Західний Опубліковано: 25 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 Доброго дня всім . Хочу поділитись проблемою , і прошу про допомогу . Після завершення робіт , по укладці бруківки , у нас в грунті завівся ківсяк ( очевидно завезли з піском ). Це така багатоніжка , особливої шкоди він нам не приносить ( на диво навіть на клубніку не "нападає" ) якби не два рази на рік (весною , та восени) вони масово не мігрували на зовнішні стіни будинку. На ніч розповзаються по стінах будинку , а на день збиваються в купки . Приходиться їх збирати ( щоб зрозуміли ,в пік сезону , щодня збираю до кілограму , продаж - не пропонувати ) . Я так розумію , що їх притягує мінеральна основа фасаду , щось вони з неї відбирають . Дир ще не прогризли , але вигляд не приємний . В одній з тем на форумі вичитав , що людині порадили обробляти грунт бітоксібациліном , але чи допомогло це , не відомо. Може хто з грамотних садоводів та городників підкаже чим можна боротись , з цією пошестю . П.С. Оновлення фасаду фарбою розглядаю , як крайній варіант . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tvingo Опубліковано: 25 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 У меня та же беда. Замучилась отгребать и в ванной отлавливать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Західний Опубліковано: 26 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2017 У меня та же беда. Замучилась отгребать и в ванной отлавливать. Ну, " у двох і батька бити легше " . Ну не можуть вони плодитись , швидше , ніж я їх збираю !!! Місцевий фермер дав мені таку "хімію", локально вона допомагає , шприцом навколо фасаду , на дня два ( так , щоб я віддихнув ). Повноцінно обробляти газон , квітник і т.д. боязно , бо хімія сер"йозна. Маю надію , на пораду з більш екологічним вирішенням питання . Ну , а поки що тільки " механіка ". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз