Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Хочу дивного: накриття теплицею.

akhavr

Рекомендовані повідомлення

akhavr писав:
Ну от я дивлюсь на meganorm.ru/Data2/1/4293847/4293847002.pdf і не сильно бачу що там може коштувати дофіга.

Підкажіть?

akhavr писав:

У мене є евристика: будь-яке твердження в якому є слова "ніяка", "всі", "кожен" сприймати за замовчуванням як хибне, доки не доведено зворотнього.

Подсказываю.

Не занимайтесь херней ...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

anabioz писав:
Подсказываю.

Не занимайтесь херней ...

Дякую за виключно корисний, інформативний, та обгрунтований коментар. Ваше ЧСВ щойно виросло на півтора базисних пункти.

Підказка: якщо перейти на особистість ТС, то ЧСВ буде рости на порядок швидше.

Посилання на коментар

akhavr писав:
Ну от я дивлюсь на meganorm.ru/Data2/1/4293847/4293847002.pdf і не сильно бачу що там може коштувати дофіга.

Підкажіть?

Справді, в совку вміли будувати дешево. З відповідною естетикою і довговічністю. Якщо Вас влаштовують "Конструкції та вузли складських сільськогосподарських споруд із цілісної деревини" - спробуйте. Я покищо не вірю в те, що подібного розміру оранжерея може вийти дешевою, гарною і довговічною. І при цьому незадушливою влітку.

Посилання на коментар

DecorMaster писав:
Якщо Вас влаштовують "Конструкції та вузли складських сільськогосподарських споруд із цілісної деревини" - спробуйте. Я покищо не вірю в те, що подібного розміру оранжерея може вийти дешевою, гарною і довговічною. І при цьому незадушливою влітку.

А які є ще відкриті типові інженерні розрахунки ангарів, теплиць, або оранжерей?

Посилання на коментар

Соглашусь, что цена будет - космос. Чтобы ниоткуда ничего не упало и, не дай Бог, никого не прибило с такой высоты... А учитывая Ваше фото на аватарке, то на олигарха Вы не смахиваете. Сделайте просче в любой конторе и желание сразу же опадет.
Посилання на коментар

Dex-paketa писав:
Сделайте просче в любой конторе и желание сразу же опадет.

Прорахунок чого? Бо якщо іти тільки з хатєлкамі, а не з чіткими вимогами, то ціна буде космос навіть за сарай.

Ну і відповідно, прорахунок чого в якій будь-якій конторі?

PS аватарка неактуальна ;)

Посилання на коментар

akhavr писав:
Прорахунок чого? Бо якщо іти тільки з хатєлкамі, а не з чіткими вимогами, то ціна буде космос навіть за сарай.

Ну і відповідно, прорахунок чого в якій будь-якій конторі?

PS аватарка неактуальна ;)

Посчитайте просто площадь остекления такой конструкции. Узнайте стоимость стекла (поликарбоната) для такого объема. Потом прикиньте метраж профилей, которые эти стекла/поликарбонат будут держать. Будет условная стоимость материалов. Если желание не отпадет уже на этом этапе - тогда можно к конструкторам обращаться, что бы просчитали какая структура профиля/стекла будет надежна при Вашем размере колпака. Сравните со своим предварительным расчетом материала. Добавте стоимость работ... Поделитесь с нами полученной информацией. Думаю, многим будет интересен даже расчетный ценник такого чуда.

Добавлено через 5 минут

akhavr писав:

До одеської траси мені задовольняти цікавіть треба пертись 60км в одну сторону. Та дякую за пропозицію.

Вам даже проехаться небольшое расстояние в 60 км (120 км) для приближения к своей мечте лень, думаю, даже площадь покрытия Вашей конструкции Вы не считали. Что уже говорить про материалы... А без базовых знаний по стоимости материала на любой фирме насчитают космос за эксклюзив и риски данной конструкции.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Аксина писав:
Посчитайте просто площадь остекления такой конструкции. Узнайте стоимость стекла (поликарбоната) для такого объема. Потом прикиньте метраж профилей, которые эти стекла/поликарбонат будут держать. Будет условная стоимость материалов.

Умовна вартість умовно порахована.

Аксина писав:
Если желание не отпадет уже на этом этапе - тогда можно к конструкторам обращаться, что бы просчитали какая структура профиля/стекла будет надежна при Вашем размере колпака.

Здається Ви вирішили, що профіль чи скло будуть несучими? Це не так, несучим має бути каркас. Саме про нього задано питання у первісному дописі.

Аксина писав:
Добавте стоимость работ... Поделитесь с нами полученной информацией. Думаю, многим будет интересен даже расчетный ценник такого чуда.

Периметр проєму, якщо виходити з конструкції 1.820.5-2: 6 + 7.2 + 7.2 + 6 = 26.4м. При довжині оранжереї 30м, площа огородження має бути 30*26.4 = 792м^2. Виходячи з першого-ліпшого цінника на прозорий полікарбонат в 104.79грн/м^2 ціна виходить 82993.68 грн.

Чому Ви вирішили, що я це не порахував? :)

Аксина писав:
Вам даже проехаться небольшое расстояние в 60 км (120 км) для приближения к своей мечте лень

А що, через 60км вже +25 зранку? Дивно, у мене вранці було щось типу +4... Яка разюча різниця в погоді!..

А коли там буде +25, то і у мене зовні моделі теж буде +25. Між іншим, всередині сьогодні було дуже комфортно, хоч вона ще геть незакінчена.

Аксина писав:
думаю, даже площадь покрытия Вашей конструкции Вы не считали. Что уже говорить про материалы... А без базовых знаний по стоимости материала на любой фирме насчитают космос за эксклюзив и риски данной конструкции.

Погано думали.

Я так розумію, конструкторів на форумі не залишилось... А пустий флейм я вважаю вичерпаним.

Добавлено через 14 минут

Ах да, забув власне проєми. Рахуючи грубо 2*12*6 = ще 144м^2. +15089.76грн.

• Лайк 1
Посилання на коментар

akhavr писав:
Умовна вартість умовно порахована.

Здається Ви вирішили, що профіль чи скло будуть несучими? Це не так, несучим має бути каркас. Саме про нього задано питання у первісному дописі.

Периметр проєму, якщо виходити з конструкції 1.820.5-2: 6 + 7.2 + 7.2 + 6 = 26.4м. При довжині оранжереї 30м, площа огородження має бути 30*26.4 = 792м^2. Виходячи з першого-ліпшого цінника на прозорий полікарбонат в 104.79грн/м^2 ціна виходить 82993.68 грн.

Чому Ви вирішили, що я це не порахував? :)

А що, через 60км вже +25 зранку? Дивно, у мене вранці було щось типу +4... Яка разюча різниця в погоді!..

А коли там буде +25, то і у мене зовні моделі теж буде +25. Між іншим, всередині сьогодні було дуже комфортно, хоч вона ще геть незакінчена.

Погано думали.

Я так розумію, конструкторів на форумі не залишилось... А пустий флейм я вважаю вичерпаним.

О, это уже интереснее :)

А почему Вы считаете, что 4 мм поликарбонат подойдет? И учитывая, что мечта давняя - то явно где-то уже была возможность и по теплицам походить и пощупать материал. И в 25 и в 35 градусов летом. А погода действительно такая разная - посмотрите сегодняшний Харьков и Днепр...

Каркас это понятно. Я и имела ввиду профиль каркаса, а не просто оконный. Может не так сформулировала. Стоимость метра и что будет за каркас?

И что не закончено? Вы уже начали что-то делать? Тоесть конструктор таки нашелся?

Добавлено через 16 минут

И еще. В стене Тромба, например, предусмотрены клапаны для задержки прохода теплого воздуха во внутрь помещения, а также спец шторы для летнего периода. Не так то просто этот тепличный эффект держать под контролем.

Посилання на коментар

Аксина писав:

А почему Вы считаете, что 4 мм поликарбонат подойдет?

Тому що теплоізолювати таку поверхню за розумні гроші нереально: дійсно треба планувати монументальний каркас і подвійне-потрійне скло.

За наявності сонця і 4мм достатньо для різниці температури в 5+ градусів. А за його відсутності (низькі хмари, наприклад) і 10мм недостатньо, якщо всередині нема додаткового джерела тепла.

Тому цілорічно +18 там і не планується як мінімум доки не будуть продаватись бюджетні портативні реактори від Тошиби :)

Аксина писав:

Каркас это понятно. Я и имела ввиду профиль каркаса, а не просто оконный. Может не так сформулировала. Стоимость метра и что будет за каркас?

Не маю жодної гадки: потрібен проект, а для проекта - конструктор. Для чого і створив тему.

Аксина писав:
И что не закончено? Вы уже начали что-то делать? Тоесть конструктор таки нашелся?

Є тільки маленьке модельне накриття при будинку, 4x6м. На підставі чого і роблю висновки і про зимову поведінку, і про міжсезоння.

Аксина писав:

И еще. В стене Тромба, например, предусмотрены клапаны для задержки прохода теплого воздуха во внутрь помещения, а также спец шторы для летнего периода. Не так то просто этот тепличный эффект держать под контролем.

Забув. Освіжу в пам'яті, дякую.

Посилання на коментар

akhavr писав:
Тому що теплоізолювати таку поверхню за розумні гроші нереально: дійсно треба планувати монументальний каркас і подвійне-потрійне скло.

За наявності сонця і 4мм достатньо для різниці температури в 5+ градусів. А за його відсутності (низькі хмари, наприклад) і 10мм недостатньо, якщо всередині нема додаткового джерела тепла.

Тому цілорічно +18 там і не планується як мінімум доки не будуть продаватись бюджетні портативні реактори від Тошиби :)

Не маю жодної гадки: потрібен проект, а для проекта - конструктор. Для чого і створив тему.

Є тільки маленьке модельне накриття при будинку, 4x6м. На підставі чого і роблю висновки і про зимову поведінку, і про міжсезоння.

Забув. Освіжу в пам'яті, дякую.

Ну в любом случаи такие решения будут вызывать споры. Маленькие накрытия - малый объем воздуха. Может себя по другому вести, чем такая масштабная конструкция. И 4 мм поликарбонат действительно недостаточно прочен. Желаю Вам хороших финансовых возможностей для реализации и модернизации мечты :beer: А мы посмотрим, возможно в процессе у Вас и получится что-то гениальное. Желательно, что бы можно было выращивать хотя бы помидорки круглогодично :) А то с ночными понижениями температуры до уличной зимой и пеклом внутри летом теряется смысл этой конструкции.

Посилання на коментар

Аксина писав:
Ну в любом случаи такие решения будут вызывать споры. Маленькие накрытия - малый объем воздуха. Может себя по другому вести, чем такая масштабная конструкция.

Тому і пост на форумі, а не дзвінок СуперФірмі

Аксина писав:
И 4 мм поликарбонат действительно недостаточно прочен.

Недостатньо міцний для чого саме? Які конкретно ризики?

Аксина писав:
Желательно, что бы можно было выращивать хотя бы помидорки круглогодично :) А то с ночными понижениями температуры до уличной зимой и пеклом внутри летом теряется смысл этой конструкции.

Помідори (поки) не планую, бо для них варто і землю гріти.

Мету я позначив вище: додати 3 і більше місяці, які можна проводити "надворі". Бути в оранжереї 30x12x12 м - це "надворі", як на мене :)

Посилання на коментар

akhavr писав:

Недостатньо міцний для чого саме? Які конкретно ризики?

Помідори (поки) не планую, бо для них варто і землю гріти.

Мету я позначив вище: додати 3 і більше місяці, які можна проводити "надворі". Бути в оранжереї 30x12x12 м - це "надворі", як на мене :)

Например град. У свекрови побил навес для авто. И одно дело поменять навес, другое дело ремонт в таких маштабах. Снеговая нагрузка для Вашего региона. Тут тоже надо считать.

Активно двигаясь можно и в мороз быть на улице. Например расчищая снег или катаясь на лыжах. А вот помидорки или виноградик на видео выглядит сказочно и заманчиво :) Хоть тоже нюансы по обработке растений в околодомном пространстве... Землю можно не греть, а закопаться поглубже. Или так, например. Вариантов почудить много. И с большей пользой..

Посилання на коментар

А, ок.

Коротше, я втратив надію знайти конструктора в цій темі, буду давати її як посилання в розділі "комерція" та на інших сайтах.

Далі предметна розмова може бути лише після наявності робочого проекту, бо рішення можуть бути принципово різними.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
К всему выше сказаному нужно добавить Ветровую нагрузку.И стоимость работы можен превысить саму стоимость изделия.В шароподобной конструкции изделие будет устойчивее.
Посилання на коментар

akhavr писав:
Зсуваємо 50% вертикального накриття, верх накриваємо чимось. Зовні.

Можна в двох словах описати хочаб приблизний механізм накривання верху чимось та матеріал цього накриття?

Посилання на коментар

boss_maxx писав:
К всему выше сказаному нужно добавить Ветровую нагрузку.И стоимость работы можен превысить саму стоимость изделия.В шароподобной конструкции изделие будет устойчивее.

Для цього і шукав на форумі конструктора, щоб мати предмету розмову. Зрозумів, що помилився місцем :(

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
  akhavr писав:
Для цього і шукав на форумі конструктора, щоб мати предмету розмову. Зрозумів, що помилився місцем :(

На форуме нет конструкторов тут коробочники классики.

Мой вам совет... стройте и некого не слушайте. Но стройте только купольную форму дешевле прочнее удобнее.

45956bf67e6e09b3cee3998dece55377.jpg

e734bc781e8fe05fb71d11781bbae583.jpg

cf0e8f2b69aa74ac8ac40bbb4697f3f6.jpg

Вот так его нужно мыть...

https://www.youtube.com/watch?v=5vvqbmzC3ko

• Лайк 1
Посилання на коментар

akhavr писав:
Коротше, я втратив надію знайти конструктора в цій темі, буду давати її як посилання в розділі "комерція" та на інших сайтах.

Тобто Ви готові оплатити відповідні послуги?

Посилання на коментар

Игорь&Ира писав:
Тобто Ви готові оплатити відповідні послуги?

Звісно, я готовий платити за якісні послуги.

Посилання на коментар

akhavr писав:
Звісно, я готовий платити за якісні послуги.

Які у Вас, як не спеціаліста, можуть бути критерії оцінки якості послуг?

Посилання на коментар

Игорь&Ира писав:
Які у Вас, як не спеціаліста, можуть бути критерії оцінки якості послуг?

1. Відсутність пальцІв від "спеціалістів"

2. Здатність пояснити і захистити свої рішення неспеціалісту.

Посилання на коментар

akhavr писав:
1. Відсутність пальцІв від "спеціалістів"

2. Здатність пояснити і захистити свої рішення неспеціалісту.

Чому Ви вибрали тільки ці дві кваліфікаційні вимоги до спеціаліста? Їх може оминути значна кількість невігласів з пальцями та вмінням вішати локшину.

Посилання на коментар

akhavr писав:
Тому що це мої критерії.

Спробуйте проконсультуватися з форумчанином Ruslan R (www.stroimdom.com.ua/forum/member.php?u=95750).

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...