Михайломаломитницький Опубліковано: 5 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2017 Друзі! Підкажіть якою плиткою краще облицювати грубку? Була побудована восени і з тих пір експлуатується. Помітив, що глиняний розчин із швів між цеглою почав місцями висипатись. Тому вирішив не чекати до закінчення опалювального сезону і заштукатурив грубку вогнестійким клеєм Новапласт з армуванням металевою сіткою. Почав пошук плитки через мережу (саме для грубок) і був здивований. Гугол нічого мені не запропонував, крім сайтів з пропозиціями звичайної керамічної плитки. Колись облицьовував в підмосков'ї грубку теракотовою плиткою. Вона мені дуже сподобалась (важко було тільки із заповненням швів), але чи є у нас така? І яка "ціна питання"? Розумію, що не дешева, тому готовий розглядати більш бюджетний варіант. Клінкер, наприклад. Але вичитав, що він має обмеження по термостійкості, тому в зоні топки його використовувати не варто. Чи це так? І хто має досвід використання інших матеріалів (пісковик, штучний камінь)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алексей Омельчук Опубліковано: 6 лютого 2017 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2017 Клинкерная плитка на печке нормально стоит.Она прошла обжиг при 1000 градусов,так что температура на печке ( максимум до 200 градусов ) ей не страшна. Главное брать пластичный,термостойкий клей. И не забывать про температурные зазоры возле печной фурнитуры. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Михайломаломитницький Опубліковано: 6 лютого 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2017 И не забывать про температурные зазоры возле печной фурнитуры. Про достатньої ширини дистанції між рядами плитки я знаю. А що мається на увазі під зазорами біля пічної фурнітури? між клінкером я б ставив дистанцію 5-6мм. Логічно було б обійти такою ж каймою затірки навколо дверцят. Чи цього замало? А за інформацію дякую! клінкерна плитка подобається і мені і дружині.Як варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз