Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Одноэтажный Z98 с возможностью 2 этажа, в Днепре

shneider_vova

Рекомендовані повідомлення

В 18.12.2023 в 17:08, shneider_vova сказал:

грунтові води на 8 метрах, так що з точки зору забруднення це допустимо

8м, не погано🤔 у мене взагалі 2 наче, в процесі поки геології 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 місяці потому...

Цікава тема, прочитала на одному диханні, дякую що детально описували всі процеси! Як ваші враження, з огляду на час, які переживання щодо будівництва були самі сильні, які - самі марні? І поділіться кінцевим кошторисом, будь ласка! 

Змінено користувачем novoСтройка
Посилання на коментар

Стосовно рівні води, поставив собі на дренаж в ГТО отакий

Я не знаю на скільки воно придатне для вашого випадку але написано для агресивних рідин ) На виході сигнал 4-20ма пропорційний тиску рідини, завів на shelly uni через резистор, десь від 20см досить точно показує

image.png

Посилання на коментар

56 хвилин тому, standov сказав:

Стосовно рівні води, поставив собі на дренаж в ГТО отакий

Я не знаю на скільки воно придатне для вашого випадку але написано для агресивних рідин ) На виході сигнал 4-20ма пропорційний тиску рідини, завів на shelly uni через резистор, десь від 20см досить точно показує

З мого досвіду це для відносно чистої рідини, якщо можливий мул то мембрана досить швидко забивається.
на флоті найбільше вживають "бульбуляторні" системи з диф. сенсором тиску.
з другого боку, для mud-подібних танків найнадійніше таки ультрасонік або мікрохвильові (радар) сенсори  - бажано щоб у танку не було обстракцій (труби, етс)

Посилання на коментар

1 минуту назад, vbb сказал:

якщо можливий мул то мембрана досить швидко забивається

дуже може бути, там башка для чистки мембрани відкручується мабуть саме для чистки

Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

А ще температура дивна

Температура рідини - -20 – 60 градусів Цельсія

например - бензин

Посилання на коментар

Диапазон от 20 градусов и выше

Кроме того, мало что работает в бензине, столкнулся еще с покупкой насоса для перекачки топлива 12В

Посилання на коментар

В мене подібні були в танках з гідравличним мастилом та як аварійні в порожнинах де якщо з'явиться рідина то буде або конденсат або балластна вода.
Але навіть в гідравлічних системах мембрана забивалась 

Посилання на коментар

3 часа назад, vbb сказал:

В мене подібні були в танках з гідравличним мастилом та як аварійні в порожнинах де якщо з'явиться рідина то буде або конденсат або балластна вода.
Але навіть в гідравлічних системах мембрана забивалась 

я так розумію там проблема в тих дірочках до камери з мембраною, як не самі дірдочкі так камера, але наче як чистка то штатна історія, подивимося як буде

Посилання на коментар

та у вашому гто проблем не повинно бути, там або конденсат або фільтрована водичка. 

то у септіку я б не рекомендував 

Посилання на коментар

• 6 місяців потому...

Перед майбутньою зимою сильно замислився над тим, як проходити опалювальний сезон, маючи тільки електрокотел. Вирішив встановити щось на дровах як резерв. Не ризикнув зв'язуватися з повноцінним каміном з точки зору бруду в кімнаті/домі, тому вибір звузився до камінофену. Одним з важливих критеріїв вибору - можливість роботи на малих потужностях чи розтягнуто в часі, бо дружина не любить високі температури, а будинок достатньо утеплений, зал не дуже великий (40 м2).

Тому зупинився на варіанті акумуляційної печі від Гаврилівів:

gavrylivsons.ua/akumulyacijna-pich-gavryliv-sons-36x36x52m/

Які переваги:

1) Вітчизняний виробник

2) дуже велика кількість шамоту (понад 300 кг), що дає змогу взяти на себе тепло від дров та поступово віддавати в приміщення)

3) оптимальний розмір топки для досягнення максимального кпд (топка висотою 80 см вже більш естетична, ніж опалювальна, а кутове скло сильно понижує температуру в камері, тож падає кпд, та максимальна потужність кутової топки 5 квт заість 8 квт прямої)

Дизайн в принципі на любителя, якійсь овальний Ромотоп виглядав мабуть що краще, але там набагато меньше камня/шамоту, а ціна вища.

При будівництві я заклав в топковій димар з керамзітобетоних блоків 

IMG_20180507_133634.jpg

тож в мене був канал і для приточного повітря (120*270), і для гільзування (270*270). Гільзування виконано нержавіючою трубой 1 мм з сталі 321, далі засипано керамзітом (не кращий вибір, але це питання вилізло в останній момент, і рипатися було пізно). Димохід зібраний по конденсату, зверху над шахтою півметра сендвича, і дефлектор:

IMG_20240916_111818.thumb.jpg.796686c5e0498338ccc2ac2ae6ac7435.jpg

Зі сторони залу до шахти треба було пройти 250 мм цегли, зробили спеціально навчені люди с коронкою 162 мм, насуху. Все вийшло краще, ніж я очикував:

IMG_20240914_110405.thumb.jpg.c80f5efa6b43961a0562a5b19e6f6818.jpg

Далі збиралася топка і облицювання:

IMG_20240914_125233.thumb.jpg.3e72a62fc035f4beb4df26aaff4db669.jpg

IMG_20240915_121607.thumb.jpg.b700f186adff0a23e72f9d41616aa0f1.jpg

від краю каміну до стіни 30 см, монтажник наполіг на розвороті каміну трохи в кімнату, щоб не запалити штори. хотіли ще більше, але не дозволила гофра подачі повітря (бо ось димохода фіксована).

Піаніно на фото  - буде стояти тут тимчасово, потім планується телевізор з тумбою.

Завезено 6 кубів дров, склав їх біля будинку на м'яку відмостку через геотекстиль, потім вже подумав, що не найкраще рішення  - тягти під будинок стільки горючої речовини, але вже як є:

IMG_20240905_173105.thumb.jpg.8ba9b5bea8f09894a543521cac992c75.jpg

Результат роботи такий:

IMG_20241015_210408.thumb.jpg.58cb75cf0dce0a9f4e96e7e2deea061a.jpg

експеримент з температурою в кімнаті - 19-00 початок розжигу, верхній розпал. Ще й дров накидав забагато, тож повільно розгоралося, хвилин 40, не меньше. В 22 - вже вуглі. В цей час шамот має температуру ну десь під 70 градусів назовні. Температура в кімнаті далі повільно падає до початкової, але десь 8-10 годин з однієї протопки - відчутний ефект. Подивимося далі, як буде при більш низьких температурах в домі та на вулиці, бо 26 в кімнаті - то вже перебор.

image.thumb.png.024016dbc044ad12bc822ef62bd41c9b.png

На о

• Лайк 13
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

42 хвилини тому, shneider_vova сказав:

Дизайн в принципі на любителя, якійсь овальний Ромотоп виглядав мабуть що краще,

Вигляд у печі-каміна гарний, лаконічний . Як на мене, то впишеться в любий інтер'єр. Єдине, то маю сумніви , що шамотні плити зовні не будуть забиватися пилом чи попелом.  В мене Ромотоп зовні вкритий піщаником, плити поліровані та за сезон на них сідає і попіл, і пил. Але вони легко миються- зняв та помив мильною водою. А як бути з шамотом, то питання?

48 хвилин тому, shneider_vova сказав:

з точки зору бруду в кімнаті/домі,

Тоді чому не звернули увагу на моделі з зольником? Колись вже писала- це дуже гарне рішення, коли є зольник. Як раз з точки зору бруду. Відкрив камеру, відкрив колосник та щіткою згрібаєш собі тихенько попіл в зольник. Ні пилу, ні бруду навколо.

59 хвилин тому, shneider_vova сказав:

Завезено 6 кубів дров,

З якого дерева дрова? Чомусь на фото вони темні. Добре, якщо в вас з'явиться звичка купувати дрова навесні ( краще в травні), ще і знижка буде, щоб вони вилежали, хоча би півроку, а краще рік. Якість в віддачі тепла зрозумієте, коли почнете палити дрова, що завезли і почали ними топити та тими, що полежали  і спалювати їх будете на наступний рік. І скло буде чистіше, і золи обмаль.

Камінопіч то гарне рішення, тож вітаю )))

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, shneider_vova сказав:

Подивимося далі, як буде при більш низьких температурах в домі та на вулиці, бо 26 в кімнаті - то вже перебор

Так і буде, в мене без вентилятора і до 30° доходить, зате сезон пива і морозива ніколи не закінчується )) Робіть дровник чи накривайте дрова від дощу, бо вологі геть не то пальто...

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, allanek сказал:

З якого дерева дрова? Чомусь на фото вони темні.

А де на фото дрОва?

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vikctor сказав:

А де на фото дрОва?

Як де? Оті дві дровенячки на плівці:classic_biggrin:. Я ж так зрозуміла, що то частинка з 6 кубів.

• Хаха 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vikctor сказав:

А де на фото дрОва?

IMG_20241016_155208.thumb.jpg.e9d230d90975ed201668ae5ede7faff5.jpg

ось вони. начебто дуб/ясень, сухі.

стосовно навісу - вони по проекції кровлі захищені від вертикального дощу. а от боковий дощ/сніг - то вже мабуть проблема. поки не дуже розумію, як накрити так, щоб не нашкодити

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 хвилин тому, allanek сказав:

А як бути з шамотом, то питання?

це начебто шамото бетон, без проблем протирається тряпкою

11 хвилин тому, allanek сказав:

Тоді чому не звернули увагу на моделі з зольником?

в Гавриліва є тільки один варіант з подовим горінням.  

Посилання на коментар

Я ще той знавець, але на мій погляд на фото здебільшого ясен, бо занадто світла деревина для дуба.

Не накривай ніяк. В більшості моїх сусідів дрова просто складені біля паркану. В мороз вони й так сухі будуть. В будь-якому разі в тебе в будинку буде якась дровітня на одну-дві протопки, бо не станеш же ти за кожним поленом на двір ходити. Ось там вони за півдня просохнуть, ще й в кімнату вологу віддадуть.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, shneider_vova сказав:

це начебто шамото бетон, без проблем протирається тряпкою

не знаю, що за "тваринка". Якщо протирається, то добре.

1 хвилину тому, shneider_vova сказав:

в Гавриліва є тільки один варіант з подовим горінням.  

Тоді зрозуміло.

4 хвилини тому, shneider_vova сказав:

ось вони. начебто дуб/ясень, сухі.

Дуб бачу. На вигляд сухі, але зрозумієте різницю, коли спробуєте. Головне, щоб не сухостій не був.

1 година тому, shneider_vova сказав:

що не найкраще рішення  - тягти під будинок стільки горючої речовини, але вже як є:

Як на мене, то це більше пересторога. В нас дрова складені в прогонах стоянки, біля будинку.

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

Я ще той знавець, але на мій погляд на фото здебільшого ясен, бо занадто світла деревина для дуба.

Ось дуб. Той, що свіжий, з корою і той, що сухий, без кори.

1700131364531.JPEG

1700131355452.JPEG

• Лайк 3
Посилання на коментар

12 хвилин тому, Vikctor сказав:

і я не знаю, ось в кращій якості. але, здається, телефон легко може перевірати з палітрою/кольорами

IMG_20241016_161353.thumb.jpg.ad4d1ebf9977c589146e06bfc36a048e.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...