murava Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) А ви не лізьте, а просто на початку зробіть і змотайте довгі трубки, щоб можна було то все витягнути назовні, обслужити - і запхати назад Змінено 28 січня користувачем murava 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 1 час назад, allanek сказал: Це єдина причина, щоб не ставити його в кут кухні? Бо в мене зараз така сама ситуація- кухня кутова і той кут краще використати під осмос. Мене більше цікавить, наскільки зручно міняти фільтри? Я фільтри змінюю раз на рік й тому це несуттєвий мінус. Звичайно зручніше змінювати фільтри не в стиснутих умовах і не сидячи дупою на підлозі, але це не часто треба робити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergij68 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 32 хвилини тому, murava сказав: А ви не лізьте, а просто на початку зробіть і змотайте довгі трубки, щоб можна було то все витягнути назовні, обслужити - і запхати назад 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergij68 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня і коментувати нічого не треба. 4 шурупа з більшими шляпками - повісив, зняв... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 7 минут назад, sergij68 сказал: і коментувати нічого не треба. 4 шурупа з більшими шляпками - повісив, зняв... Згоден - тримати однією рукою оцю халабуду на вашему фото, а іншою крутити ковбу це верх зручності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) 3 години тому, Vikctor сказав: Був би розумніше, то встановив би його в котельні, а на кухню лишень трубки протягнув би Котельну робити заради осмосу теж не варіант, в мене наприклад її взагалі немає, і помпи немає і осмос не протікав жодного разу 17 хвилин тому, sergij68 сказав: і коментувати нічого не треба. 4 шурупа з більшими шляпками - повісив, зняв... У кутовій з мусорним відром так не вийде, треба відро розбирати, або ставити менший осмос, хоча там дійсно раз на рік це потрібно і можна розібрати Змінено 28 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня Только что, normal сказал: Котельну робити заради осмосу теж не варіант, в мене наприклад її взагалі немає Та я наче не про вас писав, а про себе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) Ви процитували murava і написали про себе, я процитува вас і написав про себе, в чому різніця чи проблема? Наступний читач вже сам екстраполює до своїх умов... Змінено 28 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 1 час назад, Vikctor сказал: Згоден - тримати однією рукою оцю халабуду на вашему фото, а іншою крутити ковбу це верх зручності. Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно. Не верх зручності, але краще ніж в шафу залазити майже повністю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 14 минут назад, andry07 сказал: Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно. Не верх зручності, але краще ніж в шафу залазити майже повністю. Я би посперичався, бо мені наприклад значно зручніше викручувати ковбу вертикально, коли конструкція закріплена. Навіть в умовах обмеженого простору. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) 1 година тому, andry07 сказав: Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно І так кожен квартал... Розкажу знову про себе: викинув ті всі колби (які тріскають з часом) з картриджами (2 на вводі і 3 під мийкою, які зараз коштують 700грн), залишив тільки мембрану осмосу і вона рік працює без проблем, корпус мембрани коштує 200-300грн, дешевше і простіше нічого не відкручувати, а міняти тільки мембрану навіть разом з колбою, якщо геть погана вода як в мене, то можна поставити промивку і відкривати кранік раз на квартал (простіше ніж гратися з колбами), або взяти по акції пачку картриджів AICRO (той рік було 75грн\шт) замість трьох штатних по 100грн і ставити як один універсальний і все швидкозємними з'єднаннями без гемору з ключами чи колбами, осмос це офігенна і технологічна і надійна річ, коли не обвішана зайвою херньою Змінено 28 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 34 минуты назад, normal сказал: залишив тільки мембрану осмосу і вона рік працює без проблем Кондуктометр є? Яка електропровідність такої води? Орієнтуюсь, що час міняти картриджі, саме по підвищенню електропровідності води за мембраною. А що там без попередньої фільтрації? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 33 минуты назад, normal сказал: якщо геть погана вода як в мене Ну ХЗ. Це перший фільтр осмоса після двох тижнів роботи. При цьому третій фільтр майже чистий за цей час. Мені і в голову ніколи не приходило ці фільтри прибирати. Не кажучи вже про вугільний фільтр з нашею міською хлоророваною водою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) 31 хвилину тому, yurriy сказав: Кондуктометр є? Яка електропровідність такої води? Орієнтуюсь, що час міняти картриджі, саме по підвищенню електропровідності води за мембраною. А що там без попередньої фільтрації? Звісно, на вході 500ppm по TDS, після нової мембрани 11ppm, через рік стає вище 100 і тоді міняю мембрану (як перевищує 90ppm як у моршинській) 29 хвилин тому, andry07 сказав: Мені і в голову ніколи не приходило ці фільтри прибирати. Не кажучи вже про вугільний фільтр з нашею міською хлоророваною водою А мені прийшло, ці фільтри один хер зеленіють навіть у чистій воді навіть з хлоркою, чи може покажете бездоганно чистий? Там стільки срані заводиться у тіх порах і колбах коли вночі вода перестає протікати і прогрівається, чи ви колби не протирали і слизу не відчували? Хлорка у міському водогіні 0.09мг, мембрана по даташиту пропускає до 0.1мг без втрат властивостей чи пошкоджень, тобто маємо купу зайвих фільтрів... Хоча я вже це все писав неодноразово, більше ну буду. А ще ці попередні 3 картриджи суттєво знижують тиск потрібний мембрані і людям впарюють ще помпу, хоча якщо все викинути - може працювати ідеально )) Змінено 28 січня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 6 хвилин тому, normal сказав: Звісно, на вході 500ppm по TDS, після нової мембрани 11ppm, через рік стає вище 100 і тоді міняю мембрану (як перевищує 90ppm як у моршинській) Це не електропровідність Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня (змінено) А в чому різниця поясніть? В мене не було потреби чистити воду від електронів, тільки від накипу і слизу в чайнику. Предфільтри знижують електропровідність? Не знав... Змінено 28 січня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 4 години тому, ЯД сказав: Ничего не разбухло, хоть кухня из самого дешевого ДСП Мало часу пройшло 27.01.2025 в 22:32, shneider_vova сказав: 27.01.2025 в 22:19, Vikctor сказав: Для цього там вода повинна була стояти декілька діб напевно. Саме так. Саме на стиках і починає пухнути Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 28 січня Поділитись Опубліковано: 28 січня 4 хвилини тому, normal сказав: А в чому різниця поясніть? brom.ua/uk/u-chemu-riznica-mizh-konduktometrom-ta-tdsmetrom З точки зору фізхімії tds більше відповідає «сухому залишку після випарювання», але ті приборчики, які в побуті вимірюють tds, фактично вимірюють електропровідність і конвертують її в ppm. Зазвичай у промисловості воду після осмосу оцінюють саме за електропровідністю, яка вимірюються в мкСм/см. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня 10 часов назад, normal сказал: Предфільтри знижують електропровідність? Так, знижують. З новими картриджами наміряю 8-10, міняю при 60-70 (зазвичай через 8 місяців). На вході 200-240. Мембрані вже років 12, не міняв жодного разу. Тільки картриджі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 січня Автор Поділитись Опубліковано: 29 січня треба і собі купити, цікаво шо покаже, бо в мене продуктивна мембрана - чогось думаю що там буде більше солей на виході ніж в 50ї. але то не точно. Як раз каже фільтр що треба міняти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Шукаю хто може допомогти Потрібно будівництво "під ключ" зони відпочинку біля будинку. Ворзель Буча Ірпінь 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз