trik Опубліковано: 13 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 13 квітня 2019 Тут просто критиків вагон.... Гаразд, коротко опишу: В зв'язку з нестачею коштів, будую систему не дорогу. Буде газовий конденсаційний котел. Все опалення на ТП. Труба firat 16*2 pex-b з кислородним бар'єром. Колектори і основна частина запорки ЕСА. Крани, що на фото вище fado. Колектори беру з вентилями, без расходомірів. Думаю що збалансую і так, а на крайній випадок замість вентилів вкручу расходоміри. Змішувальних вузлів не буде і окремих насосів теж. Котел з вбудованим насосом і колектори. Для перестраховки, шафи куплені великі для колекторів і в разі, якщо раптом система не запрацює, є можливість доставити змішувальний вузол. Розводка робитиметься ППРом firat композит 32мм. Я не великий спец, але таки є що критикувати. На газовий котел без змішування і окремого насосу мабуть таки не запрацює. От на електрокотлі все працювало би як треба. Ну і якщо вже економити то взяв би замість Fado Gross. Колектори і крани у них дуже пристойні, а ціна дуже конкурентна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 13 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 13 квітня 2019 Я не великий спец, але таки є що критикувати. На газовий котел без змішування і окремого насосу мабуть таки не запрацює. От на електрокотлі все працювало би як треба. Ну і якщо вже економити то взяв би замість Fado Gross. Колектори і крани у них дуже пристойні, а ціна дуже конкурентна. Фадо тіки крани на фото Колектора еса Котел конденсаційний, тому він як і електро зможе подавати низьку температуру в систему. (Власне зза цього і конденс) Тому і не треба змішувальний вузол Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dushes86 Опубліковано: 14 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2019 З подачі пана Мурави робитиму схожу чистему. Додаю лише гідрострілку та насос, один на два коллектори. Змішувальних вузлів теж не буде у шавах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 14 квітня 2019 А подскажите, какой диапазон температур у выбраного котла? Я планирую отопление ТП, но котел электрический, и по расчетам температура подачи не будет привышать 35 градусов, и то это в пиковые морозы. На сколько такой режим будет приемлем для конденсационного котла? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Нарешті дібрався до комп"ютера то працюю, то п"янки... Я кладу далі перегородки, а майстри по буту приступили до забору... За два дні зробили йсь це: 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dushes86 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Дурацкий вопрос. Ворот не будет перед спуском в гараж по линии забора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 А подскажите, какой диапазон температур у выбраного котла? Я планирую отопление ТП, но котел электрический, и по расчетам температура подачи не будет привышать 35 градусов, и то это в пиковые морозы. На сколько такой режим будет приемлем для конденсационного котла? www.vaillant.ua/downloads/manuals/boilers/ecotec/ie-ecotec-pure-1010237.pdf Згідно інструкції від 10 до 80 гр. Найкраща конденсація (а звідси збільшення ККД котла) відбувається якриз при низьких температурах, тому то має бути те шо лікар прописав. Добавлено через 2 минуты Дурацкий вопрос. Ворот не будет перед спуском в гараж по линии забора? Будуть, відкатні, там і швелер з якорем залито і закладні виведені для притворної планки... Добавлено через 2 минуты Дурацкий вопрос. Ворот не будет перед спуском в гараж по линии забора? https://www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=631636&d=1536772764 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serik 1500 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Лише один заїзд для авто на територію ділянки одразу в гараж? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Так. За будинок немає чого їздити. Там інші плани на територію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serik 1500 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Так. За будинок немає чого їздити. Там інші плани на територію Цікаво, а якщо кілька авто, а помити машину на рівному місці і не на дорозі, Ваше право звісно але сумнівне рішення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Цікаво, а якщо кілька авто, а помити машину на рівному місці і не на дорозі, Ваше право звісно але сумнівне рішення. В мене гараж майже 11*6 метрів Ще без проблем стає авто між забором і гаражем, там 7.5м. Ще три авто стає перед будинком, до проїжджої частини буде не менше 5-6 метрів. Нахіба мені машина в дворі? Там де сад, травичка і я з кухлем холодного пива. А ще там діти, багато дітей, вони грають мячем, бігають, стрибають..., топчуть траву над якою декотрі плачуть, та не я..., трава для людей а не люди для трави і так само про машини... 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serik 1500 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 В мене гараж майже 11*6 метрів Ще без проблем стає авто між забором і гаражем, там 7.5м. Ще три авто стає перед будинком, до проїжджої частини буде не менше 5-6 метрів. Нахіба мені машина в дворі? Там де сад, травичка і я з кухлем холодного пива. А ще там діти, багато дітей, вони грають мячем, бігають, стрибають..., топчуть траву над якою декотрі плачуть, та не я..., трава для людей а не люди для трави і так само про машини... Ваш вибір, просто моя думка. Гараж добротний, але як у нього взимку заганяти авто у снігу, сумніваюсь що там є зливи для води, і не зручно щодня сунути авто у гараж, зручно мати вільне місце у дворі для цього. 7.5 метрів є, але вони під кутом, дуже не зручно як виходити так і сідати в авто коли воно стоїть під кутом, та і знову ж таки взимку як буде звідти виїжджати. Донедавна у мене було три авто, наразі два, але знову хочу щоб їх було три, при цьому одине із них спринтер, досить габаритне авто, тому добре знаю що таке необхідність місця, та і рано чи пізно захочется квадроцикла або маленького човника, чому б не мати для них вільного місця. Ну і город теж треба орати, мотоблок то гуд але не завжди, а як захочете твердопаливного котла або життя змусить, кудою дрова завезти. Я оце все пишу не для того що хочу підколоти чи ще щось, просто все життя живу у приватному будинку, і маю певні висновки, хоча це лише моя субєктивна думка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Ваш вибір, просто моя думка. Гараж добротний, але як у нього взимку заганяти авто у снігу, сумніваюсь що там є зливи для води, і не зручно щодня сунути авто у гараж, зручно мати вільне місце у дворі для цього. 7.5 метрів є, але вони під кутом, дуже не зручно як виходити так і сідати в авто коли воно стоїть під кутом, та і знову ж таки взимку як буде звідти виїжджати. Донедавна у мене було три авто, наразі два, але знову хочу щоб їх було три, при цьому одине із них спринтер, досить габаритне авто, тому добре знаю що таке необхідність місця, та і рано чи пізно захочется квадроцикла або маленького човника, чому б не мати для них вільного місця. Ну і город теж треба орати, мотоблок то гуд але не завжди, а як захочете твердопаливного котла або життя змусить, кудою дрова завезти. Я оце все пишу не для того що хочу підколоти чи ще щось, просто все життя живу у приватному будинку, і маю певні висновки, хоча це лише моя субєктивна думка. В гаражі є ливньовка, дивіться початок будівництва, все з неї починалося. Я в гараж три авто поставлю. Ворота 3.3м завширки В'їзд в перспективі накриється навісом. Города мінімум, в тракторі необхідності немає. Там таке, дружині побалуватися пара соток... Я теж не квартирна людина, і маю власне бачення і власний опит. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serik 1500 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Ну а як гною завезти через рік другий, на вулицю а потім тачкою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 17 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Ну а як гною завезти через рік другий, на вулицю а потім тачкою? Саме так. Розумієте, зза цього гною, який раз в 3-4 роки я завожу, робити ворота, робити просіку в саду, дорогу для машини... ні, я краще тачкою Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serik 1500 Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Саме так. Розумієте, зза цього гною, який раз в 3-4 роки я завожу, робити ворота, робити просіку в саду, дорогу для машини... ні, я краще тачкою Так то так Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 18 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 18 квітня 2019 Забор робиться, стіни бесідки підіймаються - робота кипить 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 19 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 19 квітня 2019 Цоколь забора майже готовий, залишилося забутувати трохи, обіцяють що завтра до обід буде готово. Бесідка також підростає потрошку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 20 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 20 квітня 2019 Бутова кладка на заборі повністю дороблена. Готую бесідку під заливку перемичок, нажаль не все встиг сьогодні, тому доведеться в понеділок доробляти. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 22 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2019 Залив перемички Від завтра можна готувати під заливку поясу під мауерлат Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 23 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2019 Доклав ГБ, порівняв під армопояс. Нарізав 5 сантиметрових ГБ для виготовлення корит під заливку армопоясу. Вирізав штробу під армопояс. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 25 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2019 Нажаль не встиг доробити все (щоб завтра залитися). Зробив лицьову сторону з гб і зварив армаатуру. Завтра треба виставити і приварити шпильки, закласти внутрішню сторону ГБ і зробити риштування під стіною будинку.. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 26 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2019 Все готово під заливку - корита виложені, шпильки виведені... Після свят бетоную. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 27 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2019 А арматуру разве можно варить? Я везде вяжу. Гну хомуты. Арматура внутрь хомутов и вяжу проволокой вязальной Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 27 квітня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2019 А арматуру разве можно варить? Я везде вяжу. Гну хомуты. Арматура внутрь хомутов и вяжу проволокой вязальной Якщо в маркуванні арматури є літера “с” то можна. Я теж кругом вязав, а тут відповідальність не така як на фундаменті, тому варив. Крім того шпильки, їх тільки варити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз