Privet Опубліковано: 13 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2016 *** Цей проект було здійснено у тому числі завдяки фінансової підтримки пенсіонерки П. Валентині Павлівни - уроженки пос.Зуєвка, Донецької області. to be continued 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 13 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2016 *** На увесь проект було витрачено близько 15 чоловіко-годин праці. Увесь матеріал було придбано на металобрухті та використовувалися відходи виробництва. На піч пішло 3-и газових балона: два пішло на саму піч, а з третього - використана частина у якості дверцят для печі. От же, щодо приблизного кошторису собівартості: Б/у пропановий балон - 100 грн. б/у пропановий балон - 150 грн. б/у водогінна труба ф.108 (використано у якості димохіда) - 150 грн. б/у лист металу 6 мм. завтовшки (використано у якості топки та плити) - 60 грн. Інші витрати (метал, зварна проволока, газ, транспортні витрати, абразивні матеріали, електрика ) - 400 грн. Собівартість виготовлення - близько 860 грн. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 13 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2016 *** Декілька слів про важливу річ - це про безпеку під час роботи з газовими балонами. Балон різати лише повністю наповнивши водою ! Ми не викручуємо вентилі, а обережно трохи надрізаємо ручною пилкою (не болгаркою !), та відбиваємо одним точним ударом - кувалдою. Потім, - повністю наповнюємо балон водою та спокійно ріжемо болгаркою. Але навіть це не забезпечує від того, що газ, який скопився у стінках металу - не вибухне після того, як ви зіллєте воду, та відразу знову почнете різати болгаркою ! Наприклад, у нас цей балон вибухнув - після того, як ми його перевернули та відразу почали різати другий отвір з протилежної сторони. Звісно, після того, як балон перевернули - вода витекла. Газ, який знаходився у металі стінок балону - почав заповнювати внутрішній простір балону та від іскри - вибухнув. Ось на цьому фото - вибух стався саме на цьому етапі. При цьому балон, як ракета підскочив десь на пів метра над землею, а люди зреагували на звук вибуху за сотню метрів від його епіцентру. Людина, яка різала балон не постраждала. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 15 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2016 *** Хоч куди плюнь - зварювальник, а військові мерзнуть. Українська концепція - надійно, ефективно та просто. to be continued *** 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 16 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2016 Взагалі, ця оповідь носить зміст - поделится досвітом та заохотити зробите щось подібне для Українських військових. Можна у цій печі зробити ще багато чого чудового - але не варто. Те, що ви бачите - це золота середина між оптимальним та раціональним. У польових умовах військових дуже важлива річ - щоб було можливо підсушувати деревину перед використанням у якості палива. Адже, як відомо - мокра деревина погано горить та погано віддає тепло. Поки прогорає закладка (2-5 години) - волога деревина, розташована над піччю - висохне. Це саме те, що потрібно військовим ! Чурки влазять досить велики. Чотири таких шматка дерева будуть горіти 2-5 годин - в залежності від того у якому режимі - з повною подачею повітря, або у режимі тління - з обмеженням кисню. Це саме те - що потрібно військовим !!!! Здається що ця чурка 60 см. завдовжки - туди вже не влізе ! Але вона вже там ! - вже у печі ! Відео. Піч не димить - це важливо для військових. У них не має вікон для провітрювання. to be continued *** 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 16 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2016 Минулого та поза минулого років сприяв подібному проекту волонтерів з Зимної води. із досвіду: - бавгвто приймачів металобрухту жертвують балони та труби безкоштовно. - ті що жмуть - відпродують по ціні брухту. Балон виходив десь 50 грн. - часто в дифіциті труби димоходів... їх треба багато. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jia Опубліковано: 16 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2016 Дякую. Якось не думав, що підбігшій доні 3.5 років прийдеться розповідати навіщо дядя зробив таке, де горить вогонь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 19 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2016 Щоб військові не сумували - зробили їм їжака - димохід чистити. Усі залізяки було придбано на пункті металобрухту. Якщо проволока калена, то треба її відпустити - нагріти та повільно остудити. Ми кинули у піч. Інакше - велика вірогідність, що коли їжака будете закручувати, то проволока лопне. Залишилося : змити масло з дротів тросу та на гріндері підігнати диаметр їжака - щоб ледь торкався внутрішніх стінок труби димоходу. *** 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 4 грудня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Дещо про діаметр димаря. Є думка та розрахунки, які досить часто зустрічаються у мережі інтернету, що мінімальний діаметр димаря (мм.) для стандартної пічки можна розраховувати по простій формулі : об'єм топки у літрах треба помножити на 2,7. От же , у нас топка - стандартний балон на 50 літрів. Мінімальний діаметр димаря для подібної топки - 50х2,7= 135 мм. Випробування цієї пічки підтверджують ці розрахунки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ukrainian Опубліковано: 4 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Да з газових балонів чого тільки не роблять. Ще корита для свиней і корморізки на буряки дуже хороші виходять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 4 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Мінімальний діаметр димаря для подібної топки - 50х2,7= 135 мм. ..играет ещё роль высота дыморя,чем выше тем меньше,но не менее 100мм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 6 грудня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2016 (змінено) ..играет ещё роль высота дыморя,чем выше тем меньше,но не менее 100мм. Багато чого впливає. Це і температура повітря, це і місцевість, це і висота над рівнем моря... Але, якщо діаметр димаря обрахуєте за формулою - як було наведено вище, то не помилитесь. 100 мм. за для цієї пічки - мало. А коли воно всередині заросте сажею - взагалі, буде кепсько - увесь дим буде у хаті. *** Змінено 6 грудня 2016 користувачем Privet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
миг Опубліковано: 6 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2016 100 мм. за для цієї пічки - мало. А коли воне внутри заросте сажею - взагалі, буде кепсько - увесь дим буде у хаті. *** ..если высота не большая,то да,если высота возрастает в несколько раз, а диаметр остаётся неизменным,то при поднятии дыма он остывает и выпадает в конденсат.Что б не зарастал сажею,надо утеплять и добавлять в топку соль для чистки дымохода.Хорошим делом занимаетесь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 10 грудня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2016 Учора, 09.12.2016, в вечорі, загрузили вантажний бус та 4-х метровий причіп - місцеві волонтери в чергове поїхали до військових. Піч, теж, - відчалила. Єдине, що доробили : посилили кріплення їжака - щоб не обірвало, на гріндері підігнали його діаметр - під внутрішній діаметр димаря та зробили упор для клямки - щоб фіксував положення. Відтепер, їжак - входит, та виходить, ледь торкаючись стінок труби ... Упор для клямки - щоб фіксував положення. *** 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voyadjer Опубліковано: 18 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2017 Потім, - повністю наповнюємо балон водою та спокійно ріжемо болгаркою. Privet, после стравливания газа и демонтажа вентиля в баллон рекомендуют на сутки заливать концентрированный раствор марганцовки, или еще мокрый баллон положить горизонтально на костер. При выпаривании остаточный газ выходит вместе с паром. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 18 січня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 18 січня 2017 марганцовки Про це ми знаємо. Але це зараз великий дефіцит. мокрый баллон положить горизонтально на костер. Для нас це не технологічно. Адже, по-перше, це витрата зайвого часу. По-друге, зовсім неприємно потім працювати з балоном, яки увесь у сажі. А для нас культура виробництва - це не пустий звук. *** Дам одну, як на мене, слушну пораду. Наполегливо раджу - не робить зольник у пічках на дровах. Зольник - це зло для печей на дровах. *** Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
termOS Опубліковано: 22 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2017 Наполегливо раджу - не робить зольник у пічках на дровах. Зольник - це зло для печей на дровах. ...и для кирпичной печи,тоже? если не сложно,обоснуйте Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 22 січня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 22 січня 2017 если не сложно,обоснуйте У мережі інтернету багато матеріалів щодо цього. Наприклад. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
termOS Опубліковано: 24 січня 2017 Поділитись Опубліковано: 24 січня 2017 Ниже цитирую, один из комментов к данному ролику: 1.Неграмотный эксперимент - обе печи показаны ПОДОВЫЕ! Где дверка? 2.В макетах горение идет в первом случае в топке, во втором - на улице, что неправильно. 3.Долго горит - не значит, что больше отдаст тепла, просто отдача тепла растягивается во времени. Для отдачи тепла делают вообще-то каналы, колпаки и т.д. 4.Не сгоревшее топливо падает через колосник... и там догорает, а не пропадает. 5. Колосниковые печи быстрее выходят на рабочий режим и быстрее прогреваются, да и золу не надо каждый раз выгребать. Но в русской печи, когда необходимо сохранить угли для последующего розжига, конечно под просто необходим. Жаль что на такую глупость ведутся наивные зритель((» Вот ещё один: «Что то мне кажется, это какая то полива с этими подовыми печами, такой "маркетинговый ход", если закрыть поддувало в колосниковой печи, то она тоже гореть будет медленно, а если нужно поддать жару , то открыть поддувало, а вот в подовой жару не поддашь, вот и получается у колосниковой более широкие возможности по регулировке горения, ну и по высоте они конечно отличаются но это я думаю не существенно, это уже при постройки учитывать нужно . Вообщем нужно думать кому, что надо, и то , и то хорошо, это моё мнение, его некому не навязываю.» Ещё: «Плохой эксперимент, колосниковую надо нарастить ещё на 4 ряда, тогда и сравнивать, а то в подовой огонь горит между отражающих тепло стенок, а в колосниковой огонь выходит в холодный воздух и горение прекращается, потому и дымит» С выше сказанным,полностью согласен,а от себя добавлю(из личного опыта эксплуатации)что "правильная"колосниковая с "правильными"дверцами топки и поддувала, с "правильной" топочной камерой,с"правильной "камерой дожига ДГ,успешно работает и в «подовом»,и в«колсниковом» режиме.И однозначно,более практична в эксплуатации!(ИМХО) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 31 січня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2017 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 31 січня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 2017 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hrpankov Опубліковано: 5 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 5 вересня 2017 А как насчет маскировки димохода? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз