StNick Опубліковано: 15 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2017 Доброго времени суток. Дочка пошла в первый класс, а там.... даже шкафчиков ни одного нет:D Необходимо сделать освещение в школьном классе согласно всех современных норм. На данный момент висят круглые матовые плафоны под Е27 лампочки - освещения мало. может ли кто то взяться и выполнить расчет сколько и каких ламп надо? Если за деньги - тогда в ЛС пишите предложения. Интересны вот такого типа лампы: Высота потолка 4 метра. Схема класса: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dip Опубліковано: 15 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2017 Доброго времени суток. Дочка пошла в первый класс, а там.... даже шкафчиков ни одного нет:D Необходимо сделать освещение в школьном классе согласно всех современных норм. На данный момент висят круглые матовые плафоны под Е27 лампочки - освещения мало. может ли кто то взяться и выполнить расчет сколько и каких ламп надо? Если за деньги - тогда в ЛС пишите предложения. Интересны вот такого типа лампы: Высота потолка 4 метра. Схема класса: ВОЗЬМИТЕ В 2 РАЗА БОЛЬШЕ ЛАМП. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 15 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2017 ВОЗЬМИТЕ В 2 РАЗА БОЛЬШЕ ЛАМП. там на месте каждого кружочка на данный момент по три плафона с лампочкой Е27 - мало света! интересует расчет сколько люменов должно быть по нормам и.т.п. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dip Опубліковано: 15 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2017 там на месте каждого кружочка на данный момент по три плафона с лампочкой Е27 - мало света! интересует расчет сколько люменов должно быть по нормам и.т.п. По нормам в офисе должно быть 500 люкс на столе. В школе похоже. Поставьте мощнее лампы или больше плафонов и померяйте люксметром на парте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Waldmann Опубліковано: 16 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2017 (змінено) Пошук в інтернеті показав, що марка наведених на фото світлодіодних світильників - LINE, виробник - КБ "Ісаєв", м. Київ, Україна. На сайті виробника є паспорт, в якому зазначено, що даний світильник має три модифікації, а саме: - LINE500 зі світловим потоком 2040 Лм, - LINE1000 зі світловим потоком 4080 Лм, - LINE1500 зі світловим потоком 6115 Лм. Розрахунок в програмі Dialux показав, що для забезпечення нормативного рівня освітленості на поверхні парт учнів і стола вчителя (це 400 Лк згідно п. 12 дод. К ДБН В.2.5-28-2006) необхідно, наприклад, 18 світильників типу LINE1000, підвішених на висоті 3,0 м (тобто 3 ряди по 6 світильників). Наведений вище результат є орієнтовним, оскільки не враховує: - колір внутрішнього оздоблення стін, стелі і підлоги класу; - наявність, розташування та розміри класної дошки, до освітлення якої висуваються особливі вимоги; - точних розмірів вікон і дверей у класі; - наявності інших меблів у класі (не віриться, що там тільки парти та стіл, і більше нічого нема з меблів). В цілому світлотехнічні характеристики даних світильників є більш-менш прийнятними для застосування у класах шкіл. Єдине що немає змоги перевірити коефіцієнт пульсації даних світильників, оскільки виробник не вказав його в паспорті (згідно норм, цей показник не повинен перевищувати 10% для класів шкіл). Також серйозний недолік - це кольорова температура даних світильників, яка становить 5000 К, а норми рекомендують, щоб було 3500 К (можливо кольорову температуру уточнити у виробника). Не вказано також індекс кольоропередачі світильників (це важливий показник, він має становити не менше 70). Одним словом, є деякі питання до цієї марки світильників. Змінено 16 вересня 2017 користувачем Waldmann 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
engeneer Опубліковано: 16 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2017 Єдине що немає змоги перевірити коефіцієнт пульсації даних світильників, оскільки виробник не вказав його в паспорті (згідно норм, цей показник не повинен перевищувати 10% для класів шкіл). Також серйозний недолік - це кольорова температура даних світильників, яка становить 5000 К, а норми рекомендують, щоб було 3500 К (можливо кольорову температуру уточнити у виробника). Не вказано також індекс кольоропередачі світильників (це важливий показник, він має становити не менше 70). Одним словом, є деякі питання до цієї марки світильників.Юрий Исаев сейчас пересматривает источники света и модернизирует драйверы. Большинство светильников собираются на кристаллах LG со светоотдачей 140 Лм/Вт и выше. Цветопередача у них не ниже 80. Думаю, возможно будет заказать светильники с диодами 3500-4000К, производитель открыт к диалогу. Если надо - могу выяснить, я с ними в постоянном контакте, у меня сейчас в производстве партия светильников "Армстронг". Кстати, это неплохой вариант замены светильников, не хуже чем Line. Драйверы используются MeanWell или Osram, стабилизация там на хорошем уровне. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 16 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2017 Не вказано також індекс кольоропередачі світильників (це важливий показник, він має становити не менше 70). Менше 70 для LED я ще не зустрічав. Але краще використовувати HiCRI, якщо діти малюють чи читають кольорові книжки для правильної кольоропередачі. Але в них менша світловіддача, ніж у 5000K CRI70. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 17 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 освещения мало.а сколько лет школе? раньше хватало? У нас в школе, где я ещё учился, также расположенны светильники. Школе уже 60 лет. выше 3500-3800К неприятно воспринимается. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 17 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 а сколько лет школе? раньше хватало? У нас в школе, где я ещё учился, также расположенны светильники. Школе уже 60 лет. выше 3500-3800К неприятно воспринимается. єтой школе > 100 лет. Директор говорит, что "освещения достаточно":D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Seva1964 Опубліковано: 17 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 Драйверы используются MeanWell или Osram, стабилизация там на хорошем уровне. --- Михаил, не знаю, как там Osram, а MeanWell-ы дохнут аж бегом. Три года - и лично у меня* из восьми герметичных штук в живых осталось лишь два. Причём, выжили только LDD, из которых один постоянно работает на одном ампере (настольная лампа), а второй на 0,7 А (вы его видели в работе) включается крайне редко. *+ ещё уже две штуки из трёх вылетели у людей, которым у меня хватило ума сделать свет на этом говне. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Waldmann Опубліковано: 17 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 Директор говорит, что "освещения достаточно":D Можна перевірити люксометром, і пред'явити директору результат вимірювань. Або якщо не вдасться роздобути цей прилад, то накрайняк змоделювати існуючий стан в програмі і отримати результат. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 17 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 Директор говорит, что "освещения достаточно" а окна есть в классе? или дети во вторую смену учатся? Я помню как мы в школу ходили, то освещение включали крайне редко. Школа посторена так, что 80% классов окнами на юг, и несколько классов на восток и запад. На север вообше нет классов. На восток и запад окна классов выходят в старой части школы. Та часть которая в начале 80х построена, вообще все классы на юг. Може поэтому хватало освещения. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 18 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2017 в первую смену, и не поверите окна таки на север! три зддоровіх окна как на моей картинке из первого поста. если честно , то плохо видно даже с утра. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Svet_LED Опубліковано: 18 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2017 КБ "Ісаєв" Позвоните им, они Вам всё рассчитают и подскажут. К своей продукции они относятся серьезно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
engeneer Опубліковано: 18 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2017 MeanWell-ы дохнут аж бегом. Три года - и лично у меня из восьми герметичных штук в живых осталось лишь два. Странно. У меня статистика куда более оптимистичная. Установил больше двух сотен, больше, правда, открытых - RS и LRS серии - хотя и герметики тоже немало, с полсотни точно. И пока только одна рекламация с заменой по гарантии в первую неделю работы... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Seva1964 Опубліковано: 19 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2017 И пока только одна рекламация с заменой по гарантии в первую неделю работы... --- У меня вообще нет ни одного изделия от MW, которое крякнуло раньше возможности замены по гарантии. Потом - фсё. Либо полдня возни с заменой электролитического конденсатора, либо сразу на помойку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Svet_LED Опубліковано: 19 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2017 У меня статистика куда более оптимистичная. У меня тоже, не по гарантии, не после гарантии, даже при обслуживании чужих объектов MEAN WELL за 6 лет на ремонт или замену не попадались. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
profeMaster Опубліковано: 19 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2017 подозреваю, что речь о выходе из строя прежде всего касается герметичных и в каком-нибудь месте, откуда теплота вообще не уходит) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз