standov Опубліковано: 9 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 9 вересня (змінено) 2 часа назад, Gitan сказал: Якщо той газ є. Бо підключення газу = вартість ТН ну безумовно якщо є ) стосовно підключення то по різному, мені стало відносно бюджетно свого часу, при тому що труба приватна була Змінено 9 вересня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 10 вересня Поділитись Опубліковано: 10 вересня (змінено) 17 часов назад, standov сказал: ну безумовно якщо є ) стосовно підключення то по різному, мені стало відносно бюджетно свого часу, при тому що труба приватна була А мне пару месяцев назад озвучили ценник до участка - 220 тыс. Это при том, что труба тоже частная, и сосед бесплатно дает добро. Расстояние от врезки до участка 120 метров. Еще и сроки 6-9 месяцев. Змінено 10 вересня користувачем bulaniy.sv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 41 минуту назад, bulaniy.sv сказал: Расстояние от врезки до участка 120 метров. ну це основна проблема, ви попали на нестандартне підключення що автоматом виводить ситуацію в непрогнозовану. В мене було стандартне підключення бо труба проходить по вулиці, але в інтервалі між фактичним підключенням та подачею заявки дтек лупанув по вулиці 10кв лінію, що теж одразу стає "нестандартним підключенням" газу, але облгаз почухав тикву и вирішив що оскільки заявка була до, то і лінії 10кв нема. Але так, нестандартне підключення що газу що електрики то завжди лотерея, мені по електриці коли я тільки купив ділянку заломили під 10к$ за стовпи і роботу, я відмовився. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 47 минут назад, bulaniy.sv сказал: Еще и сроки 6-9 месяцев. строки да, такі і є, я почав десь в лютому, приєднали під грудень ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня (змінено) Граюся в великий цікавий експеримент з ПВУ, PWM-PID регулювання зон по фактичному рівню CO2 в 3-х зонах. Фактично мета аналогічно цій темі https://www.stroimdom.com.ua/topic/205274-fhbqd-rs485-co2/ яку розвивав @fimале трошки інша реалізація (як на мене більш проста та надійна). є 3 зони вентиляції, на яких стоять моторизовані клапани подачі повітря, в цих зонах є датчики co2 (netatmo) і openhab по комбінації PWM та PID законів намагається підтримувати рівень CO2, по загальній сумі відкритих засувок коректується потужність вентиляторів ПВУ (умовно щоб не дути в закритий канал) тим самим вентиляція "дує" пропорційно людям, і туди де вони знаходяться в даний момент а сама логіка виходить досить компактна та красива а отже, з більшою ймовірністю, надійніша та ефективніша. Кількість повітря визначається часом відкриття засувки в інтервалах по 30 хвилин. Наразі експеримент трошки на старті, ще не все реалізоване, к-ти трошки на око підібраны, повні результати думаю будуть викладені в бложеку, але проміжні виглядають обнадійливо. Як виглядає ніч/ранок. 1. десь біля 20-00 діти пішли розповзатися по спальням, тут видно що co2 почав в спальнях підвищуватися + уставка змінилися на 600ppm, вентиляція почала піддавати повітря. 2. в 23-00 приблизно пішла спати дружина, co2 зростає, вентиляція почала в спальнях працювати довше і фактично вийшла на 100% 3. в 3 ночі пішов спати я, co2 пішов на максимум але вже і так система лупанула максимальний приоритет на зону спалень, 4. в 7 ранку дружина проснулася та розбудила дітей та відвезла в садочок/школу, вентиляція скинула спальні і лупанула трошки повітря в вітальню/кухню. Зона кабінету ще недороблена і фактично постійно відкрита тож виступає як своєрідний демпфер того всього, цікавіше буде коли дороблю всі зони (1 нетатми не вистачило, чекаю з магазу). До цього експерименту я планував робити подачу просто по годинам (вночі приоритет спалень, вдень пріоритет вітальні) але постійні повітряні тривоги. які малі відсипають на першому поверсі під сходами, показав убогість цього підходу, тут же все виглядає максимально логічно і з мінімальним рівнем припущень, єдине що - зараз я все-ж роблю різну уставку по рівню co2, але є ймовірність що фінальная версія буде і без того. Змінено 24 вересня користувачем standov 9 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня як забавно, як то кажуть знайдіть 10 відмінностей ) наче як куча рендомних подій але складуються в паттерни. настпуний день. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 30 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня Шановні забудовники, для 47оабр на 155 калібрі САУ робимо певні технічні засоби, які дозволять значно підвищити ефективність утилізації біосміття та збереження життів справжніх котиків. Це не реб але нажаль подробиць дати не можу, інформаційна та ідейна підтримка ГО Реактивна Пошта. Першу RND ітерацію оцінюю десь в 15-20тис грн (відзвітую). "Проект" наразі роблю я. Безпечний переказ коштів (monobank.ua) 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Владимр прораб Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня +1000 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 30 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня 1 час назад, Владимр прораб сказал: +1000 велике дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня (змінено) Повертаємося тимчасово до будівельного. Не можу придумати чим задути ію щілину між коробкою дощоприймача та цоколем. Тобто це шось має розширитися думаю і мати стійкість до уф та морозу води і бути естетичним. Ширина "щилини" десь сантиметри два, глибина сантиметрів 10-15. Прям герметичність не потрібна бо туди потрапляє волога лише коли йде дощ і бризки від води яка вдаряється від решітки, її кількість не критична але не нульова Змінено 6 жовтня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня А вирізати отвір у решітці? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня Г образний кутик з оцинковки в RAL 7024,як варіант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 49 минут назад, Фрай сказал: А вирізати отвір у решітці? Цей варіант рощглядається як конструктивний але візуально щілина муляє ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 35 минут назад, irina1969 сказал: Г образний кутик з оцинковки в RAL 7024,як варіант Я не дуже уявляю як його там приліпить да і якось хз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 1 година тому, standov сказав: Повертаємося тимчасово до будівельного. Не можу придумати чим задути ію щілину між коробкою дощоприймача та цоколем. Тобто це шось має розширитися думаю і мати стійкість до уф та морозу води і бути естетичним. Ширина "щилини" десь сантиметри два, глибина сантиметрів 10-15. Прям герметичність не потрібна бо туди потрапляє волога лише коли йде дощ і бризки від води яка вдаряється від решітки, її кількість не критична але не нульова запхати поліпропеленовий шнур а по ньому SICA кольоровий поліуретановий герметик. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня Засипати решітку камнем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 4 хвилини тому, Gitan сказав: Засипати решітку камнем. І не він її, а вона його😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 5 годин тому, standov сказав: глибина сантиметрів 10-15 Ого, просто фугою чи силіконом залить і камінцями прикрити оті всі щілини та решітку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня (змінено) 7 годин тому, standov сказав: Не можу придумати чим задути ію щілину між коробкою дощоприймача та цоколем. Тобто це шось має розширитися думаю і мати стійкість до уф та морозу води і бути естетичним. Ширина "щилини" десь сантиметри два, глибина сантиметрів 10-15. Джгут бентонітовий "Гідростоп" для гідроізоляції і герметизації технологічних швів Sanstore 20х30мм или на стройке валяются уплотнители Змінено 6 жовтня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня Ну це доречі варіант, отвір і засипати. Нема решітки - нема проблеми, дякую за ідею ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня (змінено) В 06.10.2024 в 15:42, standov сказал: Повертаємося тимчасово до будівельного. Не можу придумати чим задути ію щілину між коробкою дощоприймача та цоколем. Тобто це шось має розширитися думаю і мати стійкість до уф та морозу води і бути естетичним. Ширина "щилини" десь сантиметри два, глибина сантиметрів 10-15. Прям герметичність не потрібна бо туди потрапляє волога лише коли йде дощ і бризки від води яка вдаряється від решітки, її кількість не критична але не нульова Норм вийшло, затикав утеплювачем, замазав поліуретановим гкрметиком, зробив коронкою отвір в решітці, подовзив трубу і підсипав, вийшло як так і було Змінено 20 жовтня користувачем standov 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 12 хвилин тому, standov сказав: Норм вийшло, затикав утеплювачем, замазав поліуретановим гкрметиком, зробив коронкою отвір в решітці, подовзив трубу і підсипав, вийшло як так і було собака не риє? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 10 минут назад, vbb сказал: собака не риє? Не, їй не цікаво взагалі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 46 хвилин тому, standov сказав: Норм вийшло, затикав утеплювачем, замазав поліуретановим гкрметиком, зробив коронкою отвір в решітці, подовзив трубу і підсипав, вийшло як так і було А что у вас за "бордюр" на фотке? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 4 минуты назад, ЯД сказал: А что у вас за "бордюр" на фотке? Це я знайшов польські 10см бордюри пластикові Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз