standov Опубліковано: 14 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 5 минут назад, Vstar сказал: Хочу доповнити з приводу збору води. У мене етап будівництва, до озеленення діло не дійшло, тому вода з даху заповнила герметичний колодязь і байпасом проходить далі. Що дивно, вода в ньому прозора, чиста, без запаху, і нема ніякої давності. І уже кілька років. Сам здивований. Аналогічно, приямок заповнений дощовою круглий гол, по настрою размотую дренажнік, відкачую до ліска до наступного дощу. Ось з грудня позаминулого не качав по зрозумілим причинам, теж прозора без особливого запаху та живності не неозброєно око. Скоріш за все відсутність світла та температура 5-10 "консервують" ту воду. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 В 09.04.2023 в 00:39, standov сказал: отаке замововив, за дивні кошти якщо приїде, буде нормальним то напишу де, бо там багато чого ще продають Дайте ссылку, пожалуйста Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 14 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 (змінено) 2 часа назад, standov сказал: Я колись думав про накопичення але проживши і все порахувавши я не бачу поки що в тому великого сенсу а гроші будуть витрачені. В мене досить сиро (скоріш за все через грунт з відсічкою). Натурально вкопуєш кільця і за місяць там буде вода на рівні 50см стояти, тож накопичувати ще і дощову я не бачу прям сенсу в моему випадку. Воно і так буде накопичуватися в тих двох кільцях до рівня переливу, скільки би я туди щебня не поклав )) Ні, я пропоную робити колодязі глухими, щоб уникнути накопичування грунтових вод. Кільця ставляться на бетонне дно, щілини затикаються цементно-пісчаним розчином, та вкриваються із середини гідроізоляцією типу CR65. Спробуйте зробити пробний шурф в ліску, щоб подивитися який саме ґрунт на тій висоті куди ви вийдете з урахуванням ухилів та перепадів між ділянками. Якщо потрапите в таку ж глину як у вас, то тоді доведеться примусово викачувати воду на поверхню. Хоча тут ще питання чи зможе той лісок прийняти весь об'єм стоків. Може спробувати зробити невелику дірку в себе на ділянці, щоб туди стікала вода з покрівлі, та спробувати покачати дренажним насосом Змінено 14 квітня 2023 користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 14 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 13 хвилин тому, blacktigra сказав: Ні, я пропоную робити колодязі глухими, щоб уникнути накопичування грунтових вод. Кільця ставляться на бетонне дно, щілини затикаються цементно-пісчаним розчином, та вкриваються із середини гідроізоляцією типу CR65. Я замовляв кільце-стакан (одразу з днищем). Не хотів гратися з герметизуванням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 46 минут назад, blacktigra сказал: Ні, я пропоную робити колодязі глухими, щоб уникнути накопичування грунтових вод. Кільця ставляться на бетонне дно, щілини затикаються цементно-пісчаним розчином, та вкриваються із середини гідроізоляцією типу CR65 то ніфіга не працює, в мене після дощу верхній метр водонасичений тижнями стоїть і вода пронікає всюди що не пластикове цільне, бо вниз їй нікуди. лісок нормально приймає стоки бо коли я відкачую приямок на 3 кільця туди воно досить гарно кудись розтікається, там досить непоганий шар листя, трави, всякого такого воно як губка приймає багато в себе і досить швидко або випаровується або дерева розбирають хз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 1 час назад, Dendnepr сказал: Дайте ссылку, пожалуйста www.ebay.com/itm/143544374098 але я ще не отримав тож якщо шо рафік неувіновний. ПС. ціна вже 20 евро, я купив3 штуки за 29 ( 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kaha Опубліковано: 14 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 В 08.04.2023 в 16:16, standov сказал: Ніхто раптом не знає що то за лампа? Дуже такі хочу, не можу нагугліть ) Леруа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2023 25 минут назад, kaha сказал: Леруа схоже але трошки не воно, і в оригіналі нема ніяких сонячних і тп. там далі вже знайшли хлопці Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 квітня 2023 13.04.2023 в 18:02, standov сказав: Маємо 1. будинок на суглінку+глині, дренування - зеро (натурально) 2. дощові стоки з даху (під 200м) - 4 точки які треба кудись діти 3. маємо через "дорогу" лісок. Дорога в лапках бо фактично то грунтовка на яку я в цьому році трохи підсипав щебня бо там просто після дощу/снігу завжди жопа Лісок той має перспективу бути забудованим але поки що вдається відбиватися від забудовника. Що я надумав, то трошки мабуть по хамськи з мого боку але інших варіантів не бачу. 1. Між забором і "дорогою" викопую два колодязі невеличкі (на 1 кольце наприклад), на дно щебня 2. В ті колодязі заводжу від будинку дві труби (по трубі в колодязь), кожна труба забирає від двох точок воду 3. прокопую на дорозі траншеї до ліска (10 метрів) які закінчуються щебневими мішками 4. в траншеї вкладаю труби вже дренажні (з дірочками) від колодязів до щебневих мішків в ліску В мене схожа ситуація із суцільною глиною і високим рівнем ґрунтових вод, правда нахил в від дороги і до заднього двору. За задньою межею є ще ряд не забудованих ділянок, потім дорога і меліоративний рів, але від моєї межі до рова йде невеликий підйом, тому природнього стоку поверхневої води в рів нема. На ділянці я зробив ландшафт так, що з обох сторін є невеликі нахили до огорожі. Біля кожного бордюру є французький дренаж (щебінь в геотекстилі) до найнижчої точки ділянки біля задньої межі, а там є колодязь із щебеневим дном та щебеневою обсипкою. З даху водна стікає на поверхню, а по ній тече до огорожі і там просочується в дренаж, який веде до колодязя. В колодязі живе дренажний насос, який качає в рів з допомогою труби 32 мм. Зараз дзеркало води в колодязі 20 см нижче рівня грунту і це всього на 50 см вище, ніж рівень води в рові, а відстань до дрова десь 50 м. Теоретично воно могло б текти гравітаційно, але при нахилі 1 см на метрі потрібна товста труба і прямі руки тих, хто укладає. Якщо у вас між верхньою точкою переливу рівнем води в щебеневих мішках буде метр чи більше, то можете робити так як описали, якщо ж там невеликий перепад або його взагалі, то я б робив над щебеневим мішком дренажний колодязь і качав туди насосом. Фактично вийде захищене від замерзання викачування на поверхню грунту. Щоб не гадати, потрібно зробити шурф в лісі і поспостерігати з рівнем води в ньому, бо ліс лісом, а на глибині метр також може бути тверда глина. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2023 В 14.04.2023 в 15:23, standov сказал: ПС. ціна вже 20 евро, я купив3 штуки за 29 ( Нпшоппинг порахував доставку трьох штук в Україну - 45! Баксів. З ціною однієї лампи 9 евро то все ще виходить вдівічі дешевше ніж тут, а за 20 вже мабуть сенсу не дуже багато. Хоча в нас в онлсані саму хю модель я не натикався наче Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 18 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2023 В 17.04.2023 в 12:03, standov сказал: Нпшоппинг порахував доставку трьох штук в Україну - 45! Баксів. міст або юкрейн експрес морем Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 18 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2023 17.04.2023 в 12:03, standov сказав: Нпшоппинг порахував доставку Я замовляю через Vector уже більше 10 років. Можливо десь і вигідніше але у них такі ціни. 3.5 дол/кг море (місяць) і 7.5 дол авіа (10 днів) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2023 2 часа назад, Vstar сказал: Я замовляю через Vector уже більше 10 років. Можливо десь і вигідніше але у них такі ціни. 3.5 дол/кг море (місяць) і 7.5 дол авіа (10 днів) Ну от у нпшоппінг 8.5кг за 45 вийшло, воно то на то і вийде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2023 2 часа назад, ho4u_pizzu сказал: міст або юкрейн експрес морем Міст це дніще, я три рази мав з ними справу і це якийсь сюр а не сервіс ) більше не хочу. юкрейн експрес хз що це, не чув. Питання в тому що тут вийшло 8.5кг, тому так дорого 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 19 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2023 В 18.04.2023 в 22:53, standov сказал: Міст це дніще, я три рази мав з ними справу і це якийсь сюр а не сервіс ) більше не хочу. юкрейн експрес хз що це, не чув. Питання в тому що тут вийшло 8.5кг, тому так дорого У мене з Містом усе добре. От привезли інвертор з Іспаніі. Без мита, як по закону, при ціні 800 евро. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2023 4 минуты назад, LAT сказал: У мене з Містом усе добре. От привезли інвертор з Іспаніі. Без мита, як по закону, при ціні 800 евро. ну якби вони ще не привезли шось... ) В мене з ними постійно якась фігня, одного разу посилка вийшла з Европи і на 3! тижні десь залипла і ніхто, шо характерно, не знає де вона і ніхто не каже коли буде. Друга посилка наче прийшла, адресна доставка тричі "не було вручення бо отримувач не вдома", при тому що я та дружина постійно вдома і навіть ніхто не телефонував, третій раз мені зателефонували і сказали що посилка на складі в Буче чи Гостомеле, але ми вам її не повеземо (5км від складу) бо в нас нема ким, або чекайте хз скільки або приїздіть на склад і забирайте самі. Короче сервіс максимально фіговий як на мене, я того не люблю ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 20 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2023 11 часов назад, standov сказал: ну якби вони ще не привезли шось... ) В мене з ними постійно якась фігня, одного разу посилка вийшла з Европи і на 3! тижні десь залипла і ніхто, шо характерно, не знає де вона і ніхто не каже коли буде. Друга посилка наче прийшла, адресна доставка тричі "не було вручення бо отримувач не вдома", при тому що я та дружина постійно вдома і навіть ніхто не телефонував, третій раз мені зателефонували і сказали що посилка на складі в Буче чи Гостомеле, але ми вам її не повеземо (5км від складу) бо в нас нема ким, або чекайте хз скільки або приїздіть на склад і забирайте самі. Короче сервіс максимально фіговий як на мене, я того не люблю ) Мне НП с США везла 4 недели, а Мист - 8 дней. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 20 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2023 5 минут назад, bulaniy.sv сказал: Мне НП с США везла 4 недели, а Мист - 8 дней. ну от вам пощастило, в мене зворотній кейс, міст спрошні зальоти. нп теж було але не так фатально і якщо поділити на кількість спроб то буде в одні ворота. Я не порівнюю об'єктивно сервіси, там всюди людський фактор, я просто написав власний досвід, в вас він інший і то норм, інакше міста би вже мабуть не існувало )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 20 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2023 10 минут назад, standov сказал: ну от вам пощастило, в мене зворотній кейс, міст спрошні зальоти. нп теж було але не так фатально і якщо поділити на кількість спроб то буде в одні ворота. Я не порівнюю об'єктивно сервіси, там всюди людський фактор, я просто написав власний досвід, в вас він інший і то норм, інакше міста би вже мабуть не існувало )) 2 меня таких 2 кейса, не знаю с чем связанно, но посылка лежала на складе США 2 недели, сказали не набрали минимум для отправки. После раз 5 заказывал мистом, от 7 до 10 дней уже у меня на отделении. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LAT Опубліковано: 20 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2023 Я спробував перейти на Вектор для доставки електроніки із США. Так з одної товар вкрали - приїхала пуста коробка. А другу спочатку "загубили", але все ж таки потім знайшли. Можливо такий збіг, але з Містом у мене такого жодного разу не було за 10+ років. Повернувся назад у Міст. Ще є НП для Китаю. Норм. Міст для США та Європи. А згадав, був прокол з Містом. Вони мені привезли під будинок цілий баул посилок і намагалися віддати. На митниці наклеїли якось мій номер на цілий баул, а мою посилку не привезли. Мою знайшли і доставили наступного дня. Вибачаюсь за офтоп. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 2023 (змінено) Між проектом та реалізацією 5! років, ще не все готово, строки просрані, нічого немає і все дуже дорого. ПС. Віяр зараз просто показує "чудеса" оперативності (переробити 3 фасади - 25 днів) але результат вимальовується дуже класний Змінено 1 травня 2023 користувачем standov 21 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 2 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2023 Класно виходить! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 2 травня 2023 4 часа назад, Vstar сказал: Класно виходить! Мені теж подобається )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2023 А частина стелі над кухнею теж буде з неоздобленного бетону як на рендері? Бо без цього не так круто буде... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 травня 2023 25 минут назад, Vikctor сказал: А частина стелі над кухнею теж буде з неоздобленного бетону як на рендері? Бо без цього не так круто буде... Вона зараз така і є (там на фото над вікном трошки видно), але нажаль не вийшло залишити неоздоблений, довелося робити імітацію 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз