Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка - zx50 в Ворзеле с заморочками

standov

Рекомендовані повідомлення

53 минуты назад, ЯД сказал:

А что у вас за "бордюр" на фотке?

palisad.in.ua/bordiur-plastykovyi-sadovyi-eko-bord-big-polshcha-vysota-100-mm-1-m/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw1NK4BhAwEiwAVUHPUESnnyY8kQ8I24m_U9Bsh7PuQWJ7K9tv--OXKe8n4v9n3e5uJh_inxoC2GcQAvD_BwE

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, standov сказав:

Це я знайшов польські 10см бордюри пластикові 

це я такі під плитку планував.... правда зараз про брашований бетон думаю

Посилання на коментар

раптом перестав вимикатися насос, виявилося що він больше не може докачувати до уставки в 3.15бара, понизив до 2.5. Не до кінця зрозуміло чого це сталося раптом і стрибком, відповідно думаю про заміну насосу. Зараз моему водолєю 0.5-40у близько 10 років.

Коли почав думати про альтернативи виявилося що не дуже в курсі що в мене по скважині, бо паспорта нема, коли монтував насос то якось не записав ні висоту ні глибину. Довелося сегодня все виймати щоб переміряти, те ще задоволення. Гвинти на оголовку намертво прикіпіли, довелося зрізати болгаркою, десь прикуплю з нержи.

Витягнув насос, він виглядає нормально окрім того що чогось в слизькому буро-зеленому шарі водоростей, що мені трошки дивно і я не впевний що це ок.

Виявилося що глибина до дна біля 25 метрів, статичний рівень 13.5, сам же насос висить занизько, до дна сантиметрів 70, хз чого я так зробив свого часу, підняв ще сантиметрів на 50.

Тепер думаю на шо міняти, хочу підняти тиск в системі до 4 бар тож обираю між китайцем Dongyin 777091 або Pedrollo 4BLOCKm 2/9, обидва мають приблизно однакову продуктивність але ціна різниться в 3 рази, не зрозуміло чи є в тому сенс. Обидва насоси мають меньше електричну потужність ніж водолей, але вищу робочу точку (десь на 15м), що теж трошки дивує, але мабуть водолей не дуже енерго-ефективний.

Буду радий почути поради, бо не дуже в тому шарю )

PXL_20241026_133941804.thumb.jpg.e55146fd8c86104cdc9707cabf8faa5f.jpgPXL_20241026_133946522.thumb.jpg.9026780f397a53b31147a9ba347595f1.jpg

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

але мабуть водолей не дуже енерго-ефективний.

Меня так чайником пугали, что если есть газовая плита нужно чайник на плиту электро очень прожорливый

Поставил счетчик на чайник это плюс минус 1-2 кВт*ч в месяц

Так же и с водой точнее с насосом почти уверен что водолей +- 1 кВт*ч на куб или около того пусть вы 20 кубов в месяц потребляете ну или пусть 300 в год, есть ли смысл в данном случае обращать внимание на потребление? Учитывая что 8 месяцев это закроет солнце когда 90% потребления годового

Посилання на коментар

Я мабуть не корректно висловився, мене не турбують гроші на електрику, мене турбує що насос має гірші заректеристики а споживає більше, ну ладно педроло "магічні італійські коняки", але у випадку з китайцем щоб то не виявилося характеристиками на папері і не виявилося що я замість 4 бар буду мати 2.

Посилання на коментар

9 минут назад, standov сказал:

Я мабуть не корректно висловився, мене не турбують гроші на електрику, мене турбує що насос має гірші заректеристики а споживає більше, ну ладно педроло "магічні італійські коняки", але у випадку з китайцем щоб то не виявилося характеристиками на папері і не виявилося що я замість 4 бар буду мати 2.

В насосах я мало понимаю у меня и скважины своей нет, в городке все педроло 5 скважин два ремонтировали/меняли за 8 лет

Если когда то буду думать про свою скважину меня будут волновать больше стартовые токи учитывая что она будет работать через инвертор или скорее выбирать бюджетный частотник, а потом под него насос, но надеюсь это никогда не случится

Посилання на коментар

Только что, mib сказал:

В насосах я мало понимаю у меня и скважины своей нет, в городке все педроло 5 скважин два ремонтировали/меняли за 8 лет

Если когда то буду думать про свою скважину меня будут волновать больше стартовые токи учитывая что она будет работать через инвертор или скорее выбирать бюджетный частотник, а потом под него насос, но надеюсь это никогда не случится

В мене частотнік і стоїть, стартові струми не дуже турбують. Стосовно педроло я от теж хз, в мене в арендованому житлі був якийсь педроло, там 55 метоів скважина то його як поставили так і не чіпали, я виїхав то десь років 15 мабуть було від будівництва. Мені зрозуміла якісь грюндфоса але ну дуже дорого, педроло просто дорого ) в китайці більше за все турбує що він виявиться в реальність замалий (тобто цийри лише на папері), крім того якісь дивні відгуки на розетці, в людей поржавів за рік, що мені взагалі якась дичина 

Посилання на коментар

3 минуты назад, standov сказал:

В мене частотнік і стоїть, стартові струми не дуже турбують. Стосовно педроло я от теж хз, в мене в арендованому житлі був якийсь педроло, там 55 метоів скважина то його як поставили так і не чіпали, я виїхав то десь років 15 мабуть було від будівництва. Мені зрозуміла якісь грюндфоса але ну дуже дорого, педроло просто дорого ) в китайці більше за все турбує що він виявиться в реальність замалий (тобто цийри лише на папері), крім того якісь дивні відгуки на розетці, в людей поржавів за рік, що мені взагалі якась дичина 

Опять таки у меня искаженный опыт, хотя я и занимаюсь скважинами нашего нородка у нас в среднем это 100 метров и достать насос стоит пол цены насоса, в вашем случае если вы можете достать сами или бюджетно, я бы поставил, такой же водолей и забыл опять на 10 лет

В городке 5 насосов педроло работают на 120 домов или 3 насоса на 100 и то судя по работе от генератора они выключаются, так что запас есть

Я к тому что если условно дрстать бесплатно, можно или эксперементировать или ставить условно самый дешевый тот же водолей

На 100 метров лучше что то сразу максимально хорошее но и оно ломается

Посилання на коментар

Водолей зараз і водолей 10-15 років тому люди кажуть то два різних насоси і сильно не в пользу сучасного, плюс ну він ніфіга не бюджетний, дорожче китайця ) , крім того прям такий я не хочу я хочу трошки більший і у випадку водолея то вже буде під 1квт, якось хз )

Діставати я можу але чесно кажучи мені не сподобалося, якщо 10 років тому то було досить не напряжно то сьогодні і дружину довелося прівлекать і усе тепер болить ) "не молодєем"(с). І в насоса є велика проблема, коли він ламається то води нема, ніякої. Зараз він просто якось почав важко дихати але ще працює і в мене є запас часу на роздуалиться, якщо новий водолей раатом заклинить чи просто згорить то буде біда, бо я буду n-днів без води, і то вже пойіг як швидко я можу його витягнути) купувати одразу два? То вже кучеряво якось 

• Лайк 1
Посилання на коментар

19 часов назад, standov сказал:

купувати одразу два? То вже кучеряво якось

Покупаете новый, такой же. Старый, который еще дышит, обслуживаете (чистите и т.п.) оставляете на запас. В случае будущих проблем с новым у Вас есть запас ну или вариант один из двух слепить если будет сложно с деньгами...

Я бы наверно сделал так, при условии что параметры насоса устраивают...

• Лайк 2
Посилання на коментар

33 минуты назад, Бармалей сказал:

Покупаете новый, такой же. Старый, который еще дышит, обслуживаете (чистите и т.п.) оставляете на запас. В случае будущих проблем с новым у Вас есть запас ну или вариант один из двух слепить если будет сложно с деньгами...

Я бы наверно сделал так, при условии что параметры насоса устраивают...

Параметри не влаштовують, вище писав що хочу трошки більше. В цввй схемі є два нюанси про які теж вище писав - такий саме по перше не продається (бо це вже інший насос і кажуть фіговий) а по друге він коштує дорожче китайця. Тобто сподіватися на "ще 10 років" кажуть що не варто. Стосовно обслужить той що є да - такий план є, наче як процедура не дуже складна і так і планую, єдине щось не впевнений що він від сухого зберігання після води не заклинить, але то вже подивимося 

Посилання на коментар

У мене скважина 58м з 2018 року. Насос Needle (потужність 1,1 кВт) на глибинні 34м. В налаштуваннях автоматики качає до 4,5 Бар

З приводу споживання, весною задався питанням і установив на лінію насосу автомат з функцією замірювання споживання електроенергії.

У мене найбільше вийшло в червні, коли бурив скважини під теплові зонди ТН і води використовували багато. Виходячи з показників сріну,  в приватному секторі м3 води зі скважини виходить не так вже й дорого а значить і звертати на показник  економічності не є пріоритетним.

Прихований текст

50387074_Screenshot_20241028-124910_SmartLife(1).thumb.png.7d5c6d8b81f25450e82404e2d38d72a1.png

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, Vstar сказал:

У мене скважина 58м з 2018 року. Насос Needle (потужність 1,1 кВт) на глибинні 34м.

ну тут більше, як розумію, важливий динамічний рівень ніж висота підвісу (але то не точно), 1.1 це так не кисло, справа не в споживанні а більше в тому що в мене генератор мабуть не витягне нормально і заряд і такий насос, зараз водолей десь навколо 700вт 

Посилання на коментар

Пан @ЧП Ненашев А Бробить афігенські двері. Нарешті, через 5 років в мене з'явилися двері в тамбур. Фарбований 100% ясень, ніяких мдфвій, картонів та плівок, із пакетам триплекс та автоматичним ущільнювачем, на замовлення, трошки дорогувато, але гарна річ не може бути дешевою. Нарешті не будемо підпирати вхідні двері подушками під час того як діти сплять під сходами в повітряну.

PXL_20241029_095422782.thumb.jpg.101cb554d0d8067fff81264a4406f72c.jpgPXL_20241029_095033076.thumb.jpg.f29b4c2c304a676f5af0454b6ef0db53.jpg

• Лайк 19
  • Дякую 1
Посилання на коментар

а часом не пам'ятаєте виробника/модель полички для взуття / вішака в тамбурі (чорне на нижньому фото зліва)?

Посилання на коментар

5 минут назад, outdoor24 сказал:

а часом не пам'ятаєте виробника/модель полички для взуття / вішака в тамбурі (чорне на нижньому фото зліва)?

звичайно пам'ятаю, IKEA )))
але це не поличка, це вішак home-club.com.ua/ua/ikea-20329789?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwj4K5BhDYARIsAD1Ly2oz6RIfNNn8Yb8O_6k8gOq7mwyelaWHSEFEdxuIRAMe3YlGCFSmxPYaAnM9EALw_wcB

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 часов назад, standov сказал:

Пан @ЧП Ненашев А Бробить афігенські двері. Нарешті, через 5 років в мене з'явилися двері в тамбур. Фарбований 100% ясень, ніяких мдфвій, картонів та плівок, із пакетам триплекс та автоматичним ущільнювачем, на замовлення, трошки дорогувато, але гарна річ не може бути дешевою. Нарешті не будемо підпирати вхідні двері подушками під час того як діти сплять під сходами в повітряну.

Дякуємо і Вам за довіру та замовлення.
Двері дійсно вийшли СУПЕР, особливо, враховуючи, що заміри та узгодження деталей проводилось віддалено у переписці у вайбер.
Монтаж був очний і це була єдина зустріч замовника та виробника 🔥.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 часов назад, standov сказал:

PXL_20241029_095422782.thumb.jpg.101cb554d0d8067fff81264a4406f72c.jpgPXL_20241029_095033076.thumb.jpg.f29b4c2c304a676f5af0454b6ef0db53.jpg

Я пройшов ще на квартирі, що дивовижним чином дверцята зі склом (навіть не тріплексом а звичайнісеньким не прозорим) коштують навіть трішки дорожче ніж звичайні фільончасті. Здавалося б ясеня йде значно менше, але ж... Тому у будинку всі дверцята без стекол)

Посилання на коментар

7 минут назад, Vikctor сказал:

Я пройшов ще на квартирі, що дивовижним чином дверцята зі склом (навіть не тріплексом а звичайнісеньким не прозорим) коштують навіть трішки дорожче ніж звичайні фільончасті. Здавалося б ясеня йде значно менше, але ж... Тому у будинку всі дверцята без стекол)

В мене в квартирі були схожі, але фабричні з дсп. Це світло, це нарядно ) ну дорожче але за рік ви вже не згадаєте то а радувати око буде. Звісно якщо є ті гроші.

Стосовно ціни, мені здається що в таких виробах основна доля ціни це не матеріал а робота, ясень це не червоне дерево жеж. Чим більше підвивертів тим складніше робота, ну мені так здається. Взагалі не втомлююся нагадувати що ціна визначається не собівартістю а попитом, а собівартість визначає прибуток )

Посилання на коментар

6 минут назад, standov сказал:

В мене в квартирі були схожі, але фабричні з дсп. Це світло, це нарядно ) ну дорожче але за рік ви вже не згадаєте то а радувати око буде. Звісно якщо є ті гроші.

Стосовно ціни, мені здається що в таких виробах основна доля ціни це не матеріал а робота, ясень це не червоне дерево жеж. Чим більше підвивертів тим складніше робота, ну мені так здається. Взагалі не втомлююся нагадувати що ціна визначається не собівартістю а попитом, а собівартість визначає прибуток )

Ні, мені зі стеклами не подобались дверцята і око радіє зараз, коли бачить дверцята без стекол) Я отого прикола з тиме стеклами не зрозумів - вмикається світло в сусіднему приміщенні, а скажемо хтось відпочіває і не хоче підсвічувати паразитно свою спальню. Та й в цілому я не зрозумів корисність стекол ані в дверцятах ані в фасадах кухні. Радію що все це спробував ще в квартирі і в будинку вже знав чого не хочу.

Посилання на коментар

Тут питання більше про конкретний кейс, в мені в хаті міжкімнатні теж рівно одні(оці) двері зі склом (не рахуючи дверей-дзеркало). Ці конкретні двері доповнють вхідні які тєж зі склом, вони конкретно запускають сонячне світло і в тамбур і в коридор. Тобто не було питань про ці двері чи зі слом чи без, було питання з яким склом, в якій конфігурації. Якщо тут зробити глухі то це одразу вб'є половину дизайну і загальної концепції а нашо нам таке )

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 29.10.2024 в 19:16, ЧП Ненашев А Б сказал:

Дякуємо і Вам за довіру та замовлення.
Двері дійсно вийшли СУПЕР, особливо, враховуючи, що заміри та узгодження деталей проводилось віддалено у переписці у вайбер.
Монтаж був очний і це була єдина зустріч замовника та виробника 🔥.

буде до вас завдання. треба відокремлети кухню і вітальню. Більш-менш розумію як. Збираю гроші

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 24.09.2024 в 17:24, standov сказал:

Граюся в великий цікавий експеримент з ПВУ, PWM-PID регулювання зон по фактичному рівню CO2 в 3-х зонах. Фактично мета аналогічно цій темі https://www.stroimdom.com.ua/topic/205274-fhbqd-rs485-co2/ яку розвивав @fimале трошки інша реалізація (як на мене більш проста та надійна).

Всі теоретичні концепції потребують перевірку практикою, бажано на великому інтервалі часу. Загальна схема працювала дуже добре до того моменту поки не приїхали гості (3 людини) і їх в повітряну тривогу стала задача запхнути в єдину вільну спальню на першому поверху. Автоматизація героїчно намагалася витягнути ситуацію, але оскільки в мене всі спальні то одна зона то вийшло досить не дуже. Дві пусті кімнати (бо тривога і всі внизу сплять) - дотягнути мажу до 450ппм, але єдина кімната на першому до неприйнятних 1500ppm. Буду все-ж по свободі зону спалень ділити засувками на 3-4 зони, благо вона розведена на теплому горищі і є можливість.

image.thumb.png.9b9ea2b3c718a44dbb045e330a53bee9.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...