вогнистый владимир Опубліковано: 28 жовтня 2016 Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2016 Вам і в голову не прийшло, що люди бувають чимось зайняті? Ваше питання стосується печі Кузнєцова? Усе, що є на сайті Кузнєцова - просто водичка без розрахунків і навіть експериментальних даних. Конструкція купола - хороша ідея, правильні міркування, але крім ідеї і міркувань більше нічого не подано. Каталізатор та рециркулятор - давно, дуже давно відомі ідеї, і навіть для камінів та печей каталізатори виготовляються модулями у промислових масштабах. Хочете мою думку саме з приводу вільної і примусової подачі повітря в камеру згоряння? До 40-50кВт ще раціонально може бути вільна подача, далі опір подачі має настільки сильно падати, що вхідний отвір зростає до неадекватних значень, або ж димохід суттєво зростатиме у розмірах тож краще поставити маленьку турбіну у відповідності до необхідних кубиків на годину. Оскільки нам такі потужності не сильно й потрібні, то далі говоритимемо про печі тільки на природній тязі.Есть -теория и есть -ПРАКТИКА. И это -две абсолютные разницы. После постройки -хотя бы - 50 печей -все -налаживаеться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lobane Опубліковано: 25 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2016 Редко приходиться строить банные кирпичные печи. Еще реже делать их проекты. Не давно выпала возможность, сделать проект банной печи с прямым нагревом камней. Впрочем как всегда были свои заморочки, то балка не там расположена, что усложняет и удорожает конструкцию, то проем не там выпилен, в общем как всегда пришлось подстраиваться под "местность" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 25 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2016 Редко приходиться строить банные кирпичные печи. Еще реже делать их проекты. Не давно выпала возможность, сделать проект банной печи с прямым нагревом камней. Впрочем как всегда были свои заморочки, то балка не там расположена, что усложняет и удорожает конструкцию, то проем не там выпилен, в общем как всегда пришлось подстраиваться под "местность" А в чому перевага мурованих банних печей? Я от подумав: температура печі нормально 85С. Температура в бані 70-80С. У чому фішка? Там ж стінка буде тої ж температури, що й повітря в парній! Як гріти буде? Одним паром? Чи плануєте нагрівати стінки до вищої температури? Яке максимальне навантаження? Там прямоток, чи є непоказані канали? Велика ємність-ковпак - під каміння? Ви вже робили такі речі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yanka Опубліковано: 25 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2016 в чому перевага мурованих банних печей?ну типа там мягкий полезный для здоровья нагрев по сравнению с железякой, опять же тепло держит долго(если топить полдня), ну типа полдеревни может помыться. Или даже завтра( а то и послезавтра)можно помыться. Лажа конечно но людям нравится. Добавлено через 4 минуты Як гріти буде? Одним паром?нет не одним паром. камни рулят. потом уже и толстостенность самой конструкции. Там прямоток, чи є непоказані канали? Велика ємність-ковпак - під каміння?там прямоток. Мощность зависит от объема камней.Вообще камни рулят 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 25 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2016 ну типа там мягкий полезный для здоровья нагрев по сравнению с железякой, опять же тепло держит долго(если топить полдня), ну типа полдеревни может помыться. Или даже завтра( а то и послезавтра)можно помыться. Лажа конечно но людям нравится. Добавлено через 4 минуты нет не одним паром. камни рулят. потом уже и толстостенность самой конструкции. там прямоток. Мощность зависит от объема камней.Вообще камни рулят Иван, видно ты не разделяешь любовь к кирпичным банным печам? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lobane Опубліковано: 28 листопада 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 28 листопада 2016 Делаем такие печи. Печь можно нагреть шамотную и до 150, а так 120 нормальная температура. Основная фишка в том, чтоб не перегреть парную, металлические тупо жарят. А тут температура меньше, зато влажность выше. Это вобще отдельная тема, можно говорить и говорить, конечно есть свои нюансы куда без них. Там совсем другая философия, просто надо сравнить и определить для себя что нужно баня или сауна. Кому надо попроще, делаем такие. Не плохо себя зарекомендовали, позволяют достичь режима бани. Простая,не убиваемая и доступная. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 30 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2016 Нещодавно (23.11.2016) у Львові проходили навчання пічників від Wolfshoehe. Ця подія залишилась не висвітленою, тому хоча б напишу основні тези. Навчання було поділено на дві частини: 1) теорія печей, способи розрахунку, готові пічні комплекти, а також найважливіше у чому треба було розібратись: чому слід обирати шамот Wolfshoehe? Чому не можна брати звичайний промисловий шамот і використовувати його у пічних цілях? Відповідь була справді проста: циклічність. Раніше вони теж використовували пром. шамот, адже він має чудову термостійкість. А от чого кажуть не має - циклів роботи. Печі на дровах часто працюють в режимі температур 800-1000С, але нагріваються і охолоджуються багато разів. Це є основна причина, чому шамот сиплеться та тріскає. Якщо звичайний пром.шамот витримує по стандарту TWB 16 циклів нагріву-охолодження, то шамот Wolfshoehe 30-50. Звичайно, вони прийняли за "вітчизняний шамот" усі марки від ША, ШБ до ШВ-37,ШКП-41 і, звичайно, постає питання: чи мають вони право так міряти усі "наші" вогнетриви по одному ША? Друга велика перевага - розмір. З великими блоками простіше працювати, менше швів. Третє - безпека. Плити мають пази, що колосально збільшують надійність з'єднання. Навіть у випадку неакуратної роботи чи стресової експлуатації є лишень мізерний ризик розгерметизації. Є тут і суттєвий недолік: ціна. За готовий комплект маленької печі доведеться викласти від 3,5 кілоєвро, що доволі не слабо. Хороша новина тут у тому, що від Wolfshoehe можна взяти лишень камеру згоряння, а фурнітуру, димові канали та облицювання виготовляти і мурувати самим з доступних матеріалів. Акумуляційні канали зазвичай рахуються на вхідний потік температурою 400-500С, тобто це вже суттєво нижча температура і циклів роботи пром.шамоту буде на порядки більше. Це дозволило б будувати досконалу з точки зору надійності та естетики піч, але за суттєво нижчими цінами. Така ідея. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 30 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2016 Sheridan, Забыли добавить про - Растворы для кладки и штукатурки. Да - спору нет -матерьялы ,фарнитура и смеси - просто -песня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 30 листопада 2016 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2016 Sheridan, Забыли добавить про - Растворы для кладки и штукатурки. Да - спору нет -матерьялы ,фарнитура и смеси - просто -песня. З якою Ви працювали? Клали на універсальний HKM, чи дешевші С та В? З яким шамотом працювали на сумішах: нашим, чи їхнім? Так от, по проектах. Є стандарт TR-OL 2006. Він хороший тим, що з нього усім нам добре було б стартанути і спробувати прораховувати печі саме за цим, десятирічним мануалом. Тут може піднятись питання щодо вибору стандарту. Справа у тім, що є ще один, свіжіший: EN 15544 та стандарт випробувань EN 15250. Саме щодо мурованих акумуляційних печей, то нам потрібні вони: вони свіжіші і з кращими прорахунками. Проблема у тім, що EN 15544 передбачає завантаження від 10кг, а для маленьких печей середньою потужністю 2кВт він не підходить. З розмови з пічником з Німеччини важливим було те, що вони все ж тягнуться до готових стандартних рішень, тобто печей, які потрібно змурувати, але цих робочих печей ~10 варіантів, які вони знають на пам'ять. Дехто бере їх у виробників з мануалами, дехто рахує сам. Усі варіації вони теж прагнуть прораховувати, чи хоча б звірятись за графіками та формулами для апроксимації, але на прикидку в умі, казав, бояться: можуть засудити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 1 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2016 Нещодавно (23.11.2016) у Львові проходили навчання пічників від Wolfshoehe. Ця подія залишилась не висвітленою, Причина? И почему не сделать анонс? я думаю многие бы приехали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 1 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2016 Причина? Бажання Wolfshoehe працювати в Україні. И почему не сделать анонс? Анонсу не було взагалі. Про подію ми дізнались за 2 дні, деталі за день. Організовував не я, тож і запрошувати не міг. Нам випадково вдалось потрапити через знайомство з російським представництвом Wolfshoehe. Подія ніяк не афішувалась і не висвічувалась і я вирішив, що громадськості буде цікаво. Важливо тут інше: багато пічників знайомі з цим продуктом, ще більше можуть бути знайомі з RATH, але чому на темі "Проекти печей" ні слова про проекти печей? Ніхто не сперечається про матеріали та конструкції. Схоже, або все всім відомо, або нікому не відомо ні чорта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yanka Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 Бажання Wolfshoehe працювати в Україні. Анонсу не було взагалі. Про подію ми дізнались за 2 дні, деталі за день. Організовував не я, тож і запрошувати не міг. Нам випадково вдалось потрапити через знайомство з російським представництвом Wolfshoehe. Подія ніяк не афішувалась і не висвічувалась і я вирішив, що громадськості буде цікаво. Важливо тут інше: багато пічників знайомі з цим продуктом, ще більше можуть бути знайомі з RATH, але чому на темі "Проекти печей" ні слова про проекти печей? Ніхто не сперечається про матеріали та конструкції. Схоже, або все всім відомо, або нікому не відомо ні чорта. У них свои конструкции и материалы,свои сборные трубы,свои шамотные конструкции и смеси. Всё очень качественное и очень дорогое. Какие споры могут быть в теме о проектах печей? Открывайте отдельную тему если есть некий запас инфы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 Бажання Wolfshoehe працювати в Україні. Анонсу не було взагалі. Про подію ми дізнались за 2 дні, деталі за день. Організовував не я, тож і запрошувати не міг. Нам випадково вдалось потрапити через знайомство з російським представництвом Wolfshoehe. Подія ніяк не афішувалась і не висвічувалась і я вирішив, що громадськості буде цікаво. Важливо тут інше: багато пічників знайомі з цим продуктом, ще більше можуть бути знайомі з RATH, але чому на темі "Проекти печей" ні слова про проекти печей? Ніхто не сперечається про матеріали та конструкції. Схоже, або все всім відомо, або нікому не відомо ні чорта. Вы уже сами ответили -на вопрос. Цена. Цена - все определяет. Средьняя зарплата в Мариуполе - 130 баксов. О чем - мы говорим,? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 Вы уже сами ответили -на вопрос. Цена. Цена - все определяет. Средьняя зарплата в Мариуполе - 130 баксов. О чем - мы говорим,? Середня температура по лікарні 36,6С, включаючи морг та інфекційне відділення. Ціна не визначає, не визначала і ніколи не визначатиме цей ринок, а тільки один з його сегментів. Ми продаємо топки і до Маріуполя, і продаємо не тільки соціальний сегмент товару. Важливе те, що від печей відвернулось багато людей саме через прагнення майстрів зробити печі доступнішими, дешевшими. Ця дешевизна проникла усюди: в матеріал, фурнітуру, кваліфікацію. Я не кажу, що від завтра ми весело почнемо мурувати печі по 13КЄ і люди попруть у чергу, але нам варто і слід переймати досвід, технології. Я категорично проти скочування печей в сегмент жебраків і вважаю, що печам треба йти у якість. Вогнистий, Вам куди? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 (змінено) Середня температура по лікарні 36,6С, включаючи морг та інфекційне відділення. Ціна не визначає, не визначала і ніколи не визначатиме цей ринок, а тільки один з його сегментів. Ми продаємо топки і до Маріуполя, і продаємо не тільки соціальний сегмент товару. Важливе те, що від печей відвернулось багато людей саме через прагнення майстрів зробити печі доступнішими, дешевшими. Ця дешевизна проникла усюди: в матеріал, фурнітуру, кваліфікацію. Я не кажу, що від завтра ми весело почнемо мурувати печі по 13КЄ і люди попруть у чергу, але нам варто і слід переймати досвід, технології. Я категорично проти скочування печей в сегмент жебраків і вважаю, що печам треба йти у якість. Вогнистий, Вам куди? Sheridan, Владимир прав в том что наш рынок это не европейский рынок. И наша коньюктура рынка не чета европейской. Вы много знаете людей, кто смонтировал себе печи за 3,5 кэвро, 4 или 5 кэвро? Покажите этих мастеров европейского уровня на Украине? Причем не таких, что побывали на однодневном семинаре и получили сертификат специалиста Wolfshoher.... Можно их контакты узнать? Можно с ними пообщаться? Есть те кто этим занимается каждый день, т.е. каждый день монтируют теплоемкие печи по 3,5 кэвро, а не просто кладёт грубки ? Наши люди тоже умеют считать и понимают, что за 5 кэвро они могут без головняка отапливать газом на протяжении нескольких десятков лет. В Европе другое право и другой менталитет. И тут на Украине, массовой копией европейского мышления, наш менталитет никогда не будет. Змінено 2 грудня 2016 користувачем usanin_n 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 можно еще Туликиви вспомнить:D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 2 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2016 Вы много знаете людей, кто смонтировал себе печи за 3,5 кэвро, 4 или 5 кэвро? Покажите этих мастеров на Украине? Можно их контакты узнать? Можно с ними пообщаться? Есть те кто этим занимается каждый день? usanin_n, Ви забуваєтесь. Я тут не для того, щоб форсити Вольс, тож не дозволяйте собі звернення, що на це натякають. Ринок камінних топок на ділі доводить, що ринок печей переживає занепад: ринок камінів зараз наповнений топками для усіх (майже) прошарків: від 300Є до 20000Є, форум на 95% спілкується про каміни, а королі дров'яного опалення - печі - обмежуються прикладами мурованих мангалів і лежанок. Я не веду до того, що цього не має бути, але наразі це 100% робіт і 0,5% потреб ринку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 3 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2016 Вогнистий, Вам куди? Изучаю пече-строение в родном городе. работаю / востанавливаю/ с печами и щитками постройки 1905г. И с последующими годами постройки. Мариуполь -город металургов ,так что опыт строительства печей - очень большой. Тем более Было много специалистов из разных регионов. Поэтому есть печи из Сибири ,Урала . Западной Украины. Есть возможность оценить печи -постройки 50 и 60г. Качество -кирпича ,топлевников , состояние -каналов и дымоходов. Есть -ну очень интересные решения и по вентиляций и по планировке , так что -есть чему поучиться. Если вам интересно -на Краине Мастрив -у меня несколько тем и по щиткам и по вентиляций в домах с печним отоплением. А так -востанавливаем старые щитки / Грубки или КАТ/ и ставим топки . И тоже изучаем -европейский опыт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
usanin_n Опубліковано: 3 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2016 usanin_n, Ви забуваєтесь. Я тут не для того, щоб форсити Вольс, тож не дозволяйте собі звернення, що на це натякають. Ринок камінних топок на ділі доводить, що ринок печей переживає занепад: ринок камінів зараз наповнений топками для усіх (майже) прошарків: від 300Є до 20000Є, форум на 95% спілкується про каміни, а королі дров'яного опалення - печі - обмежуються прикладами мурованих мангалів і лежанок. Я не веду до того, що цього не має бути, але наразі це 100% робіт і 0,5% потреб ринку. Sheridan, я лично против вас не имею ничего. Я просто реально смотрю на вещи. Продукция Wolfshoher и тому подобных хорошая, качественная, но недоступная МАССОВОМУ покупателю. Её могут позволить себе единицы, во первых по цене, а во вторых по территориальной культуре (о ней я не буду говорить, а скажу о первой причине) Почему европейские товары такие дорогие? Мыже все прекрасно понимаем: Да потому, что это ИМПОРТ. Уберите 50%-ную накрутку импортера и мы получим официальную цену, которая вполне приемлема для нормального европейца, которая при его зарплате вполне устраивает. А почему бы Wolfshoher так заботясь об Украине, не стал бы производить из доступных у нас материалов свою продукцию инвестируя в производство (К слову: у нас в Кировограде есть один из крупнейших карьеров каолиновой глины, поэтому материала для производства хватит на века.)? Ответ простой... Мы их интересуем не как рынок для ИНВЕСТИЦИИ, а как РЫНОК СБЫТА... Разве не так? Поэтому им проще продавать свою продукцию из своих материалов, сделанных своими рабочими, на своем оборудовании, а не производить на Украине из местных материалов, местными рабочими ... Как говорится НИЧЕГО ЛИЧНОГО, ТОЛЬКО БИЗНЕС. Или скажите, что я не прав? Возникает вопрос: А что же отечественный производитель, неужели не может делать аналоги, что бы было приемлемо для нашей территории? Может... НО... Вы же знаете, что нам проще продавать пшеницу на евро, а потом покупать ее втридорого для населения. Разве не так? Что бы что то производить и делать хорошо НУЖНО СВОЕ ДЕЛО ЛЮБИТЬ, а это в бизнесе, сказать, что редкость - это ничего не сказать. Sheridan, вас стоит похвалить, за то что вы делаете. Это действительно стоящие усилия. Я вашу продукцию вертел в руках, у меня есть свое мнение на это счет, но сейчас не об этом 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 3 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2016 Или скажите, что я не прав? Не скажу. Разве не так? Тільки у великих масштабах, але так. Так от, що я пропоную: переймати технологію у тій мірі, у якій це буде зручно та доступно. Давайте розглянемо основні складові: 1) Проекти. Для цього і створена ця тема. Наші історично сформовані проекти не те, щоб погані, а просто не розвивались і залишились на рівні першої половини 20ст. Нам потрібно переймати підходи, принципи і теорію з Заходу. Я пропоную пічникам, які мають стосунок до прорахунків, таки прочитати Західні стандарти проектування, гірше від цього не буде. 2) Суміші. Тонке і вразливе питання, оскільки ніхто не перевіряв склеюваність матеріалів нашими сумішами, натомість 30-50Є за мішок Західної - не те, щоб аж так дорого, але з нею спокійніше. 3) Шамот. Це якраз і є у найбільшій мірі питанням ціни. Комплект на топку (тільки топочну камеру) затягне на 7-10к₴ лишень плит, а комплект з каналами на 2-2,5кЄ! Тим не менше, це не означає, що не буде клієнта. При цьому у базовому прошарку слід і далі орієнтуватись на ША. 4) Ізоялція. В пічній справі вона теж важлива і на Заході улюблений матеріал - вермикуліт. В Україні теж є виробник верму і я переконаний, що у проектах для підлогової ізоляції та дефлекторного екранування слід застосовувати його (на проект порядку 400₴). 5) Дверцята та фурнітура. Західні дверцята для сучасної печі коштують поголовно по 1200-1500Є, класичні малесенькі чавунні для пічників-старовірців у тих самих Австріях по 300-400Є. Ці ціни може поправляти саме вітчизняне виробництво, але на Заході усі дверцята йдуть під їхні шамоти і їхніх пічників, а у нас з пічника його потреб не витягнеш. 6) Облицювання. Найпростіше рішення з виглядом цегли я змушений відкинути через відсутність смаку у такому рішенні. Слід звертати увагу на кахель та шамотне зашиття. З першим проблем ніби немає: є виробники і українські і зарубіжні. З другим важче: шамот товщиною до 40мм (підійде тільки ША-6) і багато роботи по зведенню конструкції, але теж реально. Sheridan, вас стоит похвалить, за то что вы делаете. Это действительно стоящие усилия. Я вашу продукцию вертел в руках, у меня есть свое мнение на это счет, но сейчас не об этом Дякую, і так, тут про це не варто. Буду вдячний за відгук у особистому повідомленні, або у спеціалізованій темі. Отож, що з перелічених пунктів не вірно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 3 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2016 Sheridan, И так по пунктам. № 1. Проэкты. Как Вы считаете -какая система -лучше. Компакнтная или растянутая. № 2. Встречал печи -ГПР + маляс. Пилой не пропеляеш. Хотя 100 лет. № 5. Дверки делаються и давно. Правда стекло -Ропакс. Хотя Константиновский стекольный завод -делал илюминаторы для КС. Мир. №6 -Изразцы на З. Украине -делают давно и хорошо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 3 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2016 Компакнтная или растянутая. Все залежить від того, яка потужність має випромінюватись поверхнею печі та протягом якого часу. Тобто починаємо від потужності та протяжності. Потужність випромінювання дає площу. Потужність з протяжністю дає розмір закладки. Розмір закладки дає: 1) розміри топки 2) розміри каналів 3) вхідне січення повітря 4) січення каналів та димохода 5) площа випромінювання. От вже від площі випромінювання іде ітерація прорахунку і від цього відштовхується спеціаліст, чи тягти розлогі канали, чи зібрати у компактній конструкції. № 2. Встречал печи -ГПР + маляс. Я теж. Це поганий розчин, оскільки нам важлива не твердість, а термостійкість, коефіцієнт термічного розширення та стійкість до циклічної роботи. № 5. Дверки делаються и давно. Правда стекло -Ропакс. Хотя Константиновский стекольный завод -делал илюминаторы для КС. Мир. Це цікаво! Долучіть фото та конструкцію. №6 -Изразцы на З. Украине -делают давно и хорошо. Зараз завезли угорські HQ, кажуть дуже хорошої якості. Також хвалять Теракоту. А з чиїми працюєте Ви? На фото, яке Ви додали, разюче показана причина сучасної ринкової ніші печей України: цегла, рушт та копчене скло. Це сподобається тільки гурману. Часто такі речі ліплять у зрубах, тобто стінами втікали від цегли, але посеред кімнати вирішили компенсувати цю втрату і наклали цілу гору. Я не проти, що Ви маєте свою нішу з подібною практикою. По фото цегла вітебська. Цей матеріал не призначений для такого використання, тому я не бачу з якого милого їх почали використовувати у пічній справі. P.S. Робота акуратна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 4 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Sheridan, Це цікаво! Долучіть фото та конструкцію. Работы Ярослава Лисяника /////// На фото, яке Ви додали, разюче показана причина сучасної ринкової ніші печей України: цегла, рушт та копчене скло. Це сподобається тільки гурману. Часто такі речі ліплять у зрубах, тобто стінами втікали від цегли, але посеред кімнати вирішили компенсувати цю втрату і наклали цілу гору. Я не проти, що Ви маєте свою нішу з подібною практикою. По фото цегла вітебська. Цей матеріал не призначений для такого використання, тому я не бачу з якого милого їх почали використовувати у пічній справі. P.S. Робота акуратна. /////Закопченное стекло -Кратки без верхнего обдува. Копоть -причина -придушеный режим ,сырые сосновые дрова . Так сказать -эконом вариант. Отделка - на вкус -заказчика. Так что -как не крути а финансы -определяют -все. Насчет изразцов . Дорого. Выкручиваемся -Литолсом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
вогнистый владимир Опубліковано: 4 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Насчет изразцов . Дорого. Выкручиваемся -Литолсом. И насчет компакнтной и вытянутой. Пришли у себя к выводу что лучше -Вытянутая. Очень много -плюсов От компактных -отказались. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 4 грудня 2016 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2016 Работы Ярослава Лисяника Стиль робіт доволі яскраво передає поняття кітчу в масовій культурі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз