МарАнт2 Опубліковано: 30 серпня 2017 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2017 Дякую - чекаю рахунок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МарАнт2 Опубліковано: 2 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 2 вересня 2017 Сьогодні отримала майстерно спаковану посилку. Недавно зняли пробу і залишились дуже задоволені Тож приєднуюсь до хвалебних відгуків інших про мед. Дякую та чекаю крем-меду. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 3 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 3 вересня 2017 Сьогодні отримала майстерно спаковану посилку. Недавно зняли пробу і залишились дуже задоволені Тож приєднуюсь до хвалебних відгуків інших про мед. Дякую та чекаю крем-меду. Дуже вдячний за відгук. Лише просто хочу пояснити. Це не я збираю такий смачний мед. Просто моя задача доглядати за бджолами, робити їх життя зручнішим, своєчасно проводити профілактику та забезпечувати вільним місцем. Так роблять всі (ну, майже) пасічники. Ще смак меду дуже залежить від того, з яких медоносів збирається нектар. У моїм місцевості головними медоносами є дикі рослини - трави та кущі з деревами. Для того, аби зібрати нектар з культурних рослин, бджоли літають за 3-5 км від пасіки на поля. Ось тому і є в меді частка соняшника чи гречки. Але різнотрав'я складає більшу частку, тому і мед у бджіл такий смачний. Нажаль, таких місць в Україні стає все меньше ... 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МарАнт2 Опубліковано: 4 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 4 вересня 2017 Дуже вдячний за відгук. Лише просто хочу пояснити. ......Просто моя задача доглядати за бджолами, робити їх життя зручнішим, своєчасно проводити профілактику та забезпечувати вільним місцем. Так роблять всі (ну, майже) пасічники. ... Оце якраз те, без чого меду такого ми б не куштували! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 7 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2017 Тов. к-н! Доложите о наличии "бойцов" в подразделении! ))))) Что сегодня есть на продажу? (особенно с гречкой) Удачи! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 7 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2017 Упаковка выдержала вес Всё супер. Вкус суперский. Всем понравился. Всеобщая семейная благодарность;) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 7 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 7 вересня 2017 Тов. к-н! Доложите о наличии "бойцов" в подразделении! ))))) Что сегодня есть на продажу? (особенно с гречкой) Удачи! Мед різнотрав'я +гречка+липа - 80 грн/кг Мед різнотрав'я +біла конюшина - 80 грн/кг прополіс (кУльки) - 10 грн/10 г, забрус - 20 грн/100 г. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 16 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2017 Нажаль вимушений повідомити про те, що мед закінчився. ... Але тепер можу відправити крем-мед: - різнотрав'я "гречка+липа" - 100 грн/кг; - різнотрав'я "біла конюшина" - 100 грн./кг. Тара - 1 л відерця (1,5 -1,6 кг). Декілька фото для інформації. 1. Мед зважується, вага тари 45 г. 2. Осінь на пасіку вже завітала. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 17 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 Трохи цікавої інформації. 3 цікавих факта з життя бджіл: 1. Бджоляр за допомогою диму не заспокоює бджіл, а створює як би імітацію пожежі. Бджоли, будучи стародавніми мешканцями лісу, при появі диму накидаються на мед, щоб запастися їм на далеку дорогу. Коли ж черевце бджоли заповнене медом і не гнеться, вона не може пустити в хід жало. 2. Для отримання ложки меду (30 г) 200 бджіл повинні збирати нектар впродовж дня. Приблизно стільки ж бджіл повинні займатися прийомом нектару і обробкою його у вулику. При цьому частина бджіл посилено вентилює гніздо, щоб швидше йшло випаровування з нектару зайвої води. А для запечатування меду в 75 бджолиних комірках бджолам необхідно виділити один грам воску. 3. Бджола у вулику виконує «круговий» танець, якщо вона знайшла джерело корму на невеликій відстані від пасіки. Цей танець бджоли сигналізує про медоноси або пилконосів, що знаходиться на більш віддаленій відстані. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 17 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2017 ... ЗНЕСИЛЕНИЙ ізраїльський воїн випадково знайшов у лісі бджолиний стільник, з якого капав мед. Воїн простягнув палку, набрав трохи меду і підніс його до вуст. Коли він скуштував, одразу «роз’яснилися очі йому» і до нього повернулась сила. Цим воїном був син Ізраільського царя Сауля – Йонатан (1 Самуїла 14:25—30). Ця біблійна розповідь свідчить про одну дивовижну властивість меду: він швидко відновлює сили. Мед на 82 відсотки складається з вуглеводів. Якби бджола змогла взяти із собою в політ 30 грамів меду, то мала б силу облетіти довкола світу. Чи бджоли виготовляють мед лише для людей? Ні, адже мед — це і бджолина їжа. Щоб пережити зиму, бджолина сім’я середніх розмірів повинна запасти у вулику від 10 до 15 кілограмів цього продукту. А втім, у сезон доброго медозбору сім’я здатна виготовити аж 25 кілограмів меду, так що зостається ще й для людей чи тварин, скажімо ведмедів або єнотів. (спірне твердження, знаю практику пасічників, які збирали з сім"ї більше 100 кг меду - captain Grey) Як бджоли роблять мед? Робочі бджоли літають від квітки до квітки, знаходять нектар і висмоктують його хоботками. Наповнивши нектаром один зі своїх шлунків, вони повертаються до вулика, де передають нектар іншим бджолам. Ті «жують» його приблизно півгодини, домішуючи до нього спеціальні ферменти, що надходять з ротових залоз. Так утворюється мед, який вони відкладають у шестикутні воскові комірки (Віск для будівництва стільників виробляють самі бджоли. Для цього в них є спеціальні залози. Стільникові чарунки — справжнє диво інженерного мистецтва. При товщині стінок 1/3 міліметра, вони витримують вагу, в 30 разів більшу від власної). Далі бджоли обвівають ці чарунки своїми крилами, щоб з меду випарувалась зайва волога. Коли в меду залишається лише 18, чи менше, відсотків води, бджоли запечатують чарунки тонкою плівкою з воску.(теж спірне твердження - з інших джерел знаю, що бджоли печатають чарунки спочатку пилком з додаванням прополісу, а потім вже - віск. Тому так цінується забрус - зрізані кришечки чарунків - captain Grey) Такий «законсервований» мед має практично необмежений термін зберігання. Кажуть, ніби в гробниці одного фараона знайшли цілком їстівний мед, вік якого становив 3000 років. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DrFrog Опубліковано: 18 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2017 Дуже дякую за мед. Чудовий, як і минулого року. Крем-мед буде лише з цього меду, чи також планується з іншого? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 19 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2017 Дуже дякую за мед. Чудовий, як і минулого року. Крем-мед буде лише з цього меду, чи також планується з іншого? Так, крем-мед поки з двох сортів різнотрав"я - "гречка+липа" та "біла конюшина". Але останнього разу качав мед з запахом липи. Сьогодні хочу їхати на пасіку і перевірю. Так що можливо буде і три види. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МарАнт2 Опубліковано: 25 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 Так, крем-мед поки з двох сортів різнотрав"я - "гречка+липа" та "біла конюшина". Але останнього разу качав мед з запахом липи. Сьогодні хочу їхати на пасіку і перевірю. Так що можливо буде і три види. Ви часом не застряли на пасіці? Мабуть я не одна бажаю знати скільки ж видів крем меду є у вас 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 25 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 Ви часом не застряли на пасіці? Мабуть я не одна бажаю знати скільки ж видів крем меду є у вас "Тем временем, в замке Шефа"(с) Посылка пришла в "целкости и сохранности". Спасибо, кэп. Честь имею! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 25 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 Ви часом не застряли на пасіці? Мабуть я не одна бажаю знати скільки ж видів крем меду є у вас Та я тут живу!:D А крем-мед вже форумчани замовляють телефоном. На сьогодні є: - різнотрав'я "гречка-липа": - різнотрав'я "біла конюшина. Все по 100 грн/кг. Нажаль мед останньої викачки, що пахнув липою, після відстоювання запах втратив. Але липа там є точно. Тому можу і його вислати, але сильно відрізнятись від "білої конюшини" не буде. Хіба гурмани відрізнять. ... На уік-енд відвідав садибу-музей П.І.Чайковського у с.Низи. Садиба належала поміщику М.Кондратєву. В Низах народився Лев Лещенко. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 25 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2017 "Тем временем, в замке Шефа"(с) Посылка пришла в "целкости и сохранности". Спасибо, кэп. Честь имею! Ну от і добре! А то по Viber мене налякали - думав картон не витримав. Що робити з прополісом знаєте?:wink: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 27 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2017 Що робити з прополісом знаєте? жінка займається, я не дуже в цьому знаюсь. А що ви рекомендуєте, як спец? Більш орієнотовано на підлітка з тонзилітом, фарингітом, гаймаритом....((((((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 27 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2017 В Низах народився Лев Лещенко. от тільки прапор України, до лєщенка, зовсім недоречно! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 28 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2017 (змінено) от тільки прапор України, до лєщенка, зовсім недоречно! А прапор України не "до лещенка", а над лещенком. Так що діватись йому нікуди, просто він - hohol, а не українець. P.S. Прошу в цій темі політичних дискусій та диспутів не проводити. Дякую. Змінено 28 вересня 2017 користувачем captain Grey Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 28 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2017 Нарешті їду в садибу готувати замовлення. На ранок четверга 28 вересня маю замовлення від трьох форумчан: - Костя; - Маруся; - Олександр. Замовлення підтверджую, буде крем-мед двох видів різнотрав'я - "гречка з липою" та "з білою конюшиною". Єдине що, хочу нагадати, можу відправляти в 1 літровій ємності на 1,5кг та з-під-сметани на 400 мл на 650г. В останній зазвичай висилаю забрус, але можу і крем-мед (всю тару стерилізую). Хто ще хоче отримати крем-мед, прошу надсилати замовлення у SMS на номери, що наведені в моєму підписі, з наступною інформацією: - Прізвище та імя, - контактний № мобільного, - кількість, - перевізник та № відділення, - для Укрпошти - повну адресу. Реквізити для платежу та розрахунок відсилаю в SMS по відправлення замовлення. P.S. Вивчаю попит на замовлення спиртово-горілчаних настійок: - на бджолиному підморі, - прополісу. P.P.S. Окремо вивчаю попит на спиртово-горілчані ..."медо-продукти".:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 28 вересня 2017 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2017 теж визьму 3 литра крем-мед - гречка з липою Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 28 вересня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2017 Народ!!!!!!! НЕ ПИШІТЬ МЕНІ В ПРИВАТНУ СКРИНЬКУ!!! Для замовлення використовуємо ВИКЛЮЧНО мобільний телефон. Мав проблеми з адміністрацією, більше не хочу. Можу ще дати електронну пошту, але її рідко перевіряю. ivityuk@gmail.com Форма для SMS: - Прізвище та імя, - контактний № мобільного, - кількість, - перевізник та № відділення, - для Укрпошти - повну адресу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МарАнт2 Опубліковано: 1 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2017 Нарешті їду в садибу готувати замовлення. На ранок четверга 28 вересня маю замовлення від трьох форумчан: - Костя; - Маруся; - Олександр. Замовлення підтверджую, буде крем-мед двох видів різнотрав'я - "гречка з липою" та "з білою конюшиною". Єдине що, хочу нагадати, можу відправляти в 1 літровій ємності на 1,5кг та з-під-сметани на 400 мл на 650г. В останній зазвичай висилаю забрус, але можу і крем-мед (всю тару стерилізую). Хто ще хоче отримати крем-мед, прошу надсилати замовлення у SMS на номери, що наведені в моєму підписі, з наступною інформацією: - Прізвище та імя, - контактний № мобільного, - кількість, - перевізник та № відділення, - для Укрпошти - повну адресу. Реквізити для платежу та розрахунок відсилаю в SMS по відправлення замовлення. P.S. Вивчаю попит на замовлення спиртово-горілчаних настійок: - на бджолиному підморі, - прополісу. P.P.S. Окремо вивчаю попит на спиртово-горілчані ..."медо-продукти".:D А я все ще чекаю своє замовлення, яке ви отримали, бо одержала і відповідь від вас, що забрусу уже нема, а крем мед буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 1 жовтня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2017 6 жовтня їду до Києва (Бородянка), тому затримався з відправленням. Хто з Киян хоче отримати замовлення без витрат на перевізника, прошу телефонувати. Хочу бути в Києві приблизно між 15.00-16.00. Буду їхати маршрутом: - Броварський проспект, Подол (Глибочицька), Лук'янівка, Сирець, Нивки, далі на Бородянку через Гостомель, с. Шибене. Всі замовлення підтверджую, відправлю в середу 4 жовтня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МарАнт2 Опубліковано: 2 жовтня 2017 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2017 Мені будь ласка Нова пошта 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз