laritus Опубліковано: 3 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 3 лютого 2023 18 минут назад, Фрай сказал: І як, щей досі інформовані? (жартую) це все Т9 з ковідом до речі УФК лампа не допомогла (я не медік, просто побачив, що в лікарнях їх використовували ось і подумав, що це допоможе :))... зараз розумію, що і не повинна була допомогти :), але озон дуже добре запахи з приміщення виводить (баня, льох дуже допомагає) да і коштувала вона приблизно до 15 у.е. (тобто не великі гроші), ТС правий є наприклад простінки або перекриття куди тільки озон може потрапити чи авто дезінфікувати (але там без фанатізму, оскільки богато гумових речей на яких озон впливає). 29 минут назад, Фрай сказал: у мене така хрінь у кутку де сейф із зброєю, конденсат випадав аж у ньому. у мене теж, таке починалось але за душ. кабінкою і я гидотою (протигрибковий септик із Епіка екосепт чи якось так) обробив і грибок пропав... але я, ще вентиляцію додатково зробив, а ззовні фундамент та вимощення утеплив (зробив відвід води від дома на 1,2 метра, що б вологість з даху під будинок не потрапляла) тому не впевнений, що саме ця гидота з Епіку допомогла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 3 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 3 лютого 2023 Максимально большое количество мебели хоть немножко отодвинуть от наружных стен. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 4 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 (змінено) И к стати, про АлиЭкспресс - все посылки дошли, схема рабочая!) Укрпочтой прийшли на индексное отделение Змінено 4 лютого 2023 користувачем mastervovik 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 4 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 17 часов назад, Dr.Yura сказал: спробую поміряти струм споживання на цих озонаторах. Про всяк випадок нагадаю, Інформація важлива, буду вдячний! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 4 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 (змінено) Пришел озонатор 200Вт Шо я вам скажу, как и предполагал, внутри там обычный генератор с Али) + вентилятор + таймер+ кнопка со шнуром и корпус.... Себестоимость его около 2 -2,5тыс если собирать самому, я купил за 3 на пароме. Но это не самое страшное! Самое обидное что амперметр штатный на него не среагировал Т.е. про 200Вт там и речи не может быть, и про 100 я думаю тоже... Теперь думаю, возвращать его и тратить 400 баксов на Украину 400Вт Или к этому ещё дозаказать 3-4 генератора с Али ( это грубо говоря 100 дол.) Змінено 4 лютого 2023 користувачем mastervovik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 4 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 2 часа назад, mastervovik сказал: амперметр штатный на него не среагировал що за штатний амперметр? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 4 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 Проверил тестером- около 100Вт. Наш производитель профозонаторов, сказал что мне 400Вт/20грамм для бытовых нужд не нужно, предложил купить у них с китайским генератором но ихней типа улучшенной сборкой купить за 6000.)) Китайча выдает 7 честных Грамм, они проверяли у себя в лабаротории и мне этого должно хватить. Т.е. тот что я купил за 3, мне предлагают за 6) Так за 6 я сделаю такой как у них за 12000.)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 4 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 47 минут назад, Dmode сказал: що за штатний амперметр? Ну на вводе фазы, на динрейке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 4 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 4 лютого 2023 (змінено) тут автор описав свій досвід з озоном: оригінал переклад є цікаві моменти. Наприклад: окислення деяких матеріалів в будинку може призвести до тривалої емісії шкідливих речовин (VOC). Через це деякі люди не можуть повернутись в будинок після обробки взагалі або протягом тривалого часу. деякі матеріали можуть змінити запах, і почати виділяти дивні аромати. через це рекомендує провітрювання на протязі як мінімум 25 годин після обробки. шокова обробка може бути як високою концентрацією короткостроково, так і в нижчих концентраціях на протязі 1-2 діб. всі рослини потрібно виносити з приміщення що обробляється приведений список матеріалів відсортований за стійкістю до взаємодії з озоном. Змінено 4 лютого 2023 користувачем Dmode 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 (змінено) Можно ещё ДРЛ 250 взять и колбу разбить. 2 в 1, и озон и жесткий ультрафиолет. Включать издалека, через закрытую дверь. Иначе загар будет такой шо кожа облезет, да и фотокератит с катарактой хреновые заболевания. Но грибам от прямого излучения точно жопа прийдет. Лично я за обработку белизной и снижение влажности. Озон резину разрушает, а УФ пластик. В доме бы рискнул только если конкретно поцвело и альтернативы не помогли. Змінено 5 лютого 2023 користувачем Enot123h 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 (змінено) 31 минуту назад, Enot123h сказал: Лично я за обработку белизной и снижение влажности. Озон резину разрушает, а УФ пластик. В доме бы рискнул только если конкретно поцвело и альтернативы не помогли. Третий день снижаю влажность) Окноо в дальной спальне 2эт. Открыто круглосуточно, вытяжка в дальнем Су (100куб/ч) включена круглосуточно, кондёр на осушение включен круглосуточно! Ниже 50 ещё не опускалось)) Вечером после ванных процедур и стирок не ниже 60. Может соноф прыбрехуе) З.ы. заказал 3 генератора с Али, различного типа, самых мощных по китайскому описанию. Тот что купил здесь - вернул.) Потом отчитаюсь шо получилось. Змінено 5 лютого 2023 користувачем mastervovik 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 (змінено) 17 минут назад, mastervovik сказал: кондёр на осушение включен круглосуточно! Кондер я би включив на режим опалення. В режимі осушування кондер опалює вулицю, для зими це не актуально. А вентиляцію би збільшив і щоб працювала цілодобово в усіх санвузлах в яких є витяжка. Приток варто зробити в кількох місцях, одного малувато. Двері на шляху від приточних отворів до витяжних повинні бути постійно відкритими. 17 минут назад, mastervovik сказал: Ниже 50 ещё не опускалось)) Потрібен час, щоб вся внутрянка будинку віддала частину вологи. 17 минут назад, mastervovik сказал: 100куб/ч Це би варто перевіряти анемометром. При великому опорі реальне значення може бути в рази меньшим за номінал вентилятора. Змінено 5 лютого 2023 користувачем Dmode 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 Влага во всё впитывается и на изменение 10% процентов несколько суток уходит, что вверх, что вниз. У меня дома стены глина-солома потом дерево потом кирпич потом пенопласт, так с 30% до 50% дней 5 поднималась, увлажнитель круглосуточно работал. Сейчас в стирку ударились, нагнали 60%, проветрил 50, через 20 минут опять 60% 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 (змінено) 16 минут назад, Dmode сказал: А вентиляцію би збільшив і щоб працювала цілодобово в усіх санвузлах в яких є витяжка. Приток варто зробити в кількох місцях, одного малувато. Двері на шляху від приточних отворів до витяжних повинні бути закритими постійно відкритими. Ты забув де я живу?) Су в мене один, двері також одні і ті постійно відкриті. Тобто, між дальньою кімнатою на 2 поверсі і санвузлом на першому 2 прохідних кімнати і сходи. Інших кімнат нема) 16 минут назад, Dmode сказал: Це би варто перевіряти анемометром. При великому опорі реальне значення може бути в рази меньшим за номінал вентилятора. Анеометра немає, є ще витяжка у кухні, но її ввімкнути цілодобово не можу, гудить як скаженна) З.и. Вова обіцяв завезти свій датчик, подивимось що в мене коїться) Змінено 5 лютого 2023 користувачем mastervovik 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 2 минуты назад, mastervovik сказал: Су в мене один, двері також одні і ті постійно відкриті. Тобто, між дальньою кімнатою на 2 поверсі і санвузлом на першому 2 прохідних кімнати і сходи. Інших кімнат нема) А на першому якось організувати приток реально? Кухонну витяжку включати якщо не постійно, то хоча би коли його шум не заважає, або коли вдома нікого немає... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 2 минуты назад, Dmode сказал: А на першому якось організувати приток реально? Кухонну витяжку включати якщо не постійно, то хоча би коли його шум не заважає, або коли вдома нікого немає... Я побоююсь, як що я відкрию вікно в студії ( там де кухня та витяжка) то з другого поверху тянуть не буде. Витяжку включаємо коли готуємо тільки, тому що це основне місце перебування всієї родини 90відсодків часу , а я ще й сплю тут)) тобто навіть в ночі не включу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 Зараз погода не сприятлива для сушки, біля нуля на вулиці, вологість біля 100 відсотків, різність тисків невелика, опалення тільки в ночі вмикається. Як підуть морози, повинно скоріш піти, правда не розумію ,скільке це буде коштувати, постійна вентиляція) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 26 минут назад, mastervovik сказал: Зараз погода не сприятлива для сушки, біля нуля на вулиці, вологість біля 100 відсотків, різність тисків невелика, опалення тільки в ночі вмикається. Як підуть морози, повинно скоріш піти, правда не розумію ,скільке це буде коштувати, постійна вентиляція) Вова я вытяжки в с/у не выключал никогда я даже не знаю зачем я на них ставил выключатели До -10 большая часть окон на микро проветривании, дальше по ощущениям, котел до -10 рабоиает на теплый пол только ночью, и 24/7 два кондера Площадь 92 квадрата, правда мыпомещаемся, одна комната вообще превратилась в гладильню В итоге летом 1000 грн зимой 2000, но в этом году в декабре был рекорд когда начались веерные отключения 2600 грн Но не смотря на это годовой платеж за 22 год 18к грн это ээ вода и освещение городка плюс ворота и какие то мелочи Так что имхо включи кондер на 24/7 наобогрев ну и сейчас котел пусть работает всегда когда есть ээ и подними температуру до 25 в идеале У меня влажность сейчас в среднем по комнатам 37% везде датчики стоят 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 (змінено) 40 минут назад, mastervovik сказал: погода не сприятлива для сушки, біля нуля на вулиці, вологість біля 100 відсотків Зараз в тебе: в приміщенні наприклад T:+20C, відноста вологість (RH) 50%, на вулиці в Дніпрі (по даним Метеопост) T:0C, RH:86%. Визначаємо абсолютну вологість (AH) для цих умов: в приміщенні AH: 8.7 г/м3 на вулиці AH: 4.2 г/м3 Припустимо що в тебе зараз постійний повітрообмін в 100м3/год. Тоді щогодини ти видаляєш з приміщення (8.7-4.2)*100 = 450 г вологи. Коли стане холодніше, то кількість вологи, яку може утримати повітря на вулиці ще зменьшиться. Це я до того, що повітря, відносна вологість якого 100% зимою, все одно містить меньше вологи ніж внутрішнє повітря відносною вологістю 50% та температурою +20С. Змінено 5 лютого 2023 користувачем Dmode 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 2 минуты назад, mib сказал: Так что имхо включи кондер на 24/7 наобогрев ну и сейчас котел пусть работает всегда когда есть ээ и подними температуру до 25 в идеале Я ж не подымаю не потому шо жлоб, а потому что до нуля нам 21 комфортно, когда -5-10 то 22 -22,5 выше уже жарко. У меня кум 24 топит, так дети не хотят в гости к нему ходить, говорят жарко-задыхаемся). Можно вспомнить советский союз, окна все открыть и топить улицу. Тогда высохнет быстро, но я не потяну)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 6 минут назад, Dmode сказал: Це я до того, що повітря відносна вологість якого 100% зимою, все одно містить меньше вологи ніж внутрішнє повітря відносною вологістю 50% та температурою +20С. Я ж і кажу, коли буде мороз , сохнути повинно швидше, на абсолютній різниці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 8 минут назад, mib сказал: Так что имхо включи кондер на 24/7 наобогрев ну и сейчас котел пусть работает всегда когда есть ээ и подними температуру до 25 в идеале Тільки почав писати про це. А тут вже все написано. Підтримую. Кондюк є дешевшим опаленням ніж котел, тому він має працювати постійно в твому випадку. Котел теж краще постійно (коли є світло). Таким чином будинок буде прогрітим більш рівномірно. Можливо і конденсація на поверхнях зменьшиться через більш рівномірній прогрів. Ну і чим вища температура в приміщенні тим ніжча відносна вологість, тому 25С теж цілком можна спробувати. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 4 минуты назад, Dmode сказал: Тільки почав писати про це. А тут вже все написано А я уже й відповів по температурі) По кондьору, він в тій дальній спальні, це кімната старшої для занять. Вона алергік, вона ні Кондьор ні Т вище 20 не сприймає, до істерик! Єлі вмовив зараз включити на постоянку, просушити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2023 4 минуты назад, mastervovik сказал: А я уже й відповів по температурі) По кондьору, він в тій дальній спальні, це кімната старшої для занять. Вона алергік, вона ні Кондьор ні Т вище 20 не сприймає, до істерик! Єлі вмовив зараз включити на постоянку, просушити. С гостями и температурой и малой, есть опять таки взаимосвязь с вентиляцией, точнее с влажностью 25 градусов и 60 влажность это баня и нечем дышать, 25 градусов и влажность 20-30 хочется кофточку одеть Но твоя задача сейчас сушить, какое то время будет высокая температура и влажность, будет дискомфорт но потом влажность начнет падать и дальше уже лавировать на комфортной температуре и влажности на гране появления плесени учитывая что вы морозостойкие хотялетом же вы как то живете у меня круглый год 25 все привыкли и главное никто не болеет нет кондера на 18 втурбо, я пульт трогаю дважды в год,зимой ставлю 22 обогрев по факту это 25 повоздуху,летом ставлю 25 охлаждение по факту это 26 по воздуху Ну и в мае самое смешное кондей охлаждает котел греет 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 6 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2023 19 часов назад, mastervovik сказал: я не потяну)) У меня сейчас в магазинчике кондер - единственный отопительный аппарат. Работает постоянно. Удивилась счету за э\э - 4600 за декабрь и за январь примерно так же. Но у меня кондер 30-ка, я его не дергаю (не включаю - выключаю) , поставлен режим 16 градусов. Он сам включается при понижении темп. до 16. Кроме того сюда входит два включенных холодильника (пром) и кофемашина большая, но новая. Тариф не бытовой - по 5 с коп. за квт. Так что мотает не много. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз