vovapk Опубліковано: 23 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2022 Підскажіть, будь ласка, як правильно вчинити з туями брабант, які вкрилися кригою і похилилися верхівками. На скільки це критично для них? Чи коли ррзмерзнеться, вони самі вирівняються? Висота близько 150-160 см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 24 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2022 Ось так було сьогодні вдень, гілки покрились ще більшим шаром льоду. Підв'язувати якось чи залишати так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 Я беру уличную щетку и сразу после снегопада струшиваю снег с туй. Попробуйте струсить наледь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 9 годин тому, vovapk сказав: Ось так було сьогодні вдень, гілки покрились ще більшим шаром льоду. Підв'язувати якось чи залишати так? Треба струшувати...зараз вже не чіпайте якщо вони хочь трошки не розмерзлись, бо гілки ламкі під льодом...якщо розмерзлись то трусіть, але обережно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 13 хвилин тому, Gitan сказав: Попробуйте струсить наледь. Ні, не можна. Воно зараз, як скло, дотик ламає хвою.Хай розмерзнеться, потім можна зв'язати. Але я нічого не зв'язую, десь в темі, колись, викладала фото, які в мене розвалені хвойні. Весною швидко самі збирають себе до купи. Зв'язую тільки одну тую, бо вона якась тендітна до снігу.Взимку, коли мороз, то і сніг треба обережно змітати, бо хвоя крихка і ламається. 25 хвилин тому, irina1969 сказав: зараз вже не чіпайте якщо вони хочь трошки не розмерзлись, бо гілки ламкі під льодом...якщо розмерзлись то трусіть, але обережно Так і є. Підтримую) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 Ну я вчора спробував обережно одну гілку очистити, і виходить лише гірше, ламає хвою. Тому і не чіпав. Сьогодні поїду дивитися чи не розмерзлося. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 Дивлюсь я на ці фото, і прийшла до висновку, що правильно зробила що накрила таку малечу під дуги і укривний матеріал, бо було б таке саме. Другий день поспіль дощ і мінусова температура. А до дощу випало чимало снігу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 22 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Дивлюсь я на ці фото, і прийшла до висновку, що правильно зробила що накрила таку малечу під дуги і укривний матеріал, бо було б таке саме. Другий день поспіль дощ і мінусова температура. А до дощу випало чимало снігу Все не вкриєшь(( а великі рослини??? просто треба слідкувати, випав сніг- обтруси і як би красиво не виглядав сніг на хвої- обтруси Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 51 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: Дивлюсь я на ці фото, і прийшла до висновку, що правильно зробила що накрила таку малечу під дуги і укривний матеріал, бо було б таке саме. Другий день поспіль дощ і мінусова температура. А до дощу випало чимало снігу Дивимося наочно. Перше фото- 2017рік, друге- 2021рік. Максимум того, що бачили ці ялівці, то віника, коли на них було багато снігу. Навесні дуже швидко самі приходили до тями. І це стосується, майже, всіх хвойних, що є в саду. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 16 часов назад, allanek сказал: Дивимося наочно. Перше фото- 2017рік, друге- 2021рік. Максимум того, що бачили ці ялівці, то віника, коли на них було багато снігу. Навесні дуже швидко самі приходили до тями. І це стосується, майже, всіх хвойних, що є в саду. Я накрила свої посадки в цьому році не через сніг, бо знаю з ваших порад що туї і ялівці навесні прийдуть в норму. Побоялася морозів на молоді рослини. У нас-то клімат більш прохолодний ніж у вас. Доречі і снігу останні зими по коліно - це мінімум. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 (змінено) 16 часов назад, irina1969 сказал: Все не вкриєшь(( а великі рослини??? просто треба слідкувати, випав сніг- обтруси і як би красиво не виглядав сніг на хвої- обтруси У мене вкриєш))) У мене 4 туї посадки цього року. В висоту може десь сантиметрів 40. Той сніг, що у нас випав на минулому тижні, засипав би ті туї майже з головою, прийшлося б відкопувати))) Але накрила не так від снігу, як побоялася що померзнуть Змінено 26 листопада 2022 користувачем Nic-олаевна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 (змінено) 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Побоялася морозів на молоді рослини. У нас-то клімат більш прохолодний ніж у вас. Доречі і снігу останні зими по коліно - це мінімум. Звісно, що кожен сам собі володар думок та дій. В темі, з впертою постійністю, виникає питання про сніг, полій та мороз. Я показала підсумок свого відношення до цього. Кожен робить висновки сам. В мене, наприклад, нема в саду кипарисовиків Лавсона, бо їм погано в Київський області і це доводять спостереження не одного року, в різних містах і умовах. І це мене засмучує, бо кипарисовики, як на мене, дуже привабливі хвойні рослини. При цьому, подарований колись малечою Р9 Стардаст , виріс сам по собі, бо я втикнула в землю і забула про нього. Він пережив і зими з великим снігом, і полій , і льодяні дощі, і утискі рослин поряд Чи то тому, що ріс в тихому кутку, під захистом рослин поряд, чи то сам по собі, але Стардаст виявився стійким до умов. Хто знає? Подивлюсь, як далі буде. І ще в мене росте кипарисовик нутканський Глаука, теж посадила восени малечою, заввишки 30-40см. ніяких танців з бубнами. З кожним роком єдине хвилювання, що до того, чи не помилилась я з місцем посадки, бо впевнено росте в велике дерево. Але гарний і дуже подобається. На фото (2021рік) Стардаст, він був затиснутий сусідами, розчистили йому місто і зараз він може рости, як схоче, а не в тисняві і тим боком, яким дотягнувся до сонця і простору. Змінено 26 листопада 2022 користувачем allanek 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Я накрила свої посадки в цьому році не через сніг, бо знаю з ваших порад що туї і ялівці навесні прийдуть в норму. Побоялася морозів на молоді рослини. У нас-то клімат більш прохолодний ніж у вас. Доречі і снігу останні зими по коліно - це мінімум. Наташа, молоді хвойні необхідно вкривати не від холоду, а від сонця. Фактично, ім необхідне затінення. Це викликано тим, що корінева має малий розмір і незначне пошкодження може легко знищити рослину. Зима не проблема для молодих хвойних. Проблема для них рання весна, або значні відлиги, коли виникає значний дисбаланс між кроною, яку активує сонце, і коріневою, що досі знаходиться в охолодженому стані. Я такі рослини напинаю сонцезахисною сіткою. Я маю каліфорнійські кіпарисовики. Один з них вже сягнув 4-х метрів. Не вкриєш. Але, я затіняю частину рослини, щоб просто зменшити площу сонячного впливу. Це працює. На фото, той самий кіпарисовик. Такий метод, окрім сонячного захисту, ще й крону захищає від снігового навантаження. Наприклад, ялівці я стрижу в другій половині вересня і це робить їх невразливими до снігового навантаження, а кіпарисовики (ті що маю я) стригти не годиться. Я не знаю, як буде далі, але вже восьмий рік, як така практика себе виправдовує. Я така господиня, що за низьких температур садом не займаюся взагалі. Хто не виживе, той сам винен. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 (змінено) 25.11.2022 в 01:33, vovapk сказав: Ось так було сьогодні вдень, гілки покрились ще більшим шаром льоду. Підв'язувати якось чи залишати так? Не торкати і не рухати це точно. Я би поставила ось таку конструкцію і напнула сонцезахисною сіткою. В рядочок це не буде складно. Змінено 26 листопада 2022 користувачем Музей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 (змінено) Наташа, і в коконі з сітки видно, який красень на фото. В Польщі багато разів бачила, як замість звичного живоплота з туй, роблять живоплоти з кипарисовиків, захопливе видовище. До того, бачу з тих кипарисовиків, що ростуть в мене (нутканський та горохоплідний), вони зовсім не примхливі в догляду. І ще, думка вголос. Чомусь в нас дуже інертно відносяться до того, щоб звичний живоплот зі Смарагдів або Брабантів, змінити на живоплот з кипарисовіка, ялівця або ялини. Більш того, той же Смарагд чомусь не хочуть змінити на складчату тую, наприклад. Зараз зовсім не саджала б Смарагди. Ті, що є, муляють мені очі. Змінено 26 листопада 2022 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 1 хвилину тому, allanek сказав: Наташа, і в коконі з сітки видно, який красень на фото. В Польщі багато разів бачила, як замість звичного живоплота з туй, роблять живоплоти з кипарисовиків, захопливе видовище. До того, бачу з тих кипарисовиків, що ростуть в мене (нутканський та горохоплідний), вони зовсім не примхливі в догляду. Алла, а ще він не втрачає свого яскравого забарвлення взимку. Як тільки сонце, він просто сяє. Щоправда, в контрасті з ним решта рослин виглядають підкреслено тьмяними. Я розумію поляків, що роблять з кіпарисовиків живоплоти. На відміну від туй, кіпарисовики лавсона не потребують чисток крони. Вони самі очищуються. Я для себе визначилася, що раптом щось трапиться з туями, або ялівцями в моїх живоплотах, мінятиму на лавсони. Єдиний кіпарисовик, що доводиться чистити це Елвуді. Це надскладна справа, тому що лише руками, і ніяка дуйка не допомагає. Але вони такі красені, що я не готова від них відмовитися. На щастя, маю лише три Елвуді, а не 80-т, як туй. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 26 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2022 3 хвилини тому, Музей сказав: На відміну від туй, кіпарисовики лавсона не потребують чисток крони. Вони самі очищуються. Я для себе визначилася, що раптом щось трапиться з туями, або ялівцями в моїх живоплотах, мінятиму на лавсони. О, в нас однаковий погляд . Так, не потребують чистки . З туй в мене себе так поводить ( без чистки) тільки складчата Голд Зебріна. вона і зовні схожа , має таке ж лопасте листя, як в кипарисовиків. В якусь з поїздок побачила нутканський кипарисовік Пендула і все, закохалась. Він в мене росте, кому подобаються пендульні форми, можу сказати, що він того вартий. І не примхливий, зовсім. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 В 26.11.2022 в 10:28, Музей сказал: Наташа, молоді хвойні необхідно вкривати не від холоду, а від сонця. Фактично, ім необхідне затінення. Це викликано тим, що корінева має малий розмір і незначне пошкодження може легко знищити рослину. Зима не проблема для молодих хвойних. Проблема для них рання весна, або значні відлиги, коли виникає значний дисбаланс між кроною, яку активує сонце, і коріневою, що досі знаходиться в охолодженому стані. Я такі рослини напинаю сонцезахисною сіткою. Я маю каліфорнійські кіпарисовики. Один з них вже сягнув 4-х метрів. Не вкриєш. Але, я затіняю частину рослини, щоб просто зменшити площу сонячного впливу. Це працює. То як краше зараз зробити? Розкрити, а навесні притіняти? Я їх накрила у вигляді тунелю, між ними ще і троянди. От і вийшло загальне накриття для троянд і туй "в одному флаконі" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 3 години тому, Nic-олаевна сказав: між ними ще і троянди Вони потребують укриття? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 5 годин тому, Nic-олаевна сказав: То як краше зараз зробити? Розкрити, а навесні притіняти? Я їх накрила у вигляді тунелю, між ними ще і троянди. От і вийшло загальне накриття для троянд і туй "в одному флаконі" Нехай вже так буде. Я не знаю, як саме вони вкриті, але тепер, важливо не допустити запрівання. Тобто, щоб було вдосталь провітрювання і я думаю, їм потрібний доступ світла. Якщо накриття не глухо темне і є доступ повітря, то все нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 (змінено) 1 годину тому, allanek сказав: Вони потребують укриття? Алла, Сумська область трохи холодніша за Київщину. Я вже на власні очі переконалася, що деякі троянди щедро дякують пишним квітуванням за зимове накриття. Якось вкрила на зиму троянду Nahema, і побачила яка вона щедра та гарна. Змінено 27 листопада 2022 користувачем Музей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 1 хвилину тому, Музей сказав: Я вже на власні очі переконалася, що деякі троянди щедро дякують пишним квітуванням за зимове накриття. Наташа, я про інше- інфекційний (бактеріальний) опік, розвитку якого сприяє укриття. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 2 хвилини тому, allanek сказав: Наташа, я про інше- інфекційний (бактеріальний) опік, розвитку якого сприяє укриття. Ти ж знаєш, я взагалі не прихильник укривань всіх типів, то му що мені шкода моєї праці. Вкривати троянди потрібно в найпізніші терміни і працювати на холоді, та ше й в бруді я не готова. На місці Наташі, я би забула про те все до весни. Це не порада, це моя особиста позиція. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 3 хвилини тому, Музей сказав: На місці Наташі, я би забула про те все до весни. Це не порада, це моя особиста позиція. І я про те саме) . Бо спершу укриваємо, щоб зберегти, а навесні все ріжемо, щоб зберегти від наслідків укриття. В мене кілька кущів троянди Super Trouper росте за парканом. З'ясувалось, що полум'я квітів цієї троянди я не витримую. Зрізаю в нуль, кущі щільно вкриті килимом дівочого винограду. І що? Ростуть і квітнуть ті кущі, наче навіжені, не помічаючи, що відношення до них, наче до бур'яну. Троянди дуже витривалі рослини. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 27 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2022 7 часов назад, allanek сказал: Вони потребують укриття? Не знаю. Троянди молоді, садила в червні (купувала інтернетом в горщиках). Місце майже не сонячне, навесні там тане сніг в останню чергу. За 2 зими на цьому місці у мене вимерзла вся колекція хризантем Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз