Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка - zx50 в Ворзеле с заморочками

standov

Рекомендовані повідомлення

5 минут назад, allanek сказал:

чи вам цього теж замало і я повинна якось відреагувати на це? А ви потім будете жалітись, що вам виносять мозок в вашій темі.

не, вибачте я вас просто внесу в чорний список, гарного вечора

• Лайк 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 11.03.2025 в 18:24, standov сказал:

Першиій досвід, вирішив на віярі самому замовити дуже просту конструкцію, бо це явно не масштаб напрягати мебляра. Ну і цікаво що вийде. В цілому наче як вийшло не складно, як на мене щось дорогувато - 5к (з них 3к то лист дсп а інше то насвердлити, кромкувати, привезти). Як зберу то покажу що вийшло, або не покажу якщо буде униле гімно )

image.thumb.png.f5d54c0310a7fe51004d13024fc78bfe.pngimage.thumb.png.5e1a8281ea2bb5f8def738a236964c43.png

Добро пожаловать в мартицу, Нео :)

Основні гроші в меблярці як раз лежать в обробці, а не плитами торгувати :) буває так, що на виході ціна з порізками і присадками збільшує вартість листа тричі.

І майте на увазі, що віяровський "чистий розмір" - це приблизно +15% до ціни в порівнянні якщо брати листом. Часом вигідніше частину листа забрати, ніж робити в чистому розмірі. Раджу це весь час перевіряти перед замовленням.

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, murava сказал:

Основні гроші в меблярці як раз лежать в обробці, а не плитами торгувати :) буває так, що на виході ціна з порізками і присадками збільшує вартість листа тричі.

І майте на увазі, що віяровський "чистий розмір" - це приблизно +15% до ціни в порівнянні якщо брати листом. Часом вигідніше частину листа забрати, ніж робити в чистому розмірі. Раджу це весь час перевіряти перед замовленням.

Останній абзац не зрозумів, але в цілому не погоджуюсь. Всі меблі в будинок (окрім м'яких, столів, ліжок) робив на віярі. І завжди основні гроші були саме за ЛДСП. У порівнянні з ними ціна за послуги порізки/крайкування/фурнітуру просто несуттева. Тому іноді доводилось гратись в конструкторі з розміщенням виробів на листах та змінювати напрямок різу задля зменшення кількості плит. Звичайно йдеться про місця де зе не видно і не принціпово.

Посилання на коментар

57 минут назад, murava сказал:

Ну я навряд буду гратися в щось складніше, бо освоювати той софт до якихось подробиць то занадто багато часу, з урахуванням тих грошей які бере "мій" мебляр. Доцільніше йому заплатити ) просто тут ну реально така штука де мені буде довше йому розповідати, та викликати на замір, ніж ото все самому, да і турбувати людину за умовні 1к якось "соромно"(да, я знаю що то таракани мабуть).

40 минут назад, Vikctor сказал:

завжди основні гроші були саме за ЛДСП. У порівнянні з ними ціна за послуги порізки/крайкування/фурнітуру просто несуттева. Тому іноді доводилось гратись в конструкторі з розміщенням виробів на листах та змінювати напрямок різу задля зменшення кількості плит. Звичайно йдеться про місця де зе не видно і не принціпово

Ну ось я приклав прайс, 3к лист 2к отвори та пур крайка ) але тут ще нюанс що оскільки це СВ то я крайку лупанув по всім торцам, щоб зайвий раз не бухло, зазвичай як розумію роблять лише лицьову, але попередній мебляр мені колись на ккхню радив робити саме вкруг, тож і тут так лупанув. Про гратися не зрозумів, воно мені само розклало на лист, меньше листа жеж все одно не купити.

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

59 минут назад, murava сказал:

майте на увазі, що віяровський "чистий розмір" - це приблизно +15% до ціни в порівнянні якщо брати листом. Часом вигідніше частину листа забрати, ніж робити в чистому розмірі. Раджу це весь час перевіряти перед замовленням.

Взагалі не зрозумів (

Посилання на коментар

2 минуты назад, standov сказал:

Взагалі не зрозумів (

Вам того знач не треба, може просто ще неглибоко копнули.

Змінено користувачем murava
Посилання на коментар

2 минуты назад, murava сказал:

Вам того знач не треба, може просто ще неглибоко копнули.

Скоріш за все ) 

Тобто можна брати не плитами а в розміри +15%? А це де?

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

4 хвилини тому, standov сказав:

Тобто можна брати не плитами а в розміри +15%? А це де?

Просто треба обирати ЛДСП с позначкою "чистий розмір".

Змінено користувачем nata1
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, nata1 сказал:

Просто треба обирати ЛДСП с позначкою "чистый розмір".

Аа, тобто не всі? Я просто обирав по палітрі і в мене лише 1 артікул був,  без варіантів, там такого не було. Буду знать.

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 минут назад, standov сказал:

Про гратися не зрозумів, воно мені само розклало на лист, меньше листа жеж все одно не купити.

Я ж про свій досвід писав. Коли йдеться про 5 чи 6 листів, то краще зменшити їх кількість відмінивші порізку листів згідно напрямку малюнку для тих виробів, де це не принціпово.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, nata1 сказал:

Просто треба обирати ЛДСП с позначкою "чистий розмір".

Дивно що нема в нас теми по "премудростям" віяру для початківців, ну або не знайшов. Бо наче як актуально)

Посилання на коментар

В 11.03.2025 в 18:24, standov сказал:

Як зберу то покажу що вийшло, або не покажу якщо буде униле гімно

Непогано вийшло, не впевнений що в цьому є багато економічного сенсу (в порівнянні з найманим меблярем) але як засіб унять зуд в руках - уполне.

PXL_20250315_192434786.jpg

• Лайк 14
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Вся суть в тому, що наймані меблярі не так щоб радісно і бігом беруть такі замовлення як окремо зробити стіл-стелаж-тумбочку-шафку.

Багато копирсання і немає вихлопу. Тому ця ніша не зайнята майже ніяк.

Всі хочуть робити зразу кухні-вітальні-гардероби, а оці всі тумбочки і стелажі хіба паровозиком за ними.

• Лайк 4
Посилання на коментар

1 час назад, murava сказал:

Вся суть в тому, що наймані меблярі не так щоб радісно і бігом беруть такі замовлення як окремо зробити стіл-стелаж-тумбочку-шафку.

Багато копирсання і немає вихлопу. Тому ця ніша не зайнята майже ніяк.

Всі хочуть робити зразу кухні-вітальні-гардероби, а оці всі тумбочки і стелажі хіба паровозиком за ними.

Саме так

Посилання на коментар

Трошки не будівельних буднів.

"Реактивна пошта" підкинула традиційної роботи, схеми нема (тобто та схема що є в неті не співпала з натурою), все на сраних шлейфах одного кольору, як цю гравіцапу правильно "завести" на столі я кумекав дві ночі, але виглядає так що поїде хлопцям відремонтоване, як мінімум воно тепер на столі робить вигляд що працює. Собівартість ремонту, не враховуючи звісно часу - 100грн (транзистор + діод гаєм) замість 30тис грн на олкс за Б/В.

400А реле для підключення генератору для уралу та т-72

image.thumb.png.e5f4914c5f59b1d4122d4e3e279573d0.png

• Лайк 19
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Традиційний весняний зуд в руках.

Дружина давно просить "парканчик" навколо великої клумби, бо собака не завжди хоче бігати по доріжці. Не можу сказати що я дуже в захваті від таких малих форм, але сперечатися з дружиною яка шось хоче то як пісяти проти вітру.

Загальна довжина близько 10 метрів, готове на ринку або страшне (пластик галімий) або якщо з дерева то таке враження що з червоного. Буду сам робити знову. Вирішив зі смереки щоб не сильно крутило, "стовпчики" 50 на 50, секції 20*50. Закупив матеріали, розробив "проект", тепер знайти час.

Забивні пластикові "сваї" то звісно я псіханув, ще і половина бюджету вийшла, яле ідея з металевими куточками щось мені не подобається, закапувати в грунт дерево ще більше. Спробую пофарбувати олією для терас

image.thumb.png.9c7e199283fbf170b6ee821f424ba384.png

image.thumb.png.3f2f4268656262c77e900e6d5816228f.png

image.png.2041aeb9089a47ebac9447147b887268.pngimage.png.ccefd572377a948a11b642a63875e2b1.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

15.04.2025 в 22:51, standov сказав:

Традиційний весняний зуд в руках.

Дружина давно просить "парканчик" навколо великої клумби, бо собака не завжди хоче бігати по доріжці. Не можу сказати що я дуже в захваті від таких малих форм, але сперечатися з дружиною яка шось хоче то як пісяти проти вітру.

Загальна довжина близько 10 метрів, готове на ринку або страшне (пластик галімий) або якщо з дерева то таке враження що з червоного. Буду сам робити знову. Вирішив зі смереки щоб не сильно крутило, "стовпчики" 50 на 50, секції 20*50. Закупив матеріали, розробив "проект", тепер знайти час.

Забивні пластикові "сваї" то звісно я псіханув, ще і половина бюджету вийшла, яле ідея з металевими куточками щось мені не подобається, закапувати в грунт дерево ще більше. Спробую пофарбувати олією для терас

image.thumb.png.9c7e199283fbf170b6ee821f424ba384.png

image.thumb.png.3f2f4268656262c77e900e6d5816228f.png

image.png.2041aeb9089a47ebac9447147b887268.pngimage.png.ccefd572377a948a11b642a63875e2b1.png

Паркан з металу ні?  Готові кований елементи і пруток квадрат 10, або 12. Гарно, по ціні як паркан з пластику , але більш надійно. 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

30 минут назад, Сарочка сказал:

Паркан з металу ні?  Готові кований елементи і пруток квадрат 10, або 12. Гарно, по ціні як паркан з пластику , але більш надійно. 

Ні, по перше мені не подобається естетика а по друге ну цяна явно не буде 300грн за метр. Але в першу чергу мені не подобається кованка сама по собі

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...