DecorMaster Опубліковано: 13 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2016 Питання не стільки про фундамент, скільки про конструктив усього будинку. Плануємо з дружиною максимально компактний будиночок на 2 поверхи. Зараз орієнтуємось на розмір поверху 8 на 8 метрів із бетонним монолітним перекриттям. Начебто усе більш менш необхідне для себе вдається вкомпонувати в такі межі, хоч остаточного варіанту ще нема. Зазвичай довжина прольотів перекриття 6-7 метрів. Ну і вісім не виглядають надскладною задачею. Але чи нормально поводитиметься таке перекриття з пройомом під сходи розміром близько 2 на 4 метри? Сходи найімовірніше також будуть бетонні, і наскільки я розумію, верхній край сходів "висітиме" на міжповерховому перекритті. Чи це реальна задача відлити з бетону сходи, котрі без додаткових елементів фундаменту будуть триматися на стяжці першого поверху і міжповерховому перекритті? Якщо потрібні додаткові опори сходової конструкції, то чи можуть вони спиратися на окремі елементи фундаменту, не зв'язані з периметром будинку? Звісно, перш ніж починати будувати, збираємось все обрахувати у конструктора. Але поки усе у форматі фантазій, хочеться знати, чи не надто складні ці фантазії у реалізації. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пий Опубліковано: 13 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2016 Я построил 9*11 БЕЗ несущих стен вообще. Вот так- www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=3668348&postcount=47 www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=3717978&postcount=64 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Технология Строительства Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 Звісно, перш ніж починати будувати, збираємось все обрахувати у конструктора. Але поки усе у форматі фантазій, хочеться знати, чи не надто складні ці фантазії у реалізації. Это реально при монолите 100%. НО сборное перекрытия будет дешевле в 1.5 раза, и лестницу сделать прямую, и сделать монолитный участок, который будет опираться на 3 стороны. И все будет в лучшем виде и рационально по стоимости. До кстати хорошего размера. Я построил 9*11 ! и можно без внутренних несущих стен при 2-х вариантах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 Зараз орієнтуємось на розмір поверху 8 на 8 метрів із бетонним монолітним перекриттям. Начебто усе більш менш необхідне для себе вдається вкомпонувати в такі межі, хоч остаточного варіанту ще нема.Як буде - покажете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 14 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 Як буде - покажете? Зараз окрім пари сторінок каракуль у блокноті та намірів за прийнятні гроші підібрати ділянку у прийнятному місці ще нічого нема. Поки продовжую жити у старому будинку. Якщо найближчим часом усе нормально складеться із ділянкою, тоді зроблю нормальний проект, котрий не соромно буде викласти і отримати більше критики і пропозицій. Із того, з чим я точно визначився - тільки те, що буде 2 поверхи по 60-70 квадратних метрів вписані в квадратний контур, або у прямокутник наближений до квадрату. І сходи завширшки хоча б 1 метр і невеликої крутизни - щоб приблизно на 15 см висоти сходинки було 30 см горизонтальної поверхні. Щоб на другий поверх можна було ходити, а не лазити. Цю тему створив, щоб заздалегідь прикинути, який фундамент може знадобиттся в залежності від того, куди і як я вирішу запхнути ці сходи. Зараз ще спробую різні варіанти планувань зі сходами, котрі пропонує Технология Строительства. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
budivnyk Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 я сейчас при площади дома до 120...130 м2 строи бы одноэтажник-экономия на лестнице, перекрытии, достаточно одного санузла, площадь возле лестницы экономится....но тут уже борьба с менталитетом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пий Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 я сейчас при площади дома до 120...130 м2 строи бы одноэтажник Всяко. На том и стоим. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 14 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2016 У меня внутри 8,5x8,5 лежат 9 метровые пустотные плиты времен СССР Глянул сейчас по каталогу ковальской, у моих высота другая 250мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 15 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2016 я сейчас при площади дома до 120...130 м2 строи бы одноэтажник-экономия на лестнице, перекрытии, достаточно одного санузла, площадь возле лестницы экономится....но тут уже борьба с менталитетом Якщо двоє (а в перспективі може й більше) своїх дітей плюс гості - одного санвузла малувато. За висновком п'ятирічного проживання в одноповерховому будинку на 87 квадратних метри - хочеться трошки більше площі та два санвузли на різних поверхах. Я читав неодноразові суперечки про переваги одно- та двоповерхового компонування будинків, і для себе зробив висновки - сходи бувають зручними і не дуже. В основному в цьому корінь задоволення і незадоволення двоповерховим будинком. При будь-якому варіанті чимось доводиться жертвувати. Я не планую дуже високих стель. У мене зараз 2,70 - бажання робити вище я не відчуваю. Тому мені вже другий поверх на 15-20℅ ближчий, ніж любителям стель висотою понад 3 метри. Бажання мати високі стелі також можна віднести до менталітету, закладеного в ті часи, коли не було електричного освітлення. Але у власному будинку кожен збочується як хоче і може. Я ось хочу зручні сходи на другий поверх, і яким би збоченням це не виглядало, знайду можливість їх зробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз