standov Опубліковано: 23 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 травня 2023 Только что, shneider_vova сказал: а самі ворота обрані? та чи є місце для відкату? місце для віткату десь близько 10 метрів, ворота не обрані але мабуть шось типу алютеха але то ще все дуже поверхнево 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 травня 2023 (змінено) 1 минуту назад, standov сказал: алютеха воно ж білоруське... в мене просто така ж ситуацію. думав брати минулим літом, але ж пуйло змінив плани, буду вже після війни закриватися, але поки що на ум нічого гарного не приходить. ще й обмеження в мене по ширині відкату більше ваших Змінено 23 травня 2023 користувачем shneider_vova Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 23 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 травня 2023 Только что, shneider_vova сказал: воно ж білоруське... хм, це херово. ну знач шось інше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 хтось підкаже може таке питання, робимо лівневку, я хочу шоб водосточка (сама труба) йшла в дощеприймач вертикально. Зрозуміло що є спеціальні дощеприймачі під такий варіант але вони схоже не бувають на більше 1 виводу. Питання чи є сенс в звичайному робити отвір під водосточну чи можна просто не дійти до поверхні? Чи не буде в другому варіанті все навколо заляпуватися падаючою водою? тобто мова про отаке приблизно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 1 час назад, standov сказал: тобто мова про отаке приблизно Так, водосточка мае бути такого варiанту,а краще так (фото) Тому як вода буде ляпати по стiнам, i стiни будуть мокрi,а це може бути проблема з теплопровiднiстью стiни"утеплювачем". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 (змінено) У вас є дерева поруч - буде забивати дощоприймачі листям\хвоєю\цвітом. Треба щоб була корзина для сбору листя. Так само і воду краще зливати на решітку, щоб вона теж збирала листя. Оці маленькі, куди вставляється труба, дуже часто лопають зимою. І вода починає текти під фундамент. Краще брати стандартний короб з решіткою та корзиною. Змінено 24 травня 2023 користувачем LAT Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 1 хвилину тому, LAT сказав: У вас є дерева поруч - буде забивати дощоприймачі листям\хвоєю\цвітом. Треба щоб була корзина для сбору листя. Так само і воду краще зливати на решітку, щоб вона теж збирала листя. Оці маленькі, куди вставляється труба, дуже часто лопають зимою. І вода починає текти під фундамент. Краще брати стандартний короб з решіткою та корзиною. Дайте, будь ласка, посилання, який тип приймача рекомендуєте Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 (змінено) Брав стандартпарк: www.vodaland.com.ua/catalog/vodovidvedennya/poverxneve-vodovidvedennya/betonnyy_doshchopryymalnyy_kolodyaz_betomax_dn400/ Але може то русня? Типу такого: www.vodaland.com.ua/catalog/vodovidvedennya/poverxneve-vodovidvedennya/betonnyy_doshchopryymalnyy_kolodyaz_betomax_dn400/p/komplekt_vodovidvedennya_z_doshchopryymachamy_k0837080_2/ Головне не брати маленькі в які заходить труба. Треба короб - він на морозі має запас по деформації. Змінено 24 травня 2023 користувачем LAT 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 1 час назад, LAT сказал: У вас є дерева поруч - буде забивати дощоприймачі листям\хвоєю\цвітом. Треба щоб була корзина для сбору листя. Так само і воду краще зливати на решітку, щоб вона теж збирала листя. Оці маленькі, куди вставляється труба, дуже часто лопають зимою. І вода починає текти під фундамент. Краще брати стандартний короб з решіткою та корзиною. А ви точно почули запитання ТС? 4 часа назад, standov сказал: ...Питання чи є сенс в звичайному робити отвір під водосточну чи можна просто не дійти до поверхні? Чи не буде в другому варіанті все навколо заляпуватися падаючою водою? П.С.: я знаю, що в одного з дописувачив реалізован саме варіант "не дійти до поверхні" і вже є досвід користування декілька років. Чекаю на його відповідь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 В мене варіант без врізання А) воно дійсно бризгається, але сказати, що це сильно заважає, я не можу Б) восени з решітки я збираю купу листя. Якби воно було б всередині, то частково попало би в дренаж, частково привело до біологічної активності в дощеприємнику, чистити то було б неприємно В) взимку також можна побачити лід та, стукаючи, розбити його та дати дорогу воді Тож в цілому задоволений зробленим варіантом та змінювати поки не хочу 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 24 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 3 хвилини тому, shneider_vova сказав: В мене варіант без врізання А) воно дійсно бризгається, але сказати, що це сильно заважає, я не можу Б) восени з решітки я збираю купу листя. Якби воно було б всередині, то частково попало би в дренаж, частково привело до біологічної активності в дощеприємнику, чистити то було б неприємно В) взимку також можна побачити лід та, стукаючи, розбити його та дати дорогу воді Тож в цілому задоволений зробленим варіантом та змінювати поки не хочу яка рекомендована висота від вертикальної труби на стіні до приймача? Бо те, щи рекомендуть в інеті, якось дуже високо виглядає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 травня 2023 33 минуты назад, shneider_vova сказал: В мене варіант без врізання А) воно дійсно бризгається, але сказати, що це сильно заважає, я не можу Б) восени з решітки я збираю купу листя. Якби воно було б всередині, то частково попало би в дренаж, частково привело до біологічної активності в дощеприємнику, чистити то було б неприємно В) взимку також можна побачити лід та, стукаючи, розбити його та дати дорогу воді Тож в цілому задоволений зробленим варіантом та змінювати поки не хочу теж схилився до такого варіанту. А яка відстань умовно від кінця труби до площини приймача? 1. мене бентежить трохи розбризкування і в теорії чим менша відстань то воно меньше буде ляпать 2. але якщо відстань буде замалою то мабуть навесні то може намерзнути бурулею й перекрити/лопнути трубу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
laritus Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 10 часов назад, volkoff сказал: Так, водосточка мае бути такого варiанту,а краще так (фото) Тому як вода буде ляпати по стiнам, i стiни будуть мокрi,а це може бути проблема з теплопровiднiстью стiни"утеплювачем". 8 часов назад, shneider_vova сказал: В мене варіант без врізання А) воно дійсно бризгається, але сказати, що це сильно заважає, я не можу Б) восени з решітки я збираю купу листя. Якби воно було б всередині, то частково попало би в дренаж, частково привело до біологічної активності в дощеприємнику, чистити то було б неприємно В) взимку також можна побачити лід та, стукаючи, розбити його та дати дорогу воді я до речі вже не вперше бачу, що народ в принципі відмовляється від зливів і замінює їх звичайними ланцюгами :), нічого на стіни не капає (головне дати напрямок руху води), ось приклад або ось. Плюси не має чому забиватися (не опадає листя в зливну трубу), дешевизна і надійність... як на мене навіть більш естетичне виглядає (хоча у самого злив, але прихований під сайдинг, не хотів, що б бачили ці труби). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 6 часов назад, laritus сказал: (головне дати напрямок руху води від того що воді буде напрямок стікати вона-ж не випарується нажаль ) її все одно треба кудись діти, якщо в людини гарно-дренуюча поверхня то чого-б і не лити під ноги умовно, в мене то не працює зовсім, тож дощеприймачі з водовідведенням без варіантів, а водосточка класична то вже копійки на тому фоні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 7 часов назад, laritus сказал: до речі вже не вперше бачу, що народ в принципі відмовляється від зливів і замінює їх звичайними ланцюгами Уявiть собi взимку цi "ланцюги",коли моросить i "намерзае",яка тяга в кг буде?, може зiрвати кусок кришi.(як на мене,не естетичнi вони,а на вашому вiдео, нехай москалi собi на шию намотають) 7 часов назад, laritus сказал: (головне дати напрямок руху води) А якщо головне дати напрямок, то можна так (фото) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 17 часов назад, standov сказал: теж схилився до такого варіанту. А яка відстань умовно від кінця труби до площини приймача? 1. мене бентежить трохи розбризкування і в теорії чим менша відстань то воно меньше буде ляпать 2. але якщо відстань буде замалою то мабуть навесні то може намерзнути бурулею й перекрити/лопнути трубу в мене десь 3-4 см. спочатку було більше, не сподобалося, опустили 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 9 минут назад, shneider_vova сказал: в мене десь 3-4 см ага ну десь приблизно так само зробили, подивлюся шо з того вийде 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 5 часов назад, volkoff сказал: А якщо головне дати напрямок, то можна так (фото) Як на мій смак - само так просто окуєнно, але не під кожний стиль будинку підійде. Середземноморскі будинккі на форумі досить мало розповсюдженні... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 13 минут назад, Vikctor сказал: Середземноморскі будинккі на форумі досить мало розповсюдженні і дійсно, чого-б це )) а якщо серйозно то аби в мене були інші грунти, а я посміліше - взагалі би не робив водосточку, хай собі тече і уклончіком дренується в газон, воно кльово виглядає особливо якщо лівеняка, але по перше то не мій випадок а по друге занадто багато треба робити додаткових манців з відмосткою, бо трохи інші вимоги до неї стають Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 (змінено) 22 часа назад, standov сказал: теж схилився до такого варіанту. А яка відстань умовно від кінця труби до площини приймача? 1. мене бентежить трохи розбризкування і в теорії чим менша відстань то воно меньше буде ляпать 2. але якщо відстань буде замалою то мабуть навесні то може намерзнути бурулею й перекрити/лопнути трубу Вот как раз сегодня средней интенсивности дождь был. Скос трубы прямо на решетке лежит и с самого краю Если делать без изгиба то будет меньше в одну сторону конечно но при этом во все стороны. Так что я бы делал либо тот второй вариант когда труба заходит прямо внутрь (у меня такие тоже есть там где не надо собирать воду с плитки и за 5 лет проблем не было) либо с изгибом в конце в сторону от цоколя к газону VID_20230525_165926.mp4 Змінено 25 травня 2023 користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 26 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2023 (змінено) В 23.05.2023 в 19:44, standov сказал: хм, це херово. ну знач шось інше а в чом прикол з воротами? їх же в нас роблять під замовлення на дрібних виробництвах, які ще білоруси? Змінено 26 травня 2023 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 26 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2023 6 минут назад, newbee2020 сказал: а в чом прикол з воротами? їх же в нас роблять під замовлення на дрібних виробництвах, які ще білоруси? ну там якість не перевіриш, якість покраски особливо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 26 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2023 (змінено) 27 минут назад, shneider_vova сказал: ну там якість не перевіриш, якість покраски особливо. в мене коли після першої зими вискочив рижик в одному місці, фірма приїхала, демонтувала, розібрала, перешкурила і перефарбувала повністю все, в рахунок гарантії. як пояснили, на виробництві пару тижнів робив якись додік, якого толком не контролювали, і вони всі ворота випущені за цей час безкоштовно перефарбовували. тому з чистою совістю прорекламую intigate.com.ua/ru/gallery.html я дуже задоволений по факту, незважаючи на той нюанс. пультик бере метрів за 200, двигун шуршить тихо і навіть не помічає сніг, дизайн бімба, без дебільного противовіса перед вікнами, ціна демократична Змінено 26 травня 2023 користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2023 18 минут назад, newbee2020 сказал: ..без дебільного противовіса перед вікнами... В сенсі відкатні ворота зовсім без противаги? Можна подивиться на фото, бо не бачив такого? Яка автоматика? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 26 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2023 (змінено) 18 минут назад, Vikctor сказал: В сенсі відкатні ворота зовсім без противаги? Можна подивиться на фото, бо не бачив такого? Яка автоматика? противага є, але вона зашита з двох сторін, прямокутно, тому здається шо нема просто ворота на 2м довші (4 +2). автоматика gant Змінено 26 травня 2023 користувачем newbee2020 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз