Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопрос не по строительству: маркировка на игрушках.

megera

Рекомендовані повідомлення

Ребята, хелп! Какая информация должна быть на этикетках на игрушках? Все на гос.языке? Надо писать и импортера и производителя или достаточно кого-то одного?

Вообще, что там должно быть? спасибо заранее!:flag1:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ребята, хелп! Какая информация должна быть на этикетках на игрушках? Все на гос.языке? Надо писать и импортера и производителя или достаточно кого-то одного?

Вообще, что там должно быть? спасибо заранее!:flag1:

 

В ПКМУ від 11 липня 2013 р. № 515 Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок zakon0.rada.gov.ua/laws/show/515-2013-п всё чётко расписано, изучайте:

 

1. Цей Технічний регламент установлює вимоги до безпечності іграшок та їх обігу на території України.

Технічний регламент розроблений з урахуванням Директиви 2009/48 Європейського Парламенту та Ради від 18 червня 2009 р. про безпечність іграшок.

2. Дія цього Технічного регламенту поширюється на вироби, що призначені для використання у грі дітьми віком до 14 років (далі - іграшки).

 

9. Виробники повинні забезпечувати нанесення на іграшках найменування, типу, номера партії, серійного номера чи номера моделі або іншого елемента, що дає змогу їх ідентифікувати, а в разі, коли розмір або характер іграшки не дає змоги нанести зазначені дані на іграшку, необхідна інформація зазначається на пакуванні або в документі, що додається до іграшки.

 

10. Виробники зобов’язані зазначати власне найменування, зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та адресу на іграшці, а якщо це неможливо, - на її пакуванні або в документі, що додається до іграшки.

 

11. Виробники забезпечують наявність інструкції до іграшки та інформації про безпечність, які складаються згідно з вимогами законодавства про мови.

 

18. Імпортери зобов’язані зазначити своє найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та адресу на іграшці, а якщо це неможливо, - на її пакуванні або в документі, що додається до іграшки.

 

19. Імпортери забезпечують наявність інструкції до іграшки та інформації про безпечність, які складаються згідно з вимогами законодавства про мови.

 

21. Імпортери зобов’язані з метою захисту здоров’я та безпеки користувачів проводити випробування зразків іграшок, що введені в обіг, розглядати звернення споживачів та вести у разі потреби облік таких звернень, а також іграшок, що не відповідають установленим вимогам, та фактів їх відкликання.

 

25. Перед наданням іграшки на ринку розповсюджувачі зобов’язані перевірити наявність національного знака відповідності на іграшці, необхідних документів, інструкцій та інформації про безпечність, які складаються згідно з вимогами законодавства про мови, а також виконання виробником та імпортером вимог, установлених пунктами 9, 10 і 18 цього Технічного регламенту.

 

34. На етикетках (ярликах), прикріплених до іграшок згідно з пунктом 37 цього Технічного регламенту, або на пакуванні та в інструкціях, що додаються до іграшки, повинно міститися попередження про можливі небезпеку і ризики заподіяння шкоди, пов’язані з використанням таких іграшок, та способи запобігання їх виникненню.

 

37. Виробник повинен наносити чітко видимі, розбірливі, зрозумілі та точні попередження на іграшці, прикріпленій до неї етикетці (ярлику) або пакуванні та у разі потреби в інструкції, що додається до іграшки. До дрібних іграшок, які продаються без пакування, повинні прикріплюватися відповідні попередження.

 

Кожному окремо або всім попередженням в цілому повинне передувати слово “Попередження”.

 

44. Іграшки повинні надаватися на ринку з нанесеним в установленому порядку національним знаком відповідності.

 

45. Національний знак відповідності наноситься лише виробником або його уповноваженим представником.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...