Сарочка Опубліковано: 13 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 жовтня 2023 9 хвилин тому, Vikctor сказав: І таке можливо. Знаю двох сантехників з форума, що воюють. В майстрів дахів/покрівель мабуть так само. Згадав - один шановний майстер з форума загинув у лавах ЗСУ... Він спеціалізувався на керамічной покрівлі і добре на цьому розумівся. Тож не дивно, що активність відповідей наразі не дуже... Так, клята війна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alecs555 Опубліковано: 20 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2023 (змінено) В 13.10.2023 в 20:12, Сарочка сказал: А взагалі шукаю підкладковий килим Фінмайстер. Позвоните +380967604936, зовут Сергей, это Днепр, какое-то количество у него есть сейчас. Продавец ответственный, брал у него финмастер, битумку и водосток и на дом и на гараж, цены были адекватные до войны, сейчас не знаю . Змінено 20 жовтня 2023 користувачем alecs555 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2023 (змінено) Дел Змінено 22 жовтня 2023 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2023 Аня, маю надію, що "пригоди" закінчились добре. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2023 13 годин тому, allanek сказав: Аня, маю надію, що "пригоди" закінчились добре. О, ну так, злякалась не по дітячему, пара сіняков ( від страховкі). Травм такі нема, дяка Богу. Схоже, ви бачили мій нічний пост. Щоб нікого не лякати, я такі прибрала його. Але зранку, такі я вирішила , що якщо не полізу знов, і не дороблю, то не зможу потім пів зими спати , бо почну цей геп в мозгу крутити, а щоб було б якщо б я зробила б якось іначе. Не поверіте, але цій клятий винос фронтона я доробила такі. Але ще один же є , но там трохі краще буде. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2023 Так, бачила я той допис . Добре, що все обійшлось) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2023 8 часов назад, Сарочка сказал: О, ну так, злякалась не по дітячему, пара сіняков ( від страховкі). Травм такі нема, дяка Богу В пʼятницю приїхали від подруги, що перебралася поки в селі пожити на Житомирщині, а вчора вона щось малювала стоячи на табуретці, впала і зламала руку. ( Ніхто стовідсотково не застрахований від нещасного випадку, кому як повезе, але потрібно самому берегти себе. хм, написав і подумав, сказав той, хто вчора замість нормального риштування варив та різав болгаркою стоячи також на табуретці яку поставив на козла аби дістати до верха. От же ж радник. (( 3 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 2023 (змінено) 1 годину тому, Фрай сказав: хм, написав і подумав, сказав той, хто вчора замість нормального риштування варив та різав болгаркою стоячи також на табуретці яку поставив на козла аби дістати до верха. Згадала. Мій кіт, якого вже нема з нами кілька років, коли переїхали в будинок, спочатку пару разів "партизанив"- десь знаходив, як вибратись з ділянки, щоб піти погуляти до лісу. Що ми переживали, то вже друга річ. Але чоловік попросив когось там зверху, щоби кіт повернувся додому не ушкодженим та сказав, що краще , щоб щось з ним сталося, ніж з котом. Його почули. Встав на козли, що залишились від будівельників, щоб подивитись, чи нема кота у сусідів. І в цю мить, ніжка козлів під ним ламається і він падає. Кота знайшли через годину, в лісі, у чоловіка було зламано ребро. До цього на ці козли ставали багато разів. Тож недарма Булгаков, який став персоною нон-грата в Україні, вклав в рота Воланду вираз: "Будьте осторожны со своими желаниями - они имеют свойства сбываться! ". Про мого кота це не єдина річ, що сталась з ним та нами, тож ребро чоловіка не випадковість. Давайте берегти себе. Нам ще перемогу треба дочекатись і допомагати її наближенню, хто як може. А комусь ( це я про Аню) ще і дітей треба виховати та підготувати для дорослого життя) Змінено 23 жовтня 2023 користувачем allanek 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 Друзі, потрібна допомога зала. На фото звіс фронтона, який обведений. Вимагає він суцільної зашивки із захопленням пари крокв, або досить стандартного решетування? Звис таки не маленький у цьому кутку. Кроквы по балках перекриття з випуском назовні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 мені завжди не подобався такий вузел. В себе так і не ризикнув його робити, виніс прогони за площину фронтону. тож додаткове підсилення, ІМХО, не завадить 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 Можна добавити розкоси! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 8 хвилин тому, Vasul Metro сказав: Можна добавити розкоси! ну там проблема не в жорсткості, а в тому, що крайне стропило висить в повітрі... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 2 години тому, Сарочка сказав: Вимагає він суцільної зашивки із захопленням пари крокв, Обов'язково. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 правильно було б додати цих елементів: 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vasul Metro Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 В мене заходять так 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 (змінено) 1 година тому, shneider_vova сказав: ну там проблема не в жорсткості, а в тому, що крайне стропило висить в повітрі... В мене саме так зроблен дах - винос фронтона по обрешеткє.Зараз угол той же, майже, и довжина крокви теж. Обрешетка даст додатковой жорсткості , сверху ще осб , то думаю лобовая дошка ( саме вона в повітрі зараз майже вісіт це не кроква) не повинна улететь. Зараз більше за прогіб хвилююсь, якщоб не було додатково великого випуска карніза, то в мене це ніяк би не турбувало, тому що саме так ( винос по обрешотке, без аутрігеров) більшисть дахов зроблено навкруг мене. 1 година тому, Vasul Metro сказав: Можна добавити розкоси! Цікаво, чому роскоси в різних плоскостях? Змінено 24 жовтня 2023 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 1 година тому, Vasul Metro сказав: В мене заходять так Не можу так зробіть тому що вас кирпич, а в мене газоблок, не подобается газоблоку навантаження без армопояса. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 4 часа назад, Сарочка сказал: Друзі, потрібна допомога зала. На фото звіс фронтона, який обведений. Вимагає він суцільної зашивки із захопленням пари крокв, або досить стандартного решетування? Звис таки не маленький у цьому кутку. Кроквы по балках перекриття з випуском назовні. ПЕодібний вузол без виносу мауерлатів краще за всіх описав свого часу Ігорьоха. Подивиться в його темі - там максимально розжовано з фото та детальним описом. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2023 7 годин тому, Vikctor сказав: ПЕодібний вузол без виносу мауерлатів краще за всіх описав свого часу Ігорьоха. Подивиться в його темі - там максимально розжовано з фото та детальним описом. Знайшла , дякую. Але цей винос Игореха робіл по кобилкам/ аутригерам. В мене як раз варіант которий пропонувал Кришник в їх розмові . Вздовж стени в мене поставлено фальш стропило в яке впираються дошкі перпендикулярно . Коли на ніх набьеться обрешетка, то вместе воні почнут працювать як консоль. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 31 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 31 жовтня 2023 (змінено) 1 листопада я ще мучаю обрішіткі. Перемогла пів даху. Але я вже , схоже,не встигаю дах закінчіть , в цому сезоні Осталось 3 камінчіка фронтону( покі що перемички окон сохнут.) а потім вже зможу там доробіть . Игого ще тиждень . Килима ще нема, осб нема, черепиці нема, планок теж, ще дві тижня для сборкі. Покі дороблю,,, ,Потрібно консервація? Бо бітумна черепиця не гарно зараз вже гнучка. А тоді феном потрібно буде ее клеїть між собою. Бо вітер як в лютому повідривєт гонти. Лячно . Фен в мене є. Але якось мене не здається гарной ідеєю тащіть фен на дах. Зазвичай листопад туман і дощі. Різікнуть на потіплення і почати біть осб и дороблять? Коли взагалі календарна межа для бітумкі? Змінено 1 листопада 2023 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2023 Погано читала мою тему) Зупинятись треба на етапі змонтованої обришітки. В такому вигляді найкраще перезимує. Осб, погано пережива всю зиму, переживе звісно, но в якості погіршиться. Ну а саме гірше, його чимось накрити! Не до кінця змонтована криша буде мокнути, підтікать, підгнивать, пліснява і т.д. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2023 я делал сплошняком на 4-ре крокві, и сверху и снизу сплошняком сантиметров 70 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2023 2 часа назад, Dendnepr сказал: я делал сплошняком на 4-ре крокві, и сверху и снизу сплошняком сантиметров 70 А зачем? У те бя же мауэрлат вынесен с крайней стропилиной за фронтон, они все держут) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2023 1 час назад, mastervovik сказал: А зачем? У те бя же мауэрлат вынесен с крайней стропилиной за фронтон, они все держут) длина стропилины - 7 метров, прогиб запросто может быть заметен. На всех, кроме наружных - еще есть затяжки, они держут прогибы. НО! я езе снизу не делал подшиву, а просто доски покрасил перед тем, как укладывать настил на крайние стропила. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 1 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2023 15 минут назад, Dendnepr сказал: длина стропилины - 7 метров, прогиб запросто может быть заметен. На всех, кроме наружных - еще есть затяжки, они держут прогибы. НО! я езе снизу не делал подшиву, а просто доски покрасил перед тем, как укладывать настил на крайние стропила. С таким уклоном, там статическая нагрузка от собственного веса сплошной обрешетки больше, чем от условного снега) Ветровые нагрузки больше будут. Ну в принципе можно и перестраховаться, согласен. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз