Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Свой Дом (Дневник строительства или Начало конца)

111zerg111

Рекомендовані повідомлення

Зробив тимчасовий настил по балкам, щоб можна було вже нормально ходити через цей проліт. В майбутньому дошку заміню на свіжу 40ку. Поки що використав те що було (дошка з опалубки 30мм товщиною, прогину під ногою не відчувається)))

IMG_20250330_162111.jpg

IMG_20250330_162100.jpg

IMG_20250330_162043.jpg

IMG_20250330_162005.jpg

IMG_20250330_161956.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Також на крайню балку довелось зробити кріплення кутове, зробив із профільної труби 60*40 зі стінкою 2мм. 

IMG_20250330_162024.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, Vstar сказал:

Вітаю! Це ж тимчасове перекриття вірно?

Балки ні, дощатий настил так

Посилання на коментар

15 часов назад, 111zerg111 сказал:

Балки ні, дощатий настил так

Дуже дивне рішення. Маленький кусок зробити деревом, а решту плитами. Чого так? Чому було не залити на цьому прольоті бетон? Або на крайній випадок залізо.

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, BAV_Lug сказал:

Дуже дивне рішення. Маленький кусок зробити деревом, а решту плитами. Чого так? Чому було не залити на цьому прольоті бетон? Або на крайній випадок залізо.

З самого початку планувалось перекриття по дерев'яним балкам, тобто плити це взагалі було рішення вже в процесі. А щодо того чому не бетоном, тому що з бетоном складне занадто рішення. Опирання на дві суміжні сторони погане рішення, потрібно робити монолітну балку вздовж плити, а там є свої нюанси (один з них - це зменшить проєм сходин якраз в такій проекції що варіант зі сходами на 90' може бути вже не варіант) 

Вибір між деревом і металом не розглядав - так як дерево дешевше легше простіше , а особливих переваг у металу я не бачу. 

Від себе додам , що не бачу нічого поганого в такому рішенні, у сестри так само зроблено у будинку, поєднання плити і балки з дерева. Будинку вже майже 30 років жодних проблем з цим вузлом не було. 

Ну якось так.

Посилання на коментар

4 години тому, 111zerg111 сказав:

Доречі, підкажіть хто знає, як змінити назву теми?

Написать модераторам раздела

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

6 годин тому, 111zerg111 сказав:

Опирання на дві суміжні сторони погане рішення, потрібно робити монолітну балку вздовж плити, а там є свої нюанси (один з них - це зменшить проєм сходин якраз в такій проекції що варіант зі сходами на 90' може бути вже не варіант) 

Я нічого не зрозумів в чому складність була зробити монолітну ділянку (дивлячись на прикріплені фото). Будуємо в наш час як наші Діди то "сильно".

Посилання на коментар

6 годин тому, 111zerg111 сказав:

тобто плити це взагалі було рішення вже в процесі

а які були причини такого рішення?

Посилання на коментар

1 час назад, Vstar сказал:

Я нічого не зрозумів в чому складність була зробити монолітну ділянку (дивлячись на прикріплені фото). Будуємо в наш час як наші Діди то "сильно".

В тому що опирання на дві суміжні сторони, тобто не протилежні як у звичайної плити. Тому потрібно робити монолітну балку вздовж плити. Щоб було опирання на три сторони. І тепер про складності, по перше зменшення проєму під сходи, по друге опалубка під монолітну ділянку, по третє бетонування. Враховуючи те що я роблю сам то дерев'яна ділянка більш раціональне і легше рішення. А щодо того що діди , ну з таким успіхом можемо відмовитись від цегли , бетону, дерев'яних ферм на даху і тд))) . Не бачу проблеми в рішеннях яким багато років, якщо вони працюють) 

Знову ж таки , це ж не заклик робити як я, ви у себе будуєте так як вам подобається , або як ви вважаєте за правильно.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, delic сказал:

а які були причини такого рішення?

У мене ще до війни було закуплено брус 100*200 із розрахунку на перекриття, але так склалося що в минулому році після зведення першого поверху і заливки армопоясу ще лишався деякий бюджет на цей етап + два кума могли допомогти з укладкою плит. Тому як то кажуть зорі зійшлися що я якось швидко їх замовив і змонтував. За тиждень це все вирішилось

• Лайк 2
Посилання на коментар

12 годин тому, 111zerg111 сказав:

Доречі, підкажіть хто знає, як змінити назву теми?

Скажить як переназвати я зроблю

Посилання на коментар

Тільки що, irina1969 сказав:

Скажить як переназвати я зроблю

конец начала☺️

Посилання на коментар

На втором этаже окна тоже такие маленькие будут?  Крыша двухскатная?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...