВт без АКБ. Якось всі ці зими пройшли без особливих стресів з відключеннями, далі буде видно. 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Саме цькування власників СЕС я якось не застав. Того ж віталмана ніхто не цькував. Не розуміли як він то все збирається окупити. Таке було. На форумі є тема про альтернативні джерела енергії, то як завжди - якщо хтось не розуміє для чого це робити, якщо "за ці гроші можна електрикою ще 20-30-40...років опалюватись, то "дурні" та "гроші на вітер". Віталман- це той, хто продав будинок та поїхав до Канади? Гадаю, що продав він той будинок в "+" собі. Це про окупність. 16 хвилин тому, Vikctor сказав: Впевнений що така раптова мода на панелі не від бажання зєкономити на дорогий електриці. Раптову моду на генератори ми вже проходили, зараз настав час панелей. І те, і інше від бажання не замерзнути взимку в разі блекаутів. Хоча, теж про це постійно кажу, з нашим сонцем взимку особливої користі від СЕС нема. В кінці літа до нас сусіди звернулись з проханням розповісти про СЕС. Розповіли з цифрами та показниками. Сусіди вирішили, що поки обійдуться інвертором та АКБ. Ті знайомі, що ставили собі панелі теж рахували та розмірковували для чого вони їм потрібні. Більшості сподобалось та вони потихеньку додають ще панелі. Починали про камінопіч Володимира, та як завжди розмова кудись пішла про інше- перекинулась на панелі ))) 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 8 минут назад, allanek сказал: ЗТ ні до чого. Була можливість його оформити- оформили, те, що ще кошти маємо з СЕС, то вже приємний бонус. АКБ не були потрібні, бо в нас інвертор такий, що вміє давати 3кВТ, коли нема світла. Звісно, якщо є з чого їх брати. Я про сонце. Якщо нема світла, а є сонце, то в мене є 3кВт без АКБ. Якось всі ці зими пройшли без особливих стресів з відключеннями, далі буде видно. Тож у вас інвертор з вбудованой акб. Навіть не чув що таки існують. Окрім чогось на кшталт блюетті, але це локальні прилади. 10 минут назад, allanek сказал: Починали про камінопіч Володимира, та як завжди розмова кудись пішла про інше- перекинулась на панелі ))) Так йому якраз панелі монтують))) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) 10 хвилин тому, Vikctor сказав: Тож у вас інвертор з вбудованой акб. Навіть не чув що таки існують. Та мені, не пам'ятаю ніка, щось схоже на шкандаль пристроїв, коли я таке казала. Бо спочатку прочитав , не зрозумів, що то інвертор без окремих АКБ таке витворяє, коли розжувала, то ще винною залишилась, що я не казала, що в мене АКБ нема😁. То ви пропустили , коли я за свій інвертор розповідала- Fronius Symo GEN24 Plus 10 хвилин тому, Vikctor сказав: Так йому якраз панелі монтують))) То ми можемо флудіти в темі законно? Змінено 19 жовтня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 19 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 54 хвилини тому, allanek сказав: То ми можемо флудіти в темі законно? Майже. На наступному тижні обіцяють закінчити. Поки з інвертором+АКБ. Почав вираховувати, що саме споживає 150-200 вт в фоні, окрім інвертора 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) 24 хвилини тому, shneider_vova сказав: що саме споживає 150-200 вт в фоні, окрім інвертора Мені здається, що форумчанин mib веде таку статистику, він завжди знає що і коли в нього скільки споживає. Ну так і є. Поки згадала, то вам тут mib в поміч))) Змінено 19 жовтня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 21 минуту назад, shneider_vova сказал: Почав вираховувати, що саме споживає 150-200 вт в фоні, окрім інвертора Может натолкнет на мысль, сюда еще нужно добавить роутер с онушкой 15 вт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз