Фрай Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 29.04.2021 в 21:44, Сарочка сказав: Сварила сегодня дверь на вольер. Профиль не выгнуло - 40*20 обычный . Диагонали в идеальном размере. Порадовалась.( я ж не знала какое з....ло меня ждёт дальше). …Но ничего меня не спасло . По короткой стороне дверь выгнуло луком Аналогічний випадок. Вирішив зварити тумбу під акумулятори, з профіля 40х40 нержавійка. Не фахівець, початкові знання, але знав, що нержу веде від електрода, тому варив на саморобному типо стапелі і наче все добре, прихопив, витримав, прихопив, витримав. А на другий день захопився, пішов більшь суцільними швами і без фіксації, результат не забарився, повело навіть ніжки. шкода, накупив профіля, думав поробити стелажі (( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2024 (змінено) поки займався нержею, купив кутники на касету для акумів і попав лист гарячокатаного металу 3 мм, взяв на мангал. Давно вже хотів замінити свій старий переносний мангальчик, але ніхто не брався зробити або гилив чималеньку ціну за роботу. Як я бачив процес? на листі розмітив дно 60х40 і по бокам борти, накреслив, вирізав контури, загнув борти і зварив, все просто. А мені кажуть, як я тобі загну метал? Нє, треба окремо варити кожен борт. От я й хотів пересвідчитись чи так воно нереально насправді? Накреслив, вирізав і став загибати борти, але одному незручно тож довелось трохи притиснути всім, що попало під руку по черзі кожен борт готово залишилось важливе питання до фахівців по зварюванню. Потрібно зварити по всій довжині згинів, але так аби не повело метал. Не підкажете які тут є хитрощі? Змінено 29 червня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 30 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 червня 2024 (змінено) 29.06.2024 в 17:42, Фрай сказав: залишилось важливе питання до фахівців по зварюванню. Потрібно зварити по всій довжині згинів, але так аби не повело метал. Не підкажете які тут є хитрощі? В черговий раз пересвідчився, що шукати допомоги на цьому форумі всеодно, що знайти нормальних фахівців на кaбaнчикy чи на всєработнікі. Таких як mib, ngstil, Депрстаб та ще дехто тут можна на пальцях перерахувати. Змінено 30 червня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 30 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 червня 2024 Та я ХЗ. Сам учился на ютуб канале сварщик в городе. Вроде там было что-то по вашему вопросу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 30 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 червня 2024 (змінено) Та ви не переймайтесь, питання ж було до фахівців та таких, що вчились професії і вчили спецтехнологію зварювання. Дуже чітко все вийшло, як на мене і не хочеться зробити щось не так, назад рівним вже не зробиш. От наприклад ота конструкція з нержі, що вище. Перший раз варив, знав, що її сильно веде і все ж таки дав маху, скрутило навіть всі чотири ніжки, бо коли варив то кріпив профіль до стапеля, а ніжки були вільні Здавалось би, пару добрячих ударів хаммером, та фіг там, боюсь за шви, скільки бачив роботу профі і то репається по шву. Та й помилку знаю, я поспішив проварити шви одразу, а не точково і звісно ж від перегріву їх і повело. а ще думав, що можливо когось зацікавить мій досвід як зробити мангал цільного листа металу 3 мм, фахівці ж казали мені, що не можуть погнути. ) Змінено 30 червня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 27 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 липня 2024 (змінено) В 01.07.2024 в 00:20, Фрай сказал: Та ви не переймайтесь, питання ж було до фахівців та таких, що вчились професії і вчили спецтехнологію зварювання. Дуже чітко все вийшло, як на мене і не хочеться зробити щось не так, назад рівним вже не зробиш. От наприклад ота конструкція з нержі, що вище. Перший раз варив, знав, що її сильно веде і все ж таки дав маху, скрутило навіть всі чотири ніжки, бо коли варив то кріпив профіль до стапеля, а ніжки були вільні Здавалось би, пару добрячих ударів хаммером, та фіг там, боюсь за шви, скільки бачив роботу профі і то репається по шву. Та й помилку знаю, я поспішив проварити шви одразу, а не точково і звісно ж від перегріву їх і повело. а ще думав, що можливо когось зацікавить мій досвід як зробити мангал цільного листа металу 3 мм, фахівці ж казали мені, що не можуть погнути. ) Ось тут непагано про це pdf.lib.vntu.edu.ua/books/2019/Chertov_2015_340.pdf Мій вклад як соавтора - заважав та відмовляв автора Див відповідні розділи 3,4,5 Якщо цікавитесь зварюванням то наніч замість ютубу саме те! Змінено 27 липня 2024 користувачем tansss 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir2011 Опубліковано: 1 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2024 Мої хлопці зварювальнюки в таких випадках роблять так-кілька см зварив, пропустив, дав охолонути, потім знову такі шаги. Получається така шахматка. Це довго, повести все одно може, але так більше шансів, що поведе не дуже сильно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2024 Саме так, тут треба мати витримку Але стапель з струбцинами також дає значні переваги при помилках Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 29 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 Панове, практично з нуля розгортаємо ремонтну майстерню в одній з бригад ЗСУ, стоїть задача зварювання напівавтоматом нелегірованих вуглецевих сталей у атмосфері СО2. Якого виробника зварювального дроту Ф0,8 мм порадите? Бо поспіхом взяли якійсь дріт в епіцентрі (біла коробка, всередині сріблястий герметичний пакет з катушкою 1 кг, ноунейм) і кількість/інтенсивність бризок явно виходить за межі розумного. В режимах зварювання я більш-менш впевнений, бо по-перше є досвід, по-друге спробували вже різні режими, провар є, валік нормальний, звук дуги нормальний, но при роботі відчуття наче бенгальські вогні палиш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 29 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 (змінено) 39 минут назад, Perforator21 сказал: Панове, практично з нуля розгортаємо ремонтну майстерню в одній з бригад ЗСУ, стоїть задача зварювання напівавтоматом нелегірованих вуглецевих сталей у атмосфері СО2. Якого виробника зварювального дроту Ф0,8 мм порадите? Бо поспіхом взяли якійсь дріт в епіцентрі (біла коробка, всередині сріблястий герметичний пакет з катушкою 1 кг, ноунейм) і кількість/інтенсивність бризок явно виходить за межі розумного. В режимах зварювання я більш-менш впевнений, бо по-перше є досвід, по-друге спробували вже різні режими, провар є, валік нормальний, звук дуги нормальний, но при роботі відчуття наче бенгальські вогні палиш. Доброго... Дріт ні якого впливу на зварювально-технологічні властивості не мае. Перевірте чи точно ця марка Св08Г2С, бо вона і в Африці такаж. Це найпростіше що може бути і коливання по хім складу сутьтево не впливає на процес. Перевірте якість контакту кабелів, якість токозьему, підігрів СО2, роліки подачі чи не стерті и тд. Сертифікований IWE, якшо шо Змінено 29 листопада 2024 користувачем tansss 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 29 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 1 година тому, Perforator21 сказав: Панове, практично з нуля розгортаємо ремонтну майстерню в одній з бригад ЗСУ… Може назбирати вам якихось гайкових ключів? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 Фрай, красно дякую! Наразі ключи є, зараз відкатуємо організаційні/технологічні процеси, якщо згодом зявиться розуміння що чогось спеціалізованого не вистачає, обовязково звернуся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 30 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2024 13 часов назад, tansss сказал: Перевірте якість контакту кабелів, якість токозьему, підігрів СО2, роліки подачі чи не стерті и тд. Красно дякую, механізм подачі перевірили ще з самого початку, подає рівномірно ну и звук дуги теж нормальний, струмозйомний наконечник та зєднання маси теж ок. Була підозра на чистоту СО2, проте шов не виглядає окисленим. Сьогодні перед зварюванням заставив при мені зробити розделку країв (думав може мастила чи інший бруд у ванну попадає) результат без змін: шов ок, но в процесі розбрискується набагато більше ніж я звик бачити... На ноунеймі з епіцентра позначення марки дроту немає. Не виключено що якійсь флюкс-дріт по запарі купили. Замовлю мабуть Св08Г2С у ДНІПРО-М (бо з логістикою у них за моїм досвідом все більш-менш ок) і подивлюсь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 7 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2024 Всім красно дякую за поради, заміна дроту вирішила проблему. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 В 07.12.2024 в 21:52, Perforator21 сказал: Всім красно дякую за поради, заміна дроту вирішила проблему. Ми на виробництві використовуємо турецьку . Купуємо у Тріада ЛТД КО є офіційним дистриб'ютором ТМ Askaynak (Lincoln Electric, Turkey) в Україні. Працюємо з ними багато років, перепробували і місцевих виробників , і Китай ( дорогий та дешевий). Але все одно зупинились на них. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз