yurriy Опубліковано: 11 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2018 Можно подробнее - какой цвет, какой замок? А то я не видел таких цен Упс... Это я с маленькой балконной перепутал. У меня 2 фенестры. Входная UO7 в исполнении Термо, замок Abloy обошлась в 29102 грн. Балконная MO5A 770х1800, не окрашенная сосна (красил сам) с защелкой в 13800 грн. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 11 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2018 Упс... Это я с маленькой балконной перепутал. У меня 2 фенестры. Входная UO7 в исполнении Термо, замок Abloy обошлась в 29 102 грн. Балконная MO5A 770х1800, не окрашенная сосна (красил сам) с защелкой в 13800 грн. Это ближе к истине Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 12 квітня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2018 Упс... Это я с маленькой балконной перепутал. У меня 2 фенестры. Входная UO7 в исполнении Термо, замок Abloy обошлась в 29102 грн. Балконная MO5A 770х1800, не окрашенная сосна (красил сам) с защелкой в 13800 грн. Дешевше ніж бодігард виходить, вони десь 35-40 тис будуть якщо з МДФ панелями. Дайте лінку на вашу дверку на фірмі в якій купували якщо це можливо. Дякую Добавлено через 2 минуты объясните в чем прикол летней кухни и смысл готовки летом в ней? Напевно невірно виразився, мені треба не літня кухня у вигляді окремого приміщення яке у селах колись робили. Треба якось придумати щоб у барбекюшниці яка буде на вулиці біля будинку можна було помити руки, овочі, фрукти та мінімальний набір посуди для цього всього. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 12 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2018 Дешевше ніж бодігард виходить, вони десь 35-40 тис будуть якщо з МДФ панелями. Дайте лінку на вашу дверку на фірмі в якій купували якщо це можливо. Дякую Двері такі. Ця компанія присутня на форумі та надає форумчанам 10% знижки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 12 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2018 Теплий будинок + енергозбереження + автоматизація. Приємно читати Успіхів в будівництві. Мої дані з побудови підземного ГТО (готовий на 60%): 10.05.2016 3500 грн (137.80 дол) Кольца+крышка бетонная 10.05.2016 7742 грн (304.80 дол) Работа по прокладке ГТО 10.05.2016 11500 грн (452.76 дол) Трубы для ГТО + прокладки кабеля Всего грн.: 22742 Всего, у.е.: 895.35 Думаю в 1.5 кілобакса стане (без рекуператора) для тех кто не в курсе что это где можно почитать? спасибо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hesting Опубліковано: 14 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2018 Не знайшов на сайті креслення коробу з терморозривом. Скоріше за все це не відповідає дійсності Я теж на сайті не бачив. Зайшов в магазин, зфотографував двері в розрізі. Не знаю чи це чимось візрізняється від інших дверей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2018 Я теж на сайті не бачив. Зайшов в магазин, зфотографував двері в розрізі. Не знаю чи це чимось візрізняється від інших дверей Як правило, металеві двері по полотну не промерзають. Проблеми завжди у холодному коробі, який зігнуто або зварено з суцільного металу. І те, що у нього напхано утеплювач, нічого не міняє з промерзанням коробу взимку. Бо немає розриву суцільного металу у конструкції коробу. Ну і, як на мене, вата у якості утеплювача дверей - то не комільфо. Вона мокріє від конденсату та просідає з часом. Пінопласт кращий наповнювач для дверей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2018 для тех кто не в курсе что это где можно почитать? спасибо вот тут https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=17945 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hesting Опубліковано: 15 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 15 квітня 2018 Як правило, металеві двері по полотну не промерзають. Проблеми завжди у холодному коробі, який зігнуто або зварено з суцільного металу. І те, що у нього напхано утеплювач, нічого не міняє з промерзанням коробу взимку. Бо немає розриву суцільного металу у конструкції коробу. Ну і, як на мене, вата у якості утеплювача дверей - то не комільфо. Вона мокріє від конденсату та просідає з часом. Пінопласт кращий наповнювач для дверей. Тоді виглядає ніби Бастіон-Еталон годиться? ua.bastion-bc.ua/catalog/serija-etalon.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 квітня 2018 Поділитись Опубліковано: 15 квітня 2018 Тоді виглядає ніби Бастіон-Еталон годиться? Так а де саме там термоміст? Знову ні фото розрізу немає, ні креслення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 21 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2018 Давно вже не писав, щось цього літа крім будівництва ще кучу різних активностей намалювалось. Що зробили за весну-літо: 1. Поставив димар шидель (робив майстер з форуму), по підрахункам вийшов не набагато дорожче за хорошу сталь, але надійніше як на мене. Є деякі нюанси по монтажу на даху, але сподіваюсь все буде ок. Також зробили розведення теплого повітря по кімнатам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 21 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2018 2. Закінчили накінець дах над терасою, тепер це виглядає ось так. По плану ще її підшити софітом, але вже після того як електрик виведе необхідні кабелі 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 21 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2018 3. специфіка ділянки така що вода погано всмоктується у грунт, тому після кожного дощу біля будинку гарне таке болото яке просихає декілька днів. Тому вирішили відводити воду у вкопані кільця (3 кільця 1,2м). Для цього купив дощеприймачі фірми MCH (чехія), поки задоволений, почачимо як у відмостці будуть працювати Один для проби взяв з горизонтальним випуском, але інші 4 вже з вертикальним, нам здалось що так надійніше щоб не замерзла вода. Спочатку шукав щось типу profil, але це якась жесть, у наявності в Україні тільки рижого кольору, а мені треба або сірий або чорний. Також закопали труби 110 (якісні наче, щоб не проламати) і це все діло завели у закопані кільця. Остання потужна злива показала що все чудово працює вже встиг викачати повне кільце води грязевим насосом (купив китайський якийсь на 12 кубів) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 21 серпня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2018 а ще все літо програлись з проектом системи рекуперації і кондиціювання, нарешті закінчили, сьогодні проплатив аванс і будуть замовляти деталі у роботу. Зупинився на maico, через те, що у неї можна завести весь будинок включаючи санвузли, немає перетоку запахів (сподіваюсь так воно і є, інакше буде засада ) По кондиціонерам у мене прямо мізки болять вже, робити чи не робити і т.д. Поки вирішили закласти тільки магістралі у стіни і пожити декілька років без них, всеодно грошей нема траси виходять на північну сторону, там їх не буде видно. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 21 серпня 2018 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2018 Непогано було б ЕППС на цоколі закрити штукатуркою. Або пофарбувати його грунт-фарбою. Сонце поступово знищує його. Маю сумний досвід на фронтоні госпблоку. Двох літніх сезонів вистачило, щоб ЕППС почав кришитися. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 28 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2019 Хто у 2018-2019 роках купував і монтував центральний пилосмок - підкажіть плз модель і можливо чому вибрали саме її. І де купили. Ми хочемо штукатурити стіни коли потепліє - треба терміново прокласти труби для пилосмока, а я навіть не вибрав його Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 28 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2019 Хто у 2018-2019 роках купував і монтував центральний пилосмок - підкажіть плз модель і можливо чому вибрали саме її. І де купили. Ми хочемо штукатурити стіни коли потепліє - треба терміново прокласти труби для пилосмока, а я навіть не вибрав його Дякую! хоть я и не покупал и не монтировал, но остановился по profieurope. я отследил менеджера по форуму форумхаус, там он активно общается, потом вживую (по телефону и email) общался. Трубы брал у него. Цены нормальные. на сейчас смонтирована и замоноличена разводка, пылесос - точно не в этом году 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
digor_ua Опубліковано: 1 березня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2019 кстати, а как чистить трубы, они же пылепроводы в этом самом пылесосе? оно ж там спустя пару лет забьется грязью похуже канализации Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 1 березня 2019 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2019 кстати, а как чистить трубы, они же пылепроводы в этом самом пылесосе? оно ж там спустя пару лет забьется грязью похуже канализации 1) там антистатическая труба, специальная 2) есть такие штуки www.profieurope.com.ua/index.php?produkty/flipbus.html, сорри за неприкрытую рекламу 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 10 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 (змінено) За зиму зробили електрику, спочатку коли проектували все то пропустив момент що все освітлення хотіли пустити на 1 автомат. Знаю, що лед, автомат перекриває по номіналу, але це якось неправильно все на 1 автомат, якщо шукати якусь проблему чи ще щось то замахаєшся виясняти де вона якщо все на 1 автоматі. Купував ВВГнгд 3х1.5 ЗЗЦМ - 750м, ВВГнгд 3х2.5 ЗЗЦМ - 600м і ВВГнгд 5х4 ЗЗЦМ - 50м Залишилось пару десятків метрів 3х1.5. В цілому наче непогано проклали, тільки всю зиму майже це робили по вихідних. Добре що був булер"ян, який з невеликою доробкою у вигляді вентилятора 300кубового непогано нагрівав весь будинок до 10-15 грудусів за пів дня. Це не при інтенсивному горінні, якщо розкочегарити булер"ян сильно то повітря яке видувалось з верхніх патрубків було дуже гаряче Змінено 10 квітня 2019 користувачем samson.ua 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 10 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 Опалення 150м будинку взимку виглядало ось так якби не вентилятор який примусово проганяв повітря по трубам булер"яна - ніколи не нагрів би таку площу і на 2 градуси 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 10 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 (змінено) Також у 2018 я так вирішив доробити вентиляцію. Так як будинок будувався (намагався будуватись ) по принципу термоса, ніяких вентиляційних отворів для неконтрольованого руху повітря немає. Довго вибирав між різними вентиляційними установками, і одна із Київських фірм мене таки розвела на установку Maico. Підкупило те, що у неї майже відсутні перетоки повітря (читай запахів) і можна заводити грязні приміщення типу ванних кімнат, туалетів і т.д. Ну і + до Майко, вона сертифікована на passive house (сертифікат тут , а сама UI бази тут. Також доволі великий плюс - вона гарно інтегрується з системою розумного будинку яку я колись можливо буду таки робити Єдиний мінус - це ціна, все разом доволі дорого вийшло і явно не окупиться якщо хтось хоче порахувати. Все разом вийшло десь за 200 тис грн, це сама вентиляційна установка + роботи + матеріали (кучу труб з жесті). Сюди ж входить матеріали і прокладка 5 магістралей для кондиціонерів (десь 80м магістралей здається сумарно), зовнішній блок буде 1. перша фотка ( там де червона коробочка) це один із сифонів для конденсату, потім воно зливається у каналізацію. На фото фасаду це північна сторона, її не видно поки не зайдеш за будинок + там вже стоять решітки замість дірок, тому не так все страшно як на фото На фото де видно вентиляційну установку і труби, оранжева труба - це вихід з грунтового теплообмінника, maico просто чудово протягує через нього повітря (десь 45-50м довжина під землею навкоро будинку) навіть не напрягаючись. Є ще забір повітря з фасаду будинку, яке можна включити руками якщо щось не те з грунтовим або у міжсезоння. Тепер у мене не будинок, а наче офіс сподіваюсь коли це все зашиється гіпсокартоном то не так страшно буде Змінено 10 квітня 2019 користувачем samson.ua 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 10 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 Ну і пару фоток електрики, насправді їх до 1,5 тис, декілька днів з рулеткою ходити все фоткали, перед штукатурними роботами. Спочатку по проекту було всю електрику звести на щиток 1 поверху, але оскільки освітлення прибрали з 1 автомата на більше + силових ще добавили багато автоматів то вирішили на 2 поверсі теж зробити щиток. По проекту буде упсована (невідключаєма) лінія і контактор (чи щось таке?) який вимикатиме освітлення і більшість силових розеток при виході з будинку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 не совсем понятно про перетоки в пву, я так думал что пластинчатые все без перетоков? разве нет? По дому разводка вент-труб тоже сталь или на пластик переходите? Добавлено через 4 минуты и есть у вас схема по электрике в эл виде, автоматы разбивка на линии? было-бы интересно глянуть а то у меня в моем проекте как-то пазл туго складывается ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
samson.ua Опубліковано: 10 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2019 не совсем понятно про перетоки в пву, я так думал что пластинчатые все без перетоков? разве нет? По дому разводка вент-труб тоже сталь или на пластик переходите? я глибоко не копав на рахунок перетоків, але декілька фірм сказали що перетоки запахів можуть бути і що далеко не у всі вент установки можна заводити вологі приміщення. у Maico можна Розводку вент труб також відразу робили, все сталь, без пластика. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз