Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Шалені соуси Tarraba з гіркого перцю та ягід

Котяра

Рекомендовані повідомлення

  • 1 місяць потому...
Константин, почему перец сбрасывает завязь? Растёт на улице.

 

Antrate, доброго!

Значит что-то ему не нравится!

Сейчас ему 100% не нравится

1) повышенная:shock: влажность,

2) отсутствие тепла (у Вас возможно еще и непрогретая почва).

 

Потом ему может не нравится недостаток питания или повышенная температура.

 

Также, надо учесть какая корневая была на момент высадки - высаживался перец из кассет с комом или из общей емкости (корни в них обычно хуже и обламываются в момент пересадки).

 

У некоторых суперострых сортах, я меня был опыт с Хабанеро шоколад и Бхут джолокия красная, может осыпаться и цвет и завязь, пока куст не нарастит корневую. Потом гонит ого-го! Такие сорта надо раньше высевать на рассаду.

 

Я высадил перцы на прошлой неделе и в открытом грунте оборвал завязь, потому что ему будет важкувато. В теплице высаживал с завязью и там все ок.

 

Вот такое имхо по моему скромному опыту.:beer:

Змінено користувачем Котяра
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...

Давненько нічого не стукав по клаві:))

 

Новин багатенько, так що буду потихеньку і тут викладати.

 

Перше - у нас новий сайт www.tarraba.com

Друге - змінили дизайн етикеток. Вічний пошук найкращого:grin:

Третє - змінили асортимент. Відкрили для себе ревінь (румбамбар, румбар) та нові сорти перцю. З румбара вже є два соуси, планую ще. Також будудь солоденьки джеми: один з лавандою, другий з апельсином.

 

Ну, а сьогодні наш новий і перший авторський соус!:good:

 

Казочка "Чилі-Портер" (про перший авторський соус):grin:

 

Темної ночі 2020 року, коли у країні був час "К", дядько лежав та читав вумну книгу! Літера за літерой, сторінка за сторінкою і раптом...

 

Ні, ні! Дракула не постукав у вікно, вовкулака не прогарчав на дворі!

 

Раптом дядькові дуже закортіло холодного темного пива! Закортіло так, хоч сідай у машину та гайда у супермаркет! Але ж на дворі ніч, тож вимкнув світло, закутавшись у ковдру, він вирішив приспати своє "закортіло".

 

Тре зауважити, що дядько любив куховарити тай в голові у нього завжди жив свій кулінарний щурик, як у мультику "Рататуй".

 

Десь на порозі до хати Морфея, коли дядько почав смакувати уві сні холодний Портер, смачну рульку з гострим перчиком, той кулінарний малий насипав інших образів!

...

Ранок був гарний!

Але замість кави, дядько узяв чистий аркуш, олівець і набросав список чого треба придбати! Цей список складався з однієї речі - пиво "Портер"!

Фантастично, що все інше в хаті було - і ферментований чилі, і кероб, і кокосова мука, і часник, навіть рибний соус був! А пива зась!

 

Мораль казочки - завжди тримайте у холодильнику пляшку пива!

 

Отак і народився наш перший авторський соус "Чилі-Портер"!

Поєднання гірчинки пива, помірної гостроти чилі та спецій

додають дуже цікавої ноти шматку м'яса, рибі, яєшні, локшині, рису, тушкованим чи смаженим овочам!

 

Скляна пляшечка 200 мл за 70 грн.

Замовляйте на www.tarraba.com

Доставка по Україні - Нова Пошта.

Доставка по м. Дніпро - у вівторок та п'ятницю привожу особисто!

IMG_20200805_153933.thumb.jpg.286b9ca72c9a4b11621a0b684deebb1a.jpg

IMG_20200805_154035.thumb.jpg.b41d1bceb7accdf21d53e3b5af1430e5.jpg

IMG_20200805_154052.thumb.jpg.977a0ee0867e06bf01c4c1486a621a59.jpg

  • Лайк 7
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А це про соус з часникових стрілок:grin:

 

Дядько та Дракула

 

Якось червнего ранку дядько, заваривши запашної кави, вийшов подихати свіжим повітрям. Дійшов до грядки з часником і побачив, що тре обривати часникові стріли.

Планів у нього вже було багато на день, тож гукнув він свою кохану, поцілував у рум’яну щоку, погладив там, де дядьки люблять гладити тай пішов поратись по своїх ділах.

 

Коли кохана зібрали стрілки, то їх був цілий плетений кошик! В морозильник не покдадешь, бо там буде лохина, маринувати не хотілось, викидать соковиті, хрусткі стрілки - кулінарний гріх!

Тож почухав дядько те місто, де думки рояться та гайнув на кухню. Щось там мив, стукав, грюкав, перемелював, казав «Вах!» та «Ооооо …(далі не літературні вирази), як смачно!».

 

Так день і минув.

Вечоріло.

Поки кохана майстрували вечерю, дядько сів на дворі під абрикосою, налив собі чарку, порізав підчеревини солоної, відрізав скоринку чорного хрумкого хліба та намастив її новим соусом з часникових стрілок! Як же його аромат пронизав літне повітря! Взяв чарочку…

 

І тут дядько ошелешено завмер!

Біля абрикоси стояв граф Дракула!

Дядько глянув на пляшку – повна, на чарку – повна! Хай йому!

 

І тут Дракула каже «Шановний, вибачте мою безтактовну появу! Чи можу я зкласти Вам кампанію на цей чудовий вечір! В мене є пляшка цуйки і томатний сік!»

 

Дядько любив гостей. Випили вони по одній, потім ще, потім ще.

 

Кохана з дому не виходила, злякалася, побачивши у вікно хто сидить біля дядька тай подзвонила у поліцію. Марно! Туди хіба додзвонитися.

 

Багато цікавого розповів граф Дракула про своїх предків, про пригоди, про те, що він веган і не п’є кров, а тільки томатний сік! Про те, що коли почав веганити, то для різноманіття смаків почав їсти часник і прилетів він саме на цей чудовий аромат часнику та гарно оливкової олії! Найбільше тішило дядька, що Дракула не їв сало (ну ви мене розумієте).

 

Хотіли вони ще станцювати гопака та хору, але час був пізній! Тож випили на коня, Дракула презентував дядькові пляшку цуйки, а сам отримав слоїк соусу «Часникова стріла».

 

Хотіли ще на коня, та кохана тєму просікла і вийшла з дому, тримаючи у руках чавуну пательню! Дракула стрілою гайнув у Трансильванію, дядько стрілою у хату.

 

Ото вірне, ото не вірте – отака історія.

Отакий соус «Часникова стріла».

 

P. S. Дядько приймає замовлення на www.tarraba.com

Баночка 190 мл 70 грн.

IMG_20200723_175423.thumb.jpg.b15036ea092745f83144dbf13a937a18.jpg

IMG_20200727_190814.thumb.jpg.66a8f75ed9b5c8076c9b857d3b25986d.jpg

IMG_20200727_190829.thumb.jpg.04bface09f2ff71cba675f41cf1d4677.jpg

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ото вірне, ото не вірте – отака історія.

Отакий соус «Часникова стріла».

 

«Аллегорий»- Ты Брат,однако..:good:

Твои «опусы»,не менее красочны и эффектны, чем соусы произведенные тобой!

Респект!, и уважуха:beer:

Зы. Из всего что я приобрёл от тебя - заканчивается последний "пузырёк "

Так что, вскоре буду сочинять новый заказ!

Здравия тебе,и процветания начинаний:flag1:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вчера жена приготовила добытых позавчера перепелов, а к ним и к телятине подоспела посылочка с Днепра

 

150c7259094d.jpg

 

Котяра, спасибо! :beer:

Всего пока не испробовал, только три. ))

 

Веселий румбамбар пока не понял, сладкий для меня. Пойдёт на подарки. ))

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

Доброго здоров'ячка!:Yahoo!:

 

Вибачте, давненько нічого не писав - сезон! Другий місяць практично не вихожу з кухні:lol: Все надо переробити, зробити заготовки та соуси. Плюс маркети та ярмарки і ще ж багато ідей!

 

Одну з ідей ми з жінкою реалізувала за один тиждень - зробили смаколики "Чьотка сливка" та "Чьотка сливка копчена". Це в'ялена слива з прованськими травами та такаж сама тільки прикопчена на вільховій трісці.

 

Вчера зробив ще "Чьотка груша" - в'ялена груша з розмарином та сіллю, прикопчена, з копченими родзинками та в олії. Пару днів все там в слоїку поженихається і спробуємо. Маю надію, що буде смачно і буде в продажу.

 

Також, на сайті ще не має але буде 100 відсотків, готов йєменський соус "Схуг" - свіжа кінза, зелений гострий перчик, часник, сіль, сік лимона, оливкова олія, зіра, коріандр, чорний перець, кориця, кардамон, гвоздика. Оооо, то бомба!

 

В планах ще соус "Тайський дракон"Ж-)

 

Ааааа, ще придбали невеличку коптильню та додатковий дегідратор та блендер.

Отакі у нас новини!:beer:

 

Основний асортимент соусів вже на сайті www.tarraba.com

IMG_20200930_191853.thumb.jpg.f12516c303cba6268cf95890ce7e3c52.jpg

IMG_20200930_191908.thumb.jpg.d116ee20ada4da97426ae9b957dd7b48.jpg

IMG_20200907_143357.thumb.jpg.e827dc11e67236354cd4c25726807004.jpg

IMG_20200922_104939.thumb.jpg.f715c40cb70bfb44efda5dabb9755599.jpg

IMG_20200916_143208.thumb.jpg.0cddcce5265d5e50ab2a02223039b44c.jpg

  • Лайк 11
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

Всем привет!

 

Скопирую с ФБ сюда свой пост:beer:

 

Предпринимательство?

Предпринимательство!

 

Я все прожитые годы что-то создавал. Внедрял новые направления как наемный работник, развивал свои маленькие бизнесы. Но чувствовал себя, при этом, больше самозанятым человеком. И только в прошлом году я стал чувствовать себя предпринимателем!

Что изменилось?

 

Ушел один страх... и появился другой!

Ушел страх "а вдруг не получится, а может не надо, а может завтра!".

Нет, сегодня, сейчас!

Погодные условия влияют на урожай перца? Не ждем, что погода будет благосклонна в следующем году, ставим еще одну теплицу!

Вяленая копченая слива с прованскими травами вкусна, вяленая копченая груша с розмарином и копченым изюмом шикарна к сырам? Погнали - новые дегидратор, миникоптильня и продукты уже готовы!

 

Но появился страх мозолей!

Если остановиться и ровно сесть на попу, то на ней появятся мозоли!:grin:

 

На мастер-класс по сыроварению я шел просто для расширения кругозора и мыслями о 5 литрах молока в неделю и кусочке домашнего сыра.

"Та щаааааз!" сказал крысенок Рататуй у меня в голове, после МК и первой варки сыра, и нажал кнопку "Вкл!".:Bravo:

Кастрюли, формы, фермент, пирометр, градусник, РН-метр, тара, вакууматор, поездка на ферму в Запорожскую обл, и чтение и просмотр обучающих видео до двух ночи! И в видео я обращаю пристальное внимание не на рецепт, а на мелкие ньюансы - как пальцы рук работают с сырным зерном, как движется сыровар, как обминает сыр, как улыбается и разговаривает! Ведь даже от настроения крафтового ремесленника зависит качество и вкус продукта!

 

И вот он - наш первый сыр!

Халлуми!

Не течет, не плавится (после каждой варки делается проба).

Необычный, вкусный, сытный!

Да, для вас я буду делать только халлуми, чуток рикотты и, возможно, брюност! Специализация-с!Ж-)

 

Ассортимент по халлуми такой:

 

с козьего молока без специй (300 грн/кг)

с коровьего молока без специй (270 грн/кг)

с чесноком (300 грн/кг)

с копченым халапеньйо (300 грн/кг)

с базиликом (300 грн/кг).

 

В вариантах с базиликом и чесноком мы используем наши свежие соусы Базилио и Чесночная стрела, халапеньйо выращиваем, коптим и сушим сами.

Вес кусочков около 200 г.

На сайте этих позиций пока нет, так что в прошу в вайбер или телеграмм на 097 73 99 774:beer:

 

Вообщем, как-то так!

Что будет завтра?

Точно знаю, что ровно сидеть на попе не получится!

 

P. S. И кричу во Вселенную слова любви и благодарности своей жене за понимание и поддержку!:Rose:

 

P. S. Сейчас действует акция - покупаем 4 кусочка халлуми из козьего молока и наш джем "Лавандовий Румбамбар" (212 мл) в подарок!

IMG_20201112_092750.thumb.jpg.4f1e4e57858e67e8e740027d6c355fcf.jpg

IMG_20201116_130841.thumb.jpg.1b7a1008637b5a5e3f33709b5a9cfc23.jpg

IMG_20201103_201646.thumb.jpg.73326cfd028d101208c3a708dc983a50.jpg

IMG_20201103_165502.thumb.jpg.356983388af2ad77851a8d438f4956e9.jpg

  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я все прожитые годы что-то создавал

вот это круто насоздавал! такой ассортимент! Красота неописуемая! Всех благ и процветания, Константин!

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...

Костя, як справи з соусами? Зайшов подивитись щось смачненьке до НР і бачу, що сайт порожній і сторінка ФБ не оновлюється. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 22.12.2021 в 18:19, BrotherSam сказал:

Костя, як справи з соусами? Зайшов подивитись щось смачненьке до НР і бачу, що сайт порожній і сторінка ФБ не оновлюється. 

Дякую! Проект по соусах закрив, занурився з головою у сироваріння.🙈😄 Вже рік як. Дружина подарували похід на майстер-клас на день народження і понеслося. Починав з бринзи та халумі, а вже варю і сири з білою пліснявую, і полутверді витримані, і готую французські лактіки, зараз почав вчитися на курсі по сирах з голубою пліснявою. Тема дуже цікава, тримає в тонусі,хоч фізично дуже важка. Але нам не звикати🤠

А на сторінку у ФБ та Інсті банально не вистачає часу. Та й основні продажі в вайбері і доставка по місту, по Україні поки нічого і не відправляю.

Змінено користувачем Котяра
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, Котяра сказав:

Дякую! Проект по соусах закрив, занурився з головою у сироваріння.🙈😄 Вже рік як. Дружина подарували похід на майстер-клас на день народження і понеслося. Починав з бринзи та халумі, а вже варю і сири з білою пліснявую, і полутверді витримані, і готую французські лактіки, зараз почав вчитися на курсі по сирах з голубою пліснявою. Тема дуже цікава, тримає в тонусі,хоч фізично дуже важка. Але нам не звикати🤠

А на сторінку у ФБ та Інсті банально не вистачає часу. Та й основні продажі в вайбері і доставка по місту, по Україні поки нічого і не відправляю.

Классно так, Костя, ряды сыроваров пополняются и это значит, что все больше людей наконец смогут попробовать вкус настоящего сыра, а не супермаркетовский сурогат из незнамо чего. Понимаю, поддерживаю и желаю процветания в этом деле. Увлекает не то слово, поглощает и это здорово. А на копчености и колбасы не поглядывал еще? В тандеме мяско+сырочки народ берет более живо. 

Змінено користувачем YELENA
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

44 минуты назад, YELENA сказал:

 А на копчености и колбасы не поглядывал еще? В тандеме мяско+сырочки народ берет более живо. 

😁 Ты знаешь! Коптильня есть, шесть холодильников есть. С одного уже сделал типа климаткамеры. Осталось дело за малым - доучиться по сырам, отработать технологию по ним, и ...найти чуток времени для колбас.

 

А по поводу настоящего сыра из настоящего молока (без нормализации и гомогенизации) - я люблю кисломолочную продукцию и частенько покупал ее в маркете, но все равно со стороны ЖКТ были нюансы. Сейчас обьем моего потребления молочной продукции возрос, а со стороны организма стало все нааааамного лучше. Маркеты и крупные производители, имхо, просто медленно убивают нас.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, Котяра сказав:

и ...найти чуток времени для колбас.

Чуток точно не выйдет. Там как и с сырами граммовка, соблюдение временного - температурного режима и несколько этапов. Ну и та же климаткамера для сыровялов. И история с плесенями не менее интересна. Увлечет точно, гарантирую. ЖКТ точно в восторге будет )). Не, правда, первое ощущение какой-то радости и легкости внутри. Как и с сырами :)

Змінено користувачем YELENA
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Капець. Як знав, затарився нормально бхут і трінідад. Але вже почав останній флакон. 

І де тепер брати нямку?! 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 часов назад, muvic сказал:

Капець. Як знав, затарився нормально бхут і трінідад. Але вже почав останній флакон. 

І де тепер брати нямку?! 

Вікторе, та є в Україні виробники😎 - Вогняр, Тангело Кет, Запал, Мр. Карамба, Запальничка. Може хто ще, треба в інеті глянуть.

На ФБ є укр група https://www.facebook.com/groups/1703394899975411 там теж цікаво для вогнеїдів🥵😁

 

Змінено користувачем Котяра
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...