ykrbud Опубліковано: 19 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2023 В 18.12.2023 в 17:08, shneider_vova сказал: грунтові води на 8 метрах, так що з точки зору забруднення це допустимо 8м, не погано🤔 у мене взагалі 2 наче, в процесі поки геології 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
novoСтройка Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) Цікава тема, прочитала на одному диханні, дякую що детально описували всі процеси! Як ваші враження, з огляду на час, які переживання щодо будівництва були самі сильні, які - самі марні? І поділіться кінцевим кошторисом, будь ласка! Змінено 18 березня користувачем novoСтройка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Стосовно рівні води, поставив собі на дренаж в ГТО отакий Я не знаю на скільки воно придатне для вашого випадку але написано для агресивних рідин ) На виході сигнал 4-20ма пропорційний тиску рідини, завів на shelly uni через резистор, десь від 20см досить точно показує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 28 минут назад, standov сказал: отакий Яка модель? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 6 минут назад, Gitan сказал: Яка модель? отакий prom.ua/ua/p1948743058-datchik-urovnya-zhidkosti.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 56 хвилин тому, standov сказав: Стосовно рівні води, поставив собі на дренаж в ГТО отакий Я не знаю на скільки воно придатне для вашого випадку але написано для агресивних рідин ) На виході сигнал 4-20ма пропорційний тиску рідини, завів на shelly uni через резистор, десь від 20см досить точно показує З мого досвіду це для відносно чистої рідини, якщо можливий мул то мембрана досить швидко забивається. на флоті найбільше вживають "бульбуляторні" системи з диф. сенсором тиску. з другого боку, для mud-подібних танків найнадійніше таки ультрасонік або мікрохвильові (радар) сенсори - бажано щоб у танку не було обстракцій (труби, етс) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 минуту назад, vbb сказал: якщо можливий мул то мембрана досить швидко забивається дуже може бути, там башка для чистки мембрани відкручується мабуть саме для чистки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня А ще температура дивна Температура рідини - -20 – 60 градусів Цельсія Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) дубль. Змінено 19 березня користувачем Dendnepr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 час назад, Фрай сказал: А ще температура дивна Температура рідини - -20 – 60 градусів Цельсія например - бензин Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Диапазон от 20 градусов и выше Кроме того, мало что работает в бензине, столкнулся еще с покупкой насоса для перекачки топлива 12В Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня В мене подібні були в танках з гідравличним мастилом та як аварійні в порожнинах де якщо з'явиться рідина то буде або конденсат або балластна вода. Але навіть в гідравлічних системах мембрана забивалась Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 3 часа назад, vbb сказал: В мене подібні були в танках з гідравличним мастилом та як аварійні в порожнинах де якщо з'явиться рідина то буде або конденсат або балластна вода. Але навіть в гідравлічних системах мембрана забивалась я так розумію там проблема в тих дірочках до камери з мембраною, як не самі дірдочкі так камера, але наче як чистка то штатна історія, подивимося як буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня та у вашому гто проблем не повинно бути, там або конденсат або фільтрована водичка. то у септіку я б не рекомендував Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Перед майбутньою зимою сильно замислився над тим, як проходити опалювальний сезон, маючи тільки електрокотел. Вирішив встановити щось на дровах як резерв. Не ризикнув зв'язуватися з повноцінним каміном з точки зору бруду в кімнаті/домі, тому вибір звузився до камінофену. Одним з важливих критеріїв вибору - можливість роботи на малих потужностях чи розтягнуто в часі, бо дружина не любить високі температури, а будинок достатньо утеплений, зал не дуже великий (40 м2). Тому зупинився на варіанті акумуляційної печі від Гаврилівів: gavrylivsons.ua/akumulyacijna-pich-gavryliv-sons-36x36x52m/ Які переваги: 1) Вітчизняний виробник 2) дуже велика кількість шамоту (понад 300 кг), що дає змогу взяти на себе тепло від дров та поступово віддавати в приміщення) 3) оптимальний розмір топки для досягнення максимального кпд (топка висотою 80 см вже більш естетична, ніж опалювальна, а кутове скло сильно понижує температуру в камері, тож падає кпд, та максимальна потужність кутової топки 5 квт заість 8 квт прямої) Дизайн в принципі на любителя, якійсь овальний Ромотоп виглядав мабуть що краще, але там набагато меньше камня/шамоту, а ціна вища. При будівництві я заклав в топковій димар з керамзітобетоних блоків тож в мене був канал і для приточного повітря (120*270), і для гільзування (270*270). Гільзування виконано нержавіючою трубой 1 мм з сталі 321, далі засипано керамзітом (не кращий вибір, але це питання вилізло в останній момент, і рипатися було пізно). Димохід зібраний по конденсату, зверху над шахтою півметра сендвича, і дефлектор: Зі сторони залу до шахти треба було пройти 250 мм цегли, зробили спеціально навчені люди с коронкою 162 мм, насуху. Все вийшло краще, ніж я очикував: Далі збиралася топка і облицювання: від краю каміну до стіни 30 см, монтажник наполіг на розвороті каміну трохи в кімнату, щоб не запалити штори. хотіли ще більше, але не дозволила гофра подачі повітря (бо ось димохода фіксована). Піаніно на фото - буде стояти тут тимчасово, потім планується телевізор з тумбою. Завезено 6 кубів дров, склав їх біля будинку на м'яку відмостку через геотекстиль, потім вже подумав, що не найкраще рішення - тягти під будинок стільки горючої речовини, але вже як є: Результат роботи такий: VID_20241015_210042.mp4 експеримент з температурою в кімнаті - 19-00 початок розжигу, верхній розпал. Ще й дров накидав забагато, тож повільно розгоралося, хвилин 40, не меньше. В 22 - вже вуглі. В цей час шамот має температуру ну десь під 70 градусів назовні. Температура в кімнаті далі повільно падає до початкової, але десь 8-10 годин з однієї протопки - відчутний ефект. Подивимося далі, як буде при більш низьких температурах в домі та на вулиці, бо 26 в кімнаті - то вже перебор. На о 13 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня прикольная печка. поздравляю! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 42 хвилини тому, shneider_vova сказав: Дизайн в принципі на любителя, якійсь овальний Ромотоп виглядав мабуть що краще, Вигляд у печі-каміна гарний, лаконічний . Як на мене, то впишеться в любий інтер'єр. Єдине, то маю сумніви , що шамотні плити зовні не будуть забиватися пилом чи попелом. В мене Ромотоп зовні вкритий піщаником, плити поліровані та за сезон на них сідає і попіл, і пил. Але вони легко миються- зняв та помив мильною водою. А як бути з шамотом, то питання? 48 хвилин тому, shneider_vova сказав: з точки зору бруду в кімнаті/домі, Тоді чому не звернули увагу на моделі з зольником? Колись вже писала- це дуже гарне рішення, коли є зольник. Як раз з точки зору бруду. Відкрив камеру, відкрив колосник та щіткою згрібаєш собі тихенько попіл в зольник. Ні пилу, ні бруду навколо. 59 хвилин тому, shneider_vova сказав: Завезено 6 кубів дров, З якого дерева дрова? Чомусь на фото вони темні. Добре, якщо в вас з'явиться звичка купувати дрова навесні ( краще в травні), ще і знижка буде, щоб вони вилежали, хоча би півроку, а краще рік. Якість в віддачі тепла зрозумієте, коли почнете палити дрова, що завезли і почали ними топити та тими, що полежали і спалювати їх будете на наступний рік. І скло буде чистіше, і золи обмаль. Камінопіч то гарне рішення, тож вітаю ))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 година тому, shneider_vova сказав: Подивимося далі, як буде при більш низьких температурах в домі та на вулиці, бо 26 в кімнаті - то вже перебор Так і буде, в мене без вентилятора і до 30° доходить, зате сезон пива і морозива ніколи не закінчується )) Робіть дровник чи накривайте дрова від дощу, бо вологі геть не то пальто... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 4 минуты назад, allanek сказал: З якого дерева дрова? Чомусь на фото вони темні. А де на фото дрОва? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: А де на фото дрОва? Як де? Оті дві дровенячки на плівці. Я ж так зрозуміла, що то частинка з 6 кубів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 3 хвилини тому, Vikctor сказав: А де на фото дрОва? ось вони. начебто дуб/ясень, сухі. стосовно навісу - вони по проекції кровлі захищені від вертикального дощу. а от боковий дощ/сніг - то вже мабуть проблема. поки не дуже розумію, як накрити так, щоб не нашкодити 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 11 хвилин тому, allanek сказав: А як бути з шамотом, то питання? це начебто шамото бетон, без проблем протирається тряпкою 11 хвилин тому, allanek сказав: Тоді чому не звернули увагу на моделі з зольником? в Гавриліва є тільки один варіант з подовим горінням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Я ще той знавець, але на мій погляд на фото здебільшого ясен, бо занадто світла деревина для дуба. Не накривай ніяк. В більшості моїх сусідів дрова просто складені біля паркану. В мороз вони й так сухі будуть. В будь-якому разі в тебе в будинку буде якась дровітня на одну-дві протопки, бо не станеш же ти за кожним поленом на двір ходити. Ось там вони за півдня просохнуть, ще й в кімнату вологу віддадуть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 хвилину тому, shneider_vova сказав: це начебто шамото бетон, без проблем протирається тряпкою не знаю, що за "тваринка". Якщо протирається, то добре. 1 хвилину тому, shneider_vova сказав: в Гавриліва є тільки один варіант з подовим горінням. Тоді зрозуміло. 4 хвилини тому, shneider_vova сказав: ось вони. начебто дуб/ясень, сухі. Дуб бачу. На вигляд сухі, але зрозумієте різницю, коли спробуєте. Головне, щоб не сухостій не був. 1 година тому, shneider_vova сказав: що не найкраще рішення - тягти під будинок стільки горючої речовини, але вже як є: Як на мене, то це більше пересторога. В нас дрова складені в прогонах стоянки, біля будинку. 5 хвилин тому, Vikctor сказав: Я ще той знавець, але на мій погляд на фото здебільшого ясен, бо занадто світла деревина для дуба. Ось дуб. Той, що свіжий, з корою і той, що сухий, без кори. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 12 хвилин тому, Vikctor сказав: Я ще той знавець, але на мій погляд на фото здебільшого ясен, бо занадто світла деревина для дуба. і я не знаю, ось в кращій якості. але, здається, телефон легко може перевірати з палітрою/кольорами Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз