sah79 Опубліковано: 6 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2018 а песок он собирает ? или только крупный мусор ? Пісок в ньому після чистки точно є.А от наскільки ефективно він його збирає важко сказати-у мене немає толком звідки йому братись.Пісочниця далеко, а от землі буває багато рядом ,за вітром якраз,городи і цей земляний пил збитий в купки флоком він збирає на ура.Якщо сильно цікавить можу перевірити десь в кінці неділі-нагадайте тільки. Добавлено через 5 минут и как он ходит ? По какой траектории ? что-то раньше я видел такие штуки только цена в $ Він їздить від стінки до стінки,але завдяки поворотним колесам рух получається хаотичним-за пару годин він обїзжає все дно. Ті цяцьки що ціною в пару штук долярів-то повноцінній робот зі своїм насосом,фільтром,на гусеницях,з "мозгами" .Він спочатку пилососить стінки а потім дно. Добавлено через 10 минут Вибирав між тим що купив і таким як на відео.Як цей -вживу не бачив.Може в когось є ,або хтось надумає придбати обов"язково відпишіться ,дуже цікаво. ЗІ.Оцей пісок точно буде збирати,мабуть ще краще ніж щітка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 7 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2018 Друзі хочу дати ще одну пораду-вибираючи пісочний фільтр для басейну,зверніть увагу на його конструкцію.Помітив що користувачі частіше вибирають отакого типу: Тоді як є ,дорожче всього на декілька сот гривень, трошки інший тип.Його плюси значно перекривають невелику різницю в ціні.В ньго зверху бочки є велике скло діаметром 20см через яке добре видно процес промивок і є чітка можливість закінчити промивку саме в той момент коли продовжувати вже нема сенсу а тільки впусту виливається вода.Скельце на дренажі не зрівняється по інформативность.Через це велике скло чітко видно реальний рівень фільтрувавального піску в бочці-часто,по різних причинах пісок інтенсивно вимивається і на кінець сезону його лишається значно менше норми і приходиться добавляти більше хімії і довше ганяти насос-не розуміючи що сталося. І головна перевага: в тому фільтрі що вище з часом порушується ущільненя між клапаном і трубою павука.Це стається тому що при кожному запуску насоса(особливо на підзабитому фільтрі) балон трохи роздувається а при зупинці здувається і клапан човгає по трубі протираючи резинове кільце.З часом через це кільце вода починає просочуватись мимо піску знижуючи ефективність фільтрації ,інколи в рази. А той тип фільтру що на фото нижче позбавлений цих недоліків,а значить принесе значно менше проблем через рік,два,три служби. ЗІ.Чомусь і в обв"язці він мені легший. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alyak Опубліковано: 7 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2018 є велике скло діаметром 20см через яке добре видно процес промивок і є чітка можливість закінчити промивку саме в той момент коли продовжувати вже нема сенсу а тільки впусту виливається вода. поверьте когда вы будете делать промывку , то просто по виду вытекаемой воды поймете . она сначала очень грязная , потом желтая , потом чистая . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 7 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2018 поверьте когда вы будете делать промывку , то просто по виду вытекаемой воды поймете . она сначала очень грязная , потом желтая , потом чистая . Я вірю, але в більшості випадків в техприміщенні все зроблено по правильному: до фільтра приєднано стаціонарну трубу яка йде кудись в дренаж і витікаючу воду не видно зовсім. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Стоит покупать импортный кварцевый песок в фильтр? Украинский в ЭЦ стоит 210 гр, импортный 30 евро! (мешок 25 кг.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Ого 30евро!!! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sn-g Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 (змінено) І головна перевага: в тому фільтрі що вище з часом порушується ущільненя між клапаном і трубою павука.Це стається тому що при кожному запуску насоса(особливо на підзабитому фільтрі) балон трохи роздувається а при зупинці здувається і клапан човгає по трубі протираючи резинове кільце.З часом через це кільце вода починає просочуватись мимо піску знижуючи ефективність фільтрації ,інколи в рази. А той тип фільтру що на фото нижче позбавлений цих недоліків,а значить принесе значно менше проблем через рік,два,три ЗІ.Чомусь і в обв"язці він мені легший. 10 лет, полет нормальный- с верхним клапаном. Хотя, теоретический смысл есть. Но, если ограниченная площадь, сверху лучше. В моем случае, каждый см на счету. Добавлено через 8 минут Стоит покупать импортный кварцевый песок в фильтр? Украинский в ЭЦ стоит 210 гр, импортный 30 евро! (мешок 25 кг.) Перешел на украинский, нормально. Промойте хорошо обратной промывкой, может немного бросить мелкого песка. Змінено 8 травня 2018 користувачем sn-g 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alyak Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Стоит покупать импортный кварцевый песок в фильтр? Украинский в ЭЦ стоит 210 гр, импортный 30 евро! (мешок 25 кг.) ГЛАВНОЕ ! Обратите внимание на размеры зерна . Они разные . Посмотрите инструкцию к своему песочнику и только такой размер ... уже брал крупнее , закончилось тем что выкинул . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sn-g Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 уже брал крупнее , закончилось тем что выкинул . А что случилось с фильтром из-за крупного зерна? Вы фильтр выбросили? Наш песок часто не калиброванный. Покупаешь 0,4-0,8, а много более мелкой фракции и пыли. Когда пыль вымывается нужно подсыпать. Хотя, фильтры (бочка) все равно идет с запасом, можно и пренебречь. P.S. Все что пишу, только личный опыт. Не специалист, пользователь 2-х бассейнов на 100 и 65 кубов. Стаж 10 лет. А, еще запускаю купель на 7 кубов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 10 лет, полет нормальный- с верхним клапаном. Хотя, теоретический смысл есть. Не система звичайно,але пару раз стикавсь.І це при тому що я напряму з фільтрацією не зв"язаний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 отчет, не веселый. почему никто, нигде не пишет, что заполнить емкость песком - не так-то просто?! Может я безрукий, но с 1. раза не получилось. со 2. да. имею интекс 48 на 18 каркасник и систему очистки к нему. фильтр бумажный, решил апгрейдить на песок. я же умный, взял только бочку - приделаю к насосу, что имею. не повторяйте моих ошибок - берите систему. все специально подобрано так, чтобы нельзя было подручными средствами подключится к бочке. но все же все сделано, через "ж", но сделано и подключено. работает. песок садит напор, логично. скимер работает. на первый взгляд - не то. после праздника буду искать насос и трубы родные, эмауковские. photos.google.com/photo/AF1QipP3KjsOWUZgNFhrSqFozAlftd5CyzjMeLLs0PBh Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Труб emaux - нет. С верхним клапаном все ок. Мы завозим австрийский песок и он по 13евро. Первый раз слышу про 30евро. За 45 можно взять стекло afm. Тем у кого небольшая бочка - можно попробовать. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 системы фильтрации емаукс есть же? насос, трубы, бочка. я думаю, что интексовский насос слабоват для емаукс 450 бочки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Надо смотреть на вашу систему. Поставьте 6куб/8м. Если у Вас все рядом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 8 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2018 Поставьте 6куб/8м. Если у Вас все рядом. извените, не понял. менять насос на "6куб/8м" ? расшифруйте, пож. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alyak Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 А что случилось с фильтром из-за крупного зерна? Вы фильтр выбросили? Наш песок часто не калиброванный. Покупаешь 0,4-0,8, а много более мелкой фракции и пыли. Когда пыль вымывается нужно подсыпать. Хотя, фильтры (бочка) все равно идет с запасом, можно и пренебречь. P.S. Все что пишу, только личный опыт. Не специалист, пользователь 2-х бассейнов на 100 и 65 кубов. Стаж 10 лет. А, еще запускаю купель на 7 кубов. не фильтр , песок пришлось поменять . просто не фильтровал , это было заметно . в эпиках продают песок 0,8-1,2 мм , а надо 0.4 мм для моего фильтра . Добавлено через 4 минуты отчет, не веселый. почему никто, нигде не пишет, что заполнить емкость песком - не так-то просто?! Может я безрукий, но с 1. раза не получилось. со 2. да. имею интекс 48 на 18 каркасник и систему очистки к нему. фильтр бумажный, решил апгрейдить на песок. я же умный, взял только бочку - приделаю к насосу, что имею. не повторяйте моих ошибок - берите систему. все специально подобрано так, чтобы нельзя было подручными средствами подключится к бочке. 1. засыпать песок просто , откройте инструкцию там на картинке показано , главное прикрыть патрубок . 2. странно как вы на это рассчитывали ... мощность насоса с бумажными фильтрами - НИКАКАЯ , от слова ВООБЩЕ . Бумага забивается за пол дня и он останавливается , у него нет мощи вообще . Песок таким не прокачать . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 1. засыпать песок просто , откройте инструкцию там на картинке показано , главное прикрыть патрубок . 2. странно как вы на это рассчитывали ... мощность насоса с бумажными фильтрами - НИКАКАЯ , от слова ВООБЩЕ . Бумага забивается за пол дня и он останавливается , у него нет мощи вообще . Песок таким не прокачать . патрубок прикрыл, но после 1. мешка решил поправить "елочку"и она поднялась на поверхность... пришлось высыпать и засыпать уже с ведра, не с мешка, чтобы смещения не было. на счет насоса: пользуюсь этим уже 6 лет. не забывается и не глохнет. за сезон уходит 3-4 фильтра. прекрасно моются керхером, раз в неделю. насос по паспорту 4 куба в час дает, бочка хочет 8+. лоханулся, да. пока не готов покупать 8+ насос, нет свободных 6к гр. ремонт никогда не закончится... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sn-g Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 насос по паспорту 4 куба в час дает, бочка хочет 8+. лоханулся, да. пока не готов покупать 8+ насос, нет свободных 6к гр. ремонт никогда не закончится... Когда в чем-то лоханусь, вспоминаю анекдот: Не учи в школе физику и вся твоя жизнь будет наполнена волшебством и чудесами. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 пока не готов покупать 8+ насос, нет свободных 6к гр. ремонт никогда не закончится... Sprut 550- за 2600грн.Три роки - політ норм. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
istvan1964 Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 Sprut 550- за 2600грн.Три роки - політ норм. интересно. а фильтр какой ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 интересно. а фильтр какой ? Emaux sp 450. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 9 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2018 Смотрите 450 емаукс - это 7куб фильтр. Насос имеет разную производительность при разном сопротивлении. Я не знаю Вашей системы, диаметра труб, где находится фильтр с насосом и какое доп оборудование установлено. Думаю, что все рядом, поэтому вам нужен насос пр-тью 6м3 на 6-7м. 4м3 это когда он выдает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leo Опубліковано: 13 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2018 [ATTACH]615201[/ATTACH] Питания трохи не по темі... Що за терасна дошка у вас? Чи задоволені? Розмірковую зараз чим оздоблювати навколо басейну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sah79 Опубліковано: 13 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2018 Питания трохи не по темі... Що за терасна дошка у вас? Чи задоволені? Розмірковую зараз чим оздоблювати навколо басейну. Третій сезон-все нормально.Задоволений цілком.Для того щоб було нормально є декілька нескладних моментів: лаги через 20см.Нержавіючі кріплення і нержавіючі шурупи. Доска отака:pwpolymerwood.ua/ru/decking-privat 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SeriousAndrey Опубліковано: 14 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2018 Всем привет. Покритикуйте плз решение если есть минутка. Я допустил первую ошибку. Фильтрация собрана на Emaux. Бассейн 24 куба. Бочка V400, от насоса в комплекте я отказался, так как у соседа остался новый Emaux SS050 (11 куб.м/час производительность). Мы договорились что я его поставлю и если всё ок то выкуплю. Я то думал что чем мощнее тем быстрее у меня будет чиститься бассейн. Так вот нифига. Ситуация следующая, песок засыпан 0.4-0.8, то есть мелкий, плюс при первой засыпке в песке куча пыли. Поскольку насос в 2 раза производительней чем нужен для этого бассейна - он выгоняет песок через форсунки обратно в бассейн. Сейчас у меня план такой: 1) поставить насос производительностью 6-7 кубов/час; 2) разгрузить половину бочки и догрузить песком более крупной фракции (также мне указали что засыпка в эту бочку макс 35 кг, а у меня там сейчас под 50 кг песка), так что разгрузка полная, сначала крупная фракция, затем мелкая, по 17 кг каждой; 3) поменять флокулянт (уже 5 дней болтается Аквадоктор, нифига он не коагулирует) 4) запустить и ждать Покритикуете? Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз